Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Ισχυρός στον β' προκριματικό, μπορεί και στον γ'!

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι ο πρώτος που θα πληροφορηθεί τον πρώτο του ευρω-αντίπαλο στις 20 Ιουνίου και θα ξεκινήσει από το δεύτερο προκριματικό του Europa με πρώτο ματς στις 14 και ρεβάνς στις 21 Ιουλίου.
Θα μετάσχει στο δεύτερο προκριματικό με τον 14ο καλύτερο συντελεστή (πίσω από Φούλαμ, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Σάλτσμπουργκ, Αούστρια Βιέννης, Ανόρθωση, Ζίλινα, Νασιονάλ, Βόρσκλα Πολτάβα, Σερίφ Τιρασπόλ, Ελφσμποργκ, Ντεν Χάαγκ, Λοκομοτίβ Σόφιας και Γκαζιάντεπσπορ) στο σύνολο των 80 ομάδων και οι 40 πιθανοί του αντίπαλοι θα είναι:
Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ (Λευκορωσία), Σλασκ (Πολωνία), Μινσκ* (Λευκορωσία), Χαφναρφιάρνταρ (Ισλανδία), Μέταλουργκς Λεπάγια (Λετονία), Ρουστάβι* (Γεωργία), Ραντ (Σερβία), Ερεμπρο (Σουηδία), Χάκεν* (Σουηδία), Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία), Σιρόκι Μπρίγιεγκ* (Βοσνία), Τίρανα (Αλβανία), Ισκρα-Σταλ (Μολδαβία), Σουντούβα (Λιθουανία), Ρέικιαβικ* (Ισλανδία), Δε Νιου Σεντς* (Ουαλία), Βαντούζ (Λιχτενστάιν), Τούρκου (Φινλανδία), Ρενόβα* (ΠΓΔΜ), Κόπερ* (Σλοβενία), Τάουρας (Λιθουανία), Ποντγκόριτσα* (Μαυροβούνιο), Κουόπιο (Φινλανδία), Ρούνταρ (Μαυροβούνιο), Μπιρκικάρα* (Μάλτα), Κετσκέμπτι (Ουγγαρία), Πάκσι* (Ουγγαρία), Φερεντσβάρος* (Ουγγαρία), Σάντα Τζούλια (Ανδόρα), Στρέιμουρ (Φαρόε), Λενκοράν (Αζερμπαϊτζάν), Γκάγκρα (Γεωργία), Μέταλουργκ Σκόπιε (ΠΓΔΜ), Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο), Ασταράκ (Αρμενία), Ντομζάλε (Σλοβενία), Λανέλι (Ουαλία), Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία), Ντογκάνα (Σαν Μαρίνο) και Φλοριάνα (Μάλτα).
Αν ο Ολυμπιακός Βόλου προκριθεί, θα είναι οριακά ανάμεσα στους ισχυρούς και τους ανίσχυρους του τρίτου προκριματικού στον οποίο θα μετάσχει μαζί με τον ΠΑΟΚ. Με τα τωρινά δεδομένα τοποθετείται πρώτος στους ανίσχυρους του τρίτου προκριματικού (!!!) και στην ουσία θέλει έναν αποκλεισμό σε πρώτο ή δεύτερο προκριματικό μίας εκ των 13 ομάδων που έχουν καλύτερο συντελεστή από αυτόν προκειμένου να ανέβει μαζί με τον ΠΑΟΚ στους 35 ισχυρούς του τρίτου προκριματικού.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

H "καψούρα" του Τσιώλη

Έχει συνεργαστεί μαζί του και θεωρεί ότι μπορεί να δέσει άψογα στη νέα ομάδα που θέλει να φτιάξει.

Μπουκάλι Τεόντοσιτς στον κόσμο!

 Η διαγραφόμενη δεύτερη ήττα από τον Παναθηναϊκό εκνεύρισε τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος πέταξε ένα μπουκάλι στους οπαδούς που κάθονταν στις πολυθρόνες και προκάλεσε... αναβρασμό στην εξέδρα.

Στην εθνική ελπίδων ο Μητρόπουλος

Στην αποστολή για τους δύο αγώνες της εθνικής ελπίδων με Βουλγαρία και Πολωνία είναι ο Παύλος Μητρόπουλος. Οι δύο αυτό αγώνες θα γίνουν στις 2 και 6 Ιουνίου.
<<TIMH MOY NA AΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ>> ΗΤΑΝ TA ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΑΣΣΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ VOLOSFC.BLOGSPOT.COM

Πυρ και μανία ο Σπανούλης

Για διαφορετική αντιμετώπιση από πλευράς διαιτητών ανάμεσα στον ίδιο και τους συμπαίκτες του και τους παίκτες του Παναθηναϊκού έκανε λόγο ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο διεθνής γκαρντ εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου κάνοντας παράπονα για τη διαιτησία.

«Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως και τα προηγούμενα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μέσα στο πλάνο του προπονητή. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ. Ξέραμε πως η τρίτη περίοδος είναι η καλή περίοδος του Παναθηναϊκού. Δεν μείναμε συγκεντρωμένοι. Η συνέχεια είναι δύσκολη. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε σε 2-1 και να ξανάρθουμε εδώ», δήλωσε πριν μιλήσει για τη διαιτησία:
«Και εμείς παίκτες είμαστε. Και εμείς δημιουργούμε. Είναι αδύνατον σε ένα τέτοιο παιχνίδι οι βολές να είναι 31-9. Αυτό μας εκνεύρισε και έδωσε αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό. Εύχομαι στο ΣΕΦ να παίρνουμε και εμείς τις βολές του Παναθηναϊκού. Στη φάση με τον Τσαρτσαρή ίσως να μην αντέδρασα σωστά. Αυτά συμβαίνουν στο παιχνίδι. Με τον Κώστα είμαστε φίλοι. Θέλουμε να ισχύουν τα ίδια κριτήρια.

Οι συμπαίκτες μου φοβούνται να παίξουν άμυνα. Άμα τους ρωτήσετε, αυτό θα σας πουν. Τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν άμυνα. Συμφωνώ πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι μεγάλης κλάσης, αλλά και εμείς παίκτες είμαστε».

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ , Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Elle Macpherson . TO DEAL EKANE O AXIΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ PUB ΣΕ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΤΟΥ CARDIFF .
O IΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ EURO ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ .

ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ -ΤΣΑΚΑΛΙ-

Στο τελικό στάδιο επαφών για τη μεταγραφή του Κάρλος Σάντσες μπαίνουν από σήμερα Ολυμπιακός και Βαλενσιέν. Η γαλλική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Championnat, εξασφαλίζοντας την παραμονή της και πλέον θα ασχοληθεί ενεργά με την περίπτωση του Κολομβιανού μέσου.

Η διορία που είχε ζητήσει η Βαλενσιέν μέχρι να τελειώσει το γαλλικό πρωτάθλημα εξέπνευσε χθες, με την ομάδα του Κάρλος Σάντσες να παραμένει στη Ligue 1. Πλέον αναμένεται να ασχοληθεί αποκλειστικά με την περίπτωση μεταγραφής του 25χρονου μέσου, για τον οποίο, εκτός από τον Ολυμπιακό, έχει εκφράσει ενδιαφέρον και η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και η Μπορντό.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτιμούν ότι το ποσό που θα ζητήσουν οι Γάλλοι για τον Σάντσες θα φτάσει τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ, αν και τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Οι απολαβές του παίκτη υπολογίζονται στα 800.000 ευρώ, ποσό που είναι διατεθειμένοι να καλύψουν οι Πειραιώτες. Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα και θα φανεί τελικά αν ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει τόσο πολύ την υπόθεση, που θα κλείσει γρήγορα ή αν η Παρί έχει μπει για τα καλά στο «παιχνίδι» και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Σε αναμονή για Παπασταθόπουλο

Το αποτέλεσμα της συνάντησης του μάνατζερ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τη Μίλαν, το οποίο θα γίνει σήμερα, περιμένουν στον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας αμυντικός δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Τζένοα και αναζητείται μία λύση για να μην χαλάσει η μεταγραφή του Μπόατενγκ στους «ροσονέρι», η οποία τον περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα. Σημαντικό ρόλο ίσως παίξουν και οι προτάσεις που έχουν καταθέσει Λιόν και Ρόμα, με τους ερυθρόλευκους» να περιμένουν να δουν αν μπορούν να κυνηγήσουν τον «Πάπα».

Αποφασίζει για Κοστάντσο

Την τελική του εισήγηση για την απόκτηση του Φράνκο Κοστάντσο αναμένεται να κάνει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τερματοφύλακας της Βασιλείας αποτελεί τον πρώτο στόχο για τον βασικό πορτιέρο του Ολυμπιακού τη νέα χρόνια και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, μετά και τη συνάντηση του Εντουάρνο Μαθία, με τον εκπρόσωπο του Αργεντινού πορτιέρο, Χόρχε Σιτερσπίλερ. Επίσης, θετική είναι και η έκθεση του Αλέκου Ράντου, ο οποίος τον έχει παρακολουθήσει, ενώ η πρόταση που έχουν καταθέσει οι πρωταθλητές Ελλάδας στους Ελβετούς είναι η καλύτερη οικονομικά που έχουν στα χέρια τους.

Ανάλογα με το τί θα γίνει με τον Κοστάντσο, θα εξελιχθούν και οι υπόλοιπες περιπτώσεις τερματοφυλάκων που απασχολούν τον Ολυμπιακό. Αυτές των Ισπανών Μογιά και Καλαταγιούδ, του Γιακούποβιτς, αλλά και των Σάχα και Πάρντο, θα εξεταστούν μόνο σε περίπτωση που «ναυαγήσει» του Αργεντινού.

Συνεχίζουν με Δώνη

Οι μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ και η μείωση του μέσου όρου ηλικίας της ομάδας έκαναν την παραμονή του Γιώργου Δώνη αναγκαία και σήμερα ο Γιώργος Σπανός θα ανακοινώσει την συνέχιση της συνεργασίας των δυο πλευρών.
 Ο Γιώργος Σπανός επιθυμούσε την παραμονή του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του Ατρομήτου, κυρίως λόγω των μεγάλων αλλαγών στο ρόστερ της ομάδας. Η παραμονή του προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά τα αποδυτήρια της ομάδας, αλλά και την ιδιοσυγκρασία της είναι πολύ σημαντική σε περιόδους αλλαγών.
Σύμφωνα λοιπόν με την «Εξέδρα» ο Γιώργος Σπανός θα ανακοινώσει στην σημερινή συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Περιστερίου για τα εισιτήρια διαρκείας, θα ανακοινώσει και την παραμονή του Γιώργου Δώνη στον πάγκο της ομάδας, ο οποίος θα αναλάβει και τον προγραμματισμό της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η "ΜΠΑΡΤΣΑ" ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Οι M.V.P.(Messi,Villa, Pedro) έκαναν τη διαφορά Δεν βλέπεις τέτοιους κάθε μέρα!!!

