Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Aτρόμητος - Άρης 2-1

Το θαυμάσιο γκολ του Μήτρογλου στο 90' έδωσε στον Ατρόμητο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου (2-1). Ο Φυτανίδης είχε ισοφαρίσει το γκολ του Καστίγιο, ο οποίος αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις και έφτυσε τον Σκόνδρα.

H εικόνα του αγώνα:
Μεταξύ ισοδύναμων ομάδων, συνήθως τη διαφορά την κάνουν οι λεπτομέρειες. Οι όποιες λεπτομέρειες. Στην αναμέτρηση του Περιστερίου ο Αρης μπήκε με μία φανερή διάθεση να πρεσάρει πολύ τους μέσους του Ατρομήτου και να βγάλει μεγάλα αποθέματα ενέργειας στο χορτάρι. Τα κατάφερε για ένα τέταρτο, στη συνέχεια οι Περιστεριώτες, που είχαν αλλαγές στην ενδεκάδα τους, ισορρόπησαν αλλά το ημίχρονο βγήκε χωρίς πολύ μεγάλες συγκινήσεις και χωρίς κλασικές ευκαιρίες αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Μήτρογλου στο 38’.
Οι λεπτομέρειες,  για τις οποίες σας μιλήσαμε στην αρχή, έκαναν την…εμφάνισή τους στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Καστίγιο εκμεταλλεύτηκε άριστα μία από τις σπάνιες αμυντικές αρρυθμίες του Ατρομήτου στο ματς  και εκτέλεσε από κοντά τον Ιτάνζ. Ότι δεν είχε κάνει ο Μήτρογλου με τον Βελλίδη στο 38’ δηλαδή.
Ο προπονητής των γηπεδούχων Γιώργος Δώνης δεν άφησε το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτο σε εκείνο το διάστημα και σε ένα διάστημα περίπου 10 λεπτών έκανε και τις τρεις αλλαγές που δικαιούνταν. Αλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2 με την προσθήκη του Αναστασάκου, φρέσκαρε τα χαφ του με Δημούτσο και Πίτου Γκαρσία και περίμενε το αποτέλεσμα των κινήσεων του.
Αυτό δεν άργησε να φανεί. Ο Ατρόμητος πίεσε, δημιούργησε φάσεις και στη φάση του 79’ δικαιώθηκε για τις προσπάθειές του ισοφαρίζοντας, απολύτως φυσιολογικά, με την κεφαλιά του Φυτανίδη. Και όχι μόνο αυτό. Εχοντας πλέον το momentum και με το σχήμα του να ρολάρει  οι Περιστεριώτες εξακολούθησαν να σφυροκοπούν την εστία του Αρη με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου. Αφού ο Ελληνας φορ έχασε αυτό που δεν χάνεται στο 85’ πήρε το αίμα του πίσω στο 90’ και με το εξαιρετικό σουτ που έπιασε χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στον Ατρόμητο.

Κλειδί αγώνα:
Οι αλλαγές του Γιώργου Δώνη άλλαξαν όλη την εικόνα του αγώνα και εν τέλει έριξαν την πλάστιγγα στην πλευρά του Ατρομήτου. Αντίθετα, ο Μιχαλήτσιος έδειξε ότι ο Αρης... χρειάζεται προπονητή.

MVP:
Ετσι όπως πήγε το ματς το βραβείο πηγαίνει στον Κώστα Μήτρογλου. Αφού κατάφερε να διαπληκτιστεί ακόμα και με συμπαίκτη του (Τάτο) για μία πάσα που δεν πήρε, έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 90’ με ένα καταπληκτικό γκολ-πρόκριση.

Ο αδύναμος κρίκος:
Ο Νέρι Καστίγιο. Σκόραρε, έπαιξε καλά, αλλά στις καθυστερήσεις τα γκρέμισε όλα με την αποβολή του και το φτύσιμο στον Σκόνδρα.