Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ενέδρα σε Λαρισαίους.......

Επεισόδια σημειώθηκαν στον Περιφεριακό της Θεσσαλονίκης με την αποχώρηση των φίλων της ΑΕΛ από τον Εύοσμο, καθώς δέχτηκαν πέτρες στα αυτοκίνητα τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν υλικές ζημιές σε επτά από αυτά.


Άγνωστοι έστησαν ενέδρα σε φανάρι και επιτέθηκαν στους οπαδούς των “βυσσινί”, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία πραγματοποίησε μία σύλληψη ενός από εκείνους που έκαναν την επίθεση.


Μέχρι αυτή την ώρα, παραμένουν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης φίλοι της λαρισινής ομάδας για να αναγνωρίσουν τον άνθρωπο που κρατείται από τις αρχές.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Σούλης: Σας θέλω συγκεντρωμένους!

Ο Σούλης Παπαδόπουλος είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ότι οι αγώνες δεν τελειώνουν ούτε στο 60', ούτε στο 70', ούτε στο 80'. Αυτό ανέφερε και στη σημερινή του ομιλία στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, καθώς πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

«Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση σας, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεχτήκαμε δύο γκολ από τον ενθουσιασμό μας, νομίζοντας ότι είχε τελειώσει το ματς μετά το 2-0» τόνισε ο Κορυδαλλιώτης κόουτς και πρόσθεσε θέλοντας να κρατήσει τη ψυχολογία τους σε υψηλά επίπεδα: «Συνεχίζουμε και δεν σκύβουμε το κεφάλι. Δε θέλω να απογοητευτείτε και πρέπει να δουλεύουμε ολοένα και περισσότερο».

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Φωνή Λαού !

Πάνω από 3000 φίλοι του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στην Λεωφόρο Δημητριάδος υπενθυμίζοντας στο Πανελλήνιο ποια είναι η λαοφιλέστερη περιφερειακή ομάδα.

Οι βολιώτες κατέκλυσαν το κέντρο του Βόλου ,υπό την διακριτική προς το παρών παρουσία της αστυνομίας,με συνθήματά τους καταφέρθηκαν εναντίων Γερουλάνου ,Νικιτιάδη και Πιλάβιου και απαίτησαν την άμεση επαναφορά της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία

102 χρόνια ιστορίας

Σαν σήμερα, το 1910, άνοιξαν πρώτη φορά για το κοινό οι πύλες του μεγαλειώδους «Ολντ Τράφορντ». Ήταν 19 Φεβρουαρίου του 1910, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο, στο οποίο έμελλε να γράψει ιστορία. Και να συνεχίζει.

Η πρώτη έδρα της νεοϊδρυθείσας το 1878, Νιούτον Χιθ, ήταν το «Νορθ Ρόουντ». Το 1893 η ομάδα μετακόμισε στο «Μπανκ Στριτ», ενώ το 1902 άλλαξε ονομασία και χρώματα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που αγωνιζόταν πλέον με κόκκινες και άσπρες εμφανίσεις, το 1908 κατακτά τον πρώτο της τίτλο, το πρωτάθλημα Αγγλίας, αλλά και το νεοσύστατο Τσάριτι Σιλντ.

Αλλάζει επίπεδο...

Η κατάκτηση του «παρθενικού» Κυπέλλου έρχεται την αμέσως επόμενη χρονιά για να επιβεβαιώσει ότι η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο. Ανήκει πλέον στις δυνάμεις του βρετανικού ποδοσφαίρου. Αυτό που χρειάζεται για να κάνει πιο γερά τα θεμέλιά της, αλλά και για να εκτοξευτεί είναι ένα καινούριο, δικό της γήπεδο.

Την οικονομική κάλυψη του έργου ανέλαβε ο τότε πρόεδρος του συλλόγου, Χένρι Ντέιβις, που ξόδεψε 600.000 λίρες για να κάνει το όνειρο όλων πραγματικότητα. Τα αγωνιστικά εγκαίνια του «Ολντ Τράφορντ» έγιναν στις 19 Φεβρουαρίου του 1910, με το αποτέλεσμα να μην είναι και το. ενδεδειγμένο για τους γηπεδούχους: ήττα με 4-3 από τη Λίβερπουλ.


Ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι το περίφημο γήπεδο της Γιουνάιτεντ πήρε το όνομά του από έναν σκύλο. Ο γερασμένος (γι' αυτό και το «Ολντ») Τράφορντ, που τριγύριζε στην περιοχή, ήταν μόνιμος. επιστάτης κατά τη διάρκεια των έργων. Ο θρύλος λέει ότι λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής ο γερο Τράφορντ πέθανε, αλλά το όνομά του πέρασε στην αιωνιότητα.

Αναγκαστικά στο «Μέιν Ρόουντ»

Η Γιουνάιτεντ δεν αποχωρίστηκε ποτέ από τότε το «σπίτι» της, παρά μόνο για μία οκταετία. Το διάστημα 1941-1949, όταν και χρησιμοποίησε για έδρα το γήπεδο της μισητής συμπολίτισσας, Σίτι, «Μέιν Ρόουντ». Οι λόγοι, ωστόσο, ήταν κυριολεκτικά ανωτέρας βίας. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου το  «Ολντ Τράφορντ» επιτάχθηκε από τον στρατό και χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη.
 

Οι αγώνες συνεχίζονταν κανονικά μέχρι να αρχίσουν οι. βομβαρδισμοί. Το πρώτο από αέρος χτύπημα των Γερμανών έγινε στις 22 Δεκεμβρίου του 1940. Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε μετά τις απαιτούμενες ανακατασκευές στις 8 Μαρτίου του 1941, αλλά τρεις μέρες αργότερα οι Ναζί βομβάρδισαν και πάλι την περιοχή προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και αποτελειώνοντας το γήπεδο.
Πέντε αστέρων

Το «θέατρο των ονείρων», όπως το πρωτοαποκάλεσε ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Αγγλία μετά το «Γουέμπλεϊ», αλλά και το μόνο -μαζί με το στολίδι του Λονδίνου- που έχει εκτιμηθεί από την ΟΥΕΦΑ ως πέντε αστέρων και μπορεί να φιλοξενήσει τελικό του Champions League.

Στις εξέδρες του χωράνε 75.811 θεατές, ενώ το ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης είναι 76.962 θεατές στον ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας του 1939 ανάμεσα στη Γουλβς και την Γκρίμσμπι. Στον αγωνιστικό του χώρο έχουν διεξαχθεί αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο «εμφύλιος» ιταλικός τελικός του Champions League του 2003, ενώ προσεχώς θα ακολουθήσουν και παιχνίδια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Οχι» του CAS στον Ολυμπιακό Βόλου

Μετά από τα Πειθαρχικά Όργανα της UEFA και το CAS απέρριψε την έφεση που είχε κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου κατά της ποινής τριετούς αποκλεισμού από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο τάχθηκε υπέρ της απόφασης που είχε λάβει η UEFA τον περασμένο Αύγουστο, όπου και τον εβγαζε εκτός της συνέχειας του Europa League λόγω της συμμετοχής του στην υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Απογείωση


Πτήση… κορυφής με «πιλότο» τον Γουέιν Ρούνεϊ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Λίβερπουλ με σκορ 2-1 για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, κατακτώντας έστω και προσωρινά την κορυφή!

