Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Με ελεύθερη είσοδο η πρόσβαση στην Πλαζ των Αλυκών !

Με ελεύθερη είσοδο θα εισέρχονται οι πολίτες στην Πλαζ των Αλυκών που εντός των προσεχών ημερών ανοίγει τις πύλες της. Οι εργασίες που ξεκίνησαν πριν από ένα περίπου μήνα από συνεργεία του Δήμου Βόλου, όπου έχει παραχωρηθεί η χρήση από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, ολοκληρώνονται άμεσα και περιλαμβάνουν αποκατάσταση όλων των κατεστραμμένων υποδομών για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλαζ των Αλυκών η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων προωθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για παραχώρηση στο Δήμο Βόλου 20 έως 30 ετών του χώρου .

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα πιο ενδιαφέροντα ματς του κουπονιού της Πέμπτης.
128 Μπάνγκα-Καραμπάγκ
Προβάδισμα στη φιλοξενούμενη κόντρα σε ομάδα που βγήκε μέσω του κυπέλλου στη διοργάνωση και είναι εντελώς άπειρη όμως οι αποδόσεις της Καραμπάγκ δεν είναι ελκυστικές για πρώτο ματς, αφού υπάρχει και η εντός έδρας ρεβάνς.
 
129 Τρανς Ναρβα-Ραμποτίνσκι
Η Ραμποτνίτσκι έχει σαφώς περισσότερες περγαμηνές και ευρωπαϊκές παραστάσεις από τους εσθονούς, που μέχρι στιγμής σε διεθνείς διοργανώσεις έχουν παρουσιαστεί τραγικοί. Το διπλό άνοιξε σε αποδόσεις άνω του 1,90 αλλά πλέον σε λίγες εταιρίες ξεπερνά το 1,70, όσο δηλαδή το προσφέρει και η Unibet. Στο 1,60 έριξε το διπλό ο ΟΠΑΠ .

131 Έλφσμποργκ-Φόλα Ες
Πανίσχυρη εντός η Έλφσμποργκ, από το 1974 έχει να παίξει Ευρώπη η ομάδα από το Λουξεμβούργο δεν γεννάται θέμα για το νικητή της αναμέτρησης, όμως και εδώ οι αποδόσεις είναι απαγορευτικές. 
 
133 Χόνκα-Νόμε Κάλιου
Προβάδισμα των Φινλανδών όμως οι αποδόσεις στο 1,20 για τον άσο δεν συνιστούν σίγουρα ευκαιρία. Πιθανό το over καθώς οι Εσθονοί σκοράρουν αρκετά και ίσως πετύχουν ένα τέρμα για να βοηθήσουν στην επιβεβαίωση του.
 
136 Ντιναμό Τιφλίδας-Μιλσάμι
Πολύ πιο έμπειροι και ποιοτικότεροι οι Γεωργιανοί με τον άσο όμως να δίνεται σε εξευτελιστικά χαμηλές αποδόσεις.
 

ΚΑΡΑΔΩΚΕΙ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Σε ομάδα του εξωτερικού θέλει να συνεχισει την καριέρα του ο Γιάννης Παπαδόπουλος, μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει πρόταση.Ο Έλληνας χαφ βλέπει ότι δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό με τον Βαλβέρδε στον πάγκο και ψάχνεται να φύγει έξω.
Ποια ομάδα, όμως, θα δώσει χρήματα για έναν παίκτη που τα τελευταία χρόνια έχει παίξει ελάχιστα. Κάποια από την Ελλάδα, ίσως, με τους "ερυθρόλευκους" να τον περιμένουν πώς και πώς στο λιμάνι του Βόλου

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΠΙΛΑΒΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Κάτι παραπάνω από θετικός παρουσιάζεται ο Σοφοκλής Πιλάβιος στο ενδεχόμενο της διοργάνωσης του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μίλησε για τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής με αφορμή το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, ενώ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως δεν προκύπτει από κάπου υποβιβασμός μεγάλης ομάδας.
Στο ξεκίνημα της συνέντευξής του στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μίλησε για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας: «Πήγαμε το καλοκαίρι σε μία συνέλευση. Είχα πει πως το ποδόσφαιρο διοικείται από μπράβους και παρακράτος. Πήρα την απόφαση μετά να κλείσω την ομοσπονδία. Η Πολιτεία έχει βοηθήσει αρκετά και χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάποια πράγματα. Μπορεί η ΕΠΟ να προστατεύσει μάρτυρες; Να ανοίξει λογαριασμούς; Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έχει να κάνει με τους κανονισμούς του. Η ουσία είναι ότι υπήρχαν κάποια παιχνίδια τα οποία προσυνεννοήθηκαν από παράγοντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές και από αυτά πλούτισαν άνθρωποι και μετά αυτό το μαύρο χρήμα επανατοποθετήθηκε στο ποδόσφαιρο και σε παράνομες δραστηριότητες. Αυτό λέγεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα. Πρέπει να δούμε και να κυνηγήσουμε την ουσία. Πού πήγαν τα χρήματα, ποιος τα πήρε και πώς ανακυκλώθηκαν».
«Από πέρυσι θεσπίσαμε το θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και παρέλαβε χθες τη δικογραφία και θα κάνει άμεσα τη δουλειά του. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα. Έχουμε συγκαλέσει δεύτερη έκτακτη συνέλευση στις 22 Ιουλίου. Πρέπει κατ’ αρχήν να επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη», σχολίασε για τον αθλητικό εισαγγελέα, για να μιλήσει και για το ενδεχόμενο υποβιβασμού μεγάλων ομάδων: «Η αθλητική δικαιοσύνη δεν φοβάται και της έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά πρέπει να υπάρχουν και στοιχεία».
Τι έχει να πει όμως ο Σοφοκλής Πιλάβιος για τους διαλόγους του με άτομα που συνελήφθησαν; «Εγώ αυτούς τους ανθρώπους τούς βρήκα στο ποδόσφαιρο, δεν με βρήκαν. Με όλο τον κόσμο συνομιλώ μέσα στα πλαίσια που προβλέπονται από τη θέση μου. Δηλαδή έπρεπε όταν μπήκα στην ΕΠΟ να μου πει κάποιος ότι έπρεπε να μιλάω με 29 κι όχι με 34 προέδρους; Κάθε παράγοντας έχει έναν τελείως λανθασμένο τρόπο υπολογισμού της απόδοσης του διαιτητή. Θεωρώ πως η διαιτησία έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να αδικήσουμε τους διαιτητές».
Όσο για το τι θα συμβεί με τις ομάδες που πρέπει να αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα; Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είναι σαφής: «Για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA αποφασίζει η ίδια. Η πληροφόρηση που έχω από την ίδια τη συνομοσπονδία, αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει μία τελεσίδικη απόφαση από ανώτατο αθλητικό δικαστήριο».
Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, απάντησε και σε ερώτημα σχετικά με την διοργάνωση του πρωταθλήματος από την Ομοσπονδία: «Εγώ το βλέπω θετικά. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με προϋποθέσεις διαφορετικής οργάνωσης της ομοσπονδίας. Έτσι όπως είναι τώρα η ομοσπονδία, δεν γίνεται. Μιλάω κυρίως για την ανάγκη ύπαρξης στην ομοσπονδία ατόμων με διεθνή εμπειρία»

Κουτσιανικούλης για Εργοτέλη

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης σε τετ α τετ που είχε με τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό του πρότεινε να μετακομίσει στην Κρήτη.
Μετά την πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (30/6) ο Παντελής Κωνσταντινίδης είχε συνομιλία με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, κατά την διάρκεια της οποίας τέθηκε στον τελευταίο η προοπτική να πάει στον Εργοτέλη, ώστε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από ότι στον ΠΑΟΚ.
Ωστόσο, ο ίδιος συνεχίζει να είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο καθώς δεν θεωρεί ότι αν μεταβεί σε άλλη ομάδα θα βοηθηθεί η καριέρα του, παρόλο που εκτιμά τον Εργοτέλη και τους ανθρώπους του, οι οποίοι τον στήριξαν όταν αγωνίζονταν με την φανέλα της κρητικής ομάδας.
Το θέμα δεν έχει κλείσει και ενδεχομένως -ίσως και σήμερα (30/6)- να γίνει νέα επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.