Η διαστημική Μπαρτσελόνα δημιούργησε ξανά υποψίες πως δεν είναι απ’ τον πλανήτημας,επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League και έσπειρε αμφιβολίες πως το ποδοσφαιρικό μέλλον είναι ήδη εδώ! ...

Τρία γκολ από τους… σεσημασμένους (Πέδρο, Μέσι, Βίγια) έκαναν «ριφιφί» στο Γουέμπλεϊ κι έφεραν την τέταρτη κούπα με τα μεγάλα αυτιά στο «Καμπ Νου»!

Από μια… έκπληξη (σε ενδεκάδα και αποστολή αντίστοιχα) επεφύλαξαν πριν τη σέντρα οι δύο τεχνικοί. Την ώρα, λοιπόν, που ο Γκουαρντιόλα άφηνε εκτός της -αναμενόμενης κατά τ’ άλλα- σύνθεσής του τον Κάρλες Πουγιόλ, ο Φέργκιουσον… δεν άφηνε ούτε στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Έτσι, στο κλασικό 4-3-3 της Μπαρτσελόνα, τερματοφύλακας ήταν ο Βαλντές και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Αμπιντάλ, Πικέ, Μαστσεράνο και Άλβες. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Μπουσκέτς, μπροστά του οι Τσάβι-Ινιέστα και στην τριάδα της επίθεσης οι Μέσι (αριστερά), Πέδρο (δεξιά) και Βίγια (κορυφή). Στο 4-4-2, με το οποίο κατέβηκε, απ’ την άλλη η Γιουνάιτεντ, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φαν Ντερ Σαρ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ και Φάμπιο. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γκιγκς-Κάρικ, στα πλάγια οι Παρκ (αριστερά), Βαλέντσια (δεξιά) και ο Ρούνεϊ κινούνταν λίγο πιο πίσω από τον Ερνάντες στην επίθεση.


Το μεγαλύτερο ίσως ερώτημα πριν το ματς ήταν «τι θα σκεφτεί η… γριά αλεπού (Φέργκιουσον) για να αιφνιδιάσει την Μπαρτσελόνα». Τελικά σκέφτηκε να την «ξεπατικώσει»! Με σχεδόν αφύσικο πρέσινγκ -σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι Καταλανοί για να ξεθεώσουν το «θύμα» πριν του επιτεθούν- η Γιουνάιτεντ… μπέρδεψε τους «μπλαουγκράνα». Δυστυχώς για ‘κείνη, όχι για πολύ… Αφού ξεπέρασαν, λοιπόν, το αρχικό σοκ -και προειδοποίησαν ελαφρώς (προβολή Πέδρο, δυο σουτ Βίγια), οι «μπλαουγκράνα» έκαναν… πράξη την απειλή (με τη 41η συνεχόμενη σωστή πάσα του Τσάβι να μετατρέπει τον Πέδρο στον πρώτο Ισπανό που σκοράρει για λογαριασμό τους σε τελικό Champions League). Θα τον μετέτρεπε, δε, και σ’ εκείνον που θα τους έστελνε «αφεντικά» στ’ αποδυτήρια - αν ο Ρούνεϊ δεν εξαργύρωνε υπέροχα την (από θέση οφσάιντ, πάντως) πάσα του Γκιγκς.
Μέσι… και τέλος!
Ότι θα… θύμωναν από την ισοφάριση ήταν αναμενόμενο. Ότι θα προσπαθούσαν τόσο άμεσα να την «τιμωρήσουν» ήταν (όπως αποδείχθηκε) αναπόφευκτο. Με την επιστροφή κιόλας από τ’ αποδυτήρια, οι Καταλανοί στρίμωξαν τη Γιουνάιτεντ. Τόσο πολύ, που μέχρι και ο παραδοσιακά σταθερός Φαν Ντερ Σαρ (αφότου σταμάτησε το τετ α τετ του Άλβες) να αποδεχθεί… πριν καν φύγει το συρτό σουτ του Μέσι από το αριστερό του, ότι θα το μαζέψει από τα δίχτυα του!
Όταν, δε, εκείνο του Βίγια -μετά από ένα τέταρτο νέας πίεσης- κατέληξε (και θα κατέληγε ό,τι κι αν είχε… αποφασίσει πριν ο Φαν Ντερ Σαρ) στο αριστερό του «παραθυράκι», η κούπα δεν έγερνε απλά προς τους Καταλανούς. Είχε γίνει ήδη αποδεκτό ΚΑΙ από τη Γιουνάιτεντ πως θα ήταν ποδοσφαιρική αδικία να μην καταλήξει στο τέλος στα χέρια του (συγκινητικού) Αμπιντάλ!

Αρχίζει με Κοντοέ και έχει συνέχεια

Μετά από τη συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τον Μανόλο Χιμένεθ και την συμφωνία του Ισπανού τεχνικού να παραμείνει στην ΑΕΚ και στη νέα αγωνιστική σεζόν, αρχίζει η εφαρμογή των πρώτων πλάνων για την ενίσχυση της ομάδας.

Η πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει από την Ένωση είναι η ανακοίνωση της απόκτησης του Κοντοέ. Όμως οι Ενωσίτες δεν πρόκειται να μείνουν σε αυτή… Ακολουθούν διαπραγματεύσεις για υψηλά συμβόλαια τριών παικτών, μέχρι και τις πρώτες επαφές για την απόκτηση του Ανάκογλου και του Γεωργιάδη.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΣ-ΑΣ Ο ΖΑΪΡΙ

Φουλάρει για τον Ζαουάντ Ζαϊρί ο ΠΑΣ Γιάννινα σύμφωνα με πληροφορίες μας, αφού ο Ολυμπιακός δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Μαροκινού, που ήδη αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με τις προτάσεις να είναι αρκετές από το εσωτερικό και κυρίως το εξωτερικό, αλλά ανάμεσα σ' αυτές και η αρκετά δελεαστική του Γιώργου Χριστοβασίλη, όπως παραδέχεται άνθρωπος κοντά στον ποδοσφαιριστή. Ο Ζαϊρί ξεκίνησε την εν Ελλάδι καριέρα του στον Αστέρα Τρίπολης το 2007, όπου το ταλέντο του και η καλή τεχνική του κατάρτιση τράβηξαν αμέσως τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων και δη του Ολυμπιακού που τον ενέταξε στο δυναμικό του το 2009. Εκεί ο ανταγωνισμός δεν του επέτρεψε να είναι πάντα βασικός, ωστόσο για τα δεδομένα του «νεοφώτιστου» ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι πράγματι μία εξαιρετική και ποιοτική προσθήκη -αν τελικά γίνει- αφού μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές της επίθεσης στο 4-3-3 που λατρεύει ο Ντεμόλ και να δώσει μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Ζαϊρί είναι 29 ετών και χθες μιλώντας για το μέλλον του σε μέσο ενημέρωσης της πατρίδας του άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ομάδα που θα συνεχίσει, αλλά έδειξε να μη βιάζεται να καταλήξει, κάτι που σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν αρκετές μέρες. «Μελετάω όλες τις πιθανότητες που έχω για την Ευρώπη. Θα πάρω την απόφαση που θα είναι καλύτερη για την οικογένειά μου. Ωστόσο, δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Μόλις ξεκίνησε η μεταγραφική περίοδος και έχω χρόνο μπροστά μου», τόνισε ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε καταγραφεί στις επιθυμίες των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα όταν έγινε γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και πολλοί ήταν εκείνοι που παρότρυναν τον πρόεδρο να «παλέψει» την περίπτωσή του, όπερ και εγένετο! Ο Μαροκινός έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Μπακαγιόκο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση που έγινε για τον Ιβοριανό πριν 3 μέρες κατατέθηκε και η πρόταση για τον Ζαϊρί.

Αυτοί φεύγουν… .από Παναθηναϊκό

Το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ περιμένει να εξοικονομήσει ο Δημήτρης Γόντικας από πωλήσεις και αποχωρήσεις παικτών. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει παρουσιάσει το πλάνο του στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, το οποίο προβλέπει την περικοπή δέκα παικτών από το «πράσινο» ρόστερ. Στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής που θα γίνει τη Δευτέρα θα αποφασιστεί η παραμονή ή μη του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά και το θέμα του τεχνικού διευθυντή. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, η οποία έδωσε το εισιτήριο στον Παναθηναϊκό για προκριματικά του Champions League, δίνει τη δυνατότητα στους «πράσινους», αν περάσουν τον πρώτο γύρο, να βάλουν στα ταμεία τους ένας ποσό από 5 έως 17 εκατομμύρια ευρώ . Σε αυτό το ποσό αναμένεται να προστεθούν άλλα 10 εκατομμύρια, που θα προκύψουν από πωλήσεις παικτών ή αποχωρήσεις παικτών.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι αυτός που μπορεί να φέρει τα περισσότερα χρήματα, αφού στο «τριφύλλι» δεν είναι διατεθειμένοι να τον πουλήσουν με λιγότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία αν προστεθούν τα 2.5 που είναι οι ετήσιες αποδοχές του, τότε το ποσό φτάνει τα 7.5 εκατομμύρια. Επίσης, υποψήφιος προς πώληση είναι και ο Σεμπάστιαν Λέτο, με την τιμή του να κυμαίνεται στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ και τα κέρδη από το συμβόλαιό του να προσθέτουν άλλα 2. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ωστόσο, είναι πιθανό να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και του χρόνου, αν παραχωρηθεί ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος έχει και ένα συμβόλαιο που πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Από εκεί και πέρα θα αποχωρήσουν Γκοβού, Πλεσί, Σεϊταρίδης, Γκαρσία, Γκαλίνοβιτς και Μάντζιος, ενώ ίσως πουληθεί και ένας εκ των Τζόρβα-Σιμάο, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες.

Θετική εισήγηση Γόντικα για Φερέιρα :
Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού, προεδρεύοντος του Δημήτρη Γόντικα, με το θέμα του προπονητή να είναι το πρώτο στη θεματολογία της. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος των «πρασίνων» θα εισηγηθεί την παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, πετώντας το «μπαλάκι» στον Πορτογάλο για το αν θέλει να είναι και την επόμενη σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Ο 65χρονος προπονητής, αν μείνει τελικά, θέλει να έρθουν στην ομάδα παίκτες 23-25 χρόνων με φιλοδοξίες και δίψα για διάκριση με βασικό χαρακτηριστικό τους στοιχείο, την ταχύτητα. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Φερέιρα αναμένεται να παίξει και η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League. Πάντως αν δεν παραμείνει ο Πορτογάλος τεχνικός, πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας είναι ο Γιώργος Δώνης, με ισχυρό αουτσάιντερ τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
Εκτός πάντως από το θέμα του προπονητή, τη Δευτέρα θα παρθεί κατά πάσα πιθανότητα και αυτό του τεχνικού διευθυντή. Στον Παναθηναϊκό θέλουν να πλαισιώσουν τον Φερέιρα με έναν άνθρωπο στα αποδυτήρια που θα τον βοηθήσει στην διαχείριση των παικτών. Οι σκέψεις που έχουν γίνει είναι είτε να προσληφθεί Έλληνας τεχνικός διευθυντής, με τους Τάκη Φύσσα, Άκη Ζήκο και Ζήση Βρύζα να είναι οι βασικοί στόχοι, είτε να προσληφθεί ξένος τεχνικός διευθυντής, με τους Φαλκς και Νάνι να είναι υψηλότερα στη λίστα και να πάρει ο Παναθηναϊκός γενικό αρχηγό στα αποδυτήρια.

O OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Τώρα το γράφουν και οι Πορτογάλοι. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «A’ Bola», ο Ολυμπιακός έχει τοποθετημένο στη μεταγραφική του λίστα το όνομα του Αντελίνο Βιεϊρίνια και στην προσπάθεια για την απόκτηση του προσφέρει στον ΠΑΟΚ εκτός από χρήματα και τον Κώστα Μήτρογλου ως έμψυχο ανταάλλαγμα.
«Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θέλει να εντάξει στο δυναμικό του τον Βιεϊρίνια έτσι ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ του για τη νέα σεζόν, να διατηρήσει τον τίτλο του και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας.
Και στη συνέχεια πως: «Η ρήτρα που έχει μπει από τον ΠΑΟΚ στο συμβόλαιο του είναι της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό το ποσό θεωρείται πολύ υψηλό από τον Ολυμπιακό γι’ αυτό εκτός από χρήματα ετοιμάζεται να προσφέρει και τον Κώστα Μήτρογλου για να μειώσει το κόστος της μεταγραφής».

Ζοτς: «Ανάλογη ατμόσφαιρα»

Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε στο τέλος και στην ανάλογη ατμόσφαιρα που θέλει στο ΟΑΚΑ στάθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
«Ήταν ένα παιχνίδι που έμοιαζε με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Ήταν εμφανής η νευρικότητα και στις δύο πλευρές. Ίσως περισσότερο στην αρχή του παιχνιδιού ήμασταν νευρικοί εμείς και κάναμε λάθη που δεν έπρεπε. Φυσικά έφταιγε και η καλή άμυνα του Ολυμπιακού για τα λάθη. Όμως η ουσία είναι ότι και σε αυτό το παιχνίδι ο νικητής αποφασίστηκε στα τελευταία δύο λεπτά άρα η συνέχεια θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Όπως στο παιχνίδι του κανονικού, συγχαρητήρια για την ατμόσφαιρα των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Με την ευκαιρία καλώ και τον δικό μας κόσμο να δημιουργήσει όμορφη ατμόσφαιρα».
Από την πλευρά του, ο Κώστας Καϊμακόγλου επισήμανε: «Το σημερινό παιχνίδι το πιο σημαντικό. Σπάσαμε την έδρα του αντιπάλου. Θεωρώ ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Όποιος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα θέλει τρεις νίκες. Ο Ολυμπιακός μας κέρδισε μέσα στο σπίτι μας στην κανονική περίοδο και θα πρέπει να υπερασπίσουμε την έδρα μας για να έχει αξία αυτή η νίκη».

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 70-75

Μπρέικ με το "καλημέρα" στους τελικούς της Α1 Ανδρών με τον Παναθηναϊκό να νικάει με σκορ 70-75 μέσα στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό και να κάνει το 1-0 στις νίκες

Κέρδισε την ένσταση η Καρδίτσα, υποβιβασμός για Ιωνικό

Αλλαγές στη βαθμολογία της δεύτερης κατηγορίας του πρωταθλήματος έφερε η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και Football League 2, η οποία έκανε δεκτή την ένσταση της Αναγέννησης Καρδίτσας. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» δεν υποβιβάζονται, αλλά θα συμμετάσχουν στα πλέι άουτ, ενώ ο Ιωνικός πέφτει κατηγορία! Νέα ένσταση υπέβαλε η ομάδα της Νίκαιας!

Συγκεκριμένα, ο Ιωνικός μένει στην 17η θέση με 34 βαθμούς, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας φτάνει τους 36, ισοβαθμώντας με Θρασύβουλο και Ηλιούπολη. Αυτές οι τρεις ομάδες μαζί με τον Εθνικό θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία μέσω πλέι άουτ.

Με τα νέα δεδομένα δεν πρόκειται να υπάρξει μπαράζ Αγροτικού Αστέρα-Ιωνικού και η ομάδα του Ευόσμου οριστικά παραμένει στη Football League.

Η Επιτροπή κατακύρωσε με σκορ 3-0 υπερ της Αναγέννησης Καρδίτσας την αναμέτρηση Ιωνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας και επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στους Νικαιώτες. Παράλληλα, απέρριψε την ένσταση της Καλλιθέας στην αναμέτρηση Πιερικός-Ιωνικός, διότι δεν πλήρωσε το απαιτούμενο παράβολο (κατέβαλε 350 ευρώ αντί για 700 ευρώ), ενώ απέρριψε δεύτερη ένσταση της Καλλιθέας για την αναμέτρηση Καλλιθέα-Ιωνικός, διότι ήταν εκπρόθεσμη κατά μία μέρα.
Η αντίδραση της ΠΑΕ Ιωνικός αναμένεται να είναι άμεση και η ομάδα της Νίκαιας θα υποβάλει ένσταση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις :

Ένσταση της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κατά της ομάδας της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στις 3-4-2011. Δέχθηκε την ένσταση. Κατακύρωσε τον αγώνα που διεξήχθη στις 3-4-2011 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ υπέρ της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-0. Επέβαλε στην ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ την χρηματική ποινή των 50.000 ευρώ.

Ένσταση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κατά της ομάδας της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ στις 13-3-2011. Κήρυξε απαράδεκτη τη συζήτηση.

Ένσταση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ κατά της ομάδας της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ στις 10-4-2011. Κήρυξε απαράδεκτη τη συζήτηση.

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των δέκα πέντε χιλιάδων(15.000)ευρώ(αγώνας της 15-5-2011 με ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ τις πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των επτά χιλιάδων πεντακοσίων(7.500)ευρώ. Επέβαλε στον Κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ(φυς/της) τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των επτά χιλιάδων πεντακοσίων(7.500)ευρώ και β. της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρεις(3) μήνες(αγώνας της 8-5-2011 με ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ).
Επέβαλε στον ποδοσφαιριστή RIBEIRO DUTRA GONCAL R. της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ τις πειθαρχικές ποινές α) τεσσάρων αγωνιστικών ημερών και β) των διακοσίων (200)ευρώ. Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 15-5-2011 με ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των επτακοσίων πενήντα (750)ευρώ(αγώνας της 15-5-2011 με ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ τις πειθαρχικές ποινές α)του χρηματικού προστίμου των χιλίων(1.000)ευρώ και β) του χρηματικού προστίμου των χιλίων(1.000)ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της(αγώνας της 8-5-2011 με ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των πέντε χιλιάδων (5.000)ευρώ για τη συμπεριφορά του Ε. ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΥ(εκπρόσωπος). Επέβαλε στον Ε. ΓΙΔΟΠΟΥΛΟ τις πειθαρχικές ποινές α. των πέντε χιλιάδων(5.000)ευρώ και β. της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δυο(2) μήνες. Απήλλαξε τους Α. ΠΕΡΤΣΑ & Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις(αγώνας της 27-2-2011 με ΤΑΠ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ τις πειθαρχικές ποινές α)του χρηματικού προστίμου των χιλίων (1.000)ευρώ για ρίψεις αντικειμένων και β) του χρηματικού προστίμου δύο χιλιάδων (2.000)ευρώ για άναμμα πυρσών. Ήτοι συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων(2.500)ευρώ και λόγω υποτροπής πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ(αγώνας της 30-3-2011 με ΤΑΠ ΖΑΚΥΝΘΟΣ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ τις πειθαρχικές ποινές α) του χρηματικού προστίμου των πέντε χιλιάδων (5.000)ευρώ για ρίψη κροτίδας, β) του χρηματικού προστίμου των χιλίων(1.000)ευρώ για ρίψη αντικειμένων, γ) του χρηματικού προστίμου των χιλίων(1.000)ευρώ για άναμμα πυρσού δ) του χρηματικού προστίμου των πέντε χιλιάδων (5.000)ευρώ για τη συμπεριφορά του Ε. ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΥ(εκπρόσωπος). Επέβαλε στον Ε. ΓΙΔΟΠΟΥΛΟ τις πειθαρχικές ποινές α. των πέντε χιλιάδων(5.000)ευρώ και β. της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δυο(2) μήνες(αγώνας της 6-4-2011 με ΤΑΠ ΦΩΚΙΚΟΣ).
Απέρριψε, την ανακοπή ερημοδικίας της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ κατά των υπ’ αριθμ. αποφ. 65, 66 και 67 ως ουσία αβάσιμη.
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και στον Α. ΚΟΥΓΙΑ(διερμηνέας) την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης. Απήλλαξε τον Π. ΣΤΑΘΑΚΗ(εκπρόσωπος) από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 26-3-2011 με ΠΑΕ ΠΑΟ ΡΟΥΦ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟ ΡΟΥΦ και τον Μ. ΓΚΟΦΑ(προπονητής) την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης(αγώνας της 26-3-2011 με ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005).
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΟΦΗ και τον Ν. ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟ(προπονητής) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις(αγώνας της 20-3-2011 με ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ).
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ από τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις(αγώνας της 14-2-2011 με ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ).
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ από τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις(αγώνας της 15-5-2011 με ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ).
Απήλλαξε το ΤΑΠ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και τον Κ. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ(γυμναστής) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις(αγώνας της 15-5-2011 με ΤΑΠ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΗΡ)
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕΛ και τον Η. ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ(προπονητής) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις(αγώνας της 15-5-2011 με ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ)
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και τον Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ(προπονητής τερ/κων) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις(αγώνας της 8-5-2011 με ΤΑΠ ΖΑΚΥΝΘΟΣ).