Τρία λεπτά χρειάστηκε ο Άγγλος για να «βυθίσει» τους «κόκκινους» στην απογοήτευση!

Ένταση πριν την έναρξη και στην ανάπαυλα του ματς!

Ο Ρούνεϊ έβαλε τέλος στις ελπίδες της Λίβερπουλ με γκολ στο 47ο και το 50ο λεπτό, ενώ αυτός που μείωσε στο τελικό σκορ ήταν ο Λουίς Σουάρες, εκμεταλλευόμενος λάθος του Φέρντιναντ στο 80’! Μόνοι στο ρετιρέ οι «κόκκινοι διάβολοι» με το +1 από τη Σίτι που παίζει την Κυριακή, στην 7η θέση παραμένει η Λίβερπουλ.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ λίγο έλειψε να προκαλέσει επεισόδιο όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Πατρίς Εβρά στον καθιερωμένο χαιρετισμό των δύο ομάδων πριν την πρώτη σέντρα! Η κόντρα των δύο συνεχίστηκε και στη φυσούνα προς τα αποδυτήρια στη λήξη των πρώτων 45 λεπτών! Ο Γάλλος μπακ ζήτησε τα ρέστα από τον Σουάρες, ο Σκρτελ μπήκε στη μέση και μαζί του σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων! Οι stewards μπήκαν στη μέση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα!

Α’ ημίχρονο:

Τα… νεύρα και η ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στα δύο «στρατόπεδα» πριν την έναρξη του αγώνα δεν είχαν συνέχεια στο παιχνίδι. Με ελάχιστες καλές ευκαιρίες, κυρίως παιχνίδι κέντρου, αλλά με τη Γιουνάιτεντ σαφώς ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν το πιο φυσιολογικό σκορ όταν οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Λουίς Σουάρες «χάθηκε» μόνος του στην επίθεση της Λίβερπουλ, ο Κάουτ όσο κι αν έτρεξε δεν βοήθησε τον συμπαίκτη του, ενώ η μεσαία γραμμή των «κόκκινων» έμοιαζε απούσα με πρώτο και καλύτερο τον Στίβεν Τζέραρντ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε σε μεγάλη μέρα τον Ντάνι Γουέλμπεκ που μαζί με τον Γούειν Ρούνεϊ κινούνταν συνεχώς μπροστά από την εστία του Ρέινα με στόχο να ανοίξουν ρήγματα. Αρκετές φορές τα κατάφεραν, ελάχιστες απείλησαν ουσιαστικά. Σε αντίθεση με τους επιθετικούς των «κόκκινων διαβόλων», αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο Πολ Σκόουλς! Ο βετεράνος άσος στο 31ο λεπτό από σέντρα του Γκιγκς είδε τον Ρέινα να του «λέει» όχι, σε εξ επαφής κεφαλιά!

Β’ ημίχρονο:

Το… αμφίρροπο ντέρμπι πήγε περίπατο! Και αυτό έγινε μέσα σε διάστημα τριών λεπτών! Τόσα χρειάστηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ για να σκοράρει δύο φορές και να «καθαρίσει» μόνος του το ματς! Αρχικά στο 47ο λεπτό από κόρνερ του Γκιγκς και δυνατό βολέ ο διεθνής φορ της Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ, για να το… κλείσει μόνος του στο 50’ από τραγικό λάθος του Σπίρινγκ και ασίστ του Βαλένσια!

Το σύνολο του Κένι Νταλγκλίς δεν είχε δύναμη να αντιδράσει. Ο «King Kenny» πέρασε στο παιχνίδι και τους Μπέλαμι και Κάρολ για να δώσουν επιθετική πνοή στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά ακόμη κι αυτοί έδειξαν να έχουν αποδεχτεί την ήττα. Η μετριότητα στην οποία κινήθηκε η Λίβερπουλ δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Ο Λουίς Σουάρες πέτυχε το στόχο του, σκοράροντας στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά το τελικό 2-1 που διαμόρφωσε στο 80ο λεπτό με κοντινό σουτ από λάθος κοντρόλ του Φέρντιναντ, δεν αρκούσε στους «κόκκινους» που έφυγαν ηττημένοι!

TO DERBY ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Καλές θεωρίες και αναλύσεις, αλλά σε αθλήματα όπως το μπάσκετ οι αριθμοί κρύβουν συνήθως περισσότερη αλήθεια από όση πολλές λέξεις. Το VOLOSFC.COM εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, σας παρουσιάζει τη στατιστική εικόνα της αναμέτρησης. Πού υπερέχει ο κάθε «αιώνιος» και ποιοι είναι οι κορυφαίοι παίκτες ανά κατηγορία, όπως προκύπτει από τους αριθμούς τους μέχρι τώρα σε Ευρωλίγκα και Α1.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες έναντι του αντιπάλου του στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός υπερέχει σε ευστοχία σε βολές, τάπες και κερδισμένα φάουλ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα, μεγαλύτερη ευστοχία στα τρίποντα, υπεροχή στα ριμπάουντ, στις ασίστ και τα κλεψίματα, λιγότερα λάθη και φάουλ σε βάρος του, καθώς και σημαντική υπεροχή στο ranking. Αναλυτικά η στατιστική και οι κορυφαίοι των «αιωνίων» ανά κατηγορία στους 14 αγώνες που έχουν δώσει στη φετινή Ευρωλίγκα:

Πόντοι υπέρ:
77,64 μ.ο. – 81,71 μ.ο. (375)
Σπανούλης μ.ο. 18,4 – Διαμαντίδης 10,1 μ.ο. (57)

Πόντοι κατά:
75,07 μ.ο. (371) – 71,64 μ.ο. (373)

Ευστοχία σε βολές:
75,5% (244/323) – 73,9% (201/272)
Πρίντεζης 91,3% (21/23) – Διαμαντίδης 95,8% (23/24)

Ευστοχία σε δίποντα:
52,4% (279/532) – 52,4% (311/594)
Παπανικολάου 65,8% (25/38) – Μάριτς 62,5% (15/24)

Ευστοχία σε τρίποντα:
34,1% (95/279) – 38,4% (107/279)
Γκετσεβίτσιους 44,7% (9/23) – Διαμαντίδης 47,5% (29/61)

Ριμπάουντ:
33,28 μ.ο.– 35 μ.ο.
Ντόρσεϊ 5,8 μ.ο. – Σάτο 6,1 μ.ο.

Αμυντικά ριμπάουντ:
23,21 μ.ο. – 23,92 μ.ο.
Ντόρσεϊ 4 μ.ο. – Σάτο 4,3 μ.ο.

