Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πτωχεύει η "Ε", "γλυτώνει" η ΕΡΤ!

Αίτηση υπαγωγής στην προστασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα υπέβαλε σήμερα η Χ.Κ. Τεγόπουλος, ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», που εδώ και μήνες αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Η αίτηση κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και αφορά στην υπαγωγή της εφημερίδας στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, όπως ορίζεται στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο Δημόσιο προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Με την τροπολογία προβλέπεται «η τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 32 του Ενιαίου Μισθολογίου όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται είτε στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είτε στην ΕΡΤ».
Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Παντελή Καψή, είχαν σήμερα τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑΠΟΕΣΥ μετά την οποία ανακοινώθηκε η εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, και ο γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, δήλωσαν «μερικώς ικανοποιημένοι» από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας. και της
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην παρουσίαση του νομοσχεδίου για την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, πρότεινε -χωρίς να έχει δικαιοδοσία- μείωση του ανταποδοτικού τέλους. Δίχως όμως να παρουσιάσει κάποια έρευνα για τη βιωσιμότητα της ΕΡΤ, αλλά και τις επιπτώσεις στη ΔΕΗ.
Μεγάλη… ανάσα για τα κανάλια η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να αναβληθεί για 12 μήνες η επιβολή του ειδικού φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Η καθυστέρηση του εν λόγω φόρου δίνει… παράταση ζωής.
Σύμφωνα με το θέμα που έγραψε στο koutipandoras.gr ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, διαπιστώνεται πως τα πρόσφατα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ και τα αντίστοιχα από το site της Μονής Βατοπεδίου, pemtousia.com, δεν είχαν και πολλές… διαφορές! Η ταύτιση απόψεων ήταν σχεδόν πλήρης.
Σε εμπορική συμφωνία για τη διάθεση του πλούσιου αθλητικού και κινηματογραφικού περιεχομένου της δορυφορικής πλατφόρμας Nova Cy, μέσα από την IPTV πλατφόρμα Cytavision στην Κύπρο, κατέληξαν οι διοικήσεις του Ομίλου Forthnet και της Cyta αντίστοιχα. Η εμπορική συμφωνία τίθεται άμεσα σε ισχύ και δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της υπηρεσίας Cytavision να απολαύσουν την απόλυτη τηλεοπτική εμπειρία που προσφέρουν τα κανάλια Novacinema και Novasports στην Κύπρο.
Το «Πρωινό ΑΝΤ1» γίνεται… βραδινό: αύριο, Σάββατο, στις 23:15 οι Χρήστος Φερεντίνος και Σίσσυ Χρηστίδου στρώνουν το γιορτινό τραπέζι για τους φίλους τους: Ορέστη Τζιόβα, Θάλεια Ματίκα, Τάσο Ιορδανίδη, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Τρύφωνα Σαμαρά, Ιωάννα Πηλιχού, Κώστα Φραγκολιά, Γιάννη Αϊβάζη, Θανάση Βισκαδουράκη, Μπέσσυ Μάλφα, Ευγενία Μανωλίδου, Γιώργο Χειμωνέτο και το γιορτάζουν με τραγούδι και χορό από τους ΟΝΙΡΑΜΑ.
Εορταστική ατμόσφαιρα, εκλεκτή παρέα και πολυαγαπημένα τραγούδια, περιλαμβάνει η εκπομπή «Στην Υγειά Μας» το Σάββατο στις 22:00, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας, η Αρετή Κετιμέ, η Ζωή Παπαδόπουλου, η Ζώη Τηγανούρια, ο Παναγιώτης Πράτσος, η Φιντέ Κοκσάλ, αλλά και οι Τάσος Χαλκιάς, Έλντα Πανοπούλου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Παύλος Κοντογιανίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Σπύρος Χαριτάτος, Νατάσα Μανίσαλη και Πέτρος Μπουσουλόπουλος μας χαρίζουν τραγούδια πολυαγαπημένα και διαχρονικά ενώ και η ομάδα κρουστών Ηχόδραση δίνει το δικό της ξεχωριστό χρώμα.
Στο «Stars System» του ALPHA την Κυριακή στις 14:15 η Μαρία Μπακοδήμου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος κάνουν… ποδαρικό στην Άση Μπήλιου. Ποια είναι τα σχέδια τους για το 2012 και τι αλλαγές θα έχουν στη ζωή τους;