"Καμπάνα" στον Αχιλλέα Μπέο

Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια και πρόστιμο 50.000 ευρώ, επέβαλε στον Αχιλλέα Μπέο η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για δυσμενείς κρίσεις στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό(17/4).

Παράλληλα στον Ολυμπιακό Βόλου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ για τον ίδιο αγώνα

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Θέλει επιθετικό κράχτη ο Ατρόμητος

Μπορεί για μερικούς από εμάς οι διακοπές να αρχίζουν σε λίγες ημέρες, το ίδιο όμως δεν ισχύει όμως για τους ποδοσφαιριστές που μέσα στην εβδομάδα θα φορέσουν ξανά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και θα αρχίσουν τις προπονήσεις.

Έτσι και ο Ατρόμητος το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00 στις εγκαταστάσεις της ομάδας θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα, με σκοπό μία καλή πορεία και γιατί όχι ένα τίτλο. Κάτι που άγγιξε την περσινή σεζόν. 

Οι αλλαγές στο ρόστερ είναι σημαντικές σε σχέση με την περσινή σεζόν, αφού ουσιαστικά όλος ο κορμός ξηλώθηκε και στη θέση τους έχουν έρθει νέοι παίκτες, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουν τουλάχιστον άλλοι 4-5.

Συγκεκριμένα παρελθόν αποτελούν οι βασικοί: Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σαγκανόφσκι. Μέχρι στιγμής έχουν έρθει οι: Ράντμαν, Φυτανίδης, Μπέλιτς, Μακρής, ενώ σε αυτούς βάλτε άλλους 4-5 παίκτες που θα αποκτηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται για να έρθει επιθετικός όνομα που θα λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα, όπως και ένας δημιουργικός μέσος που θα παίζει πίσω από το φορ. Τέλος θα έρθουν τουλάχιστον δυο αμυντικοί (ο ένας κεντρικός).

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ολοι θέλουν Εμανά τελικά......

Ολοι θέλουν Εμανά τελικά... 
Στο κενό έπεσε η πρώτη προσπάθεια της Έβερτον για την απόκτηση του …Ακίλε Εμανά καθώς η διοίκηση της ισπανικής Μπέτις, ομάδα στην οποία ανήκει ο Καμερουνέζος μέσος απέρριψε την προσφορά των «ζαχαρωτών». Το βέβαιο είναι πως οι διοικούντες την αγγλική ομάδα δεν θα μείνουν εκεί και θα επανέλθουν με νέα βελτιωμένη πρόταση. Οι Ισπανοί ζητούν ένα ποσό γύρω στα 5 εκ. ευρώ και δεν πρόκειται να πέσουν ούτε σεντ κάτω από αυτό. Στο Μερσεϊσάιντ γνωρίζουν πως οι «βερδιμπλάνκος» δύσκολα θα καταφέρουν να κρατήσουν τον 29χρονο μέσο αλλά έχουν στο μυαλό τους πως δεν «τρέχουν» μόνοι τους στην κούρσα της απόκτησης του.Μαρσέιγ και Λιλ από το γαλλικό πρωτάθλημα Τότεναμ, Νιούκαστλ και Γουίγκαν από την Πρέμιερ Λιγκ είναι μερικές από τις αντιπάλους του συλλόγου από το Λίβερπουλ και όλα δείχνουν πως αυτό το σίριαλ θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα μέχρι το τέλος του.

ΠΟΡΤΑ ΣΕ Ο.Φ.Η ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ


Απροσδόκητη εξέλιξη στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας η οποία είναι σε εξέλιξη. Ομόφωνα οι ομάδες της Λίγκας απέρριψαν την πρόταση της UEFA να μην ισχύσει η αδειοδότηση των ομάδων της Football League. Με την απόφαση αυτή μπαίνει νέο φρένο στην άνοδο του ΟΦΗ και των Τρικάλων στην πρώτη κατηγορία.
Η απόφαση αυτή θα τεθεί και πάλι προς ψήφιση στην ΕΠΟ.
Πλέον, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στις αντιδράσεις του ΟΦΗ και των Τρικάλων και ειδικότερα αυτή της Κρητικής ομάδας, η οποία έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. 

ΜΕ ΤΟ VOLOSFC.BLOGSPOT.COM ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ <<ΑΝΗΦΟΡΙΖΕΙ>> ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΗΛΕΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ <<ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ>>

Πιλάβιος: «Αμφιβάλω αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα...»


«Αν δεν γίνει εκκαθάριση, αμφιβάλλω αν μπορεί να αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, που υπερασπίστηκε παράλληλα τον εαυτό του σχετικά με τις συνομιλίες που είχε με ανθρώπους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.

«Αν δεν γίνει εκκαθάριση, αμφιβάλλω αν μπορεί να αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μιλώντας στον Realfm 97,8. Όταν ρωτήθηκε για τις συνομιλίες του με ορισμένους από τους κατηγορούμενους είπε: «Αλίμονο αν δεν μιλάει ο πρόεδρος της ΕΠΟ με όλους. Ενδεχομένως να έδωσα παραπάνω αέρα, ίσως λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας».

Όπως είπε ο κ. Πιλάβιος, «μιλάω με όλο τον κόσμο. Επειδή έχουν παγιδεύσει δύο τηλέφωνα πιστεύετε ότι με τους άλλους 30 δεν μιλάω; Είναι μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων μου».

Και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα συμμετέχει κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Είναι ευθύνη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Χρειάζεται τελεσίδικη απόφαση για να μην παίξει. Θα αγωνιστεί κανονικά».

«Αμείλικτοι με Ψωμιάδη»


«Σε συνέχεια σημερινών δημοσιευμάτων σχετικά με συνομιλία μου με τον κ. Μάκη Ψωμιάδη, ύστερα από δική του κλήση, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι πράγματι ο συνομιλητής του είμαι εγώ. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι με τον κύριο Ψωμιάδη, συνομιλήσαμε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος 2-3 φορές για διάφορα θέματα σε παραγοντικό επίπεδο των ομάδων μας και μόνο. Η οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με όλους τους παράγοντες των ομάδων είναι κάτι που πάντα προσπαθώ να έχω για το καλό της ΑΕΚ, ώστε να διαφυλάσσω τα συμφέροντά της, όπου και όπως κρίνω απαραίτητο.

Οι αναφορές μου στον κ. Ντέμη Νικολαΐδη έγιναν σε μία περίοδο έντασης για θέματα που αφορούσαν τον διαχειριστικό έλεγχο. Στη συνέχεια, όπως έχω ήδη δηλώσει, και σε άμεσο χρόνο, συναντήθηκα και συνομίλησα μαζί του, επιλύοντας κάθε προσωπική ή άλλη παρεξήγηση.


Διαβεβαιώνω για άλλη μια φορά τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ ότι στις δικαστικές διαμάχες που υπάρχουν ή σε όσες προκύψουν και αφορούν θέματα της ομάδας μας, τόσο για μεμπτές περιπτώσεις του διαχειριστικού ελέγχου, όσο ειδικά αυτές με τον κύριο Ψωμιάδη και τα χρήματα που οφείλει στην ΑΕΚ, θα συνεχίσουμε να είμαστε αμείλικτοι και να διεκδικούμε με σθένος τα μέγιστα δυνατά οφέλη.


Σε όλες τις μάχες ήμουν, είμαι και θα είμαι παρών, όπως μαρτυρούν άλλωστε οι παρεμβάσεις μου σε όλα τα όργανα και η συνεχής παρουσία μου στις αίθουσες των δικαστηρίων όποτε δικάζονται ανάλογες υποθέσεις».

Ανέβασε την προσφορά της η Μπαρτσελόνα...