Επιθετικά ριμπάουντ:
10,07 μ.ο. – 11,07 μ.ο.
Ντόρσεϊ 1,8 μ.ο.– Σάτο/Μπατίστ 1,9 μ.ο.

Ασίστ:
13,64 μ.ο. – 15,64 μ.ο.
Σπανούλης 4,2 μ.ο.– Διαμαντίδης 5,1 μ.ο.

Κλεψίματα:
5,85 μ.ο. – 8,5 μ.ο.
Ντόρσεϊ 1,5 μ.ο. – Διαμαντίδης/Καλάθης 1,4 μ.ο.

Λάθη:
14,07 μ.ο. – 12,42 μ.ο.
Σπανούλης 3,9 μ.ο. – Διαμαντίδης 2,4 μ.ο.

Τάπες:
3,35 μ.ο. – 2,64 μ.ο. (18)
Ντόρσεϊ 1,5 μ.ο. – Βουγιούκας 0,8 μ.ο.

Φάουλ υπέρ:
23,42 μ.ο. – 21,28 μ.ο.
Σπανούλης 6,5 μ.ο. – Βουγιούκας 3,3 μ.ο.

Φάουλ κατά:
22,07 μ.ο. – 20,28 μ.ο.
Χάινς 2,6 μ.ο. – Μπατίστ 2,3 μ.ο.

Ranking:
80,78 μ.ο. – 91,28 μ.ο.
Σπανούλης 18,1 μ.ο. – Διαμαντίδης 15,1 μ.ο.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Α1

Πολύ πιο ισορροπημένη είναι η κατάσταση στην Α1, όπου η σύγκριση των «αιωνίων» βάσει της στατιστικής βγάζει στο... νήμα κερδισμένο τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν σε άμυνα, ευστοχία σε βολές και τρίποντα, ριμπάουντ και τάπες, ενώ οι «πράσινοι» υπερέχουν σε επίθεση, ευστοχία στα δίποντα, ασίστ και κλεψίματα, ενώ έχουν λιγότερα λάθη και ελαφρώς υψηλότερο ranking. Αναλυτικά η στατιστική και οι κορυφαίοι των «αιωνίων» ανά κατηγορία στους αγώνες που έχουν δώσει στη φετινή Α1:

Πόντοι υπέρ:
85,62 μ.ο. – 85,93 μ.ο.
Πρίντεζης 14,1 μ.ο. – Διαμαντίδης 10 μ.ο.

Πόντοι κατά:
68,37 μ.ο. – 69,46 μ.ο.

Ευστοχία σε βολές:
75,3% (292/388) – 68,2% (249/365)
Σλούκας 92,9 (26/28) – Σμιθ 85,7% (18/21)

Ευστοχία σε δίποντα:
58,3% (353/605) – 62,5% (391/626)
Πρίντεζης 73,2% (71/97) – Τσαρτσαρής 78,3% (18/23)

Ευστοχία σε τρίποντα:
35,9% (124/345) – 33,1% (86/260)
Γκετσεβίτσιους 46,3% (31/67) – Διαμαντίδης 46,5% (20/43)

Ριμπάουντ:
34,6 μ.ο. – 33 μ.ο.
Ντόρσεϊ 6,8 μ.ο. – Σμιθ 4,1 μ.ο.

Αμυντικά ριμπάουντ:
24,6 μ.ο. – 22,2 μ.ο.
Ντόρσεϊ 4,8 μ.ο. – Σμιθ/Καϊμακόγλου 2,9 μ.ο.

Επιθετικά ριμπάουντ:
9,9 μ.ο. – 10,8
Ντόρσεϊ 2 μ.ο. – Σάτο 1,6 μ.ο.

Ασίστ:
16,9 μ.ο. – 18 μ.ο.
Σπανούλης 4,7 μ.ο. – Διαμαντίδης 4,9 μ.ο.

Κλεψίματα:
8,6 μ.ο. – 9 μ.ο.
Χάινς 1,1 μ.ο. – Νικ Καλάθης 1,5 μ.ο.

Λάθη:
13,8 μ.ο. – 13,7 μ.ο.
Λο 2,7 μ.ο. – Νικ Καλάθης 2,3 μ.ο.

Τάπες:
2,9 μ.ο. – 2,3 μ.ο.
Χάινς 1,3 μ.ο. – Βουγιούκας 0,6 μ.ο.

Ranking: 97,8 μ.ο. – 98,5 μ.ο.
Πρίντεζης 17,6 μ.ο. – Διαμαντίδης 14,2 μ.ο.

* Ο Ολυμπιακός στην Α1 έχει δώσει 16 ματς έναντι 15 του Παναθηναϊκού.

Τσαμπουκάς με Μανιάτη και Μανωλά....

Άναψαν τα αίματα μετά το τέλος του αγώνα στο “Γ. Καραϊσκάκης” ανάμεσα στον Γιάννη Μανιάτη και τον Κώστα Μανωλά, με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να φτάνει μέχρι το πούλμαν της ΑΕΚ για να ζητήσει εξηγήσεις!
Οι δύο παίκτες είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο στο ημίχρονο του αγώνα και τα νεύρα παρέμεναν και μετά τη λήξη της αναμέτρησης, όπως αποδείχθηκε.
Ο Μανιάτης έφτασε μέχρι το πούλμαν της ΑΕΚ για να ζητήσει τον λόγο, υπήρξαν ανταλλαγή πολλών... γαλλικών με παίκτες της Ένωσης και τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων έληξε το θέμα και δεν ξέφυγε η κατάσταση!

ΟΛΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤ.....

Κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού απεύθυνε με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης για το παιχνίδι μπάσκετ του Σαββάτου.

O σύλλογος και οι σύνδεσμοί μας, καλούν όλους τους φίλους του Ολυμπιακού να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας μας με τους Τιτάνες Παλαμά, που διεξάγεται στα πλαίσια του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Α1 ΕΣΚΑΘ. Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 17.30 το κλειστό του Ε.Α.Κ. θα πρέπει να είναι κατάμεστο. Τις τελευταίες αγωνιστικές, η ομάδα μας, παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη αγωνιστικά και διατηρώντας το πάθος που τη χαρακτηρίζει, έχει καταφέρει να πλησιάσει την κορυφή με τις συνεχόμενες νίκες της. Έτσι, η συνάντηση με τους πρωτοπόρους Τιτάνες Παλαμά, έχει μείζονα σημασία για την μετέπειτα πορεία. Οι αθλητές μας τιμούν τη φανέλα που φορούν. Το Σάββατο, έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τους στηρίξουμε και να τους ευχαριστήσουμε.
Ενημερώνουμε επίσης τα μέλη μας, ότι μπορούν να καταβάλουν τη συνδρομή τους για το 2012 αλλά και να εγγράφονται νέα μέλη, πριν και κατά τη διάρκεια όλων των εντός έδρας αγώνων των τμημάτων μας. Αγαπώ τον Βόλο, είμαι Ολυμπιακός Βόλου. Αγαπώ τον Ολυμπιακό Βόλου, είμαι μέλος του

