Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

"Ο Μ. Ψωμιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της Καβάλας"

Η υπεράσπιση προσπαθεί να αποσυνδέσει τον Μάκη Ψωμιάδη από την ΠΑΕ ενώ αντίθετα ο Κούγιας, που είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, τόνισε πως ο Ψωμιάδης κάνει το κουμάντο στην Καβάλα.
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Πέππας, δικηγόρος της Καβάλας είπε: "Η εγκληματική οργάνωση που λένε πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από τρία άτομα για να συσταθεί σύμφωνα με τον νόμο. Τα τρία άτομα ήταν ο Παπακώστας που αθωώθηκε, ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας "Διαμαντής" αγνώστων λοιπών στοιχείων και ο γιός του, Σταύρος. Δηλαδή μένουν δύο άτομα, ο πατέρας και ο γιος. Δηλαδή ο πατέρας έδινε εντολή στον γιο να στήσουν παιχνίδι. Οι δύο τους δεν αποδεικνύεται πουθενά ότι έπαιζαν στοίχημα. Έχουμε το πιο αξιόπιστο σύστημα, καλύτερο από της ΟΥΕΦΑ".
Αντίστοιχα, ο κ. Μοροζίνης, δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη υποστήριξε: "Ενσταση έχουμε κάνει για πειθαρχική δικαιοδοσία οργάνων. Ο κ. Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει καμία διοικητική σχέση με την ομάδα". Ο κ. Παπαντωνίου, δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη είπε: "Πουθενά η ΟΥΕΦΑ δεν αναφέρει ότι έγινε αποδεδειγμένα προσυνεννοημένο παιχνίδι".
Ο Αλέξης Κούγιας, από την πλευρά του, είπε: "Το να γνωρίζω τι σημαίνει η οικογένεια Ψωμιάδη, αποτελεί αναγκαιότητα γιατί δεν θα μπορούσα να επιβιώσω στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τον κ. Σταύρο Ψωμιάδη τον γνωρίζω μόνο από κληρώσεις. Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνει. Γνωρίζω όμως πολύ καλά τον κ. Μάκη Ψωμιάδη. Τον γνωρίζω γιατί έχουμε προεδρεύσει και οι δύο της ΑΕΚ. Εγώ το 1997-98 και αργότερα ο Ψωμιάδης. Η γνώση που έχω είναι ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης, μέτοχος της Καβάλας είναι ο Μάκης Ψωμιάδης. Επειδή υπάρχει νομικό κώλυμα, λόγω της υπόθεση με την ΑΕΚ, επελέγη ο Σταύρος Ψωμιάδης να διοικεί".
Σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου προς τον Κούγια για το αν γνωρίζει αν ο Ψωμιάδης έχει δωροδοκήσει, απάντησε: "Δεν γνωρίζω για τίποτε άλλο για τον κ. Ψωμιάδη εκτός των δύο παιχνιδιών, ΠΑΣ Γιάννενα-Καβάλα και Καρδίτσα-Καβάλα. Δεν ξέρω αν πλήρωσε ο Μάκης Ψωμιάδης. Στο ΠΑΣ Γιάννενα- Καβάλα ο ΠΑΣ άλλαξε τα 8/11 της ομάδας του, μου έκανε εντύπωση. Ο Ογιος τρομοκρατήθηκε από ένα περιστατικό πριν από τον αγώνα. Ο κ. Μάκης Ψωμιάδης πήγε σε ένα μαγαζί με αστακούς και πυροβολούσε αστακούς, παρουσία του κ. Χριστοβασίλη. Αυτά μου είπε ο κ. Βήτας (σ.σ. νομικός σύμβουλος του ΠΑΣ). Αυτό τρομοκράτησε τους ανθρώπους του ΠΑΣ και τον Ογιος. Την εποχή που έγινε το Καρδίτσα- Καβάλα 1-0, βρίσκονταν στην Καρδίτσα οι Κασιμάτης (εποχής Β. Μητρόπουλου δεξί χέρι) και Κωτούλας (ιδιοκτήτης Αναγέννηση Καρδίτσας). Το ενδιαφέρον πρόσωπο όμως είναι ο τότε προπονητής της Καρδίτσας Περικλής Αμανατίδης. Αγωνιστικά ήταν ένα σκορ έκπληξη, που όσοι το γνώριζαν πιθανότατα θα έβγαλαν πολλά λεφτά. Μπήκαν στο ποδόσφαιρο μετά το 2005, μπράβοι και κακοποιοί. Προστάτες και μπράβοι έγιναν ιδιοκτήτες ομάδων. Οι άνθρωποι αυτοί, ο Τσακογιάννης με τα όπλα, ο Μπέος διαφορετικά, δημιουργούν ένα κλίμα".
Ο Σταύρος Ψωμιάδης, από την πλευρά του, είπε στην απολογία του: "Εχω εξευτελιστεί σαν άνθρωπος, και το τεκμήριο αθωότητας έχει καταστρατηγηθεί. Αποφάσισα να ασχοληθώ με ΠΑΕ Καβάλα μετά από προτροπή του Δημάρχου Καβάλας. Όταν ξεκίνησα σαν μέτοχος δεν είχα ιδιότητα μέλους ΔΣ, την απέκτησα αργότερα. Το 2008 αγόρασα ένα ποσοστό από έναν μέτοχο. Δεν είχε καμία σχέση ο πατέρας μου με την ΠΑΕ, και δεν έχει κανένα νομικό κώλυμα (σε αντίθεση με ότι είπε ο Κούγιας) αν ήθελε να ασχοληθεί με κάποια ομάδα. Απλά δεν ήθελε να μπει στην ομάδα. Είμαι ιδιοκτήτης γραφείου real estate και έχω ακίνητα και χώρους εστιάσεως".