Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ Ε.Α.Κ , Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ?


Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση στο Παρίσι να μην γίνουν στις θεσσαλικές πόλεις οι Μεσογειακοί Αγώνες αφού οι διαρκείς καθυστερήσεις και οι συνεχείς αναβολές στην εξέλιξη των έργων που υπήρξαν από ελληνικής πλευράς εκνεύρισαν τους ιθύνοντες.Η απόφαση είναι οριστική .

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΝΤΑ , Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΝΕΜΕΘ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ !!!


ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΑΡΟ ΠΕΡΙΑΦΕΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ !!!
Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ , ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ . ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ !!!
( Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΘΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 7 )
  • ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΖΑΡΑΔΟΥΚΑ , ΣΑΝΚΑΡΕ , ΨΥΧΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
  • ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  Ο SUPER STAR ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΧΑΒΙΕ ΟΡΑΣΙΟ ΟΥΜΠΙΝΤΕΣ  , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ των εκπροσώπων Πάοκ και Άρη , ενόψει του κυριακάτικου (30/1) ντέρμπι

 Σύσκεψη για τα μέτρα τάξης στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Άρη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (26/1) στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν το μέλος της διοίκησης, Παναγιώτης Ποικιλίδης, και ο διευθυντής των γραφείων, Μάκης Γκαγκάτσης.
Αυτό που συζητήθηκε κυρίως, ήταν το πώς θα μεταβεί η αποστολή του "Δικεφάλου" (ομάδα και διοίκηση) στο Χαριλάου, χωρίς να επαναληφθούν τα περσινά. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ έκαναν μία "επίθεση" στην Αστυνομία, αναφερόμενοι στα λάθη που έγιναν στο περσινό παιχνίδι και τα οποία είχαν οδηγήσει στον "εγκλωβισμό" του λεωφορείου που μετέφερε τη διοίκηση της ΠΑΕ. Ζήτησαν, λοιπόν, αυξημένα μέτρα, ενόψει του προσεχούς αγώνα.
Η Αστυνομία, από την πλευρά της, υποσχέθηκε να μεγαλώσει τη "νεκρή ζώνη", για να μην παρουσιαστεί πάλι το ίδιο πρόβλημα. Επίσης, δεσμεύτηκε να υπάρχει αστυνομική συνοδεία στα πούλμαν του ΠΑΟΚ, τόσο μπροστά, όσο και πίσω από αυτά.
Οι άνθρωποι της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ ζήτησαν, επίσης, να κλείσουν τα παρακείμενα μαγαζιά την ώρα της προσέλευσης των λεωφορείων του ΠΑΟΚ. Η Αστυνομία, ωστόσο, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού πρόκειται για ιδιώτες. Υποσχέθηκε, πάντως, ότι η αποστολή θα φτάσει στο γήπεδο με ασφάλεια.
Στα επίσημα του "Κλεάνθης Βικελίδης" θα βρεθούν 23 άτομα. Από την ΠΑΕ Άρης, μάλιστα, θέλουν να ανταποδώσουν την πολύ καλή φιλοξενία που έτυχαν τα μέλη της στην Τούμπα, στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Ε.Α.Κ ΛΕΝΕ OI AUSTRIAN BOYS

Επιστροφή στο σπίτι μας ..και γρήγορα !!!


Θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι λίγο πριν τις αυτό - διοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου είχαμε αποστείλει ανοιχτή επιστολή στους υποψηφίους δημάρχους του Βόλου προκειμένου να μας αναπτύξουν τις θέσεις τους για το σημαντικό ζήτημα που αφορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΕΑΚ. Πλέον, ο νέος Δήμος Βόλου έχει νέο Δήμαρχο στον οποίο μάλιστα, όπως και σε όλο το δημοτικό συμβούλιο, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν προκειμένου η πόλη που ζούμε και αγαπάμε να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάει κανείς, ότι αυτή η πόλη εκπροσωπείται πλέον επάξια σε αθλητικό επίπεδο από τον Ολυμπιακό Βόλου. Τον μεγάλο αυτό σύλλογο, που πλέον έχει κερδίσει τη θέση που του αξίζει στον ποδοσφαιρικό χάρτη, κάνοντας όλη την Ελλάδα να μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Αξίζει επίσης να επισημάνουμε, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου διεκδικεί αγωνιστικά με μεγάλες αξιώσεις να γίνει η πρώτη περιφερειακή δύναμη στην Ελλάδα.
Και ενώ η τροχιά της καταξίωσης κάνει όλους εμάς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου χαρούμενους, υπάρχει κάτι που συνεχίζει να μας πληγώνει. Και αυτό είναι η συνεχιζόμενη έλλειψη του σπιτιού μας, του γηπέδου μας, της φυσικής έδρας μας …δηλαδή του ΕΑΚ.
Το πόσο σημαντικό είναι να γυρίσει και μάλιστα πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός Βόλου στο ΕΑΚ και να φύγει από το αφιλόξενο και παγερό Πανθεσσαλικό στάδιο, το έχουμε αναλύσει πάρα πολλές φορές και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε ξανά για αυτό. Άλλωστε είναι ένα αδιαπραγμάτευτο αίτημα όλου του κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου.
Είχαμε επίσης επισημάνει κατηγορηματικά ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών ο επόμενος Δήμαρχος Βόλου θα δεχτεί άμεσα έντονη πίεση από όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα που απαιτούνται για να γίνει το ΕΑΚ ένα αξιοπρεπές αισθητικά και λειτουργικό γήπεδο, που αρμόζει στο επίπεδο του Ολυμπιακού Βόλου άλλα και της πόλης μας.
Πλέον παίρναμε σε πράξεις. Για αυτό σε πρώτη φάση ζητάμε άμεσα συνάντηση από τον Δήμαρχο Βόλου όχι απλά για να μας εκφράσει τις θέσεις του για το ζήτημα, άλλα για να δεσμευτεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για το πότε μπορούν να αρχίσουν τα έργα στο ΕΑΚ και το ίδιο προτρέπουμε να κάνει και η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Σκοπεύουμε, μάλιστα να πάρουμε πρωτοβουλία οργανώνοντας μια συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους (Δημοτική αρχή και ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου) προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι, ώστε το σημαντικό αυτό ζήτημα να λυθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Εμείς διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι το θέμα του ΕΑΚ αποτελεί για μας μέγιστη προτεραιότητα και δεν θα σταματήσουμε ποτέ τις δράσεις μας, μέχρι η ομάδα μας να ξαναγυρίσει στο σπίτι της.»
Η παραπάνω επιστολή αναρτήθηκε στον τοπικό αλλά και πανελλήνιο τύπο πριν 10 μέρες. Σαν πρώτη φάση στην επίτευξη του στόχου μας θεωρούμε πως είναι μια συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο της πόλης. Για αυτό το λόγο στέλνουμε επίσημα στο γραφείο του δημάρχου το αίτημα μας για μια ακρόαση του Δ.Σ  των Austrian Boys από τον Δήμαρχο του Βόλου κ. Σκοτινιώτη.
Δ.Σ AUSTRIAN BOYS

.. οι υπεύθυνοι των οργανωμένων ξέρουν καλά πως με τις επιστολές και τις ανακοινώσεις το ΕΑΚ δε θα γίνει τίποτα , ξέρουν όμως καλά πως έτσι διατηρούν το κλίμα σε αναβρασμό  και όσο περνάν οι μήνες και η ομάδα δείχνει τη δυσκολία της να κερδίζει εντός ( 2 νίκες εντός  - 3 εκτός με αντιπάλους  ΠΑΟ ΑΕΚ ΠΑΝΙΩΝΙΟ )  τόσο  έχουν και πιο πολλούς οπαδούς με το μέρος τους.

