Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ζορμπάς: “Aφιερωμένη στον κόσμο μας η άνοδος στην Super League”

Στον κόσμο του ΟΦΗ αφιέρωσε την άνοδο της ομάδας στην Super League o Παναγιώτης Ζορμπάς.
Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής μιλώντας στο Onsports τόνισε πως οι παίκτες του ΟΦΗ έδωσαν και την ψυχή τους για να πετύχουν τον στόχο τους, ενώ χαρακτήρισε σπουδαία την άνοδο που πήρε η ομάδα του.
«Δώσαμε και την ψυχή μας για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Πετύχαμε μία σπουδαία άνοδο, την οποία την αφιερώνουμε στον κόσμο μας που όλη τη χρονιά ήταν πάντα στο πλευρό μας».
Στη συνέχεια, ο ταλαντούχος άσος των «ασπρόμαυρων» ανέφερε πως την περσινή σεζόν άδικα δεν κατάφερε ο ΟΦΗ να ανέβει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως φέτος ήταν η χρονιά του:
«Δυο χρόνια παλεύαμε για να καταφέρουμε αυτό τον στόχο. Την πρώτη χρονιά άδικα δεν καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο. Φέτος όμως ήταν η χρονιά μας. Πλέον, τέλος καλό όλα καλά».
Τέλος, ο Ζορμπάς χαρακτήρισε «κλειδί» για την άνοδο της ομάδας του, τη νίκη επί του Λεβαδειακού στον αγώνα της πρεμιέρας των play off, τονίζοντας πως αυτό το «τρίποντο» ανέβασε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών για τη συνέχεια των αγώνων:
«Για εμάς κλειδί ήταν το πρώτο ματς με τον Λεβαδειακό. Μετά από αυτό ανέβηκε και η ψυχολογία μας, δίνοντας σε όλα τα ματς τον καλύτερο μας εαυτό στον αγωνιστικό χώρο, όσο εφικτό μπορεί να θεωρηθεί αυτό, γιατί τα Play off δεν διεξάγονται και στις καλύτερες συνθήκες».

Μηνύσεις ετοιμάζουν φορείς του Βόλου

Μηνύσεις κατά της διοργανώτριας αρχής και της ΕΠΟ ετοιμάζει το Εμπορικό- Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μαγνησίας καθώς και λοιποί φορείς της πόλης του Βόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Επιμελητήριο καθώς και οι χορηγοί της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου θα σταθούν στην παράνομη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας και θα καταφύγουν σε ποινικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημιώσεις από την διοργανώτρια αρχή για διαφυγόντα κέρδη.
Το ίδιο θα πράξουν και εναντίον της ΕΠΟ αν η επιτροπή εφέσεων δεν καταρρίψει την πρωτόδικη απόφαση για υποβιβασμό της ομάδας.

Διαψεύδει για Σνάιντερ ο Φέργκιουσον

Καθημερινές είναι, πλέον, οι αναφορές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο θέμα του Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Ο Σκωτσέζος τεχνικός αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο το ότι μίλησε με τον Ολλανδό μέσο, ο οποίος από ότι φαίνεται θα παραμείνει στην Ίντερ
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μερίδα του Τύπου, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε σε επικοινωνία με τον Ολλανδό άσο και του ζήτησε να ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η μετακίνησή του στους «κόκκινους διαβόλους».
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Γιουνάιτεντ.
«Ποτέ δεν έχω συζητήσει μαζί του. Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο, όλα είναι ανοησίες», τόνισε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. 
Ο Σκωτσέζος τεχνικός μίλησε για τη μεσαία γραμμή της ομάδας και για την ανάγκη της Γιουνάιτεντ να αποκτήσει ποδοσφαιριστή, ώστε να καλύψει το κενό του Πολ Σκόουλς. «Είναι θέση που θέλουμε να βρούμε λύση και για αυτό έβαλα τον Κλέβερλι. Δεν είναι ο πιο δυνατός όσον αφορά στα σωματικά του προσόντα, αλλά έχει εκπληκτική πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού», συμπλήρωσε μετά τη φιλική αναμέτρηση της ομάδας του, κόντρα στην Μπαρτσελόνα.
 

Κοντά σε Περόνε ο Αστέρας Τρίπολης

Η διοίκηση του Αστέρα αναζητά να φέρει στην ομάδα έναν ακόμα επιθετικό και αυτός φαίνεται πως είναι ο Εμανουέλ Περόνε.
Ο πρώην άσος του Ατρόμητου είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Αρκάδες.
Παρότι αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες στη διοίκηση για τη συγκεκριμένη επιλογή, αυτές δείχνουν να έχουν ξεπεραστεί, αφού με μια πιο προσεκτική ματιά διαπίστωσαν πως ο 28χρονος φορ (γεννημένος στις 14/06/1983) μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά. Μετά από μία 3ετία στον Ατρόμητο (65 συμμετοχές / 23 γκολ), μετακόμισε το Γενάρη στην Ανόρθωση (7 συμμετοχές / 1 γκολ). Ο Περόνε αγωνίζεται στην Ελλάδα από το 2005, έχοντας φορέσει τη φανέλα του Ιωνικού, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του Ατρόμητου.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - Πρώτη ήττα από Άλκμααρ

Δεν αποδείχθηκε... γούρικο το 4ο φιλικό του Εργοτέλη επί ολλανδικού εδάφους. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ηττήθηκε απόψε με 0-1 από την σαφώς πιο ποιοτική και έτοιμη Άλκμααρ, αν και πάλι έδειξε κάποια πολύ καλά στοιχεία. Πάντως, η αναμέτρηση δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, αφού οι φάσεις ήταν λιγοστές. Το γκολ που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα και οδήγησε τους Κρητικούς στην πρώτη τους ήττα σημείωσε για τους γηπεδούχους ο Ορτίθ με πλασέ στο 15’ 

Η πρώτη καλή φάση του ματς άνηκε στην Άλκμααρ, με το σουτ του Γκούντμουντσον στο 2' να περνάει άουτ, ενώ στο 15' σημειώθηκε το μοναδικό γκολ. Μετά από πλασέ του Ορτίθ ο Πίρσον έδιωξε αρχικά τη μπάλα, αλλά στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης από κοντά έκανε το 1-0.

Από εκεί και πέρα, όλο το πρώτο μέρος άνηκε στον Εροτέλη. Στο 26' σε σέντρα του Κουτσιανικούλη η κεφαλιά του Ρομάνο έφυγε άουτ, ενώ στο 32' ο Βίσιο πάσαρε στον Κουτσιανικούλη, ο οποίος έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνάει και πάλι άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ίδια κατάληξη είχε και σουτ του Ρομάνο από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 37' ο Βίσιο βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε τη μπάλα σε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι πολλές αλλαγές έριξαν δραματικά το ρυθμό τους ματς, με αποτέλεσμα η μοναδική ουσιαστικά καλή φάση να είναι η εκτέλεση φάουλ του Γκούντμουντσον στο 64', με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και να περνάει άουτ.

Άλκμααρ – Εργοτέλης 1-0
15' Ορτίθ
 
Άλκμααρ: Μαρτσέλις, Γκούντμουντσον, Φάλκενμπεργκ, Μάτενς, Κλάναν, Πόλσεν, Ελμ, Μοϊσάντερ, Χόλμαν, Ορτίθ, Μπένσοπ. Αγωνίστηκαν και οι: Ρέινεν, Μάχερ, Βέρνμπλουμ, Χέιμπλοκ, Μπράουν, Λουκάσεν, Μπόιμανς.
Εργοτέλης: Πίρσον, Σασιασβίλι, Βίσιο (75’ Πρωτογεράκης), Χίμπλινγκερ (75’ Γιοβάνοβιτς), Σαρρής (75’ Κανδηλάκης), Μπέτο (70’ Κυριακίδης), Τζούνιορ (75’ Τζανακάκης), Ολίσε (70’ Χαντί), Κουτσιανικούλης (75’ Λεάλ), Ρομάνο (75’ Χρυσοφάκης), Μπούντιμιρ (46’ Κατσικοκέρης).