Έδωσε προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων στις ΠΑΕ :

ΕΘΝΙΚΟΣ(ένσταση της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) έως την Δευτέρα 30-5-2011

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ένσταση της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ) έως την Δευτέρα 30-5-2011

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ(αγώνας της 08-05-2011 με ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ) έως την Δευτέρα 30-5-2011

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΗΡ(αγώνας της 27-4-2011 με ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ) έως την Δευτέρα 30-5-2011

ΕΘΝΙΚΟΣ(παράβαση άρθρων 1,2,3,4,5,6,20,22 και 26 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 2γ του παραρτήματος α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ και 18, 34 του ΚΑΠ.
Κοινοποίηση – κλήση : ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) έως την Τρίτη 31-5-2011

ΙΩΝΙΚΟΣ (1,2,3,4,5,6,20,22 και 26 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 2γ του παραρτήματος α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ και 18, 34 του ΚΑΠ. Κοινοποίηση – κλήση : ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, - ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) έως την Τρίτη 31-5-2011

Η εκδίκαση της υπόθεσης της ΠΑΕ ΟΦΗ(αγώνας της 15-5-2011 με ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ) αναβλήθηκε για την Πέμπτη 2-6-2011 και ώρα 10:00.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΦΕΥΓΑΤΟΙ ΝΕΜΕΘ ΚΑΙ ΕΛΝΤΙΝ ΓΙΑΚΟΥΜΠΟΒΙΤΣ

Οι επίσημες υποχρεώσεις των Βολιωτών τελείωσαν και όπως είναι λογικό ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για το ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν από τη θεσσαλική ομάδα.
Μετά τους Γκάμπριελ Ροντρίγκεζ, Κάρλος Μπερτόλντι και Κώστας Καπετάνος, που είδαν την πόρτα της εξόδου λίγο πριν τη λήξη της περιόδου, τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ο Κρίστιαν Νέμεθ.

Ο Ούγγρος επιθετικός παραχωρήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς σε αυτόν του Βόλου μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο αν και πήρε τις ευκαίριες και από τον <<πρώην>> τεχνικό της ομάδας Σάκη Τσιώλη και από τον τωρινό coach Μάκη Κατσαβάκη δεν έπεισε κανέναν !!

Για την περίπτωση του Γιακούμποβιτς επείδη έχουμε πεί ΚΑΤΕΠΑΝΑΛΗΨΗ οτί πάει στον ΠΕΙΡΑΙΑ και οτί <<στην πόλη που ζούμε>> ο κόσμος το έχει ΤΟΥΜΠΑΝΟ και έμεις ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ
 

Η ευρωπαϊκή έξοδος του Ολυμπιακού Βόλου σπάζοντας όλα τα ΡΕΚΟΡ

Την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου.Η 5η θέση κατάταξης είναι η καλύτερη θέση που κατέκτησε η ομάδα μας από καταβολής εθνικών κατηγοριών.

Ανάλογη πορεία είχε πραγματοποιήσει η ομάδα μας την χρονιά 54-55 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

 
Η ευρωπαϊκή έξοδος του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League ασφαλώς επισκιάζει την περίφημη πορεία της ομάδας στην δεκαετία του 50'

ΜΠΕΟΣ : ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Π.Α.Ε ΟΦΗ

Σχετικά με τις ανυπόστατες και παντελώς συκοφαντικές φήμες που διακινούνται από την Π.Α.Ε. ΟΦΗ αναφορικά με οφειλές της Εταιρείας μας προς τον ποδοσφαιριστή Ερόλ Μπουλούτ την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2009 -2010) και παρά τις οποίες η ομάδα μας έλαβε άδεια από το Π.Ο.Α. / Ε.Π.Ο. για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Superleague της τρέχουσας περιόδου 2010 – 2011 καθώς και της περιόδου 2011-2012, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε προς τη φίλαθλο κοινή γνώμη και προς άρση κάθε παρεξήγησης, τα ακόλουθα:
Ο ποδοσφαιριστής Ερολ Μπουλούτ είχε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας  με την Εταιρεία μας επικυρωμένο από την (τότε) Ε.Ε.Π. Β & Γ Εθνικής έως την 30η/6/2010. Οι συμβατικές αποδοχές του ποδοσφαιριστή είχαν καταβληθεί στο ακέραιο και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία είχαν τεθεί υπόψη τόσο των Ορκωτών Ελεγκτών όσο και του Π.Ο.Α./Ε.Π.Ο. Η άποψη μας ήταν ότι ο ποδοσφαιριστής είχε εξοφληθεί πλήρως και ίδια ακριβώς ήταν και η άποψη των Ορκωτών Ελεγκτών και του αρμοδίου οργάνου της Ομοσπονδίας, γι’ αυτό και μας χορηγήθηκε η σχετική άδεια.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να ανακινείται ένα τέτοιο θέμα τώρα, μετά από τόσους μήνες  και μάλιστα από μια τρίτη Π.Α.Ε., τη στιγμή που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν έχει κινηθεί κατά της Εταιρείας μας ούτε στη FIFA ούτε στην Ε.Π.Ο., παρότι έχει παρέλθει ένας και πλέον χρόνος!  Ο λόγος είναι προφανής: το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.
Κατανοούμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι διοικητικοί παράγοντες της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η., οι οποίοι θα πρέπει να εξηγήσουν στο φίλαθλο κόσμο της ιστορικής αυτής ομάδας, πως είναι δυνατόν μετά από τόσους μήνες που βρίσκονται στο τιμόνι της να έχουν αποτύχει πλήρως να βάλουν τάξη στα οικονομικά της Π.Α.Ε., να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Κανονισμών και να εξασφαλίσουν την άδεια της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Superleague της περιόδου 2011-2012, την οποία ο ΟΦΗ αγωνιστικά έδειξε ότι μπορούσε να εξασφαλίσει.
Δυστυχώς μια τόσο μεγάλη ομάδα που εκφράζει ένα τόσο μεγάλο αριθμό φιλάθλων έχει καταντήσει να χειραγωγείται από έναν κύκλο ανθρώπων που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συλλόγου και τον καταδίκασαν να παραμείνει για άλλη μια χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Κι αντί να ψάχνουν μια σπηλιά στον Ψηλορείτη να κρυφτούν ή το πρώτο πλοίο της γραμμής για να εγκαταλείψουν την Κρήτη, προσπαθούν να μετατοπίσουν τις ευθύνες τους σε θεωρίες συνομωσίας και φανταστικούς εχθρούς. Η αδυναμία του Ο.Φ.Η. να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στην Superleague δεν οφείλεται σε κανένα «σκοτεινό σύστημα» και δεν είναι έργο «συμφερόντων»: έχει και όνομα και επίθετο.   
Ως Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στο εξής δεν θα δεχθούμε κανένα απολύτως απαράδεκτο και συκοφαντικό ισχυρισμό από οποιονδήποτε και αν προέρχεται και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και αρχής και για την αποκατάσταση κάθε ζημίας που τυχόν θα υποστούμε από τη συμπεριφορά αυτή.   

MAΛΑΚΑ ΖΑΓΟΡΑΚΗ , ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μίλησε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, τους έδωσε συγχαρητήρια για τη προσπάθεια σε αυτά τα έξι ματς, αναγνώρισε τους κόπους τους και τους τόνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για κάποιες οφειλές που υπάρχουν. Ο πρόεδρος του κατέβηκε στα αποδυτήρια της Τούμπας μετά το νικηφόρο φινάλε του πρωταθλήματος και μίλησε στους παίκτες της ομάδας τονίζοντας την εμπιστοσύνη του και αναγνωρίζοντας την δύσκολη χρονιά που πέρασε: «Μόνο εγώ ξέρω τι έχετε κάνει, τι έχετε περάσει και τι έχετε καταφέρει φέτος. Εγώ είμαι μαζί σας, είμαι πάντα στο πλευρό σας και θέλω να το ξέρετε αυτό». Ο Ζαγοράκης έδωσε συγχαρητήρια στους «ασπρόμαυρους» ποδοσφαιριστές !

EUROPA LEAGUE ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ


Η πρώτη αναφορά του UEFA.COM για τον Ολυμπιακό Βόλου !

ΠΑΡΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ


 Ο Αχιλλέας Μπέος θέλει και έχει κλείσει ΙΣΠΑΝΟ τεχνικό . Ο <<ΝΕΟΣ>> coach έχει ευρωπαίκη εμπειρία και θα οδηγήσει την <<ΒΟΛΑΡΑΣ ΜΑΣ >> στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Μέσα στο επόμενο διάστημα, μάλιστα, αναμένονται εξελίξεις, καθώς πρέπει να αρχίσει ο προγραμματισμός της νέας περιόδου.

Προθεσμία από την ΕΙΜ στην Αναγέννηση!


Την Τετάρτη εκδικάστηκε από την ΕΙΜ της ΕΠΟ η καταγγελία που έχει γίνει από την ΠΑΕ Ιωνικός κατά της Αναγέννησης Καρδίτσας, σχετικά με τη μη πλήρωση των προϋποθέσων για την πραγματοποίηση μεταγραφών τον Ιανουάριο λόγω μη ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Η πλευρά της Θεσσαλικής ομάδας παρουσιάσε στην Επιτροπή ένα έγγραφο το οποίο αφορά βεβαιώση για θεώρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων, με αριθμό πρωτοκόλλου 0443877/2010 και ισχύει για ένα χρόνο (22/9/2010-21/9/2011). Το συγκεκριμένο έγγραφο αφορά και μόνο τη θεώρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων. Μάλιστα το δικαιώμα το έχουν οι οφειλέτες, οι οποίοι έχουν κάνει ρυθμίσεις που δεν υπερβαίνουν τις 6.000 ευρώ.

Η Επιτροπή έδωσε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη στην Αναγέννηση Καρδίτσας για να προσκομίσει την ασφαλιστική ενημερότητα για τον μήνα Ιανουάριο (οποιοδήποτε ενημερότητα πριν τον Ιανουάριο και μετά τον Φεβρουάριο δεν καλύπτει τη νομιμότητα των μεταγραφών).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τέτοιες βεβαιώσεις έχουν προσκομίσει από τα αντίστοιχα ΙΚΑ Πειραιά και Νίκαιας η ΠΑΕ Εθνικός (14/9/2010-13/9/2011) και η ΠΑΕ Ιωνικός με ισχύ ενός χρόνου. Τις συγκεκριμένες βεβαιώσεις η ΕΙΜ δεν τις έλαβε υπόψιν διοτί δεν αποτελούν φορολογική ενημερότητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Αναγέννηση Καρδίτσας να εντάσεται στις ενστάσεις και την καταγγελία που της έχει υποβληθεί στο Πειθαρχικό Όργανο της Football League και Football League 2 από την ΠΑΕ Ιωνικός.

ME TO VOLOSFC.BLOGSPOT.COM ΣΤΟ EUROPA LEAGUE

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα λάβει μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. 
Στις 20 Ιουνίου θα μάθει τον αντίπαλο (ή το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει αυτός) και οι αγώνες του θα διεξαχθούν στις 14 Ιουλίου και τις 21 Ιουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ


ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ , ΣΗΚΩΣΕ ΚΟΥΠΑ Ο ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έμεινε μακριά από τους τίτλους τη φετινή σεζόν, όπως δεν συνέβη το ίδιο και με τον Ελίνι Δημούτσο, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στη Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Η τσεχική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο της χώρας, επικρατώντας 4-3 στα πέναλτι της Σίγκμα Όλομουτς. Το ματς στην κανονική διάρκεια και την παράταση έληξε 1-1, ενώ ο Έλληνας μέσος πέρασε ως αλλαγή στο 80’.