Τη Κυριακή πληροφορίες μας λένε ότι οι A.B.C  έχουν ετοιμάσει καινούργιο πανό που είναι το παρακάτω:
Επίσης πολλές φορές έχουν ακουστεί συνθήματα που βρίζουν το Πανθεσσαλικό και αποθεώνουν τη στιγμή που θα επιστρέψουν στον ναό τους το ΕΑΚ  όπως το αποκαλούν.
 Σε συζητήσεις μαζί τους μόνο απαισιόδοξοι δεν είναι   και πως να μην είναι όταν έχουν μαζί τους για την επιστροφή τους στο ΕΑΚ τους παίχτες που σε συνεντεύξεις τους αναφέρουν πως στο  ΕΑΚ  τα ματς θα ξεκινούσαν με 1 γκολ διαφορά αλλά και ο προπονητής της ομάδος ο Σάκης έχει την ίδια άποψη . Επίσης ο πρόεδρος τη ομάδος σε πρόσφατες δηλώσεις του , σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ανάφερε πως αν ομάδα έπαιζε στο ΕΑΚ θα είχε 6-7 βαθμούς πιο πολλούς....
 Αυτό που μένει , η  επιθυμία των οργανωμένων αλλά και όλων όσων  θέλουν να επιστρέψουν στο ΕΑΚ ,είναι να τους αφουγκραστούν  οι νέοι ηγέτες του Δήμου Βόλου και να δώσουν λύση, είτε να το αναμορφώσουν και να γίνει ένα γήπεδο αντάξιο του επιπέδου του σημερινού Ολυμπιακού Βόλου είτε να αποδεχτούν τη πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου που αναφέρει για παραχώρηση και εκμετάλλευση για κάποια χρόνια
Άραγε γιατί είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να παραχωρηθεί το ΕΑΚ σε ιδιώτη; Το ‘πάλε ντε σπορ’ πως παραχωρήθηκε στη ΚΑΕ ΑΡΗΣ; Οι εθνικοί δρόμοι πως παραχωρήθηκαν στον κουμπάρο του Σουφλιά και μαζεύει τα διόδια από τους πολίτες; Οι παραλίες πως τις εκμεταλλεύονται ιδιώτες τα καλοκαίρια και εισπράττουν τα 10 εύρα από τους λουόμενους; Και πολλά άλλα παραδείγματα…..
Έτσι και ο Δήμος Βόλου πρέπει να προσέξει τον μοναδικό άξιο αντιπρόσωπο της πόλης και του νόμου και να παραχωρήσει το ΕΑΚ στη ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ , να το αναμορφώσει , και να φτιάξει ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του κοασμοί του Ολυμπιακού Βόλου .
Εκτός του ΕΑΚ , όμως οι  A.B.C έχουν αφουγκραστεί τον απλό κόσμο και κάνουν οτι περνά από το χέρι τους να βάλουν το κερασάκι στη τούρτα όσον άφορα το έμβλημα της ομάδος. Το έμβλημα της ομάδος που έχει τώρα θεωρούν πως δεν είναι το σωστό, Η ομάδα πριν 20 χρόνια που έπαιζε στην Α Εθνική  το έμβλημα  της  ήταν ο έφηβος μαζί με τη Μαγνήσια.
Το έμβλημα όμως που έχει τώρα είναι μονό ο έφηβος , κάτι που  ενοχλεί πολλούς φιλάθλους διότι θυμίζει αυτό του Πειραιά  , ειδικά στους παλιούς οπαδούς παρατηρείτε έντονη δυσαρέσκεια .Συνεπώς  οι A.B.C  σκεφτήκαν να δημιουργήσουν 8 νέα εμβλήματα  , να τα παρουσιάσουν στην ΠΑΕ και Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ και μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία του απλού κόσμου να πραγματοποιηθεί μια ακόμη επιθυμία που θα κάνει χαρούμενο τον υπέροχο αυτόν κόσμο.

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague αποφάσισε να αγνοήσει την έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι δικαστές δεν την συμπεριέλαβαν στο κατηγορητήριο και οι "πράσινοι" δεν τιμωρήθηκαν με τιμωρία έδρας.
Η αστυνομία στην υπεράσπιση του Παναθηναϊκού
Τα ίδια έγιναν και με τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA, το ρόλο της Αστυνομίας στην αθωωτική απόφαση, αλλά και το συσχετισμό με τα επεισόδια που έγιναν στην Τρίπολη.
"Δεκτή έκανε την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και αναίρεσε την πρωτόδικη ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβληθεί στους "πράσινους", ενώ μείωσε το πρόστιμο από 82.500 σε 72.500 ευρώ. Έτσι, θα παίξει με τους οπαδούς του στο πλευρό του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου για τη 15η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει, ότι δεν αποδεικνύεται, ότι στα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο συμμετείχαν οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Μεγάλο ρόλο έπαιξε το έγγραφο της Αστυνομίας, που στάλθηκε στις 8 Δεκεμβρίου και το οποίο ζητήθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με παρέμβαση του προέδρου του Νικόλα Πατέρα και ανέφερε ότι η ημερομηνία του αγώνα ήταν την ίδια μέρα με το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και δεν είχε σχέση με αθλητικό γεγονός. Τελικά, το δικαστήριο έκανε αποδεκτό τον ισχυρισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ότι τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα και όχι ευρείας κλίμακας και η ποινή έπεσε. Πλέον, ο Παναθηναϊκός πέτυχε να μην είναι υπότροπος σε περίπτωση που τιμωρηθεί για τα επεισόδια που έγιναν στην Τρίπολη μετά τον αγώνα με τον Αστέρα, καθώς θα αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο πολύ βαριάς τιμωρίας", αναφέρει το κείμενο. Όπως και έγινε, καθώς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική.

Σπανός αντί Σκαρτάδου στον πάγκο της Ρόδου !!


Απρόσμενες οι εξελίξεις στο «στρατόπεδο» της Ρόδου, αφού μετά από οκτώ μόλις ημέρες παραμονής του Γιώργου Σκαρτάδου στην τεχνική ηγεσία των «ελαφιών» (ανακοινώθηκε την Τρίτη 18/1), σημειώθηκε νέα αλλαγή σκυτάλης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΖΟΖΕ


Πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στο τελικό του Copa del Rey έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νίκη 1-0 επί της Σεβίλλης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Το μοναδικό τέρμα του πρώτου ημιτελικού το πέτυχε ο Καρίμ Μπενζεμά στο 17ο λεπτό μετά από πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια, προσφέροντας στον Ζοζέ Μουρίνιο ίσως το καλύτερο δώρο για τα 48α γενέθλιά του..

Πρόκριση στη «ρουλέτα» για την Ίντερ

Στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 5-4 (κ.α. και παράταση 0-0) πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου η Ίντερ επί της Νάπολι στο Σαν Πάολο.
Πρόκριση στη «ρουλέτα» για την Ίντερ
Μοιραίος στη «ρουλέτα» για τους γηπεδούχους ήταν ο Λαβέτσι που έστειλε την μπάλα άουτ. Οι νερατζούρι θα αντιμετωπίσουν στους 4 του Κυπέλλου την νικήτρια από την αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Ρόμα.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ -ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ <<ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ>> ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΣΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΣΣΚΚΑ - ΠΑΟΚ



Την απόφαση να μην αλλάξουν τελικά έδρα, για τη ρεβάνς του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, η οποία θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου για τη φάση των «32» του Europa League, πήραν οι άνθρωποι της ΤΣΚΚΑ Μόσχας.

Η ρωσική ομάδα είχε δηλώσει ως δεύτερη έδρα το «Κράσνονταρ» στη Μαύρη Θάλασσα, στην περίπτωση που το κρύο δεν επέτρεπε να διεξαχθεί το παιχνίδι στο «Λουζνίκι» της Μόσχας

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΚΚΟ ΑΡΧΗΓΟΥΣ....

 Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα έξυπνος για να καταλάβει ότι και εφέτος (όπως τα περισσότερα χρόνια άλλωστε) οι ρέφερι παίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο, ιδιαίτερα όταν "σφυρίζουν" παιχνίδια των δύο "αιωνίων".

Η μεγαλύτερη αποτυχία του συστήματος, και ουσιαστικά της ΕΠΟ και της Superleague είναι που δεν έχουν ακόμα καταφέρει στον 21ο αιώνα να πείσουν τους διαιτητές να παίζουν ανεπηρέαστοι.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα έξυπνος για να καταλάβει ότι και εφέτος (όπως τα περισσότερα χρόνια άλλωστε) οι ρέφερι παίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο, ιδιαίτερα όταν "σφυρίζουν" παιχνίδια των δύο "αιωνίων".
Η μεγάλη εμπειρία των Μιχάλη Κουκουλάκη και Τάσου Κάκου δεν δικαιολογούν στο ελάχιστο τα πέναλτι που σφύριξαν οι άρχοντες του αγώνα σε Τρίπολη και Νέα Σμύρνη και τα οποία δεν θα έδιναν επ’ ουδενί αν οι ίδιες φάσεις γίνονταν στις περιοχές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο Κουκουλάκης είχε το θάρρος, πριν από λίγους μήνες να ζητήσει συγγνώμη που αδίκησε την ΑΕΚ στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, όπου είχε στερήσει στην "Ένωση" τουλάχιστον δύο ξεκάθαρες περιπτώσεις πέναλτι. Αμφιβάλλουμε αν θα κάνει κάτι ανάλογο σήμερα για την φιλότιμη ομάδα της Τρίπολης.

Είναι απλό όσο νοιώθουν οι διαιτητές (και κυρίως τους αφήνουν να το αισθάνονται οι αρμόδιοι) την πίεση από τους μεγάλους και κυρίως τους δύο "αιώνιους" (τις ομάδες που είναι οι τελευταίες που δικαιούνται να φωνάζουν διαχρονικά για τη διαιτησία) η κατάσταση θα διαιωνίζεται και η καχυποψία θα μπαίνει όλο και περισσότερο στο μυαλό και στην καρδιά των φίλων του ποδοσφαίρου.