Το Europa League στο Conn-X Τv


Bόμβα στο αθλητικό τηλεοπτικό σκηνικό, καθώς το volosfc.com έχει την αποκλειστική πληροφορία ότι ο ANT1 έδωσε το πακέτο των μεταδόσεων του Europa League στο Conn-X Tv!
Aλλάζει το τηλεοπτικό σκηνικό στα αθλητικά την επόμενη περίοδο, καθώς ο ANT1 συμφώνησε να δώσει τα δικαιώματα του Europa League στο Conn-X Tv, το οποίο πλέον αποκτά ισχυρό τηλεοπτικό πακέτο.
Όλα ξεκίνησαν στη μέση της περασμένης τηλεοπτικής περιόδου, όταν η πτώση της διαφήμισης σε επίπεδα 40% υποχρέωσε το κανάλι του Αμαρουσίου να αναζητήσει τρόπους να ξεφορτωθεί τα ακριβά του προγράμματα και να κάνει περικοπές. Το Europa League ήταν αρκετά δαπανηρό και έβαζε τον AΝΤ1 «μέσα», καθώς του στοίχιζε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ τα συνολικά διαφημιστικά έσοδα δεν ξεπέρασαν τα τρία!
Αυτή τη «μαύρη τρύπα» των επτά εκατομμυρίων, οι ιθύνοντες του AΝΤ1 έψαχναν τρόπο να την κλείσουν ενόψει της επόμενης τηλεοπτικής περιόδου καθώς δεν υπάρχει κανένα σημάδι ανάκαμψης της τηλεοπτικής διαφήμισης, ενώ υπήρχε ακόμη ένας χρόνος συμβολαίου με τη θυγατρική της UEFA στα τηλεοπτικά, την Team, για το Europa League.
Στην αρχή ζητήθηκε η άδεια από την Team για να δώσει αλλού ο AΝΤ1 το πακέτο του, αλλά δεν πήρε το «πράσινο φως». Ύστερα από έντονες πιέσεις του σταθμού και μπροστά στην απειλή ότι η Team μπορεί να μην πάρει... φράγκο, υπαναχώρησε και επετράπη στον AΝΤ1 να δώσει τα δικαιώματα.
Το επόμενο βήμα ήταν η εξεύρεση πρόθυμου καναλιού να πάρει το προϊόν και το μοναδικό που υπήρχε ήταν το Conn-X Tv καθώς θέλει να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του προκειμένου να κερδίσει περισσότερους συνδρομητές, καθώς μέχρι τώρα οι πωλήσεις του συνδρομητικού πακέτου της θυγατρικής εταιρίας του ΟΤΕ κινείται σε χαμηλά νούμερα. Τελικά επήλθε συμφωνία και με τη σύμφωνη γνώμη της Team το Europa League αλλάζει τηλεοπτική στέγη, γεγονός που μάλλον θα προβληματίσει τους οπαδούς της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού Βόλου εάν προκριθούν οι ομάδες τους στη φάση των ομίλων, καθώς δεν θα μπορούν να δουν τα ματς στην ανοιχτή τηλεόραση.
Παράλληλα η συμφωνία αυτή ενδεχομένως να δημιουργήσει νέα δεδομένα και στο Champions League, καθώς και το MEGA δεν θα έλεγε όχι σε πιθανή παραχώρηση του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου σε άλλο κανάλι, από τη στιγμή που υπήρχε ζημιά και για το Μεγάλο Κανάλι με τα δικαιώματα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και σίγουρα το Conn-X  Tv θα περιμένει με ανοιχτές αγκάλες το Champions League, εάν θελήσει να το δώσει το MEGA.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δε θα γίνει ο Βόλος το θύμα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων

«Διαλέξαμε να γίνουμε ήρωες και όχι θύματα». Η δήλωση αυτή του Ισπανού προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου Χάβι Γκράθια μετά την εντυπωσιακή νίκη με 0-3 στο Λουξεμβούργο για την γ΄ φάση του Europa League δίνει το στίγμα της στάσης που οφείλει να κρατήσει ολόκληρη η πόλη στο θέμα του άδικου και παράνομου υποβιβασμού της ομάδας.
Το μήνυμα προς την κυβέρνηση είναι ένα και πρέπει να σταλεί ενωμένα και δυναμικά: ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΛΛΟΥ – ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Στα πράσινα ο Ζέκα

 
Δήλωσεις του ατζέντη του πορτογάλου :
«Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έγινε μία πρώτη επίσημη επαφή μεταξύ των δύο ομάδων και είναι ουσιαστικά και η τελική. Πιστεύω ότι υπάρχει συμφωνία και μένουν ακόμα ορισμένες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως το ποσοστό μεταπώλησης του Ζεκά, το οποίο θέλει να ορίσει η Σετούμπαλ. Με τον Ζεκά, λόγω της επιθυμίας του ίδιου και του Φερέιρα που έχει μιλήσει με το παιδί και με μένα, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, διότι συζητάμε και τη χρονική διάρκεια. Ο παίκτης θέλει πολύ να έρθει στον Παναθηναϊκό, να παίξει στην Ευρώπη και να συνεργαστεί με τον Φερέιρα», ήταν τα λόγια του μάνατζερ του Πορτογάλου χαφ.

Ωστόσο, ο Γκονσάλβες δεν αποκάλυψε το ποσό της συμφωνίας. Με δεδομένο, όμως, ότι η Σετούμπαλ θέλει υψηλό ποσοστό μεταπώλησης, τα χρήματα που θα πάρει από το «τριφύλλι» δύσκολα θα ξεπερνούν τις 350.000-400.000 ευρώ. Όσο για τον παίκτη, θα υπογράψει -πιθανότατα- για τρία χρόνια και το συμβόλαιό του θα αγγίζει τις 250.000 ευρώ, ετησίως.

Στην ερώτηση αν θα είναι την Τρίτη στην Αθήνα, όπως έλεγαν οι Πορτογάλοι, ο Γκονσάλβες δεν ήταν σε θέση να απαντήσει: «Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός παίζει με την Οντένσε. Τώρα, αν θα έρθει το παιδί πριν το ματς ή μετά είναι κάτι που θα το δούμε. Όπως και να έχει, σχεδόν έχει κλείσει η μεταγραφή και σύντομα θα είναι στην Ελλάδα».

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τον... μοσχοπουλάει !

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «voetbalkrant.cοm», η Γκεν έχει καταθέσει πρόταση στην ΑΕΚ για τον 20χρονο άσο, ύψους 650.000 ευρώ.

Δεν είναι και λίγα χρήματα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο νεαρός αμυντικός χαφ της Ένωσης δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Τον μοσχοπουλάει με τέτοιο ποσό...

«Με τα οικονομικά προβλήματα που έχει η ΑΕΚ θα ήθελε να παραχωρήσει τον Γκέντσογλου με 1 εκ. ευρώ. Ο παίκτης μπορεί να παίξει στο κέντρο αλλά και στην άμυνα, ενώ είναι ένας 20χρονος μέσος πολλά υποσχόμενος. Οι Έλληνες τονίζουν ότι η προσφορά της Γκενκ αγγίζει τις 650.000 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Μητρόπουλος : Όπως στο βελιγράδι , έτσι και στο λουξεμβούργο !

-Για την αγχωτική πρόκριση: «Η Ραντ δεν είναι μια εύκολη ομάδα. Οι Σέρβοι ξέρουν μπάλα. Αμυνόμασταν συνεχώς μέχρι που δεχθήκαμε το γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτό το γκολ το θεώρησα καλό, διότι αυτόματα με τη σέντρα πήραμε τα ηνία του παιχνιδιού, πιέσαμε, κάναμε ευκαιρίες και ευτυχώς ήρθε το πέναλτι και ισοφαρίσαμε. Γενικά αυτό που με ικανοποίησε ήταν ότι όχι απλά δεν αγχωθήκαμε, αλλά κυριαρχήσαμε. Φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουμε».

-Για την επόμενη αντίπαλο και τις δυνατότητες της ομάδας: «Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, η Ραντ είναι πολύ καλύτερη από την Ντίφερντανζ. Στόχος μας είναι να περάσουμε στον επόμενο γύρο.Η ομάδα μας είναι ίδια με πέρυσι. Έχουν έρθει κάποια παιδιά που θα βοηθήσουν. Πέρυσι πήραμε πολλά παιχνίδια στην κόντρα. Αυτό που θέλει να περάσει ο κ. Γκράθια είναι να έχουμε εμείς την κατοχή να παίρνουμε περισσότερες πρωτοβουλίες».

-Για την απουσία ελληνικού στοιχείου: «Το να παίζουν μόλις δύο Έλληνες προκαλεί άσχημη εντύπωση. Οι ξένοι που έχουμε στην ομάδα είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, πολύ καλά παιδιά, αλλά δεν είναι ωραίο να βλέπεις τόσο λίγους Έλληνες. Εγώ αισθάνομαι τυχερός. Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω, έχω πολλά να βελτιώσω και νομίζω ότι θα τα καταφέρω. Έχω στόχους στην καριέρα μου. Μαθαίνω πολλά από τον Άλβαρεζ, είναι ο πιο παλιός και με έχει βοηθήσει αρκετά».

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ !

 ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ.....
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ CLUB ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ.

Τα λένε Παπανδρέου - Πλατινί


Στην Ελλάδα θα έρθει ο Μισέλ Πλατινί στις 26 Ιουλίου μαζί με άλλα στελέχη της UEFA και θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο. Η επίσκεψη του Πλατινί θα αφορά τα τελευταία γεγονότα με τα στημένα ματς στο ποδόσφαιρο και θα έχει ως στόχο την εξυγίανση του. Το ταξίδι αυτό του Μισέλ Πλατινί ορίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της UEFA με τον Παύλο Γερουλάνο.

«Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, με θέμα το συντονισμό των δράσεων για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη κλιμακίου της UEFA στην Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιουλίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί».

Γέστε για μια χρονιά , στον Πειραιά

Ο Βάσκος μεσοεπιθετικός έφτασε στο αεροδρόμιο ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι της Πέμπτης, και δήλωσε έτοιμος για τίτλους !

Στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο Metropolitan και αφού πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, οδηγήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο και έβαλε την υπογραφή του στο... ερυθρόλευκο συμβόλαιo

Επόμενη στάση στο Λουξεμβούργο !

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια) :Γιακούποβιτς, Ρόκας, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Σέλεζι, Μόνχε (90' Νταρμπιόν), Τομάς, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (72΄Σκέμπρι), Ακόστα (86' Ντολεζάι), Μαρτίν

Ραντ (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Κόσοριτς (63΄Ραντζέλοβιτς), Πρσο, Πάγιοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Ρασπόποβιτς, Άντριτς, Μίτροβιτς. Κόγιτς, Στανόγιεβιτς (81' Βάργκα), Λέκοβιτς
Ο Ολυμπιακός Βόλου με 12.000 χιλιάδες κόσμο στο πλευρό του , κατάφερε και προκρίθηκε κόντρα στην Ραντ . Για την συνέχεια στο Γ' προκριματικό του Europa League τον περιμένει η Ντιφερντάνζ !

Ο Ολυμπιακός Βόλου σήμερα έδειξε κουρασμένος !
 
Το τελικό 1-1 πάντως σημάδεψε την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού Βόλου στην ιστορία του και αυτό θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη των ερυθρόλευκων οπαδών
 

ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ Η Ε.Π.Ο !

 
Υψηλότατα πρόστιμα, περισσότερες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών και διακοπές αγώνα, περιλαμβάνει ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ που συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Πέμπτης και αναμένεται να «περάσει» από τη Γ.Σ. της ομοσπονδίας την Παρασκευή.

Ωστόσο, οι νέες, αυστηροποιημένες διατάξεις, θα περιληφθούν υπό αίρεση, καθώς η ΕΠΟ περιμένει από την πολιτεία τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των σεκιούριτι, τη μετατροπή της αθλητικής βίας σε ιδιώνυμο αδίκημα και καλύτερη χρήση των καμερών.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία φαίνεται πως σε ένα βαθμό, κάνει πράξη τη δέσμευση της έναντι της πολιτείας και προχωρεί από φέτος σε νέα αυστηροποίηση του πειθαρχικού της κώδικα. Οι ποινές που πιθανότατα θα ισχύουν τη νέα σεζόν, φαινομενικά είναι βαρύτερες από ποτέ, καθώς περιλαμβάνουν αυξημένα πρόστιμα, περισσότερες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ακόμη και αφαίρεση βαθμών για πιο ακραίες καταστάσεις.

Ένα παράδειγμα: τα γεγονότα του τελικού του κυπέλλου, με τα νέα δεδομένα θα μπορούσαν να επισύρουν για την υπότροπη ΑΕΚ, ποινές που θα έφταναν τις τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση πέντε(!) βαθμών από το πρωτάθλημα και πρόστιμο που πιθανόν να άγγιζε και το μισό εκατομμύριο.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά…

Εξαιρετικά σημαντική τροποποίηση, είναι η ουσιαστική κατάργηση των επεισοδίων «ευρείας κλίμακας» και η ενσωμάτωση τους στα «εκτεταμένα». Τη νέα σεζόν δηλαδή, θα υπάρχουν μόνο «μεμονωμένα» και «εκτεταμένα» επεισόδια, κάτι που θα εξορθολογήσει και την περίπτωση της υποτροπής. Με λίγα λόγια, αν… τα ξανακάνεις, είσαι αυτομάτως υπότροπος. Συνεπώς παύει να υφίσταται το «τρικ», σύμφωνα με το οποίο αν μια ομάδα προκαλέσει μια φορά «εκτεταμένα» επεισόδια και την επόμενη προκαλέσει «ευρείας κλίμακας», δεν είναι υπότροπη. Να σημειωθεί, επίσης, ότι τα «εκτεταμένα» επεισόδια θα χαρακτηρίζονται μόνο μέσω πειθαρχικής δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα (όπως συνέβαινε πέρυσι με τα «ευρείας κλίμακας»).

Από εκεί και πέρα, υπάρχει σημαντική αύξηση στα πρόστιμα για ρίψεις φωτοβολίδων και ρίψεις γενικώς. Ακόμη και για τις ρίψεις, στη δεύτερη υποτροπή προβλέπεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών. Η προσωρινή διακοπή θα κοστίζει περί τα 50 χιλ. ευρώ. Η τρίτη διακοπή για ρίψεις θα είναι οριστική και θα επισύρει ποινή έως και 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και τριψήφιο πρόστιμο. Αν από τις ρίψεις προκύψει και ελαφρά –έστω- σωματική βλάβη, εκτός από τα παραπάνω, η υπαίτια ομάδα θα χάνει το ματς στα χαρτιά και θα της αφαιρούνται βαθμοί (πιθανόν τρεις).

Η απλή εισβολή στον αγωνιστικό χώρο θα επισύρει υψηλότατο πρόστιμο. Αν η εισβολή αυτή περιλαμβάνει και βιαιοπραγίες, καθώς και φθορές, τότε το πρόστιμο θα φτάνει τις 300 χιλ ευρώ, θα επιβάλλονται δύο έως τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και θα αφαιρούνται βαθμοί! Αν γίνονται εκτεταμένα επεισόδια (συγκρούσεις) εντός του αγωνιστικού χώρου, οι ποινές θα είναι ανάλογες, ενώ στις υποτροπές, οι ποινές κεκλεισμένων των θυρών και οι αφαιρέσεις βαθμών, κυριολεκτικά ξεφεύγουν. Γενικότερα, όλες οι υποτροπές, προβλέπουν διπλασιασμό των ποινών.

Εξάλλου, υπάρχει σημαντική αύξηση ποινών και για τα φυσικά πρόσωπα και δη παράγοντες και γενικά αξιωματούχους. Οι απειλές και οι εκβιασμοί επισύρουν τεράστια πρόστιμα ενώ η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με ποινές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, ακόμη και υποβιβασμό στις ακραίες περιπτώσεις.

Και μια επίσης αξιοσημείωτη προσθήκη: Το αδίκημα της «διαστρέβλωσης αγώνα» θα παραγράφεται πλέον στους έξι μήνες και όχι στον ένα μήνα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Θυμίζουμε πως η παραγραφή στον ένα μήνα, είχε ως συνέπεια να μπει στο αρχείο (της αθλητικής δικαιοσύνης, όχι της ποινικής) η υπόθεση του Αχιλλέα Μπέου για την απόπειρα εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα πριν τον αγώνα Άρη-Παναθηναϊκού.

Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, είναι πιθανό να υποστούν προσθαφαιρέσεις στη αυριανή (22/7, 10:00) Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας ή και αργότερα. Κι αυτό, διότι η εφαρμογή τους εξαρτάται άμεσαα)β) μετατροπή του αδικήματος της αθλητικής βίας σε ιδιώνυμο (να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης, χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς), γ) καλύτερη χρήση και αξιοποίηση από την αστυνομία του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης των γηπέδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει ήδη απαντήσει στην ΕΠΟ για το θέμα των σεκιούριτι, λέγοντας πως το ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας μπορεί να κάνει σωματικούς ελέγχους, καθώς και συλλήψεις, παραδίδοντας τους ταραξίες στα αστυνομικά όργανα. Όσον αφορά την επαναφορά του ιδιώνυμου, δεν υπάρχει εξέλιξη καθώς το νέο αθλητικό νομοσχέδιο έχει κολλήσει για αδιευκρίνιστους λόγους. Συνεπώς οι όποιες αλλαγές γίνουν στους κανονισμούς, θα τελούν ουσιαστικά υπό αίρεση…

*Η ΕΠΟ αποφάσισε να αναβαθμίσει το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, μετατρέποντας το σε «μικρό CAS». Θα είναι πλέον επταμελές και θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθεί το πληγωμένο κύρος του.

