Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Κυριακή, κοντή γιορτή... ...

Αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για τη μεγάλη ανατροπή στους μεν, σιγουριά πως την Κυριακή θα στεφθούν πρωταθλητές μπροστά στο κοινό τους για τους δε… Έτσι βρίσκει η επόμενη μέρα του τρίτου τελικού (76-68) Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Ποιοι λόγοι γεμίζουν αισιοδοξία «ερυθρόλευκους» και «πράσινους» εν όψει του ερχόμενου ματς. Δείτε τι λέει η προϊστορία για τους τέταρτους τελικούς.

Πολλαπλά κερδισμένος

Τα χαμόγελα και η αισιοδοξία επέστρεψαν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού μετά τη χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού με 76-68. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιπαρήλθαν την κακή εμφάνιση στη δεύτερη περίοδο και βελτιώνοντας αισθητά την άμυνά τους στο δεύτερο μέρος έφτασαν στη νίκη, που όχι απλώς τους κρατά ζωντανούς στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά παράλληλα τους «όπλισε» με αυτοπεποίθηση και πίστη για τη μεγάλη ανατροπή. Ένα επιπλέον κέρδος για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν η συμβολή δύο ξεχασμένων παικτών, του Μιχάλη Πελεκάνου και του Γιώργου Πρίντεζη. Ερχόμενοι από το βάθος του πάγκου πέτυχαν από δύο τρίποντα, έδωσαν ώθηση και ενέργεια στην υπόλοιπη ομάδα και έπιασαν εξ απήνης τους «πράσινους». Κι όλα αυτά σε μια βραδιά που εξαιρουμένου του Γιάννη Μπουρούση, τα υπόλοιπα «βαριά» χαρτιά της ομάδας, Σπανούλης και κυρίως Παπαλουκάς-Τεόντοσιτς, βρέθηκαν ξανά μακριά από τον καλό τους εαυτό. Με όπλο την ψυχολογία και ελπίζοντας πως τα ατού τους θα σταθούν στο ύψος τους, οι Πειραιώτες ετοιμάζονται πλέον για την ισοφάριση.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του γνωρίζουν, ωστόσο, πως τα δυσκολότερα έρχονται. Την Κυριακή στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ θα πρέπει να παρουσιάσουν πολύ καλύτερο πρόσωπο αν θέλουν να αλώσουν για δεύτερη φορά φέτος το άντρο του Παναθηναϊκού, να φέρουν τη σειρά στα ίσα (2-2) και να διεκδικήσουν τον τίτλο σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει μπροστά στο κοινό τους (αφού όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα δεν θα επιφέρουν κάτι παραπάνω από ένα βαρύ πρόστιμο) στο ΣΕΦ.

«Όχι στο σπίτι μας»

Βέβαιοι πως δεν θα επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να κάνει το 2-2 και την Κυριακή θα είναι νικητές στο ΟΑΚΑ πανηγυρίζοντας το ένατο συνεχές πρωτάθλημα μπροστά στον κόσμο τους είναι όλοι στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Αρκεί να μην παρουσιάσουν το ίδιο κακό πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου, ειδικά της τρίτης περιόδου, στον χθεσινό αγώνα. Η έλλειψη καθαρού μυαλού, που αποτυπώθηκε στα δώδεκα λάθη στην επανάληψη, η κακή κυκλοφορία της μπάλας και η αστοχία στοίχισαν στους «πράσινους» τη δυνατότητα να κατακτήσουν με 3-0 τον τίτλο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διέκρινε το πρόβλημα και οι μέρες μέχρι τον τέταρτο τελικό της Κυριακής θα περιλαμβάνουν πολύ ανάλυση μέσω του βίντεο.

Την ερχόμενη Κυριακή οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν δύο όπλα επιπλέον. Πρώτο και μεγαλύτερο ο κόσμος τους, που αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά το ΟΑΚΑ, στο οποίο ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος σε τελικούς ως γηπεδούχος για 27 σερί ματς (τελευταία ήττα σε τελικό το 1993 στη Γλυφάδα). Το δεύτερο είναι ο Στράτος Περπέρογλου, που ανεβάζει ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες και πιθανότατα θα βρίσκεται τουλάχιστον στη δωδεκάδα.