Πολύ κοντά σε Ντίντακ o Ολυμπιακός Πειραιώς

Πολύ κοντά στην πρώτη μεταγραφή του είναι ο Ολυμπιακός, η οποία είναι πολύ πιθανό να κλείσει κιόλας σήμερα για τους "ερυθρόλευκους". Το όνομα αυτού Ντίντακ Βίλα, 21 ετών από την Μίλαν.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΣΟΛΑΚΗΣ

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ PLAY-OFF ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 20:30 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

«Έκλεισε» Κόουλμαν

Ένα σήριαλ φτάνει στο τέλος του… Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του VOLOSFC.BLOGSPOT.COM η Λάρισα ήρθε σε συμφωνία με τον Κρις Κόουλμαν, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας .

Κλήσεις σε απολογία απ' την ΠΠΕ της ΕΕΠ

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 26/05/2011 και ώρα 10:00 τις παρακάτω ΠΑΕ / ΤΑΠ και φυσικά πρόσωπα:

ΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ και Σ. ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ (Πρόεδρος), Ν. ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ (Ταμίας) διότι, σύμφωνα με τις αριθ. Πρωτ. 48911/17-3-2011 και 176/4-5-2011 έγγραφες καταγγελίες: 1) της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και 2) της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ αντίστοιχα, οι οποίες λόγω ταυτότητας περιεχομένου και αιτήματος συνενώνονται και θα συνεκδικαστούν: Α) στην Αθήνα κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 οι δύο τελευταίοι από αυτούς κατάρτισαν πλαστά καθ’ ολοκληρίαν δημόσια έγγραφα που είχαν άμεση σχέση με ποδοσφαιρικές δραστηριότητες τα οποία εν συνεχεία όλοι χρησιμοποίησαν προκειμένου να αλλοιώσουν (παραποιήσουν) έννομες νομικές συνέπειες συναρτώμενες άμεσα με το ποδόσφαιρο.

Ειδικότερα: Κατά τον παραπάνω τόπο και χρόνο προκειμένου να εντάξουν στους ποδοσφαιριστές της πρώτης εναγομένης και άλλους ποδοσφαιριστές οι δεύτερος και τρίτος από αυτούς κατάρτισαν τα εξής πλαστά καθ’ ολοκληρίαν δημόσια έγγραφα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν: α) την με αριθμ. πρωτοκ. ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 7717/17-12/2010 πλαστή καθ’ ολοκληρίαν βεβαίωση μη οφειλής- ασφαλιστική ενημερότητα της πρώτης εναγομένης με στοιχεία ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΟ ΜΑΝΗΣ ΑΜΕ 9205979877, β) το με στοιχεία ΣΕΙΡΑ Β 937933/2324/12-2010 πλαστό καθ’ ολοκληρίαν αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο στο όνομα της πρώτης εναγομένης τα οποία πλαστά έγγραφα εν συνεχεία όλοι χρησιμοποίησαν προσκομίζοντας αυτά ως απαραίτητα, για τις μεταγραφές, δικαιολογητικά στο αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ και έτσι παραπλάνησαν αυτό και ενέκρινε να μεταγραφούν στην εγκαλουμένη οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: ΡΟΥΣΣΟΣ ΟΘΩΝΑΣ Α.Δ. 1228814, ΚΑΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΔΩΝ Α.Δ. 1153616, MENDY VINCENT Α.Δ. 1366998, OLONDO UTCMUMBE Α.Δ. 1367356, FAFANA ADAMA Α.Δ. 1367357, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α.Δ. 1333196 , ΝΤΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Δ. 1266874, ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Δ. 1130644, DAMIANO MARCELO Α.Δ. 1258534, RIMKEVICIUS ARTURAS Α.Δ. 1354950, οι οποίοι ποδοσφαιριστές ούτε γνώριζαν ούτε όφειλαν να γνωρίζουν ότι τα παραπάνω απαραίτητα για τη μετεγγραφή στην πρώτη εναγομένη έγγραφα ήταν πλαστά.

Β) Στον Πειραιά στην Αθήνα και σε άλλους τόπους όπου η πρώτη από αυτούς αγωνίστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 21 Φεβρουαρίου 2011 μέχρι και 3-5-2011 οι δύο πρώτοι από αυτούς με περισσότερες πράξεις τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα της διαστρέβλωσης αγώνα και της δυσφημήσεως του ποδοσφαίρου. Ειδικότερα: ενώ από την αρχή και οι δυο πρώτοι από αυτούς γνώριζαν ότι η μεταγραφή των ως άνω 24 ποδοσφαιριστών επιτεύχθηκε με δόλιες και απατηλές ενέργειες τους κατά παράβαση του άρθρου 6§2γ παραρτήματος Α του κανονισμού μετεγγραφών της ΕΠΟ και ενώ το γεγονός της παράνομης μεταγραφής των παραπάνω ποδοσφαιριστών ευρύτατα είχε κοινολογηθεί στον αθλητικό τύπο και στην αθλητική κοινή γνώμη , ιδιαίτερα μάλιστα μετά την ως άνω με Αρ. Πρωτ. 48911/17-3-2011 καταγγελία της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ προς όλες τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές αυτοί αντί να προσπαθήσουν να απαμβλύνουν τις δυσμενείς εντυπώσεις και τα δυσμενή σχόλια σε βάρος τους αλλά και σε βάρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα απέχοντας να χρησιμοποιούν τους παραπάνω ποδοσφαιριστές στους αγώνες της πρώτης με άλλες ομάδες όχι μόνον δεν το έπραξαν αλλά ενεργώντας κατά παράβαση της στοιχειώδους αθλητικής ηθικής και δεοντολογίας η πρώτη από αυτούς εν γνώσει και με πρωτοβουλία του δεύτερου εξακολούθησε να χρησιμοποιεί εκ περιτροπής είτε ως τακτικούς είτε ως αναπληρωματικούς κάποιους από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές ακόμα και μετά την υποβολή της παραπάνω καταγγελίας με την οποία ζητήθηκε η ανάκληση των δελτίων των ανωτέρω ποδοσφαιριστών επιχειρώντας να αλλοιώσουν τις συνθήκες διεξαγωγής και τα αποτελέσματα των αγώνων που απέμειναν προς διεξαγωγή προσβάλλοντας έτσι βάναυσα τα υγιή αθλητικά συναισθήματα των φιλάθλων όχι μόνο των αντιπάλων ομάδων αλλά και των αγνών και αφοσιωμένων φιλάθλων της πρώτης από αυτούς οι οποίοι γνωρίζοντας πλέον ότι η ομάδα τους προκειμένου να ενισχυθεί αγωνιστικά έναντι των άλλων ομάδων μετέρχεται δόλιες και αήθεις για τον αθλητισμό ενέργειες προσβάλλονται αγανακτούν και απογοητεύονται από τον τρόπο που διεξάγεται το άθλημα και από τα μέσα που μετέρχονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες.
Η συμπεριφορά δε αυτή και των δυο πρώτων από αυτούς συνιστά βαρύτατη δυσφήμηση και απαξίωση του αθλήματος του ποδοσφαίρου διότι προκαλεί απέχθεια και αποστροφή προς αυτό των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων διεγείρει συναισθήματα βίας και έχθρας μεταξύ των φιλάθλων των διαγωνιζομένων ομάδων και υποσκάπτει το κύρος και την αξιοπιστία των πολιτειακών και ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές έστω και αδικαιολόγητα εδραιώνουν στους φιλάθλους την πεποίθηση ότι οι παραπάνω αρχές και όργανα είτε ανέχονται τις παρανομίες είτε αδρανούν στην έγκαιρη πάταξη και τιμωρία αυτών.

Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5,  6,20, 22 και 26 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 2γ του παραρτήματος α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ και 18, 34 του ΚΑΠ.
Κοινοποίηση – κλήση: ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ και Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Πρόεδρος), διότι, σύμφωνα με τις αριθ. Πρωτ. 48920/17-3-2011 και 176/4-5-2011 έγγραφες καταγγελίες: 1) της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και 2) της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ αντίστοιχα, οι οποίες λόγω ταυτότητας περιεχομένου και αιτήματος συνενώνονται και θα συνεκδικαστούν: Α) στην Αθήνα κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 ο δεύτερος από αυτούς παραποίησε (νόθευσε) δημόσια έγγραφα που είχαν άμεση σχέση με ποδοσφαιρικές δραστηριότητες τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποίησαν προκειμένου να αλλοιώσουν (παραποιήσουν) έννομες νομικές συνέπειες συναρτώμενες άμεσα με το ποδόσφαιρο. Ειδικότερα: Κατά τον παραπάνω τόπο και χρόνο προκειμένου να εντάξουν στους ποδοσφαιριστές της πρώτης εναγομένης και άλλους ποδοσφαιριστές, ο δεύτερος από αυτούς παραποίησε (νόθευσε) δημόσια έγγραφα τα οποία στη συνέχεια και οι δύο χρησιμοποίησαν: Συγκεκριμένα: ο δεύτερος από αυτούς νόθευσε(παραποίησε) α) την με αριθμ. πρωτοκ. ΙΚΑ ΝΙΚΑΙΑΣ 2551/26-8-2009 βεβαίωση μη οφειλής-ασφαλιστική ενημερότητα της πρώτης εναγομένης αλλοιώνοντας τις ημεροχρονολογίες εκδόσεως και λήξεως αυτής θέτοντας σε αυτήν αντί της πραγματικής ημεροχρονολογίας εκδόσεως 26-8-2009 την νοθευμένη 17-1-2011 και αντί της πραγματικής ημερομηνίας λήξεως 26-9-2009 τη νοθευμένη 17-2-2011, β) νόθευσε το με στοιχεία ΣΕΙΡΑ Β 8828 και με μηχανογραφική αρίθμηση Α/Α 2516 αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας της πρώτης εγκαλουμένης το οποίο εκδόθηκε από την ΦΑΕΕ ΠΕΙΡΑΙΑ με πραγματική ημερομηνία εκδόσεως την 29-5-2009 και πραγματική ημερομηνία λήξεως την 29-6-2009, στο οποίο αλλοίωσε (νόθευσε) και τις δύο παραπάνω ημεροχρονολογίες και αντί της αληθούς ημερομηνίας εκδόσεως αυτού 29-5-2009 έθεσε ως ημερομηνία εκδόσεως την 18-1-2011 αντί δε της αληθούς ημερομηνίας λήξεως 29-6-2009 έθεσε ως ημερομηνία λήξεως αυτού την 28-2-2011 τα ως άνω νοθευμένα από τον δεύτερο από αυτούς έγγραφα χρησιμοποίησαν εν συνεχεία και οι δύο προσκομίζοντας αυτά στο αρμόδιο, για τις μεταγραφές όργανο της ΕΠΟ και έτσι το παραπλάνησαν και ενέκρινε να μεταγραφούν στην πρώτη εγκαλουμένη οι ποδοσφαιριστές: ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Δ. 1187536, ΚΙΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α.Δ. 1228588, ΣΕΝΤΕΜΕΝΤΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Δ. 1181825, ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ Α.Δ. 1153173, ΚΛΕΙΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Δ. 1143723, ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Δ. 1366992, THOMAS JOOL Α.Δ. 1388993, ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α.Δ. 495189, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ Α.Δ. 1140722, ΠΑΛΑΓΓΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α.Δ. 585487, VULKA ANDI Α.Δ. 1273061, ΧΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Α.Δ. 501626, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Δ. 1113978, ΚΟΞΑΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Δ. 1196855, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Δ. 1149128, ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Δ. 537807, ΘΕΜΕΛΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Α.Δ. 415960, ΡΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α.Δ. 1152719, ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Α.Δ. 1276570, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Α.Δ. 1136419, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Α.Δ. 1158263, ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Α.Δ. 1140108, ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Α.Δ. 1140090, ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Α.Δ. 1004601, οι οποίοι ποδοσφαιριστές ούτε γνώριζαν ούτε όφειλαν να γνωρίζουν ότι τα παραπάνω έγγραφα ήταν νοθευμένα.