Την θέλησή της για τη μεταγραφή του Φάμπρεγκας έδειξε για ακόμα μια φορά η Μπαρτσελόνα. Μετά την απόριψη της πρότασης των 30 εκατομμυρίων ευρώ από την Άρσεναλ, οι πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν με βελτιωμένη πρόταση καταθέτοντας 35 εκατομμύρια για τον διεθνή μέσο του Λονδρέζικου συλλόγου. Απάντηση ακόμα δεν πήραν αλλά ακόμα και αν έρθει και είναι αρνητική, οι πληροφορίες από τη Βαρκελώνη αναφέρουν πως οι Καταλανοί δεν θα παρατήσουν την υπόθεση. Για ακόμα ένα καλοκαίρι λοιπόν έχουμε τη συνέχεια του σίριαλ Φάμπρεγκας και περιμένουμε να δούμε την εξέλιξή του...

Επεισόδια στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι στην οδό Όθωνος και μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δυνάμεις της αστυνομίας και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Δεν δίνουν δάνειο οι τράπεζες στο Δήμο Βόλου


Κλειστές πόρτες συνάντησε ο Δήμος Βόλου στην προσπάθεια αναζήτησης 4,9 εκατομμυρίων ευρώ για τη λήψη δανείου ώστε να ανταποκριθεί σε τμήμα των υποχρεώσεών του. Οι ιδιωτικές τράπεζες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για δανειοδότηση - για την ακρίβεια δεν έδωσαν καν απάντηση - ενώ διαβεβαίωση ότι θα δοθούν χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει δοθεί, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση για το σύνολο του ποσού που ζητά ο Δήμος.

H ΑΕΚ θέλει τον Ντουγκλάο της Καβάλας. Το θέμα είναι πώς μπορεί να τον αποκτήσει η Ένωση;

"Θέλει Ντουγκλάο". Πώς θα τον πάρει;
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο που λέει ότι ο παίκτης κυνηγάει την ελευθερία του μέσω προσφυγής τότε είναι λογικό να προκύψουν κι άλλοι μνηστήρες (βλ. Παναθηναϊκό).

Οπότε πώς εκφράζεται σιγουριά ότι η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για τον παίκτη; Εκτός αν υπάρχει κανένας σχετικός διάλογος με Μάκη και Σταύρο…

Προφυλακιστέος o Αχιλλέας Μπέος !

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος .

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΥΤΕ EURO ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Π

Οι αποκαλύψεις και οι ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σε ότι αφορά στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία εμπλέκονται δεκάδες παράγοντες του ποδοσφαίρου, καθιστούν επιβεβλημένη την αναστολή ισχύος των συμβάσεων χορηγίας προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες και τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, καθώς και την αναστολή καταβολής των εξ αυτών απορρεουσών χρηματικών ποσών.

Το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., τις επόμενες ημέρες, θα συζητήσει διεξοδικά το θέμα, με βάση τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Παράλληλα η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να μελετήσει συνολικά το ζήτημα των σχέσεων και ειδικότερα το θέμα των χορηγικών συμβάσεών της με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, αλλά και με τις ομάδες οι οποίες μετέχουν σ’ αυτά, έτσι ώστε – εφόσον και όπου απαιτείται – να διαμορφώσει ένα νέο αυστηρότερο πλαίσιο, το οποίο θα διασφαλίζει τα συμφέροντά της, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλει στην ορθή από κάθε άποψη οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, κάτι το οποίο είναι απαίτηση όλων των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμμετείχε, πριν ένα χρόνο, στη δημόσια συζήτηση για την ανάγκη της λήψης πρόσθετων και αυστηρότερων μέτρων στην διοργάνωση των πρωταθλημάτων και προς αυτή την κατεύθυνση συνεργάστηκε με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΠΟ και τους άλλους επίσημους φορείς, αλλά και τις ομάδες προκειμένου να αυστηροποιηθεί ο Πειθαρχικός Κώδικας, κάτι το οποίο και έγινε. Ειδικότερα σε ότι αφορά τις χορηγικές συμβάσεις, υπενθυμίζουμε, ότι τροποποιήθηκαν, με την προσθήκη, ρητρών βίας και διαφάνειας.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι ρήτρες βίας ενεργοποιήθηκαν αλλεπάλληλες φορές, με συνέπεια να παρακρατηθούν με βάση τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, κοινή είναι η διαπίστωση ότι δεν επιτεύχθηκε το προσδοκώμενο από όλους αποτέλεσμα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα ενεργοποιήσει και τις ρήτρες διαφάνειας, καθώς οι αποκαλύψεις για στημένους αγώνες, αλλοίωση αποτελεσμάτων και παράνομο στοιχηματισμό, θέτουν ευθέως θέμα οικονομικής ζημίας της εταιρείας, αθέτησης των συμβάσεων χορηγίας, αλλά και δυσφήμησης του ποδοσφαίρου, το οποίο για την ΟΠΑΠ Α.Ε. συνιστά, εκτός των άλλων, βασικό προϊόν στην διοργάνωση παιχνιδιών της.

Επιπροσθέτως, η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιθυμεί – κατόπιν και ορισμένων δημοσιευμάτων - να καταστήσει σαφές αυτή την ώρα ότι:

• Μετά από εισαγγελική παραγγελία συνέδραμε το έργο της δικαστικής διερεύνησης παρέχοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία που ζητήθηκαν.

• Οι αγώνες οι οποίοι εντάσσονται στο κουπόνι του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ αποφασίζονται μετά από συστηματική μελέτη των ελληνικών και διεθνών πρωταθλημάτων, με βάση την ελκυστικότητα που αυτοί έχουν στους παίκτες. Η εταιρεία μας δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε αγώνες αμφιβόλου ποιότητας. Το αντίθετο, το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο, αποδεδειγμένα, είναι η αξιοπιστία της, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα διακινδύνευε και δεν σκοπεύει να διακινδυνεύσει

• Το ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά και όλες τις εταιρείες που διοργανώνουν παιχνίδια στοιχήματος. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοταριών, το ζήτημα αυτό τέθηκε με έμφαση. Αποφασίστηκε, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Λοταριών να συνεργαστεί στενά, αλλά και να συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια δημιουργίας ενός διεθνούς συστήματος ελέγχου του παράνομου στοιχηματισμού, με την συνεργασία της UEFA, της FIFA, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Interpol.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε
".

ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΤΣΑΚΟ

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο Γιώργος Τσακογιάννης! Ο πρόεδρος της Ηλιούπολης κρίθηκε προφυλακιστέος από τον ανακριτή μετά από την απολογία του για το σκάνδαλο με τα "στημένα".

Σε αυτή ο Γιώργος Τσακογιάννης αρνήθηκε τα πάντα στην ανάκρισή του. Υποστήριξε ότι ποτέ δεν προέβη σε καμία ενέργεια για «στήσιμο» αγώνα όπως του καταλογίζονται από την δικογραφία.


«Απλώς αποδεικνύουν ότι είμαι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος»
, σχολίασε για τους διαλόγους τους.

«Είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από τα δικαιώματά μου ως μέτοχος της Ηλιούπολης, ώστε να τεκμαίρεται ότι δεν επιθυμώ να ασκώ την οποιαδήποτε επιρροή στην ομάδα μου…»
, ανέφερε στον ανακριτή ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο οποίος αρνήθηκε πως αγόρασε δελτία ΟΠΑΠ για να νομιμοποιήσει παράνομα έσοδα.

«Το σύστημα της UEFA δεν αποτελεί απόδειξη, αλλά στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης τους. Εάν όλοι οι αγώνες υποβάλλονταν σε αυτή τη διαδικασία, τότε θα καταλήγαμε σε «περίεργα» μη αποδεκτά με την κοινή λογική αποτελέσματα, πως όλες οι τυχόν ανατροπές κατά τις εξελίξεις ενός αγώνα έχουν ως αιτία το στοιχηματισμό…»
, τόνισε.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι δεν παίζει τυχερά παιχνίδια και ισχυρίστηκε ότι την οικονομική επιφάνεια δύναμη που έχει, την απέκτησε στηριζόμενος σε δικές του οικονομικές δυνάμεις.


Ο Γιώργος Τσακογιάννης είναι το δεύτερο άτομο που κρίθηκε προφυλακιστέο από αυτά που απολογούνται σήμερα. Νωρίτερα, ο μπουκ,
Βασίλης Καρακούλιας είχε κριθεί προφυλακιστέος για τις κατηγορίες.