Από την άλλη πλευρά, όταν όμως και οι διαιτητές ενώ δεν υπάρχει επίσημα επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα, παίρνουν σε εποχή ΔΝΤ  εξαιρετικές αμοιβές (1540 ευρώ καθαρά για κάθε αγώνα ο διαιτητής, 550 έκαστος οι βοηθοί), που άλλοι εργαζόμενοι δεν βλέπουν ούτε σε μηνιαίες αποδοχές, θα πρέπει να είναι σχεδόν αλάνθαστοι.

Και μιλάμε για τις φάσεις που κάνουν μπάμ, όπως αυτές στην Τρίπολη και στη Νέα Σμύρνη και που κατά διαβολική σύμπτωση, 9 φορές στις 10 τις σφυρίζουν υπέρ των μεγάλων ομάδων.

Υ.Γ. Οσο για τους συναδέλφους μας, τηλεσχολιαστές, όπως πάει η κατάσταση θα χριεάζονται πόρτες ασφαλείας στα καμαράκια όπου γίνονται οι μεταδόσεις και όλο και πιο δύσκολα θα παίρνουν θέση για επίμαχες φάσεις. Διότι…καπετάνιους έχει γεμίσει η (χωρίς την εφαρμογή των νόμων) Ελλάδα σε κάθε ομάδα, σε κάθε γήπεδο, αλλά και σε κάθε θέση της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και το καράβι βρήκε σε ξέρα…

Τέλος και ο Κοκότοβιτς από τον Πανσερραϊκό

Παρελθόν αποτελεί από το μεσημέρι , ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς από την τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού.
 
Η χθεσινή (24/01) απόφαση του Πέτρου Θεοδωρίδη να τον κρατήσει στην ομάδα μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Σέρβο προπονητή στα γραφεία της ομάδας, δημιούργησε δυσαρέσκεια στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ καθώς και στους οπαδούς.

Οι έντονες αντιδράσεις, ανάγκασαν τον Πέτρο Θεοδωρίδη να αναθεωρήσει τη στάση και τελικά να αποφασίσει την απομάκρυνση του Ντράγκαν Κοκότοβιτς από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Στο προσεχές παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ, ο Πανσερραϊκός θα πορευτεί με υπηρεσιακό τεχνικό δίδυμο τους Δημητρίου και Αθανασιάδη (γυμναστής και προπονητής τερματοφυλάκων).

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δεκαοκτώ μήνες μετά...

 Πρέπει να αναφέρουμε τα εξής όμως για τον Αχιλλέα Μπέο. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου έχει κοντά του ανθρώπους που εμπιστεύεται και συνεργάζεται μαζί τους για πολλά χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Τάκης Γιαννόπουλος, ο άνθρωπος που... ευθύνεται για τις περισσότερες μεταγραφές, με τον οποίο γνωρίζονται αρκετά χρόνια και πλέον ξέρουν ο ένας πως σκέφτεται και λειτουργεί ο άλλος.


Μαζί έχτισαν την περσινή σεζόν μία ομάδα στην δεύτερη κατηγορία, η οποία είχε σκοπό να ανέβει στην SuperLeague και παράλληλα να φτιάξει έναν κορμό με παίκτες που θα παίζουν και στην μεγάλη κατηγορία. Κάπου εκεί έρχεται ο Σάκης Τσιώλης...

 Δικαίωση και δουλειά

Είναι πολλά χρόνια στους πάγκους, όμως όλο αυτό το διάστημα, αν και οι ομάδες του έπαιζαν ωραίο ποδόσφαιρο, δεν είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο του, αφού συνήθως τον έδιωχναν στην πρώτη στραβή.

Στον Βόλο ωστόσο είχε και έχει την ευκαιρία να δουλέψει τη δική του φιλοσοφία, τη δική του ποδοσφαιρική λογική και να έχει στα χέρια του παίκτες που ταιριάζουν γάντι σε αυτό που θέλει να κάνει.

Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα και την τεσσάρα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία αξίζει να σταθούμε:


  • Η ομάδα είναι άριστα διαβασμένη στα περισσότερα παιχνίδια που έχει δώσει και ξέρει ποιες είναι οι αδυναμίες του αντιπάλου έτσι ώστε να χτυπήσει εκεί.
     
  • Παρότι διαβάζει τις αδυναμίες του αντιπάλου, ο τρόπος ανάπτυξης και δημιουργίας παιχνιδιού δεν αλλάζει και δεν προσαρμόζεται. Αντιθέτως οι αντίπαλοι πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν τα ατού του Βόλου, κάτι που δεν κάνουν.
     
  • Ο Σάκης Τσιώλης είναι δίκαιος. Έχει δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και αυτούς που έχουν φύγει, γεγονός που του έχει δώσει την ευκαιρία να ξέρει άριστα το ρόστερ του.
     
  • Οι ποδοσφαιριστές έχουν συγκεκριμένους ρόλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ανάλογα με το αν βρίσκονται σε επίθεση ή άμυνα λειτουργούν ανάλογα (παράδειγμα ο Μόνχε και συγκλίνει στο κέντρο και βοηθάει τον Άλβαρες).
     
  • Τέλος και το πιο σημαντικό ίσως. Τα πειράματα του Τσιώλη έχουν βάση. Ο Ντολεζάι που είναι αριστερός μπακ, έπαιξε επιτελικός μέσος στο ματς με τον ΠΑΟΚ και ήταν πραγματική αποκάλυψη. Το σκορ ήταν μαγική εικόνα στο συγκεκριμένο ματς.

Τι άλλο θα δούμε;

Αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει, όπως και μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Βόλος φέτος. Ο Σάκης Τσιώλης την έχει πατήσει πολλές φορές στο παρελθόν όμως και φέτος προσέχει. Πρώτος στόχος η παραμονή, κάτι που το έχει περάσει και στους παίκτες.

Από εκεί και πέρα ΑΝ η ομάδα μπει στα πλέι οφ, τότε είναι βέβαιο πως θα δούμε μία πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση, με ομάδες που πλέον θα πρέπει να μάθουν πολύ καλά το παιχνίδι του Σάκη Τσιώλη, έτσι ώστε να μην έχουμε... κηδείες.

Αναλυτικά οι παίκτες που έχουν παίξει και ο χρόνος συμμετοχής τους (σε παρένθεση τα ματς που έπαιξαν):
Άλβαρες: 1699 (18)
Σανκαρέ: 1593 (17)
Γιακούποβιτς: 1557 (17)
Μόνχε: 1438 (16)
Ζαραδούκας: 1435 (17)
Ουμπίδες: 1373 (15)
Μάρτιν: 1303 (18)
Ζελέσι: 1227 (13)
Ρόκας: 1167 (17)
Ντολεζάι: 1130 (12)
Μπρέσκα: 958 (19)
Τόμας: 940 (13)
Καπετάνος: 934 (17)
Σολακης: 715 (14)
Ψυχογιός: 504 (7)
Ρίκκα: 432 (7)
Μητρόπουλος: 295 (5)
Κάστρο: 249 (6)
Ρόκα: 235 (3)
Πλιάγκας: 150 (6)
Καμπάνταης: 145 (5)
Φραντζιπάνε: 77 (2)
Ριβέρα: 51 (2)

ΒΟΛΟΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ........!!!



Μετά το διπλό επί του Παναθηναϊκού το Δεκέμβριο, ο “δολοφόνος” των μεγάλων Ολυμπιακός Βόλου διέλυσε το Σάββατο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με το επιβλητικό σκορ 0-4.
Οι ερυθρόλευκοι “οργίασαν” μέσα στο γήπεδο παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο και αποδεικνύοντας για μια ακόμη αγωνιστική ότι είναι ένα σύνολο φτιαγμένο για να γράψει ιστορία.
Χρυσοί σκόρερ των τεσσάρων τερμάτων ήταν οι ΣανκαρέΟυμπίντεςΜόνχε καιΚαπετάνος, αν και όλοι οι ποδοσφαιριστές έπιασαν εντυπωσιακές αποδόσεις εξαφανίζοντας τους “κιτρινόμαυρους” αντιπάλους τους.
Ο πρωτομάστορας της φετινής θριαμβευτικής πορείας για την ομάδα της Μαγνησίας,Σάκης Τσιώλης έκανε λόγο για ιστορική νίκη και την αφιέρωσε στον υπέροχο αυστριακό λαό.
Όλα τα λεφτά ήταν η δήλωση του μεγαλομετόχου, Αχιλλέα Μπέου“Δε μιλάω μετά από τσόντες”!
Αυστριακό γλέντι 
Ένα τρελό πανηγύρι στήθηκε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας με το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Μάνταλου. Εκατοντάδες φίλαθλοι του βολιώτικου συγκροτήματος ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα και εξυμνώντας τους θριαμβευτές του ΟΑΚΑ και τον κόουτς Σάκη Τσιώλη, ενώ ως ήρωωες τους υποδέχτηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Πανθεσσαλικό.
Διθύραμβοι από τον αθλητικό Τύπο:
ΦΙΛΑΘΛΟΣ: Όργια ο Βόλος
ΦΩΣ: Πολτοποίησε την ΑΕΚ
GOAL: Ομάδα – διαμάντι
SPORTDAY: Τεράστιο επίτευγμα για τους ερυθρόλευκους του Βόλου
ΕΞΕΔΡΑ: Την ντρόπιασε
ΓΑΥΡΟΣ: Στα 4 η αρμάδα του Αδαμίδη μόλις είδε ερυθρόλευκα!
ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ SPORT-FM <a href="http://www.sport-fm.gr/videos/1021680/embed“>
Ο αδιαμφισβήτητος άρχοντας του θεσσαλικού ποδοσφαίρου που έχει αφήσει άφωνη όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα με τα κατορθώματά του φιλοδοξεί να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του παραδίδοντας και νέα μαθήματα σε επίδοξους ενδιαφερόμενους.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«Ντου» σε σύνδεσμο του ΠΑΟ