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Έγιναν επιλεκτικοί υποβιβασμοί"

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης υποστήριξε ότι η τιμωρία ομάδων για την υπόθεση των στημένων αγώνων έγινε κατ' επιλογή το περασμένο καλοκαίρι και δεν τιμωρήθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες.
Ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού παραβρέθηκε σε συμπόσιο που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας Αθλητικού Δικαίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Δικαίου, με θέμα το νέο αθλητικό νόμο, τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα και το ντόπινγκ.
"Έγινε καινούργιος αθλητικός νόμος... Μα οι παλιοί έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα; Τι να τον κάνουμε τον καινούργιο νόμο, όταν δεν εφαρμόζονται αυτά που περιλαμβάνει. Τι μήνυμα στέλνουμε στην νεολαία, όταν μιλάμε επίσημα στο κοινοβούλιο για στημένους αγώνες;
Τι θα πει στημένοι αγώνες... Γιατί πέρσι το καλοκαίρι δεν πήγαν κατευθείαν στην Β' Εθνική, στην Γ΄Εθνική όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες, παρά έγινε κατ' επιλογή;
Εφαρμόστηκε ο νόμος ή σκοπιμότητα των νόμων;", είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρδινογιάννης.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Στοιχεία που σοκάρουν για τα στημένα στην Ελλάδα

Κρούση για να συμμετέχει στο στήσιμο αγώνα ομολογεί πως έχει δεχτεί ποσοστό της τάξεως του 30,3% των ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro).

Τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτή την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες ποδοσφαιριστές στην ανατολική και νότια Ευρώπη, είναι από ανησυχητικά έως… ανατριχιαστικά για τα στημένα ματς, το ρατσισμό και τη βία στο χώρο του ποδοσφαίρου.


Ποσοστό 23,6% παραδέχεται πως έχει λάβει γνώση για στημένο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται, ενώ η Ρωσία έχει τα πρωτεία με το ποσοστό να ανέρχεται στο 43,5%. Το 11,6% των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχεται ευθαρσώς πως έχει δεχτεί κρούση για να συμμετέχει στη χαλιναγώγηση αποτελέσματος ενός αγώνα, με την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια με ποσοστό 30,3%.


Από την έρευνα προκύπτει πως η μη έγκαιρη καταβολή δεδουλευμένων στους παίκτες συνδέεται με συμμετοχή τους σε στημένα ματς, καθώς από το 41,1% των ποδοσφαιριστών που δεν πληρώνονται στην ώρα τους, περισσότεροι από τους μισούς έχουν δεχτεί προσέγγιση για να στήσουν παιχνίδι.


«Τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά και αποτελούν καμπανάκι για ολόκληρο το ποδόσφαιρο, ακόμη και στη Δυτική Ευρώπη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της FIFPro, Άντονι Χίγκινς. «Στην ανατολική Ευρώπη οι παίκτες ανακαλύπτουν συχνά πως δεν πληρώνονται από τις ομάδες τους και γίνονται στόχοι της διαφθοράς όταν είναι ευάλωτοι».


Η έρευνα αποκαλύπτει πως το 9,6% των ποδοσφαιριστών καταγγέλλουν πως έχουν γίνει μάρτυρες ρατσιστικών επιθέσεων ή άλλης μορφής διακρίσεων, κυρίως από οπαδούς (κατά 65,3%). Επίσης ένας στους εννέα παίκτες έχει πέσει θύμα βίαιας συμπεριφοράς (11,7%), σε μεγαλύτερο ποσοστό από οπαδούς (55,8%), αλλά σε κάποιες περιπτώσεις από τη διοίκηση του συλλόγου (13,3%) ή και τον προπονητή της ομάδας (8,3%).


Μεταξύ των συμπερασμάτων της έρευνας, που θα δοθεί αναλυτικά στη δημοσιότητα, είναι και ότι το σύστημα αδειοδότησης που εφαρμόζεται για τους συλλόγους φαίνεται να αποτυγχάνει.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Της τελευταίας στιγμής......


-Οι μάνατζερς του Κάρλος Τέβες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, παρότι ο Αργεντίνος μένει μέχρι νεωτέρας στην Μάντσεστερ Σίτι, μία μεταγραφή σε ομάδα της Λατινικής Αμερικής και της Ρωσίας, καθώς η μεταγραφική περίοδος εκεί βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι φήμες για Κορίνθιανς και Ανζί αναμένεται να φουντώσουν για τα καλά τις επόμενες μέρες... ΚΠΡ ολοκλήρωσε μετά από πολλές ώρες διαπραγματεύσεων την μεταγραφή του Μπόμπι Ζαμόρα από την Φούλαμ.
Τότεναμ βρήκε τον αντικαταστάτη του Παβλιουτσένκο στο πρόσωπο του Λουίς Σαχά, ο οποίος άφησε την Έβερτον και θα αγωνίζεται στα «σπιρούνια» μέχρι το τέλος της σεζόν ως δανεικός.
Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε την απόκτηση του Νταβίντ Πισάρο από την Ρόμα με την μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν.
Πόρτο ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του Λούτσο Γκονσάλες από την Μαρσέιγ, με τον Αργεντίνο να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2014.
-Στην Λοκομοτίβ Μόσχας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρόμαν Παβλιουτσένκο της Τότεναμ, του οποίου η μεταγραφή θα κοστίσει 12,5 εκατ. ευρώ. Πολύ καλό deal για τους Σπερς, που πουλάνε ακριβά έναν αναπληρωματικό.
-Σύμφωνα με τα ρωσικά ρεπορτάζ ο Ρόμαν Παβλιουτσένκο θα συνεχίσει κατά 99% την καριέρα του στην Λοκομοτίβ Μόσχας, η οποία προσέγγισε την Τότεναμ για την απόκτησή του.
-Σύμφωνα με βρετανικά ρεπορτάζ η Τότεναμ έχει κάνει επίσημη προσφορά για τον Μίλος Κράσιτς της Γιουβέντους.
Σάντερλαντ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σωτήρη Κυργιάκου από την Βόλφσμπουργκ με την μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν.
-Στην απόκτηση του 21χρονου επιθετικού Λούκας Ρότζια από την Ιντερνασιονάλ με τη μορφή δανεισμού προχώρησε η Μίλαν, που ανακοίνωσε μέσω του site της το deal.
-Λίγο πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου στην Ιταλία, η Λάτσιο απέκτησε τον Αντόντιο Καντρέβα από την Τσεζένα, με τον Σιμόνε Ντελ Νέρο να ακολουθεί το αντίστροφο δρομολόγιο.
-Με επιτυχία πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις στην Σάντερλαντ ο Σωτήρης Κυργιάκος. Αναμένεται σε λίγο η ανακοίνωση και η παρουσίαση.
-Πόρτα στην Τότεναμ έριξε η Μαρσέιγ για τη μεταγραφή του Γάλλου επιθετικού, Λοΐκ Ρεμί, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Φωκαέων, Βινσέν Λαμπρίν.
Φούλαμ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρώσου επιθετικού Πάβελ Πογκρέμπνιακ από την Στουτγκάρδη, αφού πούλησε του Ζαμόρα στην ΚΠΡ και δεν μπόρεσε να «κλέψει» τον Μάξι Λόπες από την Μίλαν.
Η μεταγραφική περίοδος έκλεισε και επίσημα για τις ιταλικές ομάδες, με την Serie A  να είναι το πιο δραστήριο πρωτάθλημα.