*Ο πρόεδρος της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, Σπύρος Καλογιάννης, ζήτησε νέα παράταση της αγωνιστικής περιόδου έως την 1η Αυγούστου, ώστε να καταστεί εφικτό να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ της Football League. Πάντως, ο ΠΣΑΠ που παρευρέθη στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την Πέμπτη, έθεσε τρία θέματα: την υγεία των ποδοσφαιριστών που καλούνται να παίξουν ενενηντάλεπτα απ’ ευθείας από τις παραλίες και μέσα σε καύσωνα, την ασφάλιση τους (έχει δεσμευτεί πως θα το αναλάβει κεντρικά η διοργανώτρια) και τα συμβόλαια που έχουν λήξει. Η ΕΠΟ, για πολλοστή φορά τους είπε να απευθυνθούν στη λίγκα…

*Ο Γιώργος Σαρρής, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος της ΚΕΔ, θα διατηρήσει τη θέση του (πρόεδρος) στην Επιτροπή Πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής.
από την ικανοποίηση ή μη των αντίστοιχων αιτημάτων της ΕΠΟ προς την πολιτεία. Αυτά είναι: διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας των ΠΑΕ (να μπορούν να ασκούν σωματικό έλεγχο στους φιλάθλους, να συλλαμβάνουν τους ταραξίες και να τους παραδίδουν στην αστυνομία,

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τα πήρε κρανίο ο Θεοδώρου......

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ των Ολυμπιακού Βόλου και F.K RAD, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 21:00 !!

Αποκαλύπτοντας ότι μέχρι σήμερα το πρωί είχαν προπωληθεί 5.000 εισιτήρια, αναφέρθηκε στα μηνύματα συμπαράστασης των φίλων του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και των τοπικών φορέων, όπως το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, ο εμπορικός σύλλογος, η ένωση ξενοδόχων κ.α....


"Η πόλη και ο Ολυμπιακός είναι ένα και κανείς μας δεν θέλει η ομάδα του Ολυμπιακού να έχει επιλεκτική τιμωρία" δήλωσε και συνεχίσε με νόημα:

"Επιθυμία του Αχιλλέα Μπέου είναι η ομάδα να δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Στο Βελιγράδι, για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε στους παίκτες μέσω ανοιχτής ακρόασης".

Ο κύριος Κώστας Θεοδώρου εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός έναντι του κ. Αλέξη Κούγια, λέγοντας ότι "Ο Κούγιας έχεις αναλάβει εργολαβία έναντι στον Αχιλλέα Μπέο, θέλοντας να χτυπήσει την πόλη. Έχει γυρίσει 32 ομάδες σε διάφορες πόλεις. Δεν πρέπει η πόλη του Βόλου να επιτρέψει στον άνθρωπο αυτό, που γυρίζει σαν επένδυτής, παίρνοντας πίσω τα κεφάλαια, να κάνει ζημιά σε μία περιφερειακή ομάδα ώστε να συνεχίσει το επενδυτικό του δρομολογίο".

Και συνέχισε: "Αυτοί που επικαλούνται την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, δεν μπορούν να στηρίζουν ανθρώπους που έχουν περάσει από 32 ομάδες. Για να 'χεις περάσει από 32 ομάδες και να 'σαι καθαρός, πρέπει να είσαι ρομπέν των δασών.

Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε στον δικαστή: Η ομάδα μου δεν φταίει τίποτα και δεν είναι πουθενά εμπλεκόμενη, καθώς δεν έχει προκύψει κάτι που να δημιουργεί πρόβλημα.
Τί θέλω να πω; Θέλω να πω ότι μπορούμε να παλέψουμε οποιαδήποτε διαδικασία στο διοικητικό του ποδοσφαίρου. Δεν κρυφτήκαμε, προσκομίσαμε τα απαραίτητα έγγραφα, δείχνοντας ότι είμαστε υπεύθυνη διοίκηση".

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Κώστας Θεοδώρου το πήγε και λίγο παραπέρα. Μιλώντας για τα κυκλώματα που επικρατούν στο ποδοσφαιρικό χώρο, αναφέρθηκε στο βιβλίο "Πιο ισχυροί απ' τον Αμπράμοβιτς" του Αλέξανδρου, "το οποίο παρουσιάζει μια τεκμηριωμένη έρευνα με αδημοσίευτα ντοκουμέντα και συνταρακτικούς διαλόγους, που "φωτίζουν" το ρόλο όλων των πρωταγωνιστών της "πράσινης" πολυμετοχικότητας, με συνταρακτικά στοιχεία από την τριετία 2008 - 2011. Εκεί θα διαβάσετε κάποια πράγματα και θα φρίξετε".

Τέλος, αφού αναφέρθηκε στην "εργολαβία που έχουν πάρει κάποιοι δημοσιογράφοι να μιλάνε για πράγματα που δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν", δήλωσε ότι "Θα ήθελα ένα πρωτάθλημα με περιφερειακές ομάδες, δυστυχώς όμως η δομή του ποδοσφαίρου είναι τέτοια που εξυπηρετείται από αστικά κέντρα. Το ποδόσφαιρο έχει την λέξη business και υπάρχουν συμφέροντα.

Μεταγραφική αντεπίθεση Πανιωνίου

Οι πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν ότι οι Κυανέρυθροι έχουν προχωρήσει πολύ τις επαφές τους με υποψήφιους στόχους τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γραφτεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα στα επόμενα 24ωρα, ίσως και αύριο, η ΠΑΕ να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, τις οποίες περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία και οι φίλοι της ομάδας.

Μένει Αθήνα ο Εστογιάνοφ

Στην Αθήνα θα παραμείνει τελικά ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ και δεν θα ενσωματωθεί με την αποστολή του Πανιωνίου. Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν αντίθετα θα ταξιδέψει στην Αυστρία, κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο.

Χλωμός μέχρι στιγμής ο Π.Α.Ο.Κ !

Kαθρέφτης των προβλημάτων

 
Η προετοιμασία του Λάζλο

 

Ο στόχος του Λάζλο Μπόλονι ήταν σύνθετος. Έπρεπε πρώτα απ’ όλα να μάθει τους παίκτες του, κάποιους να τους αξιολογήσει, ταυτόχρονα να δουλέψει πάνω στη τακτική και τέλος να δει τι μπορεί να παίξει η ομάδα του.

Αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν με το παραπάνω. Έμαθε τους παίκτες του, όμως στο κομμάτι της αξιολόγησης κυρίως των παικτών δεύτερης γραμμής τα μαντάτα δεν είναι καλά.
Ο Μπόλονι «τρόμαξε» και δεν έπαιξε με τις λέξεις. Το πόρισμα; Ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάθος, είναι αναγκασμένος με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον, να βγάλει μία χρονιά με…  μπαλώματα. Εκτός κι αν οι «κανονικοί» ποδοσφαιριστές του ρόστερ αποδειχτούν… βιονικοί.
Σε θέματα τακτικά, αυτό που θέλει να παίξει ο Μπόλονι, απλά δεν μπορεί. Και δεν μπορεί όχι γιατί του λείπει το φορ, αλλά γιατί έχει άδεια μεσαία γραμμή και πολύ σοφτ αμυντική τετράδα.
Η λέξη που χρησιμοποιούσε συνεχώς στη συνέντευξη που μας έδωσε στο Αρνεμ ήταν το «aggressive», θέλοντας να μας μεταφέρει τη διάθεσή του να δημιουργήσει ένα σύνολο που με την επιθετικότητά του σε όλα τα επίπεδα θα εκθέτει τον αντίπαλο.
Εγώ δέχομαι πως μέσα μου αυτόν τον ΠΑΟΚ θέλω. Να πιέζει με παγίδες στα δύο τρίτα και να πνίγει τον αντίπαλο. Όμως, για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει απλά ένα διαφορετικό ρόστερ.
Τα κενά εμφανίζονται στην άμυνα, αλλά και τη μεσαία γραμμή. Μιλάμε για ένα σύστημα που χρειάζεται δύο 8άρια, που ξέρουν τι σημαίνει «box to box». O ΠΑΟΚ στο ρόστερ του διαθέτει μόλις ένα, τον Φωτάκη, ενώ οι υπόλοιποι έχουν απλά κάποια στοιχεία του παίκτη.
Ο Ίβιτς δεν είναι 8άρι, αλλά μπορεί να παίξει, το ίδιο και ο Τσουκαλάς που ναι μεν είναι αλλά έχει κενά στο τακτικό του κομμάτι. Ο Αρίας είναι εξάρι με τρεξίματα και ίσως μπορεί να αντεπεξέλθει, ο Γκαρσία όμως δεν έχει τα τρεξίματα για να είναι το μοναδικό εξάρι, ενώ από πίσω του πλην του Κολομβιανού υπάρχει ο Μπαλάφας. Τα «ίσως» και τα «αν» είναι πολλά.
Την ίδια στιγμή, η τετράδα της άμυνας έχει παθητική συμπεριφορά. Τα μπακ μας δεν γνωρίζουν τι είναι επιθετική άμυνα και τα στόπερ ικανά να εκτεθούν από οποιαδήποτε μπαλιά έρθει από μακριά, σε μια προσπάθεια του αντιπάλου να σπάσει τη ζώνη εξαιρετικής πίεσης που μπορούν να προσφέρουν οι μπροστινοί.
Ο Μπόλονι είναι ξεκάθαρο πως θα αναγκαστεί να κάνει συμβιβασμούς. Η διάθεσή του να παίξει με ένα κόφτη θα παραμεριστεί και αυτό φαίνεται στην ατάκα του «όταν δεν μπορώ να έρθω στο σπίτι σου να τα σπάσω όλα, οχυρώνω το δικό μου».
Θεωρώ δικαιολογημένη τη στροφή στα μεταγραφικά και την προσπάθεια να αποκτηθεί μέσος. Πιστεύω, όμως, πως η ανάγκη που δεν είναι τόσο χτυπητή και τόσο εμπορική για να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, παρουσιάζεται στην άμυνα, εκεί όπου είναι γεγονός πως ναι μεν υπάρχουν τα πρόσωπα, όχι όμως και τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε.
Η δύναμη του ΠΑΟΚ, φέτος, είναι οι πλευρές. Ο Ρομπέρ είναι καλός παίκτης, ο Βιεϊρίνια είναι εδώ, ο Γεωργιάδης πιστεύω πως θα βγει και ο Σάλπι συμπληρώνει την τετράδα,  εφόσον χρειαστεί. Ο Κλάους δείχνει να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο και σε αυτό μετράει και η υποστήριξη των ακραίων, αφού παίζουν πολύ κοντά και δεν είναι τυχαία τα σεντερφορίσια γκολ που έγραψε.
Το καλοκαίρι είναι πολύ μυστήριο, ο ΠΑΟΚ έχει χρόνο να καλύψει τα όποια κενά του μπορεί, σίγουρα όμως όχι όλα. Ο προγραμματισμός του έμπαζε, όμως η επιστροφή Βρύζα οριοθετεί και μία νέα αρχή στο συγκεκριμένο κομμάτι και μία αίσθηση πως μπορεί με λιγότερα χρήματα να βρει καλύτερους παίκτες από αυτούς που έχασε.
Το πρόβλημα, όμως, είναι αρκετά σύνθετο. Θα μπορέσει με αυτό το ρόστερ να προχωρήσει στην Ευρώπη; Οι τραυματισμοί των Σαλπιγγίδη - Φωτάκη, η ευπάθεια του Ίβιτς, είναι γεγονότα που μπορεί να μη κοστίσουν; Ο Μπόλονι είναι διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις μέχρι να κερδίσει χρόνο και να στήσει την ομάδα που ο ίδιος θέλει;
Και μέσα σε όλα αυτά, η επιστροφή Βρύζα θα σηματοδοτήσει τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν στο 5ωρό ραντεβού που έκανε με τον Ζαγοράκη ή απλά θα παρασυρθεί και αυτός στις άμεσες ανάγκες της ομάδας βάζοντας κάτω από το χαλάκι όλα τα ουσιαστικά προβλήματα του ΠΑΟΚ που ξεκινάνε από τη δομή της ΠΑΕ;

Η Νίβες βρήκε... ομάδα!

Μπορεί ο Ντίνο Ντρπιτς να μην έχει βρει ακόμα ομάδα ύστερα από την αποδέσμευση του από την ΑΕΚ, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για την σύζυγο του, Νίβες Σέλσιους!

Η εκρηκτική Κροάτισα που έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν αποκάλυψε πως είχε κάνει σεξ με τον Ντίνο στην σέντρα του γηπέδου «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ, πήρε…μεταγραφή στην Σλάβεν Μπελούπο!

Μάλιστα θα κάνει το ντεμπούτο της στην κροατική ομάδα στην πρεμιέρα της Σλάβεν στο πρωτάθλημα κόντρα στην FC Ζάγκρεμπ στην Κοπρίβνιτσα (22/7)! Οι ιθύνοντες της Σλάβεν προσπαθούν να ανακαλύψουν εάν είναι νόμιμο να έχουν μια γυναίκα στην σύνθεσή τους!
Η Νίβες δεν θα ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα αλλά θα περάσει ως αλλαγή κατά την διάρκεια του αγώνα. Πάντως μόνο και μόνο η είδηση της συμμετοχής της στον αγώνα έχει ήδη εκτοξεύσει την ζήτηση των εισιτηρίων στα ύψη!

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

H AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Χαβιέρ Γράθια ανακοίνωσε την αποστολή για τον αυριανό αγώνα με τη Ραντ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στις 21:00. Η αποστολή απαρτίζεται από τους: Ρόκα, Γιακούποβιτς, Ρόκας, Ζαραδούκας, Σέλεσι, Τομάς, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Αλβάρεζ, Μητρόπουλος, Κάσκιο, Νταρμπιόν, Ακόστα, Μόνχε, Μπρέσκα, Μάρτιν, Σκέμπρι, Ανδρίκος και Σολάκης.

“Ντροπή για έναν μπράβο να ασχολείται μαζί σου”

Διαβάστε άλλον έναν απολαυστικό διάλογο του Αχιλλέα Μπέου με τον Αλέξη Κούγια από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο Κούγιας αναφέρθηκαν τα εξής:

Κούγιας:
«Δεν ασχολούμαι με μπράβους όπως εσύ».

Μπέος:
«Είναι ντροπή για έναν μπράβο να ασχολείται μαζί σου. Να έρθεις και στην άλλη κατάθεση να ξαναπείς τα ίδια ψέμματα».

                                                                    
                                                                  
                                                                 
                                                 ΠΗΓΗ : SPORTDOG.GR

OYTE ΓΑΤΑ......ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ , ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ !

Ύστερα από 3ωρη διαδικασία, αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (25/7) στις 12 το μεσημέρι στον Ολυμπιακό Βόλου και Μπέο για να καταθέσουν υπομνήματα. Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

AΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΕΟ ΚΑΙ ΚΟΥΓΙΑ !


Σε άγρια προσωπική κόντρα μεταξύ Αχιλλέα Μπέου και Αλέξη Κούγια μετετράπη η απολογία του πρώτου στη Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. «Μπήκε στο ποδόσφαιρο μόνο για να στήσει αγώνες», το σχόλιο του γνωστού ποινικολόγου για τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου. «Είναι απλά ένας… κοντός δικηγόρος», η απάντηση του τελευταίου, που διερωτήθηκε αν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη δίωξή του. «Δεν έστησε ποτέ παιχνίδι», υποστήριξε! Διαβάστε τους απίστευτους διαλόγους.

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Αχιλλέα Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου σχετικά με το σκάνδαλο «Koriopolis», μετά από τρεις ώρες ακροαματικής διαδικασίας. Δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και περιμένουμε να βγει η απόφαση.

Ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είπε: «Δεν έχω γνώση κανενός πραγματικού περιστατικού. Γνωρίζω όμως γενικότερα το ποιόν το Αχιλλέα Μπέου, για τις πρακτικές των ομάδων, κυρίως του Ολυμπιακού Βόλου. Τον Αχιλλέα Μπέο τον γνώρισα επειδή ήταν εντολέας μου στην υπόθεση με τον Βίκτωρα Μητρόπουλου πριν από δέκα χρόνια. Ποτέ δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις. Μάλιστα στην ΕΠΑΕ πριν από 5-6 χρόνια μου επιτέθηκε και με είχε χτυπήσει».

Τότε παρενέβη ο κ. Μπέος, ο οποίος είπε: «Τι σχέση έχουν όλα αυτά, σε λίγο θα μας πεις και για την κ. Βατίδου» για να λήξει εκεί το επεισόδιο!

Ο κ. Κούγιας συνέχισε λέγοντας: «Ο Μπέος στο ποδόσφαιρο μπήκε μόνο για να στήσει αγώνες. Κανείς δεν γνωρίζει τι δουλειά κάνει και ποιο είναι το επάγγελμά του. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της ομάδας του είναι στημένα παιχνίδια. Για παράδειγμα το Παναργειακος-Ολυμπιακός Βόλου για το Κύπελλο, το οποίο ήταν καραστημένο. Ο Μπέος είχε προσωπική σχέση με τον Τσακογιάννη και τον Ιωσήφ Μερτύρη, μεγαλομέτοχο της ομάδας του Άργους. Είμαι βέβαιος πως η κρίση της UEFA είναι σωστή για αυτό το παιχνίδι. Το τι κάνει ο ΟΠΑΠ δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Όλο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο παράνομο ασιατικό στοίχημα και τις ξένες εταιρείες».