Επίθεση από αγνώστους σημειώθηκε σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που βρίσκεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, στο Περιστέρι.
 

Οι δράστες μετέβησαν με μηχανάκια στο σημείο και προκάλεσαν ζημιές τόσο στο κτίριο που στεγάζεται ο σύνδεσμος, όσο και σε ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού.

Αφού προκάλεσαν όσες περισσότερες καταστροφές ήθελαν, εν συνεχεία οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από τις αρχές.

Γιατί έφυγε ο Κούπερ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση της αποχώρησης του Έκτορ Κούπερ από τον Άρη.



Ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην αγωνιστική αναμόρφωση των «κιτρίνων», που τους οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου και στους «32» του Europa League, με δύο νίκες απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης υπέβαλε την παραίτησή του ώστε όπως εξήγησε να πάρει ξανά τα πάνω της η ομάδα.

Δυο μέρες τώρα, διοίκηση και Κούπερ βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία. Βασικό θέμα τα μεταγραφικά, τα οποία με βάση τον αρχικό προγραμματισμό είχαν πάει πίσω. Διαφαινόμενη εξέλιξη, με δεδομένη την… απόσταση που τους χώριζε όσον αφορά στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση της ομάδας. Από την σημερινή συνάντηση Αθανασιάδη - Κούπερ βγήκε είδηση. Και μάλιστα πολύ σημαντική! Ο Αργεντινός, ένα χρόνο και δύο μετά την έλευσή του, παίρνει το καπελάκι του και φεύγει από την Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε 86 λέξεις αποχαιρετά τους φίλους του Άρη, αιτιολογώντας την απόφασή του να παραιτηθεί ως το καλύτερο πρώτο βήμα για να πάρει ξανά τα πάνω της η ομάδα. Το γιατί «χώρισαν τα τσανάκια τους» φυσικά και δεν μπορεί να απαντηθεί ούτε σ’ αυτό το κείμενο, ούτε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης. Τα όσα, όμως, του καταλογίζουν οι ιθύνοντες της ομάδας, εξηγούν πιο πειστικά την αποχώρησή του.

1. Παράλογες απαιτήσεις: Ο Κούπερ, είτε απευθείας, είτε μέσω του εκπροσώπου του, Αλεχάντρο Καμάνιο, πρότεινε παίκτες που εκ των πραγμάτων, ήταν αδύνατο να αποκτηθούν. Τα οικονομικά δεδομένα ξέφευγαν από τις δυνατότητες του Άρη και πολύ πιθανόν ακόμη και πιο εύρωστων ελληνικών ομάδων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περιπτώσεις των Εντού και Καλίνσκι. Με βάση ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα έμενε ελεύθερος από την Ιντερνασιονάλ, είχαν γίνει προχωρημένες συζητήσεις οι οποίες και κατέληξαν σε συμφωνία τόσο για τη φετινή όσο και την επόμενη χρονιά, ωστόσο όπως αποδείχθηκε μόνο εύκολο δεν ήταν να ντυθεί στα κίτρινα ο παίκτης. Από εκεί που ήταν να έρθει στη χώρα μας για να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της συμφωνίας, εμφανίστηκε το -σε ισχύ- συμβόλαιο με την Ιντερνασιονάλ, η οποία όπως είναι φυσικό δεν θα τον άφηνε να φύγει χωρίς αντάλλαγμα. «Κομφούζιο» επικράτησε και στην περίπτωση του Εντσο Καλίνσκι. Ο Αργεντινός μέσος αναμενόταν στην Ελλάδα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τις υπογραφές, στιγμή που ω, του θαύματος (!) εμφανίζεται η Κίλμες η οποία αξιώνει ένα σεβαστό ποσό για να τον αφήσει ελεύθερο.

2. Η «γυμνή» επίθεση: Χωρίς ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την απόκτηση παίκτη για την γραμμή κρούσης -κάτι που φυσικά και τον βαραίνει σε σημαντικό ποσοστό- και με τους Κόκε και Τσέζαρεκ τραυματίες, επιτρέπει στον Ρουίζ, στον μοναδικό δηλαδή καθαρόαιμο επιθετικό που έχει απομείνει στο ρόστερ, να ενσωματωθεί στην εθνική Γουατεμάλας! Απέναντι στον Πανιώνιο, δεν είναι μόνο το τελικό 2-0 υπέρ των «κυανέρυθρων», αλλά και ότι δεν έβγαινε τίποτα επιθετικά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που η μπάλα έφτασε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, γιατί ύστερα... οι φάσεις δημιουργούνταν με το σταγονόμετρο!

3. Η ανανέωση συμβολαίου: Το υπάρχον, ως γνωστόν, έληγε το καλοκαίρι. Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, έφερε γρηγορότερα του αναμενομένου στην «ατζέντα» το θέμα της συνέχισης της συνεργασίας Άρη και Κούπερ. Από τις πρώτες επαφές, το χάσμα που παρατηρήθηκε ήταν τεράστιο. Παράγοντας που όπως γίνεται αντιληπτό, λειτούργησε ανασταλτικά στο να γίνει σοβαρή κουβέντα, στην παρούσα φάση τουλάχιστον. Τέλος, «κακές γλώσσες» λένε πως με την παραίτησή ο Κούπερ πρόλαβε μια κίνηση που θα έκανε η διοίκηση, νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου του…

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΜΕ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ


Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε σαν... σίφουνας από την Κέρκυρα κερδίζοντας με 2-0 τους Φαίακες και ουσιαστικά μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς! Μόνχε και Μάρτιν τα γκολ του θριάμβου!

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, με την Κέρκυρα να δημιουργεί πρώτη προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος. Στο 4’ ο Φλαβίνιο έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα, όμως, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ εξαιτίας του λάθους του Αποστολίδη στο γύρισμα του Μόνχε, αλλά ο γκολκίπερ των Φαιάκων μπλόκαρε τελικά την μπάλα, ύστερα από δεύτερη προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 19’ ο Αποστολίδης πρόλαβε τον Μόνχε, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και δέχτηκε την υπέροχη πάσα του Σολάκη.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη, εντέλει, κατάφεραν να μπουν σε θέση οδηγού. Στο 24’ ο διαιτητής Θάνος υπέδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Παρασκευαΐδη στον Σολάκη χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση, ενώ ο ρέφερι από το Σύνδεσμο Γρεβενών ίσως ήταν λίγο υπερβολικός με την απόφασή του να αποβάλει τον ποδοσφαιριστή της Κέρκυρας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μόνχε, ο οποίος δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και, μάλιστα, άμεσα. Συγκεκριμένα, στο 27’ ο Επστάιν έκανε ένα διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Ρόκα. Έτσι, οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ανέβηκαν για να πετύχουν την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς ούτε ένα σουτ του Γκουστάβο στο 43’ δεν ήταν ικανό να απειλήσει τον Ρόκα.

Κακό δεύτερο ημίχρονο, νίκη για Ολυμπιακό Βόλου!

Με αυτόν τον τρόπο, οι Βολιώτες πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ και στην επανάληψη είχαν την υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία φάση μπροστά στην εστία του Αποστολίδη. Αυτό συνέβαινε διότι είτε «καθάριζαν» οι αμυντικοί της Κέρκυρας είτε υποδεικνύονταν συνεχώς σε θέση οφσάιντ.

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι βγήκαν λίγες φορές στην επίθεση και σε αυτές δεν κατάφεραν να απειλήσουν έστω μια φορά τον Ρόκα. Γι’ αυτό το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 80’. Ο Καπετάνος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μάρτιν, που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Σολάκη, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου απέκτησε σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό, όπου θα παίξει με άλλον… αέρα.