Μπράγκα επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του πρώην αμυντικού της Αντερλεχτ, Σάμουελ.

-Επίσημα ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο Τιάγκο Μότα της Ιντερ.

-Στην Βιγιαρεάλ θα παραμείνει ο Βραζιλιάνος επιθετικός Νιλμάρ, ο οποίος έπαιξε δυνατά για την Λάτσιο. «Δεν υπάρχει χρόνος για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή» ήταν τα λόγια του τεχνικού διευθυντή των Μπιανκοσελέστι, Ιγκλι Τάρε.

-Επίσημα παίκτης της Ιντερ είναι ο Ιταλός αμυντικός χαφ, Αντζελο Παλόμπο, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός από την Σαμπντόρια μέχρι το τέλος της σεζόν με την οψιόν αγοράς να τοποθετείται στα 4 εκατ. ευρώ.
Λεβάντε είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Αλγερινού επιθετικού Αμπντελκάζερ Γκετζάλ, ο οποίος στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνίστηκε στην Τσεζένα. Ο 27χρονος αποκτήθηκε ως δανεικός από την Μπάρι.
Λάτσιο άδειασε θέση ξένου, καθώς παραχώρησε τον Χουάν Πάμπλο Καρίσο στην Κατάνια με την μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν και την οψιόν αγοράς να ορίζεται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Καρίσο πήρε τη θέση του επίσης Αργεντινού, Μαριάνο Αντούχαρ που επέστρεψε στην πατρίδα του.
Η Γουέστ Μπρομ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λίαμ Ρίτζγουελ από την Μπέρμιγχαμ. Το κόστος της μεταγραφής δεν έγινε γνωστό, όμως εκτιμάται ότι άγγιξε τα 4 εκατ. ευρώ.
Μάιντς ανακοίνωσε την απόκτηση του Μοχάμεντ Ζιντάν από την Ντόρτμουντ με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, με την οψιόν αγοράς να μη γίνεται γνωστή. Ο Αιγύπτιος επιθετικός επιστρέφει στην «Κοφέις Αρένα» μετά από 5 χρόνια.
-Την απόκτηση των Φερνάντο Μπελούτσι και Ρότζερ Ντε Καρβάλιο ανακοίνωσε μέσω του επίσμου site της η Τζένοα.
Πόρτο ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Μαρκ Γιάνκο από την Τβέντε, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησης και του Λούτσο Γκονσάλες από την Μαρσέιγ.
-«Έχω ανοιχτές εκκρεμότητες εδώ», δήλωσε ο Σισέ σχετικά με την επιστροφή του στην Αγγλία. O Τζιμπρίλ ανακοινώθηκε επίσημα από την ΚΠΡ για τα επόμενα 2.5 χρόνια!
Μονακό απέκτησε τον Ούγγρο μέσο Βλάντιμιρ Κόμαν από την Σαμπντόρια.

-Στη Σικελία μετακομίζει ο Ιταλο-Νιγηριανός επιθετικός Οσαριμέν Εμπάγκουα της Τορίνο, ο οποίος οδεύει προς την Κατάνια.

Πάρμα παραχώρησε δανεικό στην Σαμπντόρια τον Γκρατσιάνο Πελέ.
-O προπονητής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, τόνισε ότι συζήτησε χτες με τον Γκαλιάνι τη... ρελάνς για τον Τέβες, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ελπίδες προς το παρόν.
-Απέρριψε την πρόταση της Σιένα ο Πίπο Ιντσάγκι! «Σκέφτηκα να φύγω,α αλλά επέλεξα να μείνω στη Μίλαν και είμαι χαρούμενος παρότι δεν παίζω», τόνισε χαρακτηριστικά.
-Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Τουρκία, η Άρσεναλ κατέθεσε πρόταση ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μπουράκ Γιλμάζ της Τράμπζονσπορ.

Ναντ απέκτησε τον Νταμιάν Λε Ταλέκ με μεταγραφή ως το 2014, αφού ο Γάλλος επιθετικός έλυσε το συμβόλαιό του με την Ντόρτμουντ.