Ελεύθεροι έχουν αφεθεί, ο μπουκ,
Ανδρέας ΔημόπουλοςΑνδρέας Δημόπουλος και οι Σταύρος Ψωμιάδης, Θανάσης Ντότσης, Δημήτρης Ζαβαντίας και Νίκος Παντέλης.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ.......ΜΕ 9.000 ΚΟΣΜΟ !

Πανζουρλισμός επικράτησε στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με 9.000 οπαδούς του «Δικέφαλου του Βορρά» να καταθέτουν ακόμη μια απόδειξη της… τρέλας που κουβαλάνε!

Φοβερή ατμόσφαιρα, με καπνογόνα και συνθήματα με πολλούς… αποδέκτες. Παρών ο Θόδωρος Ζαγοράκης, έκπληκτος νέος τεχνικός Λάζλο Μπόλονι από τα όσα είδε!

Για μισή ώρα (χωρισμένοι σε τρία γκρουπ) ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα και ύστερα κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια. Απουσίαζαν όσοι είχαν εξασφαλίσει μεγαλύτερη άδεια (Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο), ο Λίνο που αντιμετώπισε πρόβλημα με τα εισιτήρια της επιστροφής, ενώ δέκα ημέρες αδείας πήρε ο Σαλπιγγίδης μια και λόγω της παρουσίας του και στην εθνική είχε ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα.

Συνολικά 31 ποδοσφαιριστές πάτησαν το χορτάρι της Τούμπας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε τις προωθήσεις που έγιναν από την δεύτερη ομάδα και γενικά το βάρος που θα πέσει από εδώ και στο εξής στις ακαδημίες.

Άπαντες τιμήθηκαν δεόντως από την εξέδρα, με τους φίλους της ομάδας να δίνουν βροντερό «παρών». «ΠΑΟΚ είσαι! 20.000 διαρκείας και ας μην αρχίσει το πρωτάθλημα ποτέ», αναγράφεται σε ένα από τα πανό που «σηκώθηκαν».

Παραιτήθηκε ο Κανελλόπουλος

Την παραίτησή του από τα αθλητικά θέματα υπέβαλε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, εξαιτίας της εμπλοκής του αδερφού του, Θανάση Κανελλόπουλου, στο σκάνδαλο «Koriopolis».

Ο κ. Κανελλόπουλος διατύπωσε εγγράφως το αίτημά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, και απομένει να δούμε αν ο τελευταίος θα το αποδεχτεί.


Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος κατηγορείται για απλή συνεργεία σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και για απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

ΦΕΥΓΑΤΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ......!

 Και τώρα τι; Η «βόμβα» έπιασε απροετοίμαστους τους πάντες, ακόμη και τους ανθρώπους που συναναστρέφονται καθημερινά τους Αγγελόπουλους και δεν είχαν ιδέα για την σημερινή τους απόφαση.
 
Το σενάριο για Μαρινάκη
Ηδη το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη ακούγεται από την ώρα που εκδόθηκε ανακοίνωση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Θυμίζουμε πως μετά το τέλος των τελικών ο Μαρινάκης στήριξε με ανακοίνωσή του τους Αγγελόπουλους ενώ κατά καιρούς έχει παρακολουθήσει αγώνες μπάσκετ δίπλα – δίπλα με τα αφεντικά της ΚΑΕ…
Οσον αφορά τις αιτίες αποχώρησης… Αναμφισβήτητα οι Αγγελόπουλοι είναι απογοητευμένοι από πολλά πράγματα στο χώρο του μπάσκετ και κυρίως από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή αλλαγή τα τελευταία χρόνια, παρότι το άθλημα οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Από την άλλη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει αναστάτωση στην ΚΑΕ, η οποία δείχνει σαφώς επηρεασμένη από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας.
Πάντως να σημειώσουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν από τους... υποψήφιους αγοραστές της ΚΑΕ πριν την πάρουν στα χέρια τους οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, ενώ πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση που στήριζε τα αφεντικά της ΚΑΕ...
 
Απλήρωτοι αρκετοί παίκτες
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν παίκτες που είναι απλήρωτοι επί 4 μήνες, κάποιοι άλλοι που είναι απλήρωτοι επί 2,5 μήνες και πως οι μάνατζέρ τους εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγών! Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα έχουν δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και σε περίπτωση που δεν πάρουν «εγγυήσεις» για τα δεδουλευμένα είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ακόμη και στη FIBA!
Βέβαια υπάρχουν και παίκτες οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και να περιμένουν μέχρι τέλους τους «ερυθρολεύκους». Ακόμη κι αν έχουν να λάβουν χρήματα πολύ περισσότερο καιρό (σ.σ. Βασιλόπουλος), ήτοι επτά μήνες περίπου!!!
Επίσης, σε αρκετούς παίκτες έχει προταθεί μείωση για τη νέα σεζόν, ωστόσο δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από τους μανατζέρ τους. Ηδη από το μεσημέρι επικρατεί αναστάτωση στον Ολυμπιακό, τόσο από την πλευρά των παικτών όσο και από τους ατζέντηδες που είχαν συνηθίσει να κάνουν «καλές» δουλειές με την οικογένεια Αγγελόπουλου.
Τα δεδομένα για τους παίκτες
Την ίδια στιγμή, οι Λιθουανοί έβγαλαν σενάριο πώλησης του Σπανούλη και μπορεί το σενάριο να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα… Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί ο μάνατζερ του παίκτη έχει αρχίσει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό της αποχώρησης, αν και πρώτα θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να συζητήσει με τον Ολυμπιακό.
Ηταν δεδομένο πως ακόμη κι αν παρέμεναν οι Αγγελόπουλοι θα πρότειναν μείωση αποδοχών στον Σπανούλη, ωστόσο τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα γι αυτόν μετά την τελευταία εξέλιξη. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο διεθνής γκαρντ δέχεται πιέσεις από την τουρκική Εφές Πίλσεν, είναι βέβαιο ότι θα ενδιαφερθούν και οι Ισπανοί μόλις «βγει» στην αγορά και δεν αποκλείεται να πει το «ναι», αν δεν αλλάξει δραματικά η κατάσταση και δεν διασφαλίσει τα επόμενα δύο χρόνια του συμβολαίου του.
Στην περίπτωση του Τεόντοσιτς, ο μάνατζερ του παίκτη έχει γίνει αποδέκτης του ενδιαφέροντος αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, με την προϋπόθεση πως καμία εξ αυτών δεν προτίθεται να καταβάλει το 1,3 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσουν την «ελευθέρας» του παίκτη. Κι αυτό διότι το κόστος της μεταγραφής, μαζί με το συμβόλαιο, θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Αρα, στην προκειμένη περίπτωση, ο Ολυμπιακός ή θα πρέπει να κρατήσει τον παίκτη με το υπάρχον συμβόλαιο (700.000 ευρώ) ή να τον παραχωρήσει προκειμένου να γλιτώσει χρήματα, χαρίζοντάς του την «ελευθέρας».
Αυτοί που είναι πιο κοντά στην αποχώρηση είναι αυτοί που δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο, όπως ο Μαυροκεφαλίδης (φέρεται να έχει πρόταση από τη Ρωσία), ο Γκόρντον (τον θέλουν στην Ιταλία), ο Παλαουκάς (αν και δεν ήταν στα πλάνα για τη νέα σεζόν), ωστόσο άπαντες πρώτα θα μιλήσουν με τον Ολυμπιακό για το τι μέλλει γενέσθαι.
Οδεύει προς Μπαρτσελόνα ο Παπαλουκάς
Βέβαια ο (πρώην) αρχηγός του Ολυμπιακού έχει στα χέρια του (μεταξύ άλλων) ενδιαφέρον (αλλά όχι πρόταση) της Μπαρτσελόνα! Η συγκεκριμένη περίπτωση δελεάζει πολύ τον 34χρονο πλέι μέικερ, ακόμη και αν χρειαστεί να ρίξει τις απαιτήσεις του (είχε 3 εκατομμύρια ευρώ συμβόλαιο) περίπου στο ένα εκατομμύριο! Ο Μπουρούσης θεωρείται παρελθόν πριν καν την ανακοίνωση των αδερφών Αγγελόπουλων (γιατί σε περίπτωση που αποχωρήσουν δύσκολα θα μπορεί να καλυφθεί το συμβόλαιό του ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ) αλλά θα πρέπει πρώτα να απολογηθεί.
Για τους υπόλοιπους τα πάντα είναι ανοικτά. Ο Νεστέροβιτς δύσκολα θα παραμείνει με ένα εκατομμύριο ευρώ, αν και μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Μπουρούση είχαν γίνει σκέψεις από τον Ίβκοβιτς για παραμονή του στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και τη νέα σεζόν. Ο Πρίντεζης ακόμα δεν έχει λάβει κάποιο ποσό από τα 110.000 ευρώ που είχε συμφωνήσει για ενάμιση μήνα. Παρόλα αυτά έχει διάθεση να περιμένει, ενώ στο μεσοδιάστημα θα αναμένει τις εξελίξεις όσον αφορά το μέλλον του.
Οι Έρτσεγκ, Νίλσεν, Κέσελ δεσμεύονται με συμβόλαιο, αλλά η πρόθεση της ΚΑΕ ήταν να τους δώσει δανεικούς. Τώρα, ίσως και να αλλάξουν τα δεδομένα αρκεί να ρίξουν τις απαιτήσεις τους. Αν όχι το πιθανότερο ειναι να δοθούν σε άλλες ομάδες. Αρκεί να βρεθούν για να καλύψουν τα συμβόλαιά τους.
Οι εξελίξεις τρέχουν και ενδεχομένως μέχρι το βράδυ να έχουν γίνει επαφές μεταξύ των εκπροσώπων των παικτών και της διοίκησης προκειμένου να αναζητηθούν οι λύσεις.

ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 21:00

Συγκέντρωση με μπροστάρηδες τους Austrian Boys θα γίνει σήμερα στις 21:00 στον σύνδεσμο των Austrian Boys στην Αγ.Δημητρίου. Καλούνται όλοι οι φίλοι της ομάδας μας να είναι εκεί .

Oι πρόσφατες εξελίξεις και κατά πόσο επηρεάζουν την ομάδα θα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μετά το θάνατο του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Νικόλαου Μπέου, την παραίτηση για προσωπικούς λόγους του κ. Αχιλλέα Μπέου και την παραίτηση των κ. κ. Γιώργου Κουτρούμπα και Γιάννη Μπέη, συνεδρίασε χθες Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 το Διοικητικό Συμβόλαιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. το οποίο έχει ως εξής:
 
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος: Γιώργος Τόρης
Αντιπρόεδρος: Κώστας Θεοδώρου
Μέλη: Μάνος Κρατήρας, Γιώργος Βαρούτσικος, Ιάσων Χατζής, Γιώργος Πράττος, Παναγιώτης Βαρούτσικος, Ηλίας Λέτσιος, Σπύρος Διαμαντάρας


Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Αχιλλέας Μπέος και σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου, οι φίλοι της ομάδας πρέπει σταθούν δίπλα της,  να τη στηρίξουμε και να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν.

ΕΞΩ Ο ΖΑΒΑ 08 , ΜΕ ΤΑ -ΓΑΤΑΚΙΑ- ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ?

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Δημήτρης Ζαβαντίας, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων και κατά την αποχώρησή του από τον ανακριτή, «επιτέθηκε» στους δημοσιογράφους και στα τηλεοπτικά συνεργεία.
 
«Χωρίς χειροπέδες δεν τραβάτε ε;»
«Τώρα δεν έχουμε χειροπέδες και δεν τραβάτε πλάνα ε;»,ανέφερε φανερά εκνευρισμένος προς τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Ζαβαντίας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την υποχρέωση ανά τακτά διαστήματα να βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα, με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση, ύψους 200.000 ευρώ.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Με ανατροπή το Μεξικό πήρε το Gold Cup

Το έκτο Gold Cup έβαλε στην τροπαιοθηκη του το Μεξικό επικρατώντας στον τελικό με 4-2 πετυχαίνοντας την ανατροπή μάλιστα, αφού είχε μείνει πίσω στο σκορ με 2-0.
Συγκεκριμένα μόλις στο 23΄ η Αμερική ήδη προηγούνταν με 2-0 χάρη σε γκολ των Μπράντλεϊ και Ντόνοβαν. Κάπου εκεί το Μεξικό ξύπνησε και κατάφερε να ισοφαρίσει πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Στο 29΄ ο Μπαρέρα μειώσε σε 2-1 και ο Γκουαρντάντο έφερε το ματς στα ίσια.
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνουο Μπαρέρα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε μπροστά το Μεξικό και ο Τζιοβάνι ντος Σάντος στο 76΄ «σφράγισε» την νίκη πευτχαίνοντας το 4-2 δίνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο στο Μεξικό.

Στην Κύπρο «ξέπλεναν» τα κέρδη από το στοίχημα

Στο δημοσίευμα γίνεται επίκληση πληροφοριών από την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει ότι πολλά από τα κέρδη του παράνομου στοιχήματος, διοχετεύονταν στην Κύπρο. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τα χρήματα μεταφέρονταν σε μετρητά στην Κύπρο σε βαλίτσες , τις οποίες "διακινούσαν άτομα υπεράνω υποψίας , για να κατατεθούν στη συνέχεια σε συγκεκριμένο λογαριασμό, που εντοπίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα".

«Ευτυχώς που ήταν ''φυτά και άσχετοι'' οι μέτοχοί μας»

«… διαφορετικά θα τους είχαμε τώρα και αυτούς σε πρωτοσέλιδα». Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού θυμήθηκε τον χαρακτηρισμό που είχε αποδώσει στους μετόχους της ΑΕΚ σε συνεδρίαση του ΔΣ. «Το μείζον θέμα της ΑΕΚ είναι η βία», δήλωσε, με αφορμή τις εκλογές της Ερασιτεχνικής. 

-Για τις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:
«Είναι το τέλος της πρώτης θητείας. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Συνεχίζουμε στο δρόμο που έχουν ανοίξει. Μάλιστα, όπως βλέπω τον δρόμο αυτό θα τον ακολουθήσουν και άλλοι, έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση. Είμαστε πιλότος».

-Για όσους υποστηρίζουν ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και ως πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και επικεφαλής της Ορίτζιναλ:
«Είναι παραπληροφόρηση και λάθος εντυπώσεις. Η ενασχόλησή μου, με την Ερασιτεχνική με έκανε να ασχοληθώ περισσότερο και με την Ορίτζιναλ».

-Για την ύπαρξη διαφορετικών συνδυασμών στις εκλογές της Ερασιτεχνικής και την ένταση που υπήρξε στη δευτερολογία του:
«Δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά διαφορετικές αφετηρίες. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν το σαράκι να γίνουν πρόεδροι. Αυτό δεν μπόρεσα να το αποτρέψω. Είναι μια αρρώστια.
Δεν γίνεται μετά από τρία χρόνια δουλειά να λένε κάποιοι ότι δεν κάναμε κάτι καλά, ενώ έχουμε ολοκληρώσει –ίσως- την καλύτερη διοικητική τριετία της ΑΕΚ»

-Για το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ:
«Το μείζον θέμα της ΑΕΚ είναι η βία. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε να πατάξουμε, γιατί έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Δεδομένης της έλλειψης πολιτικής βούλησης, η ΑΕΚ θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Μιλάμε για τη βία που υπάρχει παντού σε όλα τα τμήματα της ΑΕΚ, έστω κι είναι σε μικρότερο βαθμό το πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες»

-Για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες:
«Δικαιώνομαι γιατί μόλις συμμετείχα στο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ είχα αποκαλέσει τους μετόχους ‘’φυτά και άσχετους’’. Ήταν σωστός ο χαρακτηρισμός αυτός. Ευτυχώς που ήταν ‘’φυτά και άσχετοι’’ γιατί αν ήταν σαν τους Ολυμπιακούς ή τους Παναθηναϊκούς, θα τους είχαμε κι αυτούς τώρα στα πρωτοσέλιδα».