Man of the match: Ο Βιθέντε Μόνχε, που με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.
Αδύναμος κρίκος: Ο Παρασκευαΐδης. Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση στο μαρκάρισμά του στον Σολάκη στο 26’, αλλά έδωσε αφορμή στο διαιτητή Θάνο να τον αποβάλει και να δείξει το σημείο του πέναλτι.

Στο ύψος του: Ο Μάρτιν, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Σολάκη και πέτυχε το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού Βόλου, που δίνει στους Θεσσαλούς ένα σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Η γκάφα: Λίγο έλειψε να είναι η φάση του 6’, όπου ο Αποστολίδης δεν μπλόκαρε με την πρώτη την μπάλα, κάτι που έκανε με δεύτερη προσπάθεια, αλλά καραδοκούσαν αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου για να την κλέψουν και να τη στείλουν στα δίχτυα.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Θάνος ίσως ήταν λίγο υπερβολικός να αποβάλει τον Παρασκευαΐδη στο 24’. Καταρχήν δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση στο μαρκάρισμά του στον Σολάκη. Αν, όμως, όντως υπάρχει, τότε θα μπορούσε να δείξει κίτρινη κάρτα.


Συνθέσεις ομάδων

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Aποστολίδης, Γιάντσης, Μαιστόροβιτς, Χάμπλ, Παρασκευαϊδης, Μακρής, Ηλίας Ιωάννου (70’ Τσίγκας), Κοντοδήμος, Επστάιν, Γκουστάβο, Φλαβίνιο (62’ Καλαντζής)
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα, Τομάς, Μπρέσκα, Καπετάνος, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ακόστα (55’ Ζαραδούκας), Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Γκότοβος, Σολάκης (64’ Μάρτιν), Μπερτόλντι.

Προχωράει με Ιγκλέσιας η ΑΕΚ

Ο αμυντικός χαφ της Λάρισας, φέρεται να είναι μεταγραφικός στόχος της Ένωσης για το καλοκαίρι !!

 

Τον Ματίας Ιγκλέσιας φαίνεται ότι έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο η ΑΕΚ σύμφωνα με δημοσίευμα της SportDay. Σύμφωνα με το δημοσιεύματα η Ένωση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του 25χρονου αμυντικού χαφ της Λάρισας, προκειμένου να κάνει δικό της τον Αργεντινό μεσοαμυντικό το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος. Μάλιστα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η πρόταση της ΑΕΚ κάνει λόγο για τριετές συμβόλαιο, προς τον παίκτη που τυγχάνει να είναι και κολλητός φίλος του Νάτσο Σκόκο.
Ο Ιγκλέσιας, που είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, μετρά 78 συμμετοχές και 2 γκολ από το καλοκαίρι του 2007, όταν και μετακόμισε στην ΑΕΛ από τη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Φέτος έχει 13 συμμετοχές και 1 γκολ στη Σούπερ Λίγκα, καθώς και δύο εμφανίσεις στο Κύπελλο.

Koντά στην απόκτηση του Φελίπε Ντε Αντράντε Τεϊξέιρα βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης



Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου ο Πορτογάλος επιθετικός έχει συμφωνήσει με την ομάδα της Τρίπολης και αναμένεται σύντομα στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο Τεϊξέιρα ξεκίνησε την καριέρα του στην πορτογαλική Φελγκουέιρας, στην συνέχεια αγωνίστηκε στην γαλλική Ιστρ και το 2002 πήρε μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι άρχοντες των ντέρμπι!


Ο Δημήτρης Καλόπουλος θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Σταύρος Τριτσώνης θα σφυρίξει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Από την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι ο Δημήτρης Θάνος θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης της Κέρκυρας με τον Ολυμπιακό Βόλου στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σήμερα, η ΕΠΟ ανακοίνωσε και τους διαιτητές των άλλων τριών αναμετρήσεων. Συγκεκριμένα, στο Ολυμπιακό Στάδιο για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ θα είναι ο Δημήτρης Καλόπουλος από το Σύνδεσμο Μακεδονίας, με βοηθούς τους Δημήτρη Σαραϊδάρη επίσης του Συνδέσμου Μακεδονίας και Μιχάλη Καρτσιώτη από το Σύνδεσμο Κορίνθου.

Στο έτερο ντέρμπι, το οποίο θα διεξαχθεί νωρίτερα στο Καραϊσκάκη, αυτό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, ορίστηκε ο Σταύρος Τριτσώνης από το Σύνδεσμο Αθηνών, με βοηθούς τους Σπύρο Τρύφωνα από το Σύνδεσμο Κέρκυρας και Χρήστο Μπαλτά από το Σύνδεσμο Αχαΐας.

Τέλος, στο παιχνίδι που θα γίνει την Πέμπτη στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρομήτου και του Διαγόρα, άρχων θα είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από το Σύνδεσμο Μακεδονίας και θα έχει βοηθούς τους Αθανάσιος Θανασακούδη του ίδιου Συνδέσμου και Εμμανουήλ Γιανουγλίδης του Συνδέσμου Αθηνών.

Θετικός για Παναθηναϊκό ο Γκέρα !!

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ο Ζόλταν Γκέρα δηλώνοντας μάλιστα κολακευμένος και ανοιχτός στο να έρθει στην Ελλάδα. Ο άσος της Φούλαμ εξετάζει πλέον όλα τα ενδεχόμενα.
Ο 32χρονος Ούγγρος διεθνής μέσος δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Μαρκ Χιουζ και πλέον είναι διατεθειμένος να κοιτάξει και άλλες επιλογές μιας και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.

Με δηλώσεις του στη Nemzeti Sport παραδέχτηκε ότι είναι κολακευτικό να βρίσκεται στο στόχαστρο μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα γίνει επίσημη κρούση για την απόκτησή του αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

«Η κατάστασή μου είναι δυσκολότερη από ποτέ. Δεν νιώθω καλά και παίζω σπάνια. Το σημείο της πτωτικής πορείας μου ήταν η άφιξη του Μαρκ Χιουζ. Δεν θέλω να διαμαρτύρομαι επειδή γνωρίζω ότι ο προπονητής φτιάχνει την ομάδα σύμφωνα με τις δικές του ιδέες», τόνισε ο Γκέρα.

«Αποδέχομαι επίσης ότι ο ίδιος επιλέγει άλλους παίκτες αντί για μένα, αλλά όταν μου δίνει τις ευκαιρίες προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για να αποδείξω ότι δεν έχω ξεχάσει το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω τίποτα περισσότερο από το να παίζω, αλλά εδώ στην Φούλαμ δεν έχω και πολλές πιθανότητες», πρόσθεσε.

««Μου αρέσει ο σύλλογος και η πόλη, αλλά δεν είναι απίθανό να φύγω και να συνεχίσω την καριέρα μου αλλού. Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα φύγω, όμως προς το παρόν δεν έχω αυτή τη δυνατότητα. Το συμβόλαιό μου λήγει αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει μια επιλογή για επέκταση, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», συνέχισε ο Ούγγρος άσος.

Ο μέσος της Φούλαμ παραδέχτηκε ότι θα προτιμούσε να μείνει στην Αγγλία, αλλά πλέον είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση. «Θα ήθελα να μείνω στην Αγγλία, όμως το παίξω σε άλλη χώρα μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία. Από την εμπειρία μου στην Ευρώπη την περασμένη χρονιά με την συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ πιστεύω ότι θα είχε ενδιαφέρον να ανακαλύψω μια άλλη κουλτούρα».

Όσο για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού η αντίδρασή του ήταν θετική αφήνοντας το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα. «Έχω ακούσει για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και είναι καλό να είναι το όνομά σου συνδεδεμένο με έναν φημισμένο σύλλογο όπως είναι αυτός».

Σε... πλειστηριασμό ο Αμπντούν


Πρόταση κοντά στα δύο εκ. ευρώ περιμένουν στη διοίκηση της Καβάλας από τη Χόφενχαϊμ, για την παραχώρηση του Τζαμάλ Αμπντούν. «Κόβει» το μάτι του Ψωμιάδη στις μεταγραφές και βγαίνει πάντα κερδισμένος.
Ο γερμανικός σύλλογος θέλει να εντάξει στο δυναμικό του τον άσο των «αργοναυτών», οι οποίοι όμως θεωρούν ότι μπορεί να βρεθεί ομάδα και να δώσει περισσότερα από τα δύο εκ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσή του!
Κατά πόσο είναι εφικτό ή όχι αυτό θα φάνει μέσα στο επόμενο διάστημα, είναι αλήθεια, όμως, ότι με τις εμφανίσεις του ο παίκτης της Καβάλας έχει τραβήξει την προσοχή ελληνικών και ξένων συλλόγων.