-Επίσημα δανεικός στην Ίντερ ο Γκουαρίν, αφού οι Νερατζούρι κατέθεσαν το συμβόλαιό του στη Λίγκα. Η ομάδα του Ρανιέρι, ο οποίος τον χαρακτήρισε «σπουδαίο παίκτη», πλήρωσε ένα εκατομμύριο για τον δανεισμό και αν θέλει να τον αποκτήσει σε μόνιμη βάση, θα πρέπει να πληρώσει στην Πόρτο 11 εκατομμύρια.
-«Είμαστε καθοδόν για τον σταθμό του τρένου, πρώτο παιχνίδι αύριο ως παίκτης της ΚΠΡ», γράφει στο twitter ο Σισέ.
-Ο αντιπρόεδρος της Γαλατάσαραϊ, Αντνάν Οζντούρκ ευχήθηκε καλή τύχη στον Καζίμ στη νέα του ομάδα, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει ραντεβού με τον Χλεμπ! Στον Ολυμπιακό δεν αποκλείουν τίποτα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτηθούν και οι δύο παίκτες!
Κίνγκσλεϊ Ουμουνέγκμπου είναι σύμφωνα με τους Ιταλούς ο επιθετικός που αποκτήθηκε από τη Μίλαν. Ο 23χρονος Νιγηριανός επιστρέφει στο Μιλάνο και «πιάνει» την τελευταία θέση ξένου, κάτι που σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχει... χώρος για τον Τέβες!
Τζιάνι Μουνάρι της Φιορεντίνα αποτελεί τον αντικαταστάτη του Παλόμπο στην Σαμπντόρια.
-O Kαντρέβα της Τσεζένα, η διοίκηση της οποίας αποκάλυψε και το θέμα, οδεύει προς Λάτσιο.
Οσέρ παραχώρησε δανεικό στην Μπρεστ μέχρι το τέλος της χρονιάς τον Ισάμ Τζεμάα.
Τζο Τζόρνταν, δεξί χέρι του Ρέντναπ στην Τότεναμ, αρνήθηκε να διαψεύσει ότι η ομάδα του θα κινηθεί για τον Μίλος Κράσιτς της Γιουβέντους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται κοντά στην... αρπαγή του ταλαντούχου αμυντικού Φρεντερίκ Βέσελι από την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ελβετός με καταγωγή από το Κόσοβο είναι γεννημένος το 1992 και θεωρείται πολύ εξελίξιμος.
-Xάλασε οριστικά η μετακίνηση του Σέρχιο Κόκε στον Άρη.
-Πρόταση για τον αρχηγό της Νόριτς, Γκραντ Χολτ κατέθεσαν οι Ρέιντζερς, που αναζητούν τον αντικαταστάτη του Γέλαβιτς.
-Επιβεβαιώνεται από την Ρωσία η κρούση της Ανζί για τον Αρσάβιν!
-Όπως όλα δείχνουν χαλάει του Χόντα στη Λάτσιο γιατί η ΤΣΣΚΑ ζητάει 7 εκατ. ευρώ μπροστά και οι Ιταλοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Βιγιαρεάλ για τον Νίλμαρ, όπως αποκάλυψε ο ατζέντης του Βραζιλιάνου. Οι λατσιάλι είναι κοντά και στον Σαπουνάρου από την Πόρτο, ενώ το «κίτρινο υποβρύχιο» έκανε κρούση στη Σάο Πάουλο για τον Κασεμίρο.
-Δανεικός στον Πανθρακικό από τον Ατρόμητο ο Νίκολα Μπέλιτς.
-Δανεικός στη γερμανική Φράιμπουργκ από τη Ζαντάρ ο Κροάτης επιθετικός Ιβάν Σαντίνι, που προορίζεται για αντικαταστάτης του Παπίς Σισέ.
-Περιζήτητος ο άσος της Φόλκιρκ Κάλουμ Χίγκινμποθαμ τον οποίο πολιορκούν Ρέιντζερς, Σέλτικ, Ίπσουιτς, Κρίσταλ Πάλας και Χάντερσφιλντ.
-Νέες πληροφορίες φέρνουν ξανά τον Χλεμπ σε θέση φαβορί αντί για τον Καζίμ για τον Ολυμπιακό! Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα έμεινε ελεύθερος και επίσημα και φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα! Σκληρό πόκερ μέχρι τέλους για τους δύο παίκτες!
Τζένοα ανακοίνωσε τους Φερνάντο Μπελούτσι και Ρότζερ ντε Καρβάλιο, οι οποίοι αποκτήθηκαν δανεικοί από Πόρτο και Φιγκεϊρένσε αντίστοιχα.
-Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Πίπο Ιντσάγκι στη Σιένα από τη Μίλαν.
-Eπίσημα δανεικός ο Μπριτζ στη Σάντερλαντ από την Μάντσεστερ Σίτι.
-Σενάρια από τη Βραζιλία κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Λούκας Μούρα της Σάο Πάουλο, μία περίπτωση που χρειάζεται αρκετά εκατομμύρια.
-Στη Μίλαν επιστρέφει ο Μικελάντζελο Αλμπερτάτσι, καθώς η Χετάφε τερμάτισε τον δανεισμό του.
-Δανεικός στην Μίλαν παραχωρήθηκε ο Σουλεϊμάν Μουντάρι, αμέσως μόλις η Ίντερ ολοκλήρωσε την απόκτηση του Παλόμπο από την Σαμπντόρια, για να καλύψει το κενό του Τιάγκο Μότα, που πηγαίνει Παρί Σεν Ζερμέν! Στο τέλος της χρονιάς, ο Μουντάρι αναμένεται να υπογράψει σε μόνιμη βάση με τους Ροσονέρι.
- H αρχική φημολογία τον ήθελα στην Μίλαν. Ο ατζέντης του δήλωνε ότι μένει Σαμπντόρια, αλλά τελικά η Ίντερ έκανε τη ρελάνς και απέκτησε τον Άνγκελο Παλόμπο δανεικό μέχρι το καλοκαίρι, έναντι 1.5 εκατομμυρίου ευρώ!
Γέλαβιτς έχει συμφωνήσει σε όλα με την Έβερτον, έχει περάσει τα ιατρικά τεστ, ενώ έχει επέλθει συμφωνία και με την ομάδα του. Μόλις ολοκληρωθεί η μεταγραφή, αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός στην Τότεναμ ο Σαχά.
-Τον Πίτερ Οντεμβίγκι θέλει η Φούλαμ για να αντικαταστήσει τον Μπόμπι Ζαμόρα, που πήγε στην ΚΠΡ
-ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΜΕ ΚΑΖΙΜ! Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Ολυμπιακός φέρεται να τα βρήκε σε όλα με τον διεθνή ποδοσφαιριστή και απομένει ένα έγγραφο από την Τουρκία για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή!
-Μια ανάσα από την απόκτηση του Τιάγκο Μότα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν και όπως αναφέρουν οι Ιταλοί μένουν τα τυπικά! «Η Ίντερ έφτασε σε συμφωνία με την Παρί για τον Τιάγκο Μότα», δήλωσε ο ατζέντης του.
 
-Ο ατζέντης του Ρομάν Παβλιουτσένκο δεν αρνήθηκε ότι ο πελάτης του είναι πιθανόν να αποχωρήσει από την Τότεναμ στη διάρκεια της ημέρας.
 
-Στην απόκτηση του Βορειοκορεάτη Τα-Σε Γιονγκ από την Μπόχουμ προχώρησε η Κολωνία.

-Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι κινήσεις της Άρσεναλ για τον Τόμας Άισφελντ. Ο ταλαντούχος 19χρονος πάει Λονδίνο με ένα εκατομμύριο.

- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Φρεντερίκ Νιμανί, ο οποίος έρχεται δανεικός με οψιόν αγοράς από την Μονακό.
Τσίρο Ιμόμπιλι, ο οποίος... έβγαλε μάτια στην Serie B με την Πεσκάρα παραχωρήθηκε από την Γιουβέντους -στην οποία άνηκε- στην Τζένοα.
-Aρκετοί σύλλογοι από Αγγλία ενδιαφέρονται για τον Κράσιτς, τον οποίο η Γιουβέντους είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει δανεικό.
-Η Σιένα έκανε πρόταση για τον Φίλιπο Ιντσάγκι και περιμένει την απάντηση και οι φήμες για νέο ενδιαφέρον των Ροσονέρι για τον Τέβες ξαναφούντωσαν!
-Xτυπάει σε όλα τα μέτωπα η Ανζί, αφού σύμφωνα με νέες φήμες έκανε κρούση στη Σίτι για Κόλο Τουρέ!
-H σύζυγος του Σισέ, Τζουντ, ανακοίνωσε... στο twitter την μεταγραφή του άνδρα της: «Επίσημα παίκτης της ΚΠΡ. Τόσο χαρούμενη!»
-Έκπληξη για την Καρσλρούη, η οποία αφού δεν κατάφερε να αποκτήσει τον Καράμπελα από την ΑΕΚ, προχωρά στην μεταγραφή του Ηλία Χαραλάμπους, πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και μέχρι πρότινος της Αλκής!
-Και η Σάντερλαντ στο παιχνίδι για Παβλιουτσένκο σύμφωνα με του Άγγλους!
-Σύμφωνα με το Skysports, ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του Σισέ στην ΚΠΡ.
-Οριστικά στην Ουντινέζε ο Πασιένσζα, η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του από την Γιουβέντους.
-Κοντά στην Οσέρ ο Σιλβέστρ.
Αρσάβιν έχει συνομιλίες με την Ανζί!
-Μπορεί ο Λεονάρντο να δήλωσε ότι η Παρί δεν θα πάρει κάποιον παίκτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο ατζέντης του Τιάγκο Μότα βρίσκεται στο Παρίσι και διαπραγματεύεται!
-Κοντά στην Ανζί ο Παβλιουτσένκο!