Στο σημείο εκείνο το λόγο πήρε ο δικηγόρος του κ. Μπέου, ο κ Κακαβάς, με τη φράση «Έλεος! Με αυτά που λέτε, εκτελείτε συνειδήσεις, εκτελείτε ομάδες», ενώ ο Αχιλλέας Μπέος φώναξε: «Ο Κούγιας θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενος εδώ. Είναι ένας πλαστογράφος, ένας δικηγόρος… κοντός. Μόνο για τις τηλεοράσεις. Θα έπρεπε να ντρέπεται», για να λάβει την απάντηση του προέδρου της Παναχαϊκής: «Όλη η Ελλάδα ξέρει πως ο Αχιλλεάς Μπέος έχει στήσει τα ματς. Όλα τα ματς του Ολυμπιακού Βόλου αν τα παρακολουθήσει κανείς, είναι βέβαιο –το λέει και η UEFA-είναι στημένα. Η δουλειά του Αχιλλέα Μπέου είναι το στοίχημα. Ειδικότερα η εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχε και ηγείται με τον Γιώργο Τσακογιάννη, αυτή τη δουλειά κάνει». 

                                                                                                   ΠΗΓΗ : SPORT-FM.GR

ΜΕ ΔΥΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΕΡΒΟΥΣ....

100 Σέρβοι οπαδοί της Ραντ θα ταξιδέψουν από το Βελιγράδι στον Βόλο.
Οι οπαδοί των φιλοξενούμενων παρότι ηττήθηκαν μέσα στην έδρα τους από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ θα βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα !

"Υπέπεσε σε... φάουλ ο Αλέξης Κούγιας!"

«Η απόφαση που πήρε η Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών, υπέρ της Παναχαϊκής, είναι γεγονός ότι χαροποίησε τη διοίκηση και τους φιλάθλους της πατρινής ΠΑΕ και παράλληλα ικανοποίησε τη διοίκηση και τους φιλάθλους του Παναιγιαλείου, διότι θεωρούν πλέον δεδομένη τη δικαίωση της αιγιώτικης ομάδας από την Πειθαρχική Επιτροπή, αφού οι υποθέσεις των δύο συλλόγων της Αχαΐας είναι πανομοιότυπες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κ. Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, την Τρίτη το απόγευμα, υπέπεσε -πιθανότατα κατά λάθος- σε ένα… φάουλ εις βάρος του Παναιγιαλείου.

Συγκεκριμένα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι η μόνη παθούσα (η Παναχαϊκή) και δεν έχω καμία σχέση για όσους έγραψαν ότι έγινε χάρη η αθώωση, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθόρισε την τύχη της Παναχαϊκής. Δεν έχει σχέση με Ηρακλή και άλλων ομάδων στη Γ’ και δικαίως θα υποβιβαστούν. Αυτές δεν είχαν πληρώσει ποτέ. Ο Ηρακλής χρωστάει 7 εκατομμύρια, ο ΟΦΗ ο Παναιγιάλειος, ο Εθνικός και ο Ιωνικός, επί 3 χρόνια πλαστές, η Ηλιούπολη δεν έχει πληρώσει ποτέ…»

Η διοίκηση του Παναιγιαλείου θα ήθελε να υπενθυμίσει στον κ. Αλέξη Κούγια, ότι η υπόθεση του αιγιώτικου συλλόγου δεν έχει απολύτως καμία ομοιότητα με τις υποθέσεις των συλλόγων που αναφέρθηκε, σε αντίθεση με την υπόθεση της ομάδας του η οποία είναι πανομοιότυπη με αυτή του Παναιγιαλείου.

Και προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωσης όλων, ο Παναιγιάλειος ταλαιπωρείται λόγω της πλαστής ενημερότητας του Ιανουαρίου του 2011 και όχι επειδή είχε πλαστές ενημερότητες επί τρία χρόνια, όπως λανθασμένα ανέφερε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής».

"Πάλι καλά που έφυγε ο Βιτόλο" είπε ο Ντιέγκο Αρίας

Για τις ευκαιρίες που θα πάρει λόγω της αποχώρησης του Βιτόλο: «Δεν μου προκαλεί φόβο ή βάρος η αποχώρηση του Βίκτορ. Για μένα είναι απίστευτη διασκέδαση να παίζω. Αυτό που συμβαίνει ίσως για μένα να είναι καλό. Ίσως τώρα μου δοθεί η ευκαιρία να δείξω κάποια παραπάνω πράγματα. Δεν μου φέρνει κάποια παραπάνω ευθύνη, ίσα ίσα χαίρομαι πολύ να παίζω στον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι έκανα προετοιμασία πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά. Έχω δουλέψει πάρα πολύ και όσα έκανα στην προετοιμασία είναι μια παρακαταθήκη για την επόμενη σεζόν. Η προετοιμασία είναι ο βασικός λόγος που πιστεύω ότι η εικόνα μου θα είναι καλύτερη».
Για τη δουλειά που έγινε στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ και κατά πόσο θα είναι έτοιμος: «Ήταν δύο εβδομάδες πολύ σκληρές. Έγινε καταπληκτική δουλειά για τη σεζόν που ξεκινά και αισθανόμαστε έτοιμοι, και σωματικά και ψυχικά. Από εδώ και πέρα αλλάζει η προετοιμασία. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Θέλουμε να έχουμε την καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Πρέπει να απορροφούμε ότι γίνεται στην προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι.
Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι να κερδίζεις στα φιλικά, αλλά να τεστάρεις κάποια πράγματα. Αυτό έκανε και ο προπονητής. Έβαλε όλους τους παίκτες. Αυτό ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Το θέμα ήταν να επιτευχθεί η καλή κατάσταση για να είναι έτοιμη η ομάδα στο πρώτο παιχνίδι».

Aλήθεια η ψέμματα

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ ΓΙΝΕΤΕ _ΝΤΟΡΟΣ_ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ ΟΤΙ ΘΑ ΝΤΥΘΕΙ ΣΤΑ <<ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ>> ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΗΦΟΡΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΡΙΑ !
Επαφές με την διοίκηση του ΠΑΟΚ για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη έχουν ξεκινήσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ποια είναι η "προσφορά και τι λέει ο 30χρονος φορ.
To ρεπορτάζ αναφέρει πως οι Πειραιώτες είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν έμψυχα ανταλλάγματα (ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε όπως Ντάρμπισιρ, Νέμεθ, Γιάννης Παπαδόπουλος κτλ), αλλά και κάποιο χρηματικό ποσό που δεν θα ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Πρεμιέρα με ΕΪΡΕ για την Εθνική Νέων

 
Η Εθνική Νέων ρίχνεται στην μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος " U-19"(21:00) αντιμετωπίζοντας το ΕΪΡΕ στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου.
Η προετοιμασία της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα καθώς και στην τελευταία προπόνηση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε ονόματα στο ιατρικό δελτίο.

Ο Φορλάν πίνει Gatorade

H Oυρουγουάη έχει φτάσει στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα έχοντας σε καλή κατάσταση τον Φορλάν, ο οποίος όλη τη σεζόν βρισκόταν στην αφάνεια. Ίσως το γνωστό ισοτονικό ποτό τον βοήθησε να συνέλθει.
Ο άσος της Ατλέτικο βρέθηκε σε κακή κατάσταση τη φετινή σεζόν σαφώς επηρεασμένος από τη συμμετοχή της Εθνικής του στο Μουντιάλ που του στέρησε πολύτιμο χρονικό διάστημα ξεκούρασης. Στα γήπεδα της Αργεντινής δείχνει να ξαναβρίσκει την φόρμα του και να θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του. Την κατάλληλη στιγμή η γνωστή εταιρία ισοτονικών ποτών συμφώνησε μαζί του έτσι ώστε να διαφημίσει το προϊόν της.

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΚΑΙ Η Π.Α.Ε !

Σήμερα Τετάρτη στις 16:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η απολογία Αχιλλέα Μπέου και του Ολυμπιακού Βόλου στην πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας.
Το κατηγορητήριο του Ολυμπιακού Βόλου είναι τραγελαφικό !



