Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ο… Σούπερ Μάριο που απογοητεύει

Τον... περσινό του εαυτό ψάχνει ο Μάριο Μπρέσκα που απογοητεύει τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου με τις εμφανίσεις του στο Europa Leauge, μέχρι στιγμής.
Ο Σλοβάκος είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου με τις περισσότερες ευρωπαϊκές παραστάσεις, ωστόσο, με τις εμφανίσεις του μέχρι στιγμής στα προκριματικά του Europa League, δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό Μπρέσκα που σκόραρε, δημιουργούσε και ήταν ηγέτης των Θεσσαλών. 

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός τη σεζόν 2010-11 πραγματοποίησε μία εκπληκτική χρονιά και η απόδοσή του ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» της Μαγνησίας στην είσοδό τους στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Συγκεκριμένα, σε 30 αγώνες πρωταθλήματος σκόραρε 8 φορές, ενώ δεν έχασε παιχνίδι για… κανένα λόγο. Μάλιστα, ο 31χρονος είχε πετύχει και το παρθενικό γκολ των Βολιωτών στην επιστροφή τους στα μεγάλα… σαλόνια, χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο, την πρώτη αγωνιστική του περασμένου πρωταθλήματος. Ακολούθησαν άλλα επτά γκολ μεταξύ των οποίων ένα κόντρα στην ΑΕΚ (4η αγων. ), δύο στο θεσσαλικό ντέρμπι κόντρα στη Λάρισα (22η αγων.) και ένα απέναντι στον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (30η αγων.).

Στα πλέι οφ, παρά την τελευταία θέση που κατέκτησαν οι Βολιώτες, το όνομα του Μάριο Μπρέσκα βρισκόταν στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων παικτών του μίνι πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ήταν πρώτος στις ασίστ (2) και πραγματοποίησε τα πιο επιτυχημένα γεμίσματα (14/62). 

Ο Σλοβάκος διεθνής, πριν παίξει στα προκριματικά του Europa League με τη φανέλα του Βόλου, είχε την τύχη να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον Πανιώνιο (UEFA Cup 2004-05), τον ΑΠΟΕΛ  (Champions League 2009-10) αλλά και με την Μάταντορ Πούχοφ της πατρίδας του (UEFA Cup  2001-02, 2002-03, 2003-04).

Ωστόσο, στις πρώτες τρεις αναμετρήσεις που έχει δώσει με τους «ερυθρόλευκους», φαίνεται πως βρίσκεται μακριά από τις καλές του εμφανίσεις. Παρά την επιτυχημένη πορεία των παικτών του Γκράθια μέχρι στιγμής, η απόδοσή του αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα τόσο στην Ευρώπη όσο και στα εγχώριο πρωτάθλημα. 

Στα τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι στιγμής στο Europa League, είναι κυριολεκτικά άλλος … άνθρωπος. Επιχειρεί σπάνια ατομικές ενέργειες και δεν βοηθά τους συμπαίκτες του πραγματοποιώντας τις εξαιρετικές ασίστ της περασμένης σεζόν. Mάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός του έκρουσε το... καμπανάκι στο παιχνίδι του Λουξεμβούργου, καθώς τον αντικατέστηκε στο 67' της αναμέτρησης. 

Το παιχνίδι με την Ντιφερντάνζ σήμερα το βράδυ αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία ώστε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις της περασμένης σεζόν. Ο Χάβι Γκράθια -κατά  πάσα πιθανότητα- θα τον τοποθετήσει για ακόμα μία φορά στην αρχική ενδεκάδα. Όλα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι του.

                                                                                                                             
                                                                                                                                     ΠΗΓΗ :SDAY.GR