-Κοντά στην Τότεναμ ο Ρονταγιέγκα, το συμβόλαιο του οποίου με την Γουίγκαν λήγει το καλοκαίρι!
 
Σωτήρης Κυργιάκος παραχωρήθηκε δανεικός από την Βόλφσμπουργκ στην Σάντερλαντ. Δεύτερη κίνηση των «Μαύρων Γάτων» μετά τον δανεισμό του Μπριτζ.
 
-Συμφωνία ΚΠΡ με Φούλαμ για Ζαμόρα, στα 8 εκ. λίρες!
-Αγγλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Λίβερπουλ και της ΚΠΡ για τον Κάρλος Τέβες!
-Ο τεχνικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο, τόνισε ότι η ομάδα του δεν προχωρήσει σε μεταγραφή της τελευταία στιγμής.
-O Γουέιν Μπριτζ περνάει ιατρικές εξετάσεις, με τον δανεισμό του στην Σάντερλαντ να έχει δρομολογηθεί.
Ρέιβελ Μόρισον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περνάει ιατρικά τεστ στην Γουέστ Χαμ.
 
-H Γουέστ Χαμ συμφώνησε με την Μπέρμιγχαμ για την μετακίνηση του Λίαμ Ρίντζγουελ.
 
-Μένει στην ΑΕΚ ο Μανωλάς σύμφωνα με τον Αδαμίδη!
 
-Μετά τον Σισέ, η ΚΠΡ βρίσκεται σε επαφές με τη Φούλαμ για την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού, του Μπόμπι Ζαμόρα
 
Στόουκ προσπαθεί να αποκτήσει τον Τόμκινς από τη Γουίγκαν
 
-Σίτι και Ρόμα συμφώνησαν για τον Πιζάρο, ο οποίος παραχωρείται δανεικός στους Πολίτες!
-Σενάριο περί μεταγραφής του Ντεφό από την Τότεναμ στην Λίβερπουλ έχει κυκλοφορήσει την τελευταία ώρα στην Αγγλία!
-Συνεχίζεται η φημολογία για μετακίνηση με τη μορφή δανεισμού του Σαχά στην Τότεναμ από την Έβερτον, ενώ είναι πιθανό ο Πίεναρ να ακολοθήσει το αντίθετο δρομολόγιο!
-Συζητήσεις της Άρσεναλ με την Ντόρτμουντ για τον Τόμας Έισφελντ.
 
-Στην Ελλάδα ο Καζίμ για διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό!
 
Σάμπα αποτελεί το μεγάλο όνομα της Μπλάκμπερν, ζητάει μεταγραφή, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας ξεκαθαρίζουν ότι μένει στο Ίγουντ Παρκ.
-Διαπραγματεύσεις της Λάτσιο για τον Κράσιτς, στα δύο εκατομμύρια ευρώ η διαφορά με την Γιουβέντους, σύμφωνα με ρεπορτάζ από Ιταλία. Οι Γιουβεντίνοι πάντως δεν θέλουν να τον δώσουν στους λατσιάλι, αλλά σε σύλλογο του εξωτερικού.
-Κοντά στον αμυντικό Ράιαν Μπένετ από την Πιτέρμπορο η Σουόνσι.
-Ο Ιάπωνας Ρίο Μιγιαΐτσι παραχωρήθηκε δανεικός από την Άρσεναλ στην Μπόλτον, προκειμένου να πάρει παιχνίδια.

-Η Μίλαν απέκτησε την νεαρό Αυστριακό επιθετικό Φίλιπ Προσένικ από την Τσέλσι.

-H Ρόμα επιβεβαιώνει τις επαφές της με την Μάντσεστερ Σίτι για τον δανεισμό του Πιζάρο.

-Τον 17χρονο Κένεθ Ζοχόρε από την Κοπεγχάγη απέκτησε η Φιορεντίνα. Ο παίκτης είχε ακουστεί στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ενώ είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Ίντερ.
-ΚΠΡ και Λίβερπουλ ενδιαφέρονται για τον Αλεξάντερ Χλεμπ.
 
-H Γιουβέντους επιβεβαιώνει την απόκτηση του Σιμόνε Παντοΐν από την Αταλάντα για τα επόμενα πέντε χρόνια.
-Σύμφωνα με την Daily Mail, η Τότεναμ κινείται για τον Λούις Σαχά της Έβερτον.
Φιορεντίνα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ελ Χαμνταουί από τον Άγιαξ!
-Μετά τον Μότα που πήγε στην Κατάνια και τον Ιακουίντα που πηγαίνει Τσεζένα, απομένουν λεπτομέρειες για να πάει ο Πασιέντζα οδεύει προς Ουντινέζε, η οποία συμφώνησε με την Γιουβέντους!
-«Έχουμε επαφές και με Χλεμπ και με Καζίμ, αλλά ακόμα δεν υπάρχει καμία συμφωνία», λένε στον Ολυμπιακό!
Ντε Μπρουίν θα μείνει στην Γκενκ μέχρι το τέλος της χρονιάς δανεικός από την Τσέλσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
-Στην Έβερτον για τα ιατρικά ο Γέλαβιτς.
-Μόνο για Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς πηγαίνει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αφού η απόκτηση του Χλεμπ δείχνει να μην προχωράει.
-Ο ατζέντης του Παλόμπο διαψεύδει ότι πελάτης του θα αποχωρήσει για τη Μίλαν και τονίζει ότι ετοιμάζεται για το επόμενο παιχνίδι της Σαμπντόρια!
-Δανεικό με οψιόν αγοράςαναμένεται να αποκτήσει η Σίτι τον Νταβίντ Πιζάρο, σύμφωνα με τους Ιταλούς.
-Eπίσημα στον Παναιτωλικό ο Ακαλέ.
-O Mεξικανός Τζιοβάνι Ντος Σάντος είναι δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχής του στην Τότεναμ, αλλά ο ατζέντης του δηλώνει ότι θα μείνει στους Σπερς, παρά τις προτάσεις από Βιγιαρεάλ, Γρανάδα και ομάδες από Ρωσία και ΗΠΑ.
Τσόρλουκα της Τότεναμ συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.
-Σύμφωνα με το γερμανικό Kicker, η Λίβερπουλ προστέθηκε στους... μνηστήρες για τον Λούκας Μπάριος, τον οποίο διεκδικούν η Φούλαμ και η Σάντερλαντ.
-Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Μάρτιν Χάνσεν είναι κοντά στην  Βίμποργκ.
-Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, η Μπαρτσελόνα πήγε να κάνει το «μπαμ» για τον Τέβες, αλλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα αρνήθηκε!
-Ο Μαντσίνι δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Τέβες, αλλά Μίλαν, Παρί και Ίντερ παραμένουν τα φαβορί για την απόκτησή του. Πάει για θρίλερ...
Πογκρέμπνιακ έχει συμφωνήσει με την Φούλαμ σύμφωνα με τους Άγγλους και άνθρωποι των «Κότατζερς» έχουν μεταβεί στη Γερμανία για να κλείσουν τη μεταγραφή!
-Ο Κενυάτης ΜακΝτόναλντ Μαριγκά άφησε την Πάρμα για την Ίντερ τον Ιανουάριο του 2010, αλλά επέστρεψε στο Ένιο Ταρντίνι ως δανεικός, με τους Παρμένζι να διατηρούν οψιόν αγοράς του 50% των δικαιωμάτων του στο τέλος της χρονιάς!
-Στο Λονδίνο φουντώνουν οι φήμες ότι η Τσέλσι ετοιμάζει μια καλή κίνηση...
-Κοντά στην απόκτηση του Πιζάρο από την Ρόμα η Μάντσεστερ Σίτι!
 