Νέα εμπλοκή με Μίτσελ

 
Τα χάλασαν στις... λεπτομέρειες οι μάνατζερ του παίκτη με την Μπέρμπιγχαμ και η ΑΕΚ έδωσε τελεσίγραφο μέχρι αύριο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής

Σε σήριαλ που καταντάει... κωμωδία εξελίσσεται η προσπάθεια της ΑΕΚ να αποκτήσει με εξάμηνο δανεισμό τον Μίτσελ. Ενώ στην Ενωση μετά από διαπραγματεύσεις που άρχισαν από το πρωί περίμεναν τα υπογεγραμένα συμβόλαια  και αύριο το πρωί τον παίκτη για ιατρικές εξετάσεις αφού είχαν ολοκληρώσει την συμφωνία ήρθε πριν από ελάχιστα λεπτά μια νέα διαφωνία της τελευταίας στιγμής μεταξύ των μάνατζερ του παίκτη και της Μπέρμιγχαμ και η απόκτηση του Ισπανού μέσου είναι πάλι στον αέρα. Στην ΑΕΚ εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι όμως ξεκαθάρισαν πως θα περιμένουν μέχρι το βράδυ της Τρίτης όχι μόνο την οριστική συμφωνία αλλά και τον ίδιο τον παίκτη στην Αθήνα. Η ΑΕΚ τα έχει βρει σε όλα με τον παίκτη και τους μάνατζερ του όμως η συμφωνία με την Μπέρμιγχαμ γίνεται μέσω των μάνατζερ του παίκτη και έτσι ενώ πριν μια ώρα έμοιαζε οριστική βρέθηκε πάλι στον αέρα. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ δεν θα περιμένει περισσότερο αφού έχει μείνει τρομερά πίσω εξαιτίας μιας μεταγραφής που εδώ και μια εβδομάδα θεωρείται τελειωμένη αλλά δεν τελειώνει... ποτέ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρό πρόβλημα όμως πλέον κανείς δεν μπορεί να κάνει καμία πρόβλεψη και η επόμενη φορά που η ΑΕΚ θα μιλήσει για αυτό το θέμα είναι με επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής ή της απόσυρσης από την διεκδίκηση του Μίτσελ.

Kοντά στον ΟΦΗ ο Καμπάνταης!


Kοντά στον ΟΦΗ φέρεται να βρίσκεται ο Λεωνίδας Καμπάνταης που έχει μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος επιθετικός δεν αποκλείεται να αποτελέσει το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της κρητικής ομάδας στην χειμερινή μεταγραφική σεζόν μετά από τον Ιβάν Ρούσεφ.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και ο ίδιος ο Καμπάνταης έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στον ΟΦΗ και να τον βοηθήσει να ανεβεί στην «μεγάλη» κατηγορία.

Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει ζητήσει έναν Ελληνα επιθετικό και ο Καμπάνταης μοιάζει να είναι η πιο ιδανική λύση. Από την πλευρά του και ο παίκτης που στον Ολυμπιακό Βόλου δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής καθώς αγωνίστηκε φέτος σε πέντε μόλις παιχνίδια βλέπει με καλό μάτι αυτή την μετακόμιση.

Ο…εισαγγελέας ξαναχτυπά!


Τα επεισόδια του Βόλου στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου προκάλεσαν την παρέμβαση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε το φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις παρατηρητή και αστυνομίας.
Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τα στοιχεία και την Τρίτη ή την Τετάρτη θα αποφάσισε αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι (όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι θα το πράξει).
Αυτό που έχει σημασία να επισημάνουμε είναι ότι η συγκεκριμένη τροπή της υπόθεσης… βολεύει τον «Δικέφαλο του Βορρά» (!) ο οποίος αν κατηγορηθεί για επεισόδια ευρείας κλίμακας, δύσκολα θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές. Πάντως ακόμα και αν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, ο κεκλεισμένων των θυρών αγώνας θα είναι με τον Ολυμπιακό.

ΜΕΛΙΣΣΗΣ IS BACK ?


Έναν γνώριμο θέλει να εντάξει και πάλι στο δυναμικό της η Λάρισα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι «βυσσινί» βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Έλληνα αμυντικού με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες. Ο Μελίσσης αγωνίστηκε και πέρσι στην ΑΕΛ (27 εμφανίσεις) και πάλι ως δανεικός από τους «πράσινους».

ΓΥΡΙΖΕΙ....ΠΛΑΤΕΙΑ !!

Μια «ανάσα» από το να επανεντάξει στο ρόστερ του τον Μάριο Νικολάου είναι ο Πανιώνιος!

 
Ο 27χρονος αμυντικός μέσος της κυπριακής ΑΕΛ και οι άνθρωποι της ομάδας της Νέας Σμύρνης έχουν έρθει σε συμφωνία και ο παίκτης -που δεν άρεσε στον Γενς Μπάνγκσμπο(…) και αποχώρησε τέλη Ιουνίου- θα επιστρέψει στην Πλατεία!

Ο Κύπριος, θυμίζουμε, επέστρεψε στην πατρίδα του το καλοκαίρι για χάρη της ΑΕΛ, η οποία έκανε την έκπληξη με την απόκτηση του περιζήτητου -εκείνη την περίοδο- χαφ.

Ο Νικολάου, το τριετές πέρασμα του οποίου από τον Ιστορικό -με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν- ήταν άκρως επιτυχημένο, είναι βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα της Λεμεσού, αλλά όλα δείχνουν ότι θα φορέσει και πάλι την κυανέρυθρη φανέλα, είτε με τη μορφή δανεισμού, είτε με κανονική μεταγραφή και φυσικά, θα δώσει λύσεις σε ακόμα μία θέση που «πονάει» φέτος ο Πανιώνιος, αυτή του αμυντικού μέσου.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ Ο ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ


Ο σκόρερ του πρώτου γκολ στο ματς με την Καβάλα, Κώστας Κατσουράνης μιλώντας μετά το ματς αναφέρθηκε στην "δίψα" των "πράσινων" και για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, τις ερχόμενες αναμετρήσεις με την ΑΕΚ και Πανιώνιο αλλά και την διαφορά από την κορυφή.

Φέρνει Ντιέγκο Αρίας ο ΠΑΟΚ


Η επένδυση των Αράβων μπορεί να καθυστερήσει στον ΠΑΟΚ, η μεταγραφική ενίσχυση όμως όχι! «Έκλεισε κι έρχεται», γράφουν στην Κολομβία για τον 26χρονο μέσο Ντιέγκο Αρίας, «προτάθηκε κι εξετάζεται», λένε οι ιθύνοντες του «δικεφάλου του Βορρά».

Από γεμάτη σεζόν με την Όνσε Κάλντας κατά την οποία και κατέκτησε το πρωτάθλημα Κολομβίας προέρχεται ο παίκτης. Αναλυτικά, αγωνίστηκε σε 40 παιχνίδια σημειώνοντας τρία γκολ, ενώ ήταν βασικός και αναντικατάστατος και στο Copa Libertadores, όπου είχε οκτώ συμμετοχές.

Στον ΠΑΟΚ επιβεβαιώνουν ότι ασχολούνται με την περίπτωση του Ντιέγκο Αλεχάντρο Αρίας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ωστόσο οι εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση μεταφέρονται μετά την Τετάρτη, αφού υπάρχει το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

ZOEL ΕΡΧΕΤΑΙ , ΣΙΣΙΤΣ ΦΕΥΓΕΙ !


Παίκτης του Ηρακλή πρέπει να θεωρείται ήδη ο Ζοέλ Επαλέ. Μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί, όμως ο Καμερουνέζος έχει ήδη συμφωνήσει με την ομάδα του Ηρακλή και η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός. Ο Επαλέ θα υπογράψει συμβόλαιο για 2,5 χρόνια και φυσικά επιστρέφει στην ομάδα που αγάπησε. Το μόνο που απομένει είναι να πάρει και τυπικά την ελευθέρας του από την Μπακού για να κλείσει οριστικά το θέμα

Ο Μίρνες Σίσιτς θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τον Ηρακλή, αφού ανακοινώθηκε ήδη στον Σλοβένο επιθετικό από τη διοίκηση της ομάδας ότι βρίσκεται εκτός των πλάνων του προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη και ότι θα πρέπει να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

EΞΩ ΛΟΓΩ ΙΩΣΗΣ Ο ΝΙΝΗΣ


Με μία επιπλέον απουσία ξεκίνησε την προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τετάρτη. Ο Σωτήρης Νίνης δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα λόγω ίωσης, η οποία ωστόσο πολύ δύσκολα θα τον αφήσει εκτός αποστολής για το ντέρμπι με την «Ένωση».