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΒΟΛΟΣ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ , ΒΟΛΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ , ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ . <<ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ>>

«Θα ήθελα να πω πέντε πράγματα ουσίας γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις που περνάω και θέλω να πω πέντε πράγματα για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Θέλω να πω πώς περνάω ένα δράμα γιατί δεν μου έχει ξανατύχει να ζήσω κάτι τέτοιο. Θα το χειριστώ και θα το διαχειριστώ εγώ προσωπικά. Δεν θέλω ο κόσμος του Βόλου να προβεί σε ακρότητες. Τους παρακαλώ, να μην δώσουν καμία έκταση και να κάνουν συλλαλητήρια και να πουν ότι τους υποκινώ εγώ. Τους ευχαριστώ και δεν χρειάζονται ακρότητες. Είναι υποχρέωση του κόσμου, όλης της Μαγνησίας, να στηρίξουν αυτή την ομάδα μοντέλο, που είναι δημιούργημα δικό μου και που πλέον είναι δημιούργημα και κάνει περήφανο όλο τον Βόλο.
Επειδή υπάρχουν κακόβουλοι που ψάχνουν σε στιγμές δύσκολες να εκμεταλλευτούν, ότι εδώ που είμαι. Ούτε δωροδοκώ, ούτε χρηματίζω, ούτε απειλώ ούτε εκβιάζω. Είναι μια σκευωρία, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους, που στην Κατοχή ήταν καταδότες που φορούσαν κουκούλες. Έτσι έχει γίνει και με τον κ. Νίκο Πατέρα, που έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία μετά την προσωπική μου ρήξη. Δυστυχώς ήπια 5 ή 15 καφέδες μαζί του και λυπάμαι που έκατσα».
«Ένας άλλος καταδότης είναι και ο Αλέξης Κούγιας. Μπορεί να έχουν γίνει και κάποια λάθη, όπως έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο. Όχι όμως να το πληρώσουν κι αθώοι. Και δεν μιλάω για το άτομό μου. Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της. Με τον κ. Νίκο Αλέφαντο έχω να μιλήσω για τουλάχιστον 8 χρόνια. Με πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος για να με συλλυπηθεί για τον χαμό του πατέρα μου. Παρουσιάζουν μια συνομιλία με τον κ. Αλέφαντο που δεν έχει γίνει ποτέ. Όχι ότι προκύπτει τίποτα. Αλλά θέλω να δείξω πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το οικοδόμημα. Τώρα συναντώ ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω καθόλου.
Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Θα πω ένα πράγμα. Έχετε υποχρέωση, οι Βολιώτες, να υπερασπιστείτε τον Ολυμπιακό Βόλου. Που πληρώνει κάθε μήνα πάνω από 150.000, με ένα ποδόσφαιρο ποιότητας που χαίρεται ο κόσμος. Τον Αχιλλέα τον Μπέο δεν θέλω να τον προστατεύσει ο κόσμος. Είμαι σίγουρος ότι οι δικαστές δεν θα επηρεαστούν από τις πιέσεις. Είναι δυνατόν να προφυλακίζονται άνθρωποι γιατί είναι ύποπτοι φυγής; Έχω πέντε παιδιά.
Οφείλω να σεβαστώ τις Αρχές και μπορεί να κλείσει το τηλέφωνο. Όπως λένε ότι η ζωή είναι μικρή. Στα 53 μαθαίνω νέα, αλλά θα με κάνουν πιο δυνατό. Είναι μια σκευωρία, που δικαστές που σέβονται αυτό που έχουν ορκιστεί, θα το κάνουν».
Για το αν επηρεάζεται το μέλλον του συλλόγου, είπε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δομηθεί για να αντέξει στα δύσκολα. Είναι ένα σύγχρονο αεροπλάνο, με αυτόματο πιλότο. Οι άνθρωποι στο ΔΣ δεν χρειάζονται τον Αχιλλέα Μπέο. Αρκεί να τους στηρίξει. Είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έχει κεφάλαιο στον τραπεζικό λογαριασμό.
Θεωρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Αν γίνει στρατιωτικός νόμος, ότι θέλεις κάνεις. Τα ποινικά δικαστήρια δεν το αποφασίζουν για την τύχη μιας ομάδας. Αν διαπιστώσουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου εμπλέκεται είτε με απειλή, είτε με εκβιασμό να τον ρίξουν. Αν δεν το δείξουν πως θα το κάνουν; Αν θέλω κάποιος να με βοηθήσει ή θέλω κάποια χάρη ή έχω κάνει εκτιμήσεις, τι είναι αυτό;
Νομικά από έγκριτους νομικούς, αυτό που έχει γίνει εδώ είναι μια καταπάτηση της νομικής διαδικασίας, δεοντολογιών των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όμως είμαι έτοιμος να το δεχτώ. Δεν έχω πρόβλημα. Θα μου δώσει την δυνατότητα να αποδείξω με στοιχεία ότι σε όλα αυτά δεν υπήρχε δόλος, εκβιασμός, εγκληματική οργάνωση. Οι λογαριασμοί μου είναι στην διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης. Αν πραγματικά, όσον αφορά εμένα, είναι αυτό που είπε ο κ. Γερουλάνος στην Βουλή, να που πήγαν τα λεφτά, το κατάντημα της Ελλάδας, το δημιούργησαν 5-10 παράγοντες. Έχω ένα σπίτι και δεν ξέρω 1.000 ή 10.000 να τα διαθέσω υπέρ των προβλημάτων των Ελλήνων, αν νομίζουν ότι δημιουργήσαμε το έλλειμμα. Θέλω να ενημερώσω  τον κόσμο του Βόλου. Δεν έχω να μιλήσω για κάτι νομικά. Τους έχω αποδείξει, με όποιες ακρότητες, που μπορεί να έχω έρθει σε κόντρες. Ζητάω ο κόσμος να γίνει πιο δυνατός, όπως εγώ. Σήμερα εγώ δίνω το φάκελο ως θεματοφύλακα, στον αγνό κόσμο του Βόλου και όχι σε αυτούς που έβγαλαν την χολή τους. Θα είμαι αυτός που σε συνέντευξη  Τύπου θα αποδείξω ότι είναι μια σκευωρία από τον καταδότη, ρουφιάνο, Νικόλα Πατέρα και Αλέξη Κούγια. Στα «στημένα» υπάρχει ένα παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – Καστοριά. Που είναι ο Κούγιας; Δεν φέρνουν τον κ. Πατέρα που συνομιλεί στις κασέτες. Αυτά θα τα υποστεί ο Αχιλλέας ο Μπέος. Χρειάζομαι να είμαι δυνατός. Συσπειρωθείτε για την ομάδα που σας έκανε περήφανους. Που έχει γίνει από δουλειά από τους ανθρώπους του ΔΣ και δεν είναι από κλεψιά».

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ......ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΗΣΙΧΑΣΜΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων έχει «παγώσει» ο προγραμματισμός της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ξεκαθαρίζει το εξής: Ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί.
Οσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κ. Αχιλλέας Μπέος, είναι καθαρά προσωπικό, το χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τον προγραμματισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Παραιτήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος

Την παραίτησή του Αχιλλέα Μπέου, ως εκπροσώπου της Σούπερ Λίγκας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, γνωστοποίησε με έγγραφο που της απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ζήτησε την παραίτηση του Σοφοκλή Πιλάβιου, αλλά και σύσσωμου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, είτε εμπλέκονται είτε όχι στο «Koriopolis»», κατηγορώντας τους ως υπαίτιους της όλης κατάστασης.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μπήκε... μόνος του στη μαύρη λίστα

Ο Γιάννης Μπουρούσης μετράει αντίστροφα τις μέρες του στον Ολυμπιακό. Η δημοσιοποίηση των διαλόγων του με τον Μάκη Ψωμιάδη έκανε ακόμα πιο βαρύ το κλίμα και είναι θέμα χρόνου η λύση του συμβολαίου του.
Μπήκε... μόνος του στη μαύρη λίστα
Έντονη ήταν η δυσφορία στο λιμάνι για τον Καρδιτσιώτης σέντερ από χθες το βράδυ, όταν δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε ο διάλογος του με τον Μάκη Ψωμιάδη που συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας.
Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως, αλλά η ενόχληση τους είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Ποιος άλλωστε θα δεχόταν να πληρώνει σε έναν παίκτη περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, να μην κατακτά τους στόχους της χρονιάς και έπειτα ως «ευχαριστώ» να εισπράττει την ατάκα «ήρθαν και οι βλάκες…»;
Η πορεία άλλωστε των αδερφών Αγγελόπουλων έχει δείξει ότι πρώτο τους μέλημα είναι η διατήρηση της ηθικής τάξης. Για αυτό το λόγο αναμένεται να του καταθέσουν άμεσα 200.000 ευρώ και να τον αφήσουν ελεύθερο, όπως προβλέπεται από το συμβόλαιο του.