-Γράψαμε νωρίτερα για Τσεζένα και Ιακουίντα και σύμφωνα με την  Gazzetta dello Sport, η νεοφώτιστη ομάδα τα βρήκε σε όλα με την Γιούβε για τον Ιταλό φορ.
 
-Τα ρεπορτάζ από την Βόρεια Αγγλία αναφέρουν ότι η Νιούκαστλ είναι κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αντριάν Μαριάπα από την Γουάτφορντ.
 
Εσπανιόλ απέκτησε τον Βίκτορ Σάντσες, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ξαμάξ.  Αυτή είναι η τρίτη μεταγραφή της καταλανικής ομάδας, η οποία απέκτησε επίσης τους Φελίπε Κουτίνιο και Καλού Ούτσε.
- Συνεχίζονται οι φήμες στην Αγγλία περί απόκτησης του Αντεμπαγιόρ από την Τότεναμ. Ο δυναμικός φορ αγωνίζεται δανεικός από τη Σίτι στους Σπερς και οι απολαβές του αποτελούν το μοναδικό «αγκάθι» για την ομάδα του Ρέντναπ!
 
-Ο αμυντικός της ΚΠΡ, Μπράντλεϊ Ορ, περνάει από ιατρικές εξετάσεις στην Μπλάκμπερν!
 
- Μπάσιμο της Φούλαμ για τον Πογκρέμπνιακ, η έκδοση ή μη της άδειας εργασίας αναμένεται να κρίνει την μεταγραφή!
 
-Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η Μονακό είναι κοντά στην απόκτηση του Γιώργου Τζαβέλλα!
 
-Όπως αναμενόταν, η Τσέλσι ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Κέβιν ντε Μπρουίν από την Γκενγκ. Ο παίκτης πάει στο Λονδίνο με... εξάμηνη καθυστέρηση, αφού αρχικά ήταν  να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από το καλοκαίρι! Η μεταγραφή επιβεβαιώνεται από τον βελγικό σύλλογο.
 
Κέβιν Ντέιβις δηλώνει... πιστός στην Μπόλτον και ετοιμάζεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο, αγνοώντας τις «σειρήνες» από το Σάντερλαντ!

Ρικάρντο Βαζ  Τε, ο οποίος το 2010 πέρασε αλλά... δεν ακούμπησε από τον Πανιώνιο, συμφώνησε με την Γουέστ Χαμ, σε μια προσπάθεια να «αναστήσει» την καριέρα του, έχονας δείξει τα πρώτα δείγματα στην Τσάμπιονσιπ!

- Η Μπλάκμπερν απέκτησε τον δίδυμο αδερφό του Μάρτιν Όλσον, Μάρκους και πλέον τα δύο αδέρφια αποτελούν κατοίκους...Ίγουντ Παρκ! Ο παίκτης ήθελε όσο τίποτα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Αγγλία.
 
Σρνταν Λάκιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Χόφενχαϊμ, καθώς η Βόλφσμπουργκ συμφώνησε να τον παραχωρήσει με την μορφή δανεισμού, με οψιόν αγοράς για τον Ιούνιο.
 
Νότιγχαμ Φόρεστ επιβεβαίωσε ότι η Τσέλσι κατάθεσε πρόταση ύψους 1.5 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του ταλαντούχου επιθετικού Πάτρικ Μπάμφορντ. Πολύ κοντά στους «Μπλε» ο παίκτης, αφού τα οικονομικά προβλήματα των «Tricky Trees» δεν τους επιτρέπουν να αρνηθούν.
-Οι Ιταλοί αναφέρουν ότι η Τσεζένα είναι κοντά στην απόκτηση του Βιντσέντσο Ιακουίντα,  με τον οποίο έχει συμφωνήσει. Αν αυτό συμβεί θα αποτελέσει τον τρίτο επιθετικό μετά του Αμάουρι και Τόνι που... στέλνει η Γιουβέντους.
- ΜΜΕ της Γερμανίας αναφέρουν ότι η Σάντερλαντ είναι πιθανόν να κάνει τη... ρελάνς για τον Λούκας Μπάριος, από τη στιγμή που η Φούλαμ αποσύρεται από την διεκδίκησή του.
-Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει ζητήσει έναν κεντρικό μέσο, έχοντας πρώτο όνομα στη λίστα του τον Άνγκελο Παλόμπο της Σαμπντόρια, ο οποίος είναι πιθανόν μέχρι το τέλος της μέρας να φοράει τη φανέλα της Μίλάν!


-Σπουδαία μεταγραφή για το επίπεδο της League One σημείωσε η ΜΚ Ντονς, η οποία έκλεισε από την Νιούκαστλ τον έμπειρο Άλαν Σμιθ, ο οποίος μπορεί να προσφέρει λύσεις τόσο στα χαφ, όσο και στην επίθεση.
 
-Σάντερλαντ και Μάντσεστερ Σίτι συμφώνησαν για τον Γουέιν Μπριτζ και οι «Μαύρες Γάτες» αποκτούν μία πολύ ποιοτική λύση από τα αριστερά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
 
- Η Έβερτον επανήλθε με νέα πρόταση ύψους 7,1 εκ. ευρώ για τον Νίκιτσα Γέλαβιτς, οι Ρέιντζερς την αποδέχτηκαν και ο 26χρονος φορ οδεύει για το Λίβερπουλ!
 
- Από την πλευρά τους, οι Γιαννιώτες έκλεισαν τον Ιταλοελβετό μεσοεπιθετικό Φαμπρίτσιο Τζαμπρέλα, ο οποίος αγωνιζόταν στη Σιόν. Συμφωνία για έξι μήνες.
 
- Λίγες ώρες αφού πήρε την ελευθέρας του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ζαουάντ Ζαϊρί συμφώνησε με την Ανόρθωση και αποτελεί έναν ακόμα ποδοσφαιριστή που «μεταναστεύει» από το ελληνικό πρωτάθλημα στo κυπριακό!