Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ !

Αντέχει και στα δύσκολα η Πόρτο. Οι «δράκοι» κατάφεραν να αποσπάσουν 1-1 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Superliga και να φύγουν «αλώβητοι» από μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ξεφεύγοντας 11 βαθμούς στην πρώτη θέση από τη δεύτερη Μπενφίκα, που έχει, βέβαια, ελπίδες να "ρίξει" τη διαφορά, εφόσον επικρατήσει της Μπέιρα Μαρ εκτός έδρας την Κυριακή. Από την πλευρά τους, τα «λιοντάρια» ανέβηκαν στην τέταρτη θέση προσωρινά, παραμένοντας στη ζώνη του Europa League, αλλά και ποντάροντας σε απώλειες των υπόλοιπων «μνηστήρων».

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και οποιαδήποτε από τις δυο ομάδες θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 κατάφεραν να προηγηθούν με τον Βαλντέζ στο 38’, για να ισοφαρίσει στο 57’ ο Φαλκάο. Μάλιστα, οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης άντεξαν, παρά το γεγονός πως έμειναν με δέκα παίκτες από το 68’, λόγω της αποβολής του Μαϊκόν.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίτσιο, Καρρίκο, Αντερσον Πόλγκα, Εβάλντο, Ζοάο Περέιρα, Πέδρο Μέντες (83' Σαλέιρο), Μανίς (69' Βούκσεβιτς), Βαλντέζ (66' Ντιαλό), Αντρέ Σάντος, Πόστιγκα, Λίεντσον

ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Μαϊκόν, Ρολάντο, Ράφα, Σαπουνάρου, Μπελούτσι, Ζοάο Μουτίνιο (86' Φουσίλε), Ρέγες, Φαλκάο (72' Οταμέντι), Χουλκ, Βαρέλα (65' Γκουαρίν)