Ανεξαρτήτου αποτελέσματος η υπόθεση ενδέχεται να μην τελειώσει σήμερα αφού και οι δύο πλευρές (Ολυμπιακός Βόλου και εισαγγελείς) μπορούν να ασκήσουν έφεση αναλόγως του αποτελέσματος οπότε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της ΕΠΟ να πάρει την ευθύνη της τελική ετυμηγορίας.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Όλα για Αμανατίδη

 
Όλα για τη βόμβα που ακούει στο όνομα Γιάννης Αμανατίδης φέρεται να είναι αποφασισμένος να τα δώσει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μόλις ενημερώθηκαν πως ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Άιντραχτ, φέρονται να έχουν φροντίσει να προσεγγίσουν τον παίκτη, προκειμένου να μάθουν τις απαιτήσεις τους, σε μια κίνηση που μαζί με εκείνη του Τοτσέ, πρόκειται να καλύψει το κενό του Τζιμπρίλ Σισέ.
Από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού για την ώρα, δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια, ωστόσο είναι δεδομένο πως η μετεγγραφή του Τοτσέ δεν εντυπωσίασε τον κόσμο των «πρασίνων», οι οποίοι δεν θα έλεγαν όχι στο ενδεχόμενο της απόκτησης του έμπειρου Έλληνα άσου, ο οποίος χαίρει του σεβασμού αρκετών ανθρώπων στην Bundesliga.
Το θέμα για τον Παναθηναϊκό, είναι το να πείσει τον παίκτη να μετακομίσει στην Ελλάδα. Αυτό, επειδή ο ίδιος ο Αμανατίδης έχει ξεκαθαρίσει αρκετές φορές πως δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, ειδικά μετά τα όσα έγιναν με την Εθνική ομάδα και την αποχώρησή του από αυτή. Κάπου εδώ, ρόλο θα παίξουν οι όποιες ενέργειες των Γιάννη Σαμαρά και ΖεσουάλδοΦερέιρα, οι οποίοι αν θέλουν τον παίκτη, θα πρέπει να φροντίσουν να κάμψουν τους ενδοιασμούς του για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Περιμένουν απαντήσεις από παίκτες στο Αγρίνιο

Πολλά πλέον τα ανοιχτά θέματα για τον Παναιτωλικό, με κυριότερο αυτό της μεταγραφικής ενίσχυσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ομάδα του Αγρινίου, στην τρέχουσα εβδομάδα θα κριθούν πολλά στον τομέα αυτόν.

Η ανησυχία και ο προβληματισμός όσων ασχολούνται με το θέμα έχουν αυξηθεί παρά τις διαβεβαιώσεις (ακόμα και στον Φώτη Κωστούλα πρόσφατα) ότι θα υπάρξει αίσια έκβαση. Πρόκειται μάλιστα να πιεστούν για άμεσες απαντήσεις οι ποδοσφαιριστές και οι μάνατζερς που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση. Ειδάλλως, αν δηλαδή δεν προκύψουν σύντομα συμφωνίες, οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα προχωρήσουν στους στόχους εκείνους που βρίσκονται πιο χαμηλά στη λίστα τους.

Στο μεταξύ μπήκαν ήδη σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων οι παίκτες των "κυανοκίτρινων" που επλήγησαν από την πρόσφατη ίωση και πλέον ειδικό πρόγραμμα ακολουθεί μόνο ο Μάκης Μπελεβώνης λόγω των ενοχλήσεων σε κοιλιακούς – προσαγωγούς. Μάλιστα μετέβη για μία μέρα στο Αγρίνιο κάνοντας μαγνητική, η οποία δεν έδειξε κάτι το ανησυχητικό.
Άλλωστε την Πέμπτη ο Παναιτωλικός δίνει το πρώτο του φιλικό με τον Άρη στο Καρπενήσι και ο Μπάμπης Τεννές δεν θα ήθελε να παρατάξει ενδεκάδα ανάγκης από το ήδη ελλιπές ρόστερ.
Όσο για τον Χάρη Παππά, προπονείται μόνος του στο Αγρίνιο και αναζητά ομάδα κυρίως στη Γερμανία, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επαφή με τη διοίκηση.
Κατά τ' άλλα, η τυπική εξασφάλιση της άδειας για τα έργα στο γήπεδο είναι επίσης στις προτεραιότητες των ημερών. Την Δευτέρα έγινε η επαφή με την ΓΓΑ και αναμένεται το αργότερο έως την Τρίτη το σχετικό έγγραφο. Ωστόσο, τυπικά, δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα διότι η υπηρεσία της  πολεοδομίας Αγρινίου βρίσκεται σε μετακόμιση που δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από την Τετάρτη. Εντούτοις οι αρμόδιοι μηχανικοί διαβεβαιώνουν πως παρά τις αντιξοότητες δεν θα υπάρξει παρέκκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Σήμερα η συνέντευξη τύπου του Γιώργου Τόρη

 
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Γιώργος Τόρης θα παραθέσει stiw 14.00 συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού σταδίου. H συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά από τη WEB TV της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΡΟΛΑΝΤ ΛΙΝΤΣ

Αρνητικά απάντησε στην πρόταση του Άρη ο επιθετικός, Ρόλαντ Λιντς και πλέον οι «κίτρινοι» στρέφονται σε άλλες λύσεις για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Ο 30χρονος φορ ζήτησε αποδοχές περίπου 500.000€, που αν σε αυτές προστεθεί και η ρήτρα αποδέσμευσης που ανέρχεται στα ίδια χρήματα, τότε η μεταγραφή του θα στοίχιζε περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Στη λίστα του Άρη πάντως, βρίσκεται και ο Βαγγέλης Μάντζιος, ο οποίος αποτελεί αξιόπιστη λύση . Ο 28χρονος επιθετικός αποτελούσε εδώ και καιρό την «εναλλακτική λύση» για τους «κίτρινους» και πλέον ο Άρης στρέφεται αποκλειστικά στη διεκδίκηση της θετικής απάντησης του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Επιστρέφει ο ΠΑΟΚ, στη Γαλλία ο Μπόλονι

Τον... δρόμο της επιστροφής από το Ντούρβερτ της Ολλανδίας παίρνει η αποστολή του ΠΑΟΚ, με τον Λάσλο Μπόλονι να επιβιβάζεται σε διαφορετικό αεροπλάνο καθώς θα πάει για δύο ημέρες στη Γαλλία για να δει την οικογένειά του.
Ο 58χρονος προπονητής του «δικεφάλου» θα πετάξει για τη Νίκαια, όπου είναι η μόνιμη κατοικία του και θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, καθώς έχει δώσει διήμερο ρεπό στους παίκτες του μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας.
Λίγο πριν χωριστούν οι δρόμοι τους, Μπόλονι, Βρύζας και Κωνσταντινίδης τα είπαν για αρκετή ώρα, τόσο για την κατάσταση της ομάδας, όσο και για τη μεταγραφική ενίσχυση.

Επιστρέφει Ισπανία ο Χοσέμι

Κοντά στην επιστροφή στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Καρταχένα βρίσκεται ο Χοσέμι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «sportcartagena.es» υποστηρίζει πως ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχει συμφωνήσει σε όλα με τους ιθύνοντες του συλλόγου της Μούρθια. Ο Χοσέμι ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών την περασμένη σεζόν με τον Ηρακλή, καθώς ήταν ο ηγέτης της άμυνας του «Γηραιού» και πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις με την φανέλα των «κυανόλευκων». Ύστερα από τον υποβιβασμό του Ηρακλή ωστόσο, αλλά και την αβεβαιότητα που επικρατεί στον σύλλογο που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ο Χοσέμι φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να επαναπατριστεί, με την Καρταχένα να προστίθεται στο βιογραφικό του, ύστερα από τις Μάλαγα, Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ και Μαγιόρκα.

Ο παλιός είναι αλλιώς.....

Ο Παναγιώτης Κατσιαρός θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ακόμη μία χρονιά με τη φανέλα της Λάρισας.
Ο πεπειραμένος αμυντικός απάντησε θετικά στην πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας, παρότι του προτάθηκαν μειωμένες αποδοχές σε σχέση με πέρυσι.
Άλλωστε, είναι ο παλιότερος παίκτης στο ρόστερ του συλλόγου, καθώς φοράει τα "βυσσινί" από τον χειμώνα του 2005...

Πήρε Χουσεΐνοβιτς η Ξάνθη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας “Weser Report”, ο 23χρονος άσος θα συνεχίσει την καριέρα του στην ακριτική ομάδα. Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Βέρντερ Κλάους Αλοφς («ο παίκτης δεν ανήκει πλέον στην ομάδα μας») ενώ αναφέρεται πως τις επόμενες ημέρες ο ποδοσφαιριστής θα βρεθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να υπογράψει στην Ξάνθη και να «κλειδώσει» με τον τρόπο αυτό η συμφωνία του με την ελληνική ομάδα.

Ο Βόσνιος άσος, γεννημένος στις 10 Ιουλίου 1988, έχει ύψος 1.76μ. και ζυγίζει 70 κιλά. Είναι τρεις φορές διεθνής με την Εθνική Βοσνίας, ενώ στο βιογραφικό του υπάρχουν διεθνείς συμμετοχές και με τα μικρότερα εθνικές ομάδες της χώρας του. Μπορεί να αγωνιστεί ως επιτελικός μέσος, δεξιός μέσος, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Γενικότερα, πρόκειται για έναν εξαιρετικά τεχνίτη και γρήγορο παίκτη ο οποίος είναι ικανός να κάνει την διαφορά.