Εκτός του Έλληνα μεσοεπιθετικού, το κανονικό πρόγραμμα δεν ακολούθησαν οι τραυματίες Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, η συμμετοχή των οποίων θα κριθεί οριστικά την Τρίτη. Ατομικό ακολούθησε και ο Νταμιέν Πλεσί , ενώ όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στην Καβάλα έκαναν αποθεραπεία. Στον αγώνα κόντρα στον "Δικέφαλο" επανέρχεται ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος ήταν τιμωρημένος.

Οι υπόλοιποι «πράσινοι» που βρέθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας ακολούθησαν πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε ζέσταμα, ταχύτητες, ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και παιχνίδια ένας εναντίον ενός, δύο εναντίον δύο, τρείς εναντίον τριών, τέσσερις εναντίον τεσσάρων και πέντε εναντίον πέντε.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


Αναχώρησε σήμερα στις 12:00 από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου για την Κέρκυρα, για τον αγώνα της 6ης φάσης Κυπέλλου OΠΑΠ, Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011, στις 17:00 στο ΕΑΚ Κέρκυρας.
Την αποστολή απαρτίζουν οι εξής: Jakupovic, Roca, Dolezaj, Tomas, Umbides, Martin, Breska, Καπετάνος, Alvarez, Αναστασίου, Sankare, Acosta, Ρόκας, Szelesi, Monje, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Γκότοβος, Σολάκης, Bertoldi

Αντεξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ....


Άντεξε και στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέσπασε ισοπαλία με 0-0 από την Τότεναμ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Premier League, διευρύνοντας το φετινό της αήττητο στα 21 ματς, έχοντας και δύο παιχνίδια “στο χέρι”. Η επιτυχία των “κόκκινων διαβόλων” γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από το γεγονός ότι από το 74' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, μετά τη δικαιολογημένη αποβολή του Ράφαελ Ντα Σίλβα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΟΡΟΪΔΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν με δηλώσεις του σε εφημερίδα αποκάλυψε πως αισθάνεται κορόιδο για το γεγονός πως έβαλε τόσο χαμηλή ρήτρα στο συμβόλαιο του Κέβιν Μιραλάς!

Καραγεωργίου: "Ήταν πολύ μεγάλη νίκη"

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Καραγεωργίου:

"Έγινε ένα παιχνίδι το οποίο εάν τελείωνε και ισόπαλο θα ήταν δίκαιο. Το ποδόσφαιρο όμως είναι έτσι. Στη μια φάση που δημιούργησε ο Εργοτέλης σημείωσε το γκολ και στις δύο φάσεις της Skoda Ξάνθη οι παίκτες της σημάδεψαν τα δοκάρια.

Ήταν πολύ μεγάλη η νίκη αυτή απέναντι σε μία δύσκολη έδρα που μας δίνει την δυνατότητα να κοιτάξουμε καλύτερα τα πράγματα. Για να έχουμε κέρδος όμως από την επιτυχία αυτή, πρέπει να την συμπληρώσουμε και με άλλη μία εντός έδρας.

Η συνέχεια για μας είναι εξίσου δύσκολη όπως ήταν θα συνεχίσει να είναι. Ευχαριστούμε για την υποδοχή τους ξανθιώτες φιλάθλους αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που χάνει η Skoda Ξάνθη εντός έδρας".

ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ !!!


Περίπου 150 φιλάθλοι του Ηρακλή βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Μίκρας χθες περιμένοντας της αποστολή του Ηρακλή, αποδοκιμάζοντας τους παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης για την ήττα στην Λάρισα.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ....

Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού έδωσε συνέντευξη στην οποία μίλησε για τον αγώνα στο Καραϊσκάκη, τα δυο γκολ που πέτυχε και την περίπτωση μεταγραφής του στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
-Γιατί έδειχνες με τα δάχτυλα σου τον αριθμό τρία, όταν έβαλες το πρώτο γκολ στο Καραϊσκάκη;
«Ήθελα να το αφιερώσω στον συμπαίκτη μου Άμο, γιατί είχε γενέθλια, μου είχε πει: «Βάλε ένα γκολ και αφιέρωσε το μου». Κλείνει τα 33, ήταν τραυματίας και εκτός αποστολής, έτσι λοιπόν, λόγω των 33 χρόνων του, έδειχνα με τα δάχτυλα τον αριθμό 3».
-Μετά το δεύτερο γκολ που έβαλες έτρεξες στον πάγκο και αγκάλιασες κάποιον. Πες μου γιατί το έκανες και αυτό;
«Έτρεξα στον Βαλσαμάκη, είναι φίλος μου και συμπαίκτης μου, ήθελα να του αφιερώσω το άλλο μου γκολ».
-Πες μου πως τα βλέπεις τα πράγματα; Θα μπορούσες να παίξεις στον Ολυμπιακό; Μεσοβδόμαδα που μιλήσαμε για τη συνέντευξη, μου έλεγες ότι η ΑΕΚ σε θέλει για πρώτη επιλογή, ο Χιμένεθ σε θέλει για βασικό, ενώ στον Ολυμπιακό σκεφτόσουν ότι δεν θα παίζεις.
«Δεν είναι αν μπορώ να παίξω στον Ολυμπιακό. Είναι τι ευκαιρίες θα πάρω. Εγώ πιστεύω ότι μπορώ να παίξω στον Ολυμπιακό. Πιστεύω στον εαυτό μου. Το θέμα όμως είναι τι πιστεύει ο προπονητής σου».
-Ε, εντάξει καλά λόγια είπε για εσένα ο Βαλβέρδε στη συνέντευξη τύπου.
«Πώς να μην πει; Δυο γκολ δέχθηκε μέσα στο Καραϊσκάκη. Είναι δυνατόν να μην πει; Δεν έχει υπάρξει άλλη ομάδα φέτος που να βάλει δυο γκολ μέσα στο Καραϊσκάκη. Απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος, όπως σου είπα πριν από λίγες μέρες, είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, όχι μόνο λόγω των βαθμών που είναι μπροστά από τον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως επειδή είναι πιο σταθερός από τον ΠΑΟ σε απόδοση».

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΓΚΟΛ , ΠΑΝΤΑ ΧΑΝΕΙ .....

Η χθεσινή ήττα του Άρη από τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν η τέταρτη φετινή εντός έδρας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Όπως αναλύει το volosfc.blogspot.com , όταν οι «Κίτρινοι» δεν σκοράρουν, τότε γνωρίζουν πάντα την ήττα.


Στην Ευρώπη μπορεί οι Θεσσαλονικείς να έχουν το κάστρο τους... απόρθητο για 40 και πλέον χρόνια, ωστόσο στη φετινή Σούπερ Λιγκα το στοιχείο αυτό δεν συνυπάρχει πουθενά. Κι αυτό διότι η χθεσινή ήττα του Άρη από τον Πανιώνιο εντός Χαριλάου με 2-0 ήταν η τέταρτη φετινή του Άρη στην τρέχουσα σεζόν.Οι άλλες τρεις προήλθαν στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (0-1), με την Α.Ε.Κ(0-4) αλλά και με την Ξάνθη (0-2).

Χωρίς γκολ... χάνει....Κοινή συνισταμένη και των τεσσάρων αυτών αγώνων είναι πως όταν ο Άρης δεν σκοράρει δεν καταφέρνει εντέλει να πάρει ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Σύμφωνα με μία προσεκτική ματιά το φαινόμενο δυστοκίας στο σκοράρισμα παρατηρείται σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας ακόμη και εκτός έδρας μιας και μακριά από την συμπρωτεύουσα και πάλι όταν οι «Κίτρινοι» δεν σκοράρουν πάντα χάνουν.

ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ !!


Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στον Πύργο Ηλείας λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Καβάλα. Εγιναν προσαγωγές από την αστυνομία.

 Επεισόδια έγιναν στον Πύργο Ηλείας μετά τη λήξη του αγώνα Παναθηναϊκού – Καβάλας. Στο κέντρο της πόλης οι θαμώνες των μαγαζιών αναφέρουν ότι είδαν μια ομάδα 15 οπαδών , που φέρονται να ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού, να φεύγουν τρέχοντας, ενώ τέσσερις άλλοι άνδρες, οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν πεσμένοι και αιμόφυρτοι.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο αφού εξακρίβωσαν τα στοιχεία του επεισοδίου ξεκίνησαν την αναζήτηση των υπόπτων. Οι πρώτες προσαγωγές έχουν ήδη γίνει.
Οι μάρτυρες αναφέρουν ότι τα 15 άτομα κρατούσαν λοστούς, σιδερογροθιές, ξύλα αλλά και έναν κλαδοκόφτη που βρέθηκε στο σημείο .