Β) Στον Πειραιά στην Αθήνα και σε άλλους τόπους όπου η πρώτη από αυτούς αγωνίστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 21 Φεβρουαρίου 2011 μέχρι και 3-5-2011 με περισσότερες πράξεις τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα της διαστρέβλωσης αγώνα και της δυσφημήσεως του ποδοσφαίρου. Ειδικότερα: ενώ από την αρχή και οι δυο τους γνώριζαν ότι η μεταγραφή των ως άνω 24 ποδοσφαιριστών επιτεύχθηκε με δόλιες και απατηλές ενέργειες τους κατά παράβαση του άρθρου 6§2γ παραρτήματος Α του κανονισμού μετεγγραφών της ΕΠΟ και ενώ το γεγονός της παράνομης μεταγραφής των παραπάνω ποδοσφαιριστών ευρύτατα είχε κοινολογηθεί στον αθλητικό τύπο και στην αθλητική κοινή γνώμη , ιδιαίτερα μάλιστα μετά την ως άνω με Αρ. Πρωτ. 48920/17-3-2011 καταγγελία της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ προς όλες τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές αυτοί αντί να προσπαθήσουν να απαμβλύνουν τις δυσμενείς εντυπώσεις και τα δυσμενή σχόλια σε βάρος τους αλλά και σε βάρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα απέχοντας να χρησιμοποιούν τους παραπάνω ποδοσφαιριστές στους αγώνες της πρώτης με άλλες ομάδες όχι μόνον δεν το έπραξαν αλλά ενεργώντας κατά παράβαση της στοιχειώδους αθλητικής ηθικής και δεοντολογίας η πρώτη από αυτούς εν γνώσει και με πρωτοβουλία του δεύτερου εξακολούθησε να χρησιμοποιεί εκ περιτροπής είτε ως τακτικούς είτε ως αναπληρωματικούς κάποιους από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές ακόμα και μετά την υποβολή της παραπάνω καταγγελίας με την οποία ζητήθηκε η ανάκληση των δελτίων των ανωτέρω ποδοσφαιριστών επιχειρώντας να αλλοιώσουν τις συνθήκες διεξαγωγής και τα αποτελέσματα των αγώνων που απέμειναν προς διεξαγωγή προσβάλλοντας έτσι βάναυσα τα υγιή αθλητικά συναισθήματα των φιλάθλων όχι μόνο των αντιπάλων ομάδων αλλά και των αγνών και αφοσιωμένων φιλάθλων της πρώτης από αυτούς οι οποίοι γνωρίζοντας πλέον ότι η ομάδα τους προκειμένου να ενισχυθεί αγωνιστικά έναντι των άλλων ομάδων μετέρχεται δόλιες και αήθεις για τον αθλητισμό ενέργειες προσβάλλονται αγανακτούν και απογοητεύονται από τον τρόπο που διεξάγεται το άθλημα και από τα μέσα που μετέρχονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες.

Η συμπεριφορά δε αυτή και των δυο τους συνιστά βαρύτατη δυσφήμηση και απαξίωση του αθλήματος του ποδοσφαίρου διότι προκαλεί απέχθεια και αποστροφή προς αυτό των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων, διεγείρει συναισθήματα βίας και έχθρας μεταξύ των φιλάθλων των διαγωνιζομένων ομάδων και υποσκάπτει το κύρος και την αξιοπιστία των πολιτειακών και ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων, διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, έστω και αδικαιολόγητα, εδραιώνουν στους φιλάθλους την πεποίθηση ότι οι παραπάνω αρχές και όργανα είτε ανέχονται τις παρανομίες είτε αδρανούν στην έγκαιρη πάταξη και τιμωρία αυτών.

Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 20, 22 και 26 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 2γ του παραρτήματος α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ και 18, 34 του ΚΑΠ. Κοινοποίηση – κλήση : ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΕ ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Την ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 14, 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ 15-05-2011).

Την ΠΑΕ ΟΦΗ και τον Α. ΣΚΕΝΤΖΟ (βοηθός προπονητή),για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12, 14, 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΟΦΗ - ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 15-05-2011).
Την ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 14, 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 15-05-2011).

Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 22 του Πειθαρχικού Κώδικα, & 11 του ΚΑΠ (ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 15-05-2011).

Την ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και τον RIBEIRO DUTRA GONCAL(ποδοσφαιριστής),για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 10 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 15-05-2011).

Την ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ και τον Η. ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ (προπονητής),για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ - ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕΛ 15-05-2011).

Το ΤΑΠ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ και τον Κ. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ (γυμναστής), για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12, 14, 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΤΑΠ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ – ΤΑΠ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 15-05-2011).

«Κρίμα για την ιστορία της»

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΑΡΜΠΙΟΝ

 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τeam Manager του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ κ.Τάκη Γιαννόπουλο ήρθε πριν λίγο το volosfc.blogspot.com/?zx=61ab5627a6cfbc40 με σκοπό να ενημερωθεί για το ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ του σπορτνετ για την απόκτηση του ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΑΡΜΠΙΟΝ , << κανένα θέμα απόκτησης αυτή την στιγμή , δεν βιαζόμαστε για τα μεταγραφικά  ζητήματα ήταν τα λόγια του Πειραιώτη manager >>

O ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΑ ¨¨ΦΡΥΔΙΑ¨¨ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ

Στην κατάθεση ένστασης κατά του κύρους του αγώνα της με τον Ολυμπιακό Βόλου προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της καταγγελίας και η «Ένωση» κατέθεσε τα στοιχεία για να αποδείξει πως υπήρχε παράνομη είσοδος του Αχιλλέα Μπέου στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «κιτρινόμαυροι» έλαβαν υπόψη σοβαρά τις ενστάσεις μελών της διοίκησης, αλλά και μίας μεγάλης μερίδας οπαδών που πρόβαλαν ως επιχείρημα την ηθική πλευρά του ζητήματος, ωστόσο αποφάσισαν να διεκδικήσουν αφενός την τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου κι αφετέρου τους τρεις βαθμούς της νίκης στα χαρτιά, κάτι που θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την πρώτη θέση στα πλέι οφ, που συνεπάγεται το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Η εκδίκαση της ένστασης από την αρμόδια επιτροπή της Σούπερ Λίγκας θα γίνει την Πέμπτη και η απόφασή της αναμένεται την ίδια ημέρα. Επί της παρούσης δεν τίθεται κανένα θέμα αναβολής της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

«Λάθος ή δόλος»

Για την απόφαση:
«Έτσι μας έχουν καταντήσει και εμάς και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να αρχίσω και να κατηγορώ γιατί το ποδόσφαιρο έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα. Βρίσκομαι στην Αθήνα για αποδοθεί δικαιοσύνη, για πράγματα που είναι τίμια».

Για το αν είναι σίγουρος ότι ο φάκελος είναι πλήρης:
«Σχεδόν ναι. Δεν υπάρχει κάτι αναληθές, ενώ υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία ποδοσφαιριστών. Οφειλές που είναι είτε εξοφλημένες, είτε έχουν διακανονιστεί με υπογραφές παικτών και όλα αυτά υπήρχαν στο φάκελο. Εμείς πιστεύαμε ότι ήταν σίγουρη η αδειοδότηση και κάναμε σχεδιασμό για τα πλέι οφ και πέσαμε από ουρανοξύστη.

Είμαστε καθαροί και τίμιοι, υπάρχει ελπίδα πάρουμε την άδεια. Ούτε πλαστές ενημερότητες έχουμε μέσα, ούτε πλαστές υπογραφές παικτών και αυτό είναι επίτευγμα στις μέρες που ζούμε και με αυτά που βλέπουμε. Είμαστε οι μοναδική που δεν έχουμε διπλά συμβόλαιο και δεν υπάρχουν μαύρα χρήματα. Θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι προς το κράτος και τους παίκτες.

Η βιωσιμότητα του συλλόγου στο μέλλον που χρησιμοποίησαν κάποιοι ως δικαιολογία είναι τεράστιο λάθος γιατί η ομάδα έχει μεγάλη περιουσία. Το προπονητικό της κέντρο, πολύ κόσμο, είμαστε πρώτοι σε διαρκείας, πως γίνεται να μην έχει βιωσιμότητα».

Για το σκεπτικό της απόφασης:
«Ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής αρχίζουν και νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ή δεν έχουν ελέγξει καλά το φάκελο ή υπάρχει δόλος. Αν ανοιχτεί ο φάκελος μπροστά σε όλους και φανούν 10 παίκτες, δεν είναι τόσοι αλλά ας πούμε 10, θα δει ότι είναι όλοι ρυθμισμένοι. Αν υπάρχει παίκτης του ΟΦΗ που δεν έχει ρυθμιστεί να βγει και να με καταγγείλει. Φτάσαμε σε σημείο να πολεμάμε να επιβιώσουμε, κάτι δύσκολο με την κρίση στην Ελλάδα, γιατί να μας κόψουν το δικαίωμα να πάμε στην Α’ Εθνική, όπου ανήκει η ομάδα, βάσει της ιστορίας της; Γιατί αυτή η αδικία να γίνει και να περάσει έτσι;»

Για την πηγή των εσόδων του ΟΦΗ:
«Έχει γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τα χρήματα που ξοδεύουμε έχουν προκύψει από μετόχους».

Για την περίπτωση του Ράινερ Μάουρερ:
«Έχουμε διακανονίσει και έχει υπογράψει ο δικηγόρος του. Μπορώ να δώσω τηλέφωνα και να τα πει ο ίδιος».