“Έφτιαξε” το όνομα του αγωνιζόμενος με την Σλόμποντα Τούζλα την σεζόν 2007-08, όπου μέτρησε 25 συμμετοχές και πέντε γκολ. Το καλοκαίρι του 2008 η Βέρντερ Βρέμης απέκτησε τα δικαιώματά του, χωρίς όμως ο Βόσνιος μέσος να καταφέρει να καθιερωθεί. Έπειτα από μόλις τρεις εμφανίσεις παραχωρήθηκε, μεσούσης της περιόδου 2008-09, δανεικός στην Καϊζερσλάουτερν, μετρώντας μόλις τέσσερις συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2009 επέστρεψε στην Βέρντερ, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει πολλά στα παιχνίδια του, συνολικά δέκα, τα δύο τελευταία χρόνια

Kόπα των εκπλήξεων

Και το τέταρτο αουτσάιντερ των προημιτελικών, η Βενεζουέλα κατάφερε να κάνει την έκπληξη επικρατώντας με 2-1 της Χιλής και θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη.
Η αρχή έγινε από το Περού. Βέβαια από τη στιγμή που είχε φτάσει στη παράταση και όλα ήταν ανοιχτά, το ότι επικράτησε με 2-0 της Κολομβίας δεν ήταν και τόσο μεγάλη έκπληξη.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη με την Ουρουγουάη. Το γεγονός ότι όλα κρίθηκαν στα πέναλτι όμως που οι πιθανότητες είναι ίσες, και πάλι μετριάζει το μέγεθος της έκπληξης. Κάτι που έκανε και η Παραγουάη απέναντι στην Βραζιλία.
Το τέταρτο αουτσάιντερ, αντιμετώπιζε την ομάδα που στην φάση των ομίλων είχε από τις πιο σταθερές αποδόσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει και την συμπαράσταση του κόσμου της. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τη Βενεζουέλα από το να γίνει η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά στη κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, μετά τη νίκη της με 2-1 απέναντι στη Χίλη.
Έτσι τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα αποτελούνται από τέσσερις ομάδες που ήταν τα… απόλυτα αουτσάιντερ και πλέον τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, ενώ οι ομάδες δεν θέλουν με τίποτα να πάρουν πάνω τους την… κατάρα του φαβορί.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Σέζαρ Φαρίας ήταν άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Χιλή. Έτσι μετά από μία στημένη φάση, ο βράχος στην άμυνά της, Βιζκαρόντο με κεφαλιά στο 35’ άνοιξε το σκορ, δίνοντας όλο το βάρος του άγχους πάνω στη Χιλή.
Η ομάδα του Κλαούντιο Μπόργκι όμως μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να πάρει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.     Στο 55’ ο Σουάζο έκανε την σέντρα με τον Ίσλα να κάνει τη κεφαλιά και τους αμυντικούς της Βενεζουέλας να διώχνουν πάνω στη γραμμή. Στην επαναφορά ο Σουάζο έκανε το σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι όμως.
Τρία λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Βαλντίβια κατέληξε και πάλι στο δοκάρι της Βενεζουέλας. Η πίεση της Χιλής βρήκε ανταπόκριση στο 71’ όταν ο Σουάσο από κοντά με σουτ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια.
Ωστόσο η Βενεζουέλα εμφανίστηκε επτάψυχη. Στο 82’ με στημένη φάση πάλι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Αυτό έγινε μετά από ασταθή απόκρουση του Μπράβο που εκμεταλλεύτηκε ο Σίσερο και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Οι δύο ομάδες τελείωσαν με δέκα παίκτες το παιχνίδι, καθώς ο Μεντέλ στο 84’ δέχτηκε τη κόκκινη κάρτα, όπως και ο Ροντόν στις καθυστερήσεις και θα χάσει την αναμέτρηση των ημιτελικών, απέναντι στην Παραγουάη.

Πέφτουν οι υπογραφές

Οι Κουίνσι Οβούσου και Τοτσέ θα βρίσκονται την Δευτέρα στην Αθήνα για να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στους «πράσινους».
Ο Γκανέζος εξτρέμ αποτελεί προσωπική επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος γνωρίζει τις δυνατότητες του 25χρονου άσου, και είναι πεπεισμένος πως αποτελεί ιδανική λύση για το δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής, καθώς με την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση θα προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Οβούσου θα βάλει την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαι συνεργασίας, με την μορφή δανεισμού από την Μάλαγα, αφού περάσει τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.
Όσον αφορά στον Τοτσέ, ο Ισπανός φορ αποτελεί την επιλογή των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού για να σηκώσει το «βαρύ φορτίο» της κάλυψης του κενού που άφησε στην επιθετική γραμμή των «πρασίνων» η αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο 28χρονος στράικερ προέρχεται από εξαιρετικές σεζόν με την φανέλα της Καρταχένα στα γήπεδα της Segounda Division, σημειώνοντας 37 γκολ σε 74 συμμετοχές την τελευταία διετία, και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θεωρεί πως μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις της θέσης του βασικού φορ του «νέου Παναθηναϊκού», ταιριάζοντας στην αγωνιστική του φιλοσοφία. Ο Τότσε έμεινε ελεύθερος από την Καρταχένα, και θα αποκτηθεί με ελεύθερη μεταγραφή, υπογράφοντας συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Κουβέντα για την συνέχεια

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έχει συνάντηση με τον Δημήτρη Γόντικα μετά την επιστροφή της αποστολής του Παναθηναϊκού επί ελληνικού εδάφους, αναφορικά με την πορεία του μεταγραφικού σχεδιασμού των «πρασίνων».
Ο Πορτογάλος είναι ικανοποιημένος από η συμφωνία με τους Βίκτορ Βιτόλο, Κουίνσι Οβούσου και Τοτσέ, ωστόσο έχει εισηγηθεί την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού χαφ, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά και στον δημιουργικό τομέα του παιχνιδιού, με το όνομα του Αντρέ Κάστρο της Πόρτο να κατέχει περίοπτη θέση στα λίστα του, καθώς τον θεωρεί αξιόπιστη λύση για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Παράλληλα ο σοβαρός τραυματισμός του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που θέτει τον άτυχο μέσω εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 5 μήνες, ανατρέπει τα δεδομένα του αρχικού σχεδιασμού, και αναγκάζει τους «πράσινους» να εξετάσουν το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμα ποδοσφαιριστή για τον χώρο του κέντρου. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η υπόθεση του Ζεκά, ο οποίος πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Βιτόρια Σετούμπαλ, και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει συγκεντρώσει κολακευτικά στοιχεία για την αξία του, καθώς ο 22χρονος συμπατριώτης του μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, όσο και στον άξονα.

Πατάει Ελλάδα ο ICE-MAN

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, αφού έρχεται σήμερα το απόγευμα στην Ελλάδα έχοντας υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ένωση.

Νέοι ύποπτοι στη Θεσσαλονίκη

 
Κινητοποιήθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπήρχαν έντονες φήμες ότι θα διαταχθούν προσαγωγές και συλλήψεις για το σκάνδαλο της "παράγκας Νο2".

Η εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν 17 (και όχι 16, όπως αρχικά δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Εξέδρα) ύποπτοι, αλλά για να κινηθεί διαδικασία αυτοφώρου πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός (Ν. Κωνσταντίνου) να χαρακτηρίσει τα αδικήματα και να προσδιορίσει την "εγκληματική οργάνωση" Αυτό θεωρείται απίθανο να γίνει πριν το πρωϊ της Δευτέρας.

Πάντως, οι πληροφορίες μιλούν για τρανταχτά ονόματα που έστηναν αγώνες στη συμπρωτεύουσα και κέρδιζαν στο στοίχημα.

Στον Κορυδαλλό Τσακογιάννης, Μπέος

Στις φυλακές του Κορυδαλλού θα βρεθούν άμεσα οι Γιώργος Τσακογιάννης και Αχιλλέας Μπέος. Football League και Super League έχουν αιτηθεί την μεταφορά των δύο αντρών στον Κορυδαλλό, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η πρόσβασή τους στα γραφεία τους, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή.
Ο Τσακογιάννης, αναμένεται στην Αθήνα, την Δευτέρα, προκειμένουν να δώσει το παρών την Τρίτη στο γραφείο του Αθλητικού Δικαστή, ενώ την ίδια τύχη θα έχει και ο Μπέος, με μία ημέρα καθυστέρηση, καθώς εκείνος να βρεθεί μπροστά στον Αθλητικό Δικαστή, την ερχόμενη Τετάρτη.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τσακογιάννης, βρίσκεται στις φυλακές Τρικάλων, ενώ ο Μπέος σε εκείνες του Ναυπλίου. Αμφότεροι, αντιμετωπίζουν αρκετά βαριές κατηγορίες, λόγω της φημολογούμενης εμπλοκή τους σε θέματα στημένων αγώνων.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ VOLOSFC.COM !

THN TEΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ , ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ VOLOSFC.COM ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-07-2011 ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ! ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ , ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE  !

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011