ΣΚΑΙ......ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ

Όπως και χτες, απόψε με έκτακτη εκπομπή σήμερα μετά τα μεσάνυχτα που θα ασχοληθεί με τα στημένα παιχνίδια και τις κλήσεις των παραγόντων ενώπιον της δικαιοσύνης καλύπτει το θέμα των τελευταίων ημερών ο ΣΚΑΪ.
ΣΚΑΪ... στημένα
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος προσέγγισης του συγκεκριμένου θέματος από το κανάλι με δεδομένο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έγραψε χθες στο twitter “NEOΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ EΓΩΙΣΜΟ AΥΡΙΟ ΘΑ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ…”.
Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε για ποιόν χτυπούσε η καμπάνα, διότι οι δικηγόροι με τις αγωγές τους παραμονεύουν.

Οι δημοσιογράφοι Πάνος Βόγλης και Αριστοτέλης Παπαπάνος θα παρουσιάσουν την εκπομπή, ενώ οι καλεσμένοι θα είναι κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής.

Ζήτησαν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα

Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα ζήτησαν οι δέκα συλληφθέντες για το σκάνδαλο «Koriopolis» που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που ζήτησε και ο ίδιος ο ανακριτής, καθώς δήλωσε ανέτοιμος, λόγω του μεγάλου όγκου της υπόθεσης. Θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι εκείνη την ημέρα στη ΓΑΔΑ.

Το φάκελο της δικογραφίας ζήτησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Αντρέας Φάκος, προκειμένου να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις.

«Μην τραβάτε, θα εκτεθείτε. Όλα είναι φούσκα», ήταν τα λόγια του κ. Τσακογιάννη προς τους δημοσιογράφους.

Βέβαιοι για την αθωότητα των πελατών τους δήλωσαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και φορώντας χειροπέδες οι δέκα συλληφθέντες για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης οδηγήθηκαν στην εισαγγελία λίγο μετά τις 12:00. Όλοι τους ήταν εμφανώς καταβεβλημένοι από τη διανυκτέρευσή τους υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Καθένας έφτασε με ξεχωριστό αυτοκίνητο και συνοδεία πολλών αστυνομικών στο χώρο. «Άλλη μία φούσκα του ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτή», τόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ενώ ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, είπε απευθυνόμενος στον κόσμο: «Μ...ς του Κούγια, συγχαρητήρια!».

Στους συλληφθέντες θα διαβάστηκε η δικογραφία από τον εισαγγελέα, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να κριθούν προφυλακιστέοι είτε τώρα, είτε μετά την απολογία τους.

Τα 83 ονόματα της ποινικής δίωξης


Το <<VOLOSFC.BLOGSPOT.COM>> έχει στα χέρια του το πόρισμα της Εισαγγελικής Ερευνας της Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση των στημένων αγώνων που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και αποκαλύπτει τα 83 ονόματα στα οποία έχει ασκηθεί η ποινική δίωξη.
Αλλοι βαρύνονται για κακουργήματα όπως «συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, με δομημένη και διαρκή δράση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων» και άλλη για απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα».
Αναλυτικά, ζητάται (και τελικά ασκήθηκε) η ποινική δίωξη των:
Αχιλλέα Μπέου
Γιώργου Τσακογιάννη
Χαράλαμπου Ψωμιάδη
Νικόλαου Ζαμάνη
Βασίλειου Καρακούλια
Ανδρέα Δημόπουλου
Δημήτριου Ζαβαντία
Ιωάννη Παπαδόπουλου
Βασίλειου Γεωρτσιάκου
Αθανάσιου Ντότση
Νικόλαου Χάλκου
Μιχάλη Νικολόπουλου
Νικόλαου Παντελή
Σταύρου Ψωμιάδη
Ιωάννη Παπακώστα
Ευάγγελου Μαρινάκη
Αθανασίου Κανελλόπουλου
Θωμά Μητρόπουλου
Ιωάννη Κομπότη
Σπυρίδωνα Καλογιάννη
Αντώνιου Μανίκα
Ευάγγελου Κιοτζένη
Αγγελου Τραυλού
Γεωργίου Πουλόπουλου
Ευστάθιου Προβατίδη
Πέτρου Ρουτζιέρη
Τάκη Γιαννόπουλου
Γεωργίου Μποροβήλου
Δημητρίου Μπάκου
Ιωάννη Ναυρινιάδη
Βασιλείου Αδαμάκη
Ιωάννη Αρφάνη
Αθανασίου Γιάχου
Γεωργίου Λυμπάντση
Περικλή Αμανατίδη
Παύλου Δήμου
Παναγιώτη Σπάρταλη
Γεωργίου Σαλαμαστράκη
Χοσέ Λουίς Ρέγες
Μαρσέλο Γκούτμαν
Ιωάννη Τσιγιάννη
Δημητρίου Καλόπουλου
Σπυρίδωνα Τρύφωνα
Ακη Πάσσαρη
Γεωργίου Χριστοβασίλη
Γεωργίου Γρηγορόπουλου
Κωνσταντίνου Χρυσοχοϊδη
Ιωάννη Σπάθα
Γεωργίου Γεωργιάδη
Ελενας Νεούζα-Θεόσογλου Ζοσέ Λαορένσο
Λουκά Αποστολίδη
Γεωργίου Πράττου
Γεωργίου Βαρούτσικου
Γεωργίου Τόρη
Γεωργίου Γρηγορόπουλου
Ιωάννη Τσιγιάννη
Ευθυμίου Σιδηρόπουλου
Δημητρίου Μουστάκα
Ανθιμου Καραμανίδη
Λουκά Καραμάνη
Αβραάμ Παπαδόπουλου
Γεωργίου Χαβενετίδη
Δημητρίου Δημητρίου
Ευάγγελου Δήμου
Σταμάτιου Φασουλή
Εμαννουήλ Αρβανιτάκη
Ιωάννη Οικονομίδη
Νικόλαου Λυράκη
Σάββα Παντελίδη
Χρήστου Σφήκα
Νικολάου Θεοχαρίδη
Λεωνίδα Παπασταθόπουλου
Ιωάννου Καλυβίτη
Κωνσταντίνου Μενδρινού
Δημητρίου Βίλλα
Μιχαήλ Τζιβελέκη
Μιχαήλ Αλβέρτη
Γιαννάκη Ανδρέου
Μάριου Μπουλουγούρη
Μαρίας Αυγίδου
Διονυσίου Κοτίνη
Μαρίας Βυθοπούλου
Αθανασίου Κωστουλέα