Για το τι περιμένει να γίνει στη συνέχεια:
«Για μένα έχει κάνει λάθος η επιτροπή. Μας απέρριψαν με το σκεπτικό ότι είμαστε εκπρόθεσμοι. Δεν γίνεται να μας κόψει επειδή αργήσαμε να πληρώσουμε 10 μέρες

Όπως ανακλήθηκε ο φάκελος των Τρικάλων, θα δουν και τον δικό μας και τα ατράνταχτα στοιχεία που έχει μέσα. Έχουμε πληρώσει μέχρι και παίκτες που δεν τους ξέρει άνθρωπος. Εγώ πιστεύω ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει ο κ. Πιλάβιος που είναι αρμόδιος της ΕΠΟ. Και του έχω εμπιστοσύνη για την τιμιότητά του. Κάτι δεν έχει δει η επιτροπή, κάτι έχει ξεχάσει στην άκρη. Εγώ είμαι διατεθειμένος να του δώσω όλα τα στοιχεία. Αν βρεθεί ένας ανικανοποίητος, εγώ πρώτος θα πω να μας ρίξουν στην Δ’ Εθνική, όχι να μας αφήσουν στην Β’».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στο Ηράκλειο:
«Η ομάδα παράγει αθλητισμό και ο κόσμος έχει αγανακτήσει με αυτά που γίνονται. Στα ματς που δίνουμε εντός έδρας δεν έχει γίνει το παραμικρό, δεν πέφτει ούτε μπουκάλι. Γιατί θέλουν να μας αναγκάσουν να γίνουμε ομάδα του στοιχήματος; Τι θέλουν να στήνουμε παιχνίδια;»

ΠΡΙΝ ΕΛΕΓΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ , ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ?

ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΥΠΟΥΛΟ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ :<<Μας πολεμάνε γιατί άμα βγούμε 1η στα play-off , κάποια ομάδα θα μείνει εκτός Ευρώπης >>
«Άποψή μου είναι ότι οι αγώνες πρέπει να παίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά. Ομως είναι θέμα της ομάδας πώς θα προστατέψει τα νόμιμα δικαιώματά της», τόνισε ο Μανόλο !!

ΓΙΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ

Για τα προβλήματα του τοπικού ποδοσφαίρου, το οποίο όπως παραδέχεται και ο ίδιος βρίσκεται σε κρίση μίλησε χθες βράδυ ο Αναστάσιος Μπατζιάκας στο VOLOSFC.BLOGSPOT.COM . Πολλά αναμένεται να κριθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 3 Ιουνίου !
 
Απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές ώστε να πέσει η αυλαία στα πρωταθλήματα της Ένωσης με τη Γ’ Κατηγορία να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ποιες είναι οι εντυπώσεις του προέδρου ?
Πιστεύω ότι φέτος είχαμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά και στις τρεις κατηγορίες. Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία και το είδατε και εσείς αφού μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε και υπάρχει ένας ανταγωνισμός των ομάδων που θα ανέβουν κατηγορία αλλά και των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Ο ΓΣ Αλμυρού έχει πάρει άξια το εισιτήριο για άνοδο στη Δ’ Εθνική.
 
Πιστεύεται ότι υπάρχουν ομάδες που αδικήθηκαν ?
Σαν διοργανώτρια αρχή εκείνο το οποίο μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι δώσαμε ίσες ευκαιρίες σε όλες τις ομάδες. Βέβαια διαιτητικά λάθη πάντα γίνονται και θα γίνονται, αφού υπάρχουν νέοι αλλά ταυτόχρονα εξελίξιμοι διαιτητές. Σε ένα πρωτάθλημα όμως δεν υπάρχουν μόνο ομάδες που προβιβάζονται και έτσι είναι λογικό από όσες ομάδες γνωρίζουν τον υποβιβασμό να υπάρχουν και παράπονα. Πάντως εμείς έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας. Υπήρχε ισονομία για όλα τα σωματεία. Το βασικό είναι ότι έγιναν πρωταθλήματα δίχως να υπάρχουν φαινόμενα βίας.
 
Ποιες είναι οι αρχές της Ενωσης ?
Αρχή μας είναι η διαιτησία να παίζει 50-50 σε όλα τα παιχνίδια και από εκεί και πέρα να βοηθάμε όσο μπορούμε οικονομικά τους συλλόγους. Το ταμείο αρωγής λειτουργούσε και όλες οι ομάδες που προσκόμισαν χαρτιά τραυματισμένων ποδοσφαιριστών πήραν χρήματα και νομίζω ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά. Βέβαια υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες σε ομάδες που έπαιξαν στα νησιά αλλά με τις νέες επιχορηγήσεις θα βοηθήσουμε και αυτές.
 
Τι απασχολεί την Ενωση τη δεδομένη στιγμή ?
Αυτό που μας πονοκεφαλιάζει περισσότερο από οτιδήποτε είναι το τι γίνεται από εδώ και πέρα αφού υπάρχει οικονομική δυσχέρεια και η πολιτεία έχει περικόψει τις επιχορηγήσεις προς τα σωματεία αλλά και προς τις Ενώσεις. Αυτά βέβαια είναι θέματα τα οποία θα συζητηθούν στη Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 3 Ιουνίου.
 
Ποια είναι η εξέλιξη σε ότι αφορά το Ενωσιακό Κέντρο ?
Το Ενωσιακό Κέντρο είναι και αυτό ένα από αυτά τα θέματα που μας απασχολούν. Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον κ. Πιλάβιο του ζήτησα να επισπεύσει το θέμα αλλά χρειάζεται να δαπανηθεί 1 εκ. ευρώ. Μέσα σε αυτά τα χρήματα όμως προβλέπεται και η κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων τις οποίες εμείς δεν απαιτούμε άμεσα όπως την κατασκευή των γηπέδων. Το θέμα αυτό θα τεθεί φυσικά στην Γ.Σ., διότι υπάρχουν 32 ενώσεις οι οποίες έχουν Ενωσιακά Κέντρα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες. Δυστυχώς οι μικτές μας ομάδες που και φέτος διέπρεψαν δεν έχουν τους δικούς τους χώρους να προπονηθούν.
 
Η λειτουργία του Υγειονομικού Σταθμού θα πρέπει να ξεκινήσει πάλι ?
 Η λειτουργία του είναι κάτι που είχε ανατεθεί στο Δήμο Αγριάς όπου είχε γίνει και το δημοτικό ιατρείο αλλά από εκεί και πέρα έχει ατονήσει. Από την ΕΠΟ έρχονται εντολές πως θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να περνάνε από ιατρικές εξετάσεις οι οποίες και κοστίζουν γύρω στα 200 με 250 ευρώ. Εάν υποχρεωθούν λοιπόν όλοι αυτοί οι παίκτες να προχωρήσουν στις παραπάνω εξετάσεις θα επιβαρυνθούν πολύ οικονομικά. Έτσι θα πρέπει το ιατρείο να λειτουργήσει. Μετά τη συνάντηση που είχα με το κ. Σκοτινιώτη αναζητούμε πλέον το νομικό πλαίσιο για να λειτουργήσει. Το θέμα βέβαια θα συζητηθεί και στη Γ.Σ. της ΕΠΟ για να δούμε αν μπορεί να λυθεί συνολικά. Είναι ένα θέμα το οποίο μας καίει καθώς την χρονιά που μας πέρασε χάθηκε ένας ποδοσφαιριστής, ο Γιώργος Λίταινας, και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να υποβάλλονται σε εξετάσεις και όχι απλά να παίρνουν μια υπογραφή από ένα οποιοδήποτε γιατρό.
 
Οσον αφορά στα γήπεδα του Βόλου υπήρξε κάποια απάντηση του Δημάρχου ?
Το βοηθητικό του ΕΑΚ είναι μέσα στα γήπεδα που χρειάζεται αναβάθμιση και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η σπορά για δημιουργία φυσικού χλοοτάπητα και όχι τεχνητού. Από την άλλη εμείς ζητήσαμε να γίνουν έργα και στα γήπεδα της Αργούς και στο ξερό γήπεδο της ΕΤΒΑ. Ο Δήμαρχος συναίνεσε σε αυτά. Είπαμε επίσης και για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων. Η απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να δοθούν 50 χιλ. ευρώ. για όλες τις ομάδες και όλα τα αθλήματα και όπως αντιλαμβάνεσθε όλοι θα πάρουμε από ένα γλειφιτζούρι.
 
Μπορούμε να περιμένουμε νέα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος ή και διοργανώσεις στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ?
Πριν από λίγο καιρό μας εστάλη ένα έγγραφο από την ΕΠΟ προκειμένου να δηλώσουμε ποια γήπεδα έχουμε στη περιοχή μας που διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές, έτσι ώστε να γίνονται εδώ αγώνες των Εθνικών ομάδων. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να οργανώσουμε μεγάλες διοργανώσεις και αυτό που τόνισα μετά τα επεισόδια που είχαμε στο τελικό ΑΕΚ-Ατρόμητος είναι ότι ο Βόλος διοργάνωσε τον καλύτερο τελικό των τελευταίων χρόνων δίχως επεισόδια και έκτροπα. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο πιστεύω μπορεί να φιλοξενεί τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ όμως να διεκδικούμε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις και μπορεί να τα βγάλει πέρα. Στις 24 Μαΐου μάλιστα έρχεται στο Βόλο και η εθνική ομάδα γυναικών. Ας μην ξεχνάμε πως με την ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων ενισχύεται παράλληλα και η οικονομία της πόλης μας. Σε αυτό βέβαια θα βοηθήσει όμως και η δημιουργία του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.
 
Αναλογούν ευθύνες στην ΕΠΟ για τα επεισόδια του τελικού ?
Ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ έχει πάρα πολύ αυστηρές ποινές. Το θέμα όμως είναι να τηρούνται. Από εκεί και ύστερα θα πρέπει η πολιτεία σε συνεργασία με τις ΠΑΕ να πάρουν τα μέτρα τους. Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται είκοσι άτομα και αυτά να δικάζονται με ποινές χάδι. Όσοι κάνουν επεισόδια θα πρέπει να μπαίνουν στην φυλακή όπως γίνεται στην Αγγλία η στη Γερμανία. Θέλουμε να φέρνουμε τον κόσμο στο γήπεδο και όχι να τον διώχνουμε. Μέχρι σήμερα νομίζω πως υπάρχει συνεργασία με τα σωματεία μας και δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο.
 
Για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης τι έχετε να πείτε ?
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου για την φετινή του πορεία. Ένας παράγοντας όπως ο Αχιλλέας Μπέος άλλαξε τα πράγματα και είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Μπορεί να έχει την «εκρηκτικότητά» του, αλλά ξέρει το ποδόσφαιρο καλά και η ομάδα αυτή έχει δείχνει να έχει μέλλον. Από την άλλη η Νίκη περνά μια δύσκολη περίοδο και εύχομαι να την ξεπεράσει .