Αναστήθηκε ο «Βαρδινογιαννισμός»

 Χαλεπούς καιρούς που θέλαμε να ξεχάσουμε έφερε στο μυαλό κίνηση του Γιώργου Βαρδινογιάννη να «μπουκάρει» στα δημοσιογραφικά μπουθ για να... νουθετήσει τον συνάδελφο που μετέδιδε τον αγώνα του ΠΑΟ με την Καβάλα. Ο δημοσιογράφος «τόλμησε» να πει πως στο πέναλτι με το οποίο οι «πράσινοι» έκαναν το 3-2, δεν υπήρξε επαφή. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Γιώργο Βαρδινογιάννη που μπήκε στο μπουθ και έκανε το κήρυγμα του. Μάλιστα για αυτό τον λόγο για κάποια λεπτά το ματς δεν είχε περιγραφή.

Η τραγική άμυνα του ΑΟ Κέρκυρας.....το κλειδί της πρόκρισης για τον Ολυμπιακό Βόλου


Όπως προαναφέραμε, στο Περιστέρι η Κέρκυρα γνώρισε μια από τις πιο «βαριές» ήττες των τελευταίων χρόνων. Είπαμε πως η ομάδα προσπάθησε και τα πήγε πολύ καλά στον επιθετικό τομέα (δύο γκολ, ένα δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες), παρά την κούραση από τον αγώνα Κυπέλλου που είχε προηγηθεί με τον Ηρακλή. Αλλά από εκεί και πέρα, θα πρέπει να σταθούμε στην πολύ κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Στην άμυνα έγιναν πάρα πολλά και σημαντικά λάθη, που τα περισσότερα ήταν παιδαριώδη. Οι επιθετικοί του Ατρομήτου έκαναν ό,τι ήθελαν και ο Κωνσταντόπουλος βρισκόταν διαρκώς εκτεθειμένος, ειδικά από ολόκληρη τη μπροστινή του γραμμή. Με τέτοια αμυντική συμπεριφορά, ο ΑΟ Κέρκυρα δεν θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα, όσα γκολ κι αν έβαζαν οι επιθετικοί της ομάδας....Φάνηκε πάρα πολύ η απουσία του τραυματία Βενέτη, αλλά και του επίσης τραυματία Μίχου.

Παίκτης του ΑΟ Κέρκυρα θα πρέπει να θεωρείται ο Αντώνης Ρίκκα, ο οποίος θα αποτελέσει το δεύτερο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, μετά τον Μανώλη Μονιάκη


Δανεικος για έξι μήνες από την ΑΕΚ ο Ρίκκα
 

Παίκτης του ΑΟ Κέρκυρα θα πρέπει να θεωρείται ο Αντώνης Ρίκκα, ο οποίος θα αποτελέσει το δεύτερο «χειμερινό» μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, μετά τον Μανώλη Μονιάκη.

Ο Ρίκκα ανήκει στην ΑΕΚ και στο πρώτο μισό της φετινής περιόδου είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου, χωρίς όμως να πάρει της ευκαιρίες που ήθελε από τον Σάκη Τσιώλη, για το λόγο αυτό επιθυμία του παίκτη ήταν να αποχωρήσει από τη βολιώτικη ομάδα.

Τώρα ο 25χρονος μεσοαμυντικός παραχωρείται από την ΑΕΚ στον ΑΟ Κέρκυρα με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της τρέχουσας σαιζόν. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες και ο ποδοσφαιριστής θα εξετάσουν το ενδεχόμενο της συνέχισης του δανεισμού και για του χρόνου. Όπως μας είπε ο μάνατζερ του παίκτη, ο Σταύρος Τοπίδης, πιθανότατα σήμερα δευτέρα θα έρθει στο νησί.

ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

 Να ξεχάσει την άδικη αλλά και μεγαλύτερη φετινή του ήττα,θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός Βόλου την Τρίτη στις 17:00 κόντρα στην Κέρκυρα.Το κίνητρο της πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας είναι μεγάλο.Δεν έχει χάσει στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στο νησί ο Ολυμπιακός.Για τον Ολυμπιακό θα επιστρέψει ο τιμωρημένος Άλαβαρες,αλλά θα απουσιάσει και πάλι ο ανέτοιμος Ούμπιντες.Διατητής του αγώνα ορίστηκε ο Θάνος από τα Γρεβενά.Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το connex-tv.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ


Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα συμφωνήσουμε εν μέρει σε ό, τι αφορά την Αστυνομία. Πραγματικά η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έκανε λάθος σχεδιασμό και δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι. Αυτό όμως το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν θέτει εκτός ευθυνών την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους της.
Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ιστορία και είναι μεγάλη ομάδα. Δεν επιτρέπεται όμως οι διοικούντες μίας τέτοιας μεγάλης ομάδας να προσπαθούν να καλύψουν και να δικαιολογήσουν τα έκτροπα και τους βανδαλισμούς των φιλάθλων τους και τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, διότι όποιες ευθύνες κι αν έχει η Αστυνομία, σίγουρα δεν είναι αυτή που κατάστρεψε ολοσχερώς τις τουαλέτες του Σταδίου και τις πόρτες ασφαλείας, που προκάλεσε το ξήλωμα και το σπάσιμο των καθισμάτων, που άναψε εστίες φωτιάς, που φρόντισε για το ρήμαγμα των κυλικείων και που προκάλεσε τον τραυματισμό αθώων πολιτών και όχι μόνο…
Γρονθοκόπησαν μάλιστα ακόμη και τους υπαλλήλους των κυλικείων που δούλευαν για ένα μεροκάματο, κλέβοντας τις εισπράξεις τους. Αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να τα καταδικάσει και συγχρόνως να προσπαθήσει να αποβάλει αυτά τα κακοποιά στοιχεία από την οικογένειά της και από τα ελληνικά γήπεδα.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους καταπληκτικούς φιλάθλους μας που αν και προκλήθηκαν, με την άψογη συμπεριφορά τους απέτρεψαν τα χειρότερα. Τους ευχαριστούμε θερμά γιατί απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι είναι κάθετα αντίθετοι στη βία και αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο.
Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, με οποιοδήποτε κόστος, αν πραγματικά θέλουμε ένα καλύτερο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Υ.Γ. Τελικά υπάρχει θεός και έβαλε το χέρι του, γιατί αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, σήμερα θα θρηνούσαμε ακόμη και θύματα.

Η θέση της θύρας 4 για τα γεγονότα στο Βόλο


"Στα εξωαγωνιστικά θέματα, περισσότεροι από 5 χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν κατάληψη στο Πανθεσσαλικό και δεν σταμάτησαν να διδάσκουν ΠΑΟΚ αφού η συμπεριφορά τους ήταν υποδειγματική μέσα και έξω απο το γήπεδο. Αφού πρώτα διέσχισαν την εθνική οδό χωρίς να πληρώσουν διόδια, όπως οφείλουν να κάνουν όλοι οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, στη συνέχεια οδηγήθηκαν προς το γήπεδο. Σημειώνουμε ότι οι χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ που μπήκανε από νωρίς στην πόλη του Βόλου δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα, αντίθετα ξοδέψανε την ώρα τους απολαμβάνοντας ντόπια τσίπουρα και μεζέδες. Έξω από το γήπεδο τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας και η εμφανής προδιάθεση των αστυνομικών (που μας περιμένανε με τις μάσκες στα μούτρα και τα γκλομπ στα χέρια) για τσαμπουκάδες, οδήγησαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ σε μία ολιγόλεπτη ένταση. Τότε η αστυνομία προχώρησε σε υπερβολική και εκτεταμένη χρήση χημικών που εξόργισε τους πάντες γιατί όπως έχουμε τονίσει τα δακρυγόνα δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα σε «αθώους» και "ενόχους". Τα εισπνέουν όλοι και αντιδρούνε όλοι".
Στη συνέχεια τονίζεται ότι οι μικροεστίες φωτιάς εντός και εκτός γηπέδου υπήρξαν γιατί ήταν ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστούν τα δακρυγόνα και ουσιαστικά ήταν η κίνηση που εκτόνωσε την κατάσταση και οδήγησε στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. " Και επιτέλους ας μπει ένα τέλος στην αστυνομική βαρβαρότητα που επικρατεί σε κάθε τομέα της καθημερινότητας μας και ειδικά στα γήπεδα, δεν χρειάζεται να κινδυνεύουν ζωές επειδή κάποιοι αντί για μυαλό έχουν κάτι άλλο μέσα στο κεφάλι τους" σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται ακόμη " η παραμικρή τιμωρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την άψογη στάση του κόσμου μας, φοβόμαστε ότι θα οδηγήσει σε ακραίες αντιδράσεις που ούτε καν μπορεί να φανταστεί η πασοκική κυβέρνηση". Και το κείμενο καταλήγει "καλούμε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε συνεχή εγρήγορση και αγωνιστική διάθεση. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να αυθαιρετήσει εις βάρος του συλλόγου θα μας βρει ετοιμοπόλεμους και μπροστά του, έτοιμους για όλα"