Η λίστα των "υπόπτων" αγώνων

Super League 2009-10
Αγώνας Αποτέλεσμα Ημερομηνία Βαθμίδα διαφθοράς
Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 10/1/10 Ελαφρώς ύποπτος
Πανθρακικός - Πανιώνιος 0-1 14/3/10 Ελαφρώς ύποπτος
Λεβαδειακός - Πανθρακικός 3-1 21/3/10 Διεφθαρμένος
Αστ. Τρίπολης - Πανθρακικός 3-1 28/3/10 Διεφθαρμένος
Κύπελλο 2009-10
Αγώνας Αποτέλεσμα Ημερομηνία Βαθμίδα διαφθοράς
Παναργειακός - Ολυμπιακός Βόλου 0-4 30/8/09 Ελαφρώς ύποπτος
Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα 0-3 28/10/09 Ύποπτος
Καλλιθέα - Πανθρακικός 1-0 28/10/09 Σοβαρά ύποπτος
Κύπελλο 2010-2011
Αγώνας Αποτέλεσμα Ημερομηνία Βαθμίδα διαφθοράς
Διαγόρας - Ατρόμητος 0-1 3/2/11 -
Β' Eθνική 2008-09
Αγώνας Αποτέλεσμα Ημερομηνία Βαθμίδα διαφθοράς
Ολυμπιακός Βόλου - Καλαμαριά 2-0 27/10/08 Ύποπτος
Διαγόρας - Εθνικός 2-2 01/02/09 Διεφθαρμένος
Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος 1-1 2/2/09 Ύποπτος
Διαγόρας - Καλλιθέα 0-0 7/3/09 Ελαφρώς ύποπτος
Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας 4-1 14/3/09 Άκρως διεφθαρμένος
Ιωνικός - Ατρόμητος 0-1 23/3/09 Ύποπτος
Καβάλα - Ηλυσιακός 2-0 29/3/09 Ελαφρώς ύποπτος
Ηλυσιακός - Εθνικός 3-2 6/4/09 Ελαφρώς ύποπτος
Κέρκυρα - Καστοριά 1-2 12/4/09 Διεφθαρμένος
Ιωνικός - Διαγόρας 1-0 12/04/09 Ελαφρώς ύποπτος
Καβάλα - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 13/4/09 Ελαφρώς ύποπτος
Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας 3-2 27/4/09 Διεφθαρμένος
Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα 3-0 4/5/09 Ελαφρώς ύποπτος
Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός 0-1 4/5/09 Διεφθαρμένος
Β' Εθνική 2009-10
Αγώνας Αποτέλεσμα Ημερομηνία Βαθμίδα διαφθοράς
Εθνικός Αστέρας - Πιερικός 1-2 15/11/09 Σοβαρά ύποπτος
Εθνικός - Καλαμάτα 1-0 16/11/09 Διεφθαρμένος
Ολυμπιακός Βόλου - Καλαμάτα 3-0 21-12/ 09 Ύποπτος
Ολυμπιακός Βόλου - Εθνικός 2-0 15/1/10 Σοβαρά ύποπτος
Διαγόρας - Εθνικός Αστέρας 3-1 17/1/10 Σοβαρά ύποπτος
Ηλιούπολη - Δόξα Δράμας 1-1 24/1/10 Διεφθαρμένος
Ηλιούπολη - Ολυμπιακός Βόλου 1-3 6/2/10 Σοβαρά ύποπτος
Δόξα Δράμας - Καλαμάτα 3-1 27/2/10 Σοβαρά ύποπτος
Διαγόρας - Εθνικός 0-2 7/3/10 Σοβαρά ύποπτος
Εθνικός Αστέρας - Ηλιούπολη 0-1 14/3/10 Ελαφρώς ύποπτος
Ηλιούπολη - Καλαμάτα 3-1 10/4/10 Σοβαρά ύποπτος
Ηλιούπολη - Ρόδος 2-0 26/4/10 Διεφθαρμένος
Εθνικός - Ηλιούπολη 2-1 2/5/10 Ελαφρώς ύποπτος
Ηλιούπολη - Κέρκυρα 1-0 9/5/10 Ελαφρώς ύποπτος
Δόξα Δράμας - Θρασύβουλος 2-0 26/5/10 Σοβαρά ύποπτος
Ιωνικός - Δόξα Δράμας 2-1 30/5/10 Σοβαρά ύποπτος
Δόξα Δράμας - Ιωνικός 2-0 2/6/10 Σοβαρά ύποπτος
Ιωνικός - Θρασύβουλος 2-0 6/6/10 Σοβαρά ύποπτος
Football League 2010-11
Αγώνας Αποτέλεσμα Ημερομηνία Βαθμίδα διαφθοράς
Ηλιούπολη - Λεβαδειακός 2-4 21/3/11

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 23/06/2011











Ήττα, μισός υποβιβασμός και... ξύλο για Ρίβερ !

Δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό η Ρίβερ Πλέιτ. Η ομάδα που έχει κατακτήσει 33 φορές το πρωτάθλημα στην Αργεντινή, γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μπελγκράνο στον πρώτο αγώνα μπαράζ παραμονής/ανόδου των δύο ομάδων. Πλέον ο ιστορικός σύλλογος θα πρέπει να ανατρέψει το σκορ στη ρεβάνς που θα γίνει στις 26 Ιουνίου στην έδρα της, το «Μονουμεντάλ».

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από επεισόδια, αφού στο 50ο λεπτό, μόλις μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, αγανακτισμένοι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Ένας εξ αυτών έσπρωξε τον Ανταλμπέρτο Ρομάν κι αρκετοί άλλοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον άλλων ποδοσφαιριστών. Ο διαιτητής Νέστορ Πιτάνα υποχρεώθηκε να διακόψει το ματς για 20 λεπτά, μέχρι η αστυνομία να επέμβει δυναμικά για να απομακρύνει τους εισβολείς από το χορτάρι. Σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής, υπάρχουν φόβοι για μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια στη ρεβάνς και εξετάζεται το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το ματς χωρίς οπαδούς.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Συνελήφθη ο Μπέος και άλλοι οκτώ!

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο Αχιλλέας Μπέος (όπως δήλωσε ο δικηγόρος του) και άλλα οκτώ άτομα συνελήφθησαν και κρατούνται στη ΓΑΔΑ με τις κατηγορίες για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν άλλες έξι συλλήψεις.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου και οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα. Οι προσαγωγές που έχουν γίνει στην ασφάλεια είναι περίπου 20. Το όνομα του Αχιλλέα Μπέου επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Κακκαβάς. Οι συλληφθέντες θα πάρουν κάποιες μέρες προθεσμία για να απολογηθούν κι εν συνεχεία θα αποφασιστεί από την εισαγγελία αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.


Οι συλληφθέντες πέραν του Αχιλλέα Μπέου είναι μεταξύ άλλων γιος μεγαλοπαράγοντα ομάδας της Σούπερ Λίγκας, μεγαλομέτοχος, αλλά και πρώην πρόεδρος αθηναϊκής ομάδας της Football League, προπονητής ομάδας της Football League και δύο μπουκ. Δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται να εμπλέκονται με συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Δαλούκα, μετά τις καταγγελίες του Βολιώτη διαιτητή.


Από τους συλληφθέντες, ο Αχιλλέας Μπέος, ο γιος μεγαλοπαράγοντα ομάδας της Σούπερ Λίγκας και ο μεγαλομέτοχος αθηναϊκής ομάδας της Football League ελέγχονται και για τα τρία κακουργήματα (στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση). Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες ελέγχονται μόνο για στοιχηματική απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Στους προσαχθέντες συμπεριλαμβάνονται πρόεδρος ομάδας της Football League, γιος μεγαλοπαράγοντα του μπάσκετ, ένας διάσημος μάνατζερ, ένας προπονητής της Β΄ Εθνικής και αρκετοί ποδοσφαιριστές.


Το www.sport-fm.gr έχει στη διάθεσή του και τα υπόλοιπα τα ονόματα των προσαχθέντων, αλλά θα τα δημοσιοποιήσει όταν δοθούν στη δημοσιότητα από την εισαγγελία.


Από το πρωί της Τετάρτης έχουν γίνει μαζικές έφοδοι παρουσία εισαγγελέα σε σπίτια και γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση των 41 ύποπτων-κατά την UEFA-αγώνων. Οι αρχές βασίστηκαν σε μία ογκωδέστατη δικογραφία ετών, που περιλαμβάνει και στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και 2,5 χρόνια. Η δικογραφία αναφέρει μέσα 70 ονόματα (!) που εμπλέκονται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα γίνουν ισάριθμες διώξεις.

                                                                                                                 ΠΗΓΗ:SPORT-FM.GR