ΠΗΡΕ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ Η ΓΡΕΜΙΟ

 
Στη Βραζιλία και τη Γκρέμιο θα συνεχίσει τη καριέρα του ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος ανακοινώθηκε από τους «τρικολόρ».

ΤΟ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ , ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ Β ΚΑΙ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ , ΠΑΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΖΟΓΟ !!!

ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΤΟΣ

«Εκτιμώ ότι μεγάλη ντροπή είναι ακόμα και το να σκέφτονται αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να εξετάζουν τις νομικές παραμέτρους της δικαίωσής τους προκειμένου να καταθέσουν μία τέτοια ένσταση κατά του κύρους του αγώνα.

Είμαι υπέρμαχος του ότι μία ομάδα δικαιούται να εξαντλεί τα νομικά μέσα που διαθέτει αν ηττήθηκε σε κάποιο ματς κατά παράβαση κανονισμών που είχαν να κάνουν με την αγωνιστική εξέλιξη του ματς είτε την καθόρισαν είτε όχι. Ναι, να έκανε κατά λάθος ο Κατσαβάκης τέσσερις αλλαγές ή να αγωνιζόταν ποδοσφαιριστής τιμωρημένος έστω και για ένα λεπτό, να το δεχτώ. Κάθε υπόθεση κρίνεται ξεχωριστά...

Θα μπορούσα, με το φτωχό μου το μυαλό, να δεχτώ ακόμα - ακόμα τη λογική μίας τέτοιας ένστασης, αν ήταν εκδικητική σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου με τη λογική του ότι -αν και τιμωρημένος- σουλατσάριζε (ικανό τον είχα) εντός αγωνιστικού χώρου και προκαλούσε με τη συμπεριφορά του τον πάγκο της ΑΕΚ, όπως είχε κάνει με τον Παναθηναϊκό και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Προσωπικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση (έτσι όπως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο) ότι όντως απαγορεύτηκε η εντός αγωνιστικού χώρου παρουσία του Μπέου, όπως ορίζεται από τον ΚΑΠ.

Θα μπορούσα ακόμα και να δεχθώ (πλάκα κάνω) να κάνει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα η ΑΕΚ με το -μη νομικό- επιχείρημα ότι είχε πολύ περισσότερες ευκαιρίες στο ματς και ως εκ τούτου θα... έπρεπε να είναι η νικήτρια.

Το να διεκδικήσει η ΑΕΚ έναν αγώνα τον οποίο τον έχασε 100% εντός γηπέδου, ασχέτως αν ήταν καλύτερη (αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται σε ενστάσεις), επειδή στο ημίχρονο ο Αχιλλέας Μπέος (όσο αντιπαθής κι αν είναι σε μεγάλη μερίδα του φίλαθλου κοινού του ελληνικού ποδοσφαίρου) αποπειράθηκε να κάνει το σόου του μπαίνοντας στα αποδυτήρια το θεωρώ γελοίο, ασχέτως του αν έχει (που δεν έχει) ή όχι περιθώρια δικαίωσης.

Εκτιμώ δε ότι με το που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο ζήτημα η ΑΕΚ θα έπρεπε να το σταματήσει εν τη γενέσει του και όχι αφηρημένα να πληροφορεί ότι «το εξετάζουμε», επειδή κάτι σχετικό άκουσαν οι άνθρωποί της σε μία ραδιοφωνική εκπομπή.

Και σε τελική ανάλυση ας αφήσουμε στην άκρη τον Αχιλλέα Μπέο, με ό,τι κι αν σχετίζεται η μέχρι σήμερα ποδοσφαιρική του δράση. Ο Ολυμπιακός Βόλου τερμάτισε πέμπτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αποδίδοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Κέρδισε μέσα σε μία σεζόν τρεις φορές τον Παναθηναϊκό και άλλες τόσες την ΑΕΚ.

Τι περισσότερο θα έπρεπε να κάνει για να δικαιούται την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή;"

ΜΠΕΟΣ :΅ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ΅

«Πολύς κόσμος μπορεί να κάνει ένσταση και για την φωτογραφία, που μου έχετε βάλει στο "παράθυρο". Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση για ό,τι θέλει. Αν αυτή η ένσταση στηρίζεται κάπου, θα το κρίνει το δικαστήριο. Είναι δικαίωμα της ΑΕΚ να κάνει ένσταση.

Ο Αχιλλέας Μπέος φόρεσε φανέλα, έπαιξα μπάλα και έβαλα γκολ; Αν έγινε αυτό να κάνει ένσταση. Αν ένας άνθρωπος έχει αδιαθεσία μπαίνει πάνω απ' όλα η υγεία. Και εγώ που έχω διαβήτη και με τις συγκινήσεις, είχαν στεγνώσει τα χείλη μου και δεν μπορεί να με κρίνει κανένας δημοσιογράφος, κανένας παρατηρητής αν θα έπρεπε να πάρω χάπι ή να κάνω ένεση για να ηρεμήσω. Και δεν έγινε κατά την διάρκεια του ματς αλλά στην διάρκεια. Είναι θέματα υγείας που δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.

Νομίζω πως και ο Πηλαδάκης μπορεί να κάνει ένσταση για να μείνει η ΑΕΛ και να πέσει ο Βόλος. Εμείς όμως στις 30 Ιουνίου θα παίζουμε στο Europa League. Tέτοιες ενέργειες (όπως η ένσταση) δικαιώνουν την παρουσία του Μπέου στην Σούπερ Λιγκ».

Για την πρόβλεψη πως θα κερδίσει και ΠΑΟ και ΑΕΚ: «Η ομάδα όλο το χρόνο έπαιξε ποδόσφαιρο που χειροκρότησαν φίλοι και εχθροί. Είχαμε σταθερή πορεία, έπρεπε να νικήσουμε και τον ΠΑΟΚ, όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Και η ΑΕΚ δεν ήταν χειρότερη από εμάς την Κυριακή. Ήξερα την δυναμική, είπα πως η ομάδα μου θα συνέλθει και έκανα μια πρόβλεψη πως θα νικήσουμε στον Βόλο και τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ».

Για τα σενάρια που θέλουν τον Βόλο να χάνει στην Τούμπα: «Στην Ελλάδα υπάρχουν οπαδοί-δημοσιογράφοι, που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της ομάδας που είναι οπαδοί και παίρνουν χρήματα. Δεν μπορούν να λένε πως θα χάσουμε στην Τούμπα. Ας κερδίσουν αυτοί και ας αφήσουν τι θα κάνουμε εμείς.

Δεν θα σχολιάσει ο δημοσιογράφος του ΠΑΟ και της ΑΕΚ τι θα κάνουμε εμείς. Η ΑΕΚ αν κερδίσει θα βγει πρώτη γιατί θα κερδίσουμε στην Τούμπα. Η ομάδα μου παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και πάντα για τη νίκη. Δεν γίναμε Μπαρτσελόνα. Είμαστε μια ομάδα που ήρθε από την Β' Εθνική και δεν έχει την δυναμική του ΠΑΟΚ ή του Άρη για παράδειγμα.

Αν χάσουμε δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Εγώ ευχαρίστησα τα παιδιά και από κει και πέρα, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει στην Τούμπα».

Για το τέλος των πλέι οφ: «Πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Ο Μπέος δεν το έχει κάνει και δεν θα το κάνει ποτέ, να μπει στα αποδυτήρια και να πει στους παίκτες να χάσουν. Με ποιο δικαίωμα να το κάνω; Ο παίκτης μπαίνει για να κερδίσει. Η απόδοση των παικτών μας δείχνει πως δικαιούμαστε κάτι περισσότερο από την τελευταία θέση και θα είναι τιμή μας να τα καταφέρουμε».

Για την παρουσία του στο ποδόσφαιρο: «Το χω ξαναπεί πως δεν υπάρχει παράγοντας που να μην κάνει λάθη. Έχω κατακριθεί από δημοσιογράφους, παράγοντες, πολιτικούς για το πως λειτουργώ.

Εγώ λειτουργώ με γνώμονα το καλό της ομάδας. Μπορεί να με κρίνει ο κόσμος του Πανιωνίου και του Βόλου που υπηρέτησα και υπηρετώ, όχι όμως της ΑΕΛ γιατί είμαστε αντίπαλοι. Εγώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, ξέρω το αντικείμενο, επιλέγω τους συνεργάτες και προσπαθούμε να υπηρετήσουμε την ομάδα που βγάζει την ιδέα. Τώρα αν είμαι αντιπαθής σε Αρειανούς, ΠΑΟΚτσήδες, ΑΕΚτσήδες, είναι λογικό αφού η ομάδα μου παίζει τόσο καλά».

Για το αν ρίσκαρε με την είσοδό του στα αποδυτήρια: «‘Οταν τίθεται θέμα υγείας δεν υπάρχει κάτι που να είναι παραπάνω. Εκείνη την στιγμή δεν αισθανόμουν καλά και το εννοώ, γιατί βιώνω ένα δράμα και ο πατέρας μου ήταν στο γήπεδο και δεν ήθελα να το καταλάβει, αφού δεν είναι καλά. Ήθελα να πάω στον γιατρό, αν έκανα καλά θα το κρίνουν άλλοι. Άλλωστε, ο διάδρομος των αποδυτηρίων δεν έχει σχέση με τον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν είχε πει πως θα πέσει ο Ηρακλής στο εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος: «Ναι, είναι αλήθεια πως είχα πει ότι θα πέσει ο Ηρακλής. Για τα άσχημα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν φταίει ο Μπέος, αν ευθύνομαι να μου καταλογίσουν ευθύνες. Δεν είπα για τον Ηρακλή επειδή ήξερα ή το ήθελα.

Απλά αναρωτήθηκα πως γίνεται ένας άνθρωπος που άφησε την δουλειά του για 20 μέρες (για την παρουσία του στον Ηρακλή), να αποδοκιμάζεται από μερίδα οπαδών του Ηρακλή.

Όπως πήγαινα στα αποδυτήρια από την πικρία μου, είπα πως θα πέσει ο Ηρακλής, αλλά αναφορικά με ο αγωνιστικό κομμάτι. Η καρδιά και το συναίσθημα μου δεν ήθελε και δεν θέλει να πέσει ο Ηρακλής. Έχει πάρει ευκαιρίες να διορθώσει αλλά δεν το έχει κάνει.

Οι παράγοντες έχουμε υποχρέωση να υπηρετούμε τις ομάδες, γιατί δεν είναι ένα μαγαζί που αγόρασες. Δεν πρέπει να πλαστογραφούμε έγγραφα, αν ισχύει φυσικά, υπάρχει παράβαση. Ο Τάκης με ρώτησε και του είπα την άποψή μου και πήρα την θέση του Ηρακλή».