Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΦΕΥΓΑΤΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ......!

 Και τώρα τι; Η «βόμβα» έπιασε απροετοίμαστους τους πάντες, ακόμη και τους ανθρώπους που συναναστρέφονται καθημερινά τους Αγγελόπουλους και δεν είχαν ιδέα για την σημερινή τους απόφαση.
 
Το σενάριο για Μαρινάκη
Ηδη το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη ακούγεται από την ώρα που εκδόθηκε ανακοίνωση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Θυμίζουμε πως μετά το τέλος των τελικών ο Μαρινάκης στήριξε με ανακοίνωσή του τους Αγγελόπουλους ενώ κατά καιρούς έχει παρακολουθήσει αγώνες μπάσκετ δίπλα – δίπλα με τα αφεντικά της ΚΑΕ…
Οσον αφορά τις αιτίες αποχώρησης… Αναμφισβήτητα οι Αγγελόπουλοι είναι απογοητευμένοι από πολλά πράγματα στο χώρο του μπάσκετ και κυρίως από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή αλλαγή τα τελευταία χρόνια, παρότι το άθλημα οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Από την άλλη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει αναστάτωση στην ΚΑΕ, η οποία δείχνει σαφώς επηρεασμένη από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας.
Πάντως να σημειώσουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν από τους... υποψήφιους αγοραστές της ΚΑΕ πριν την πάρουν στα χέρια τους οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, ενώ πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση που στήριζε τα αφεντικά της ΚΑΕ...
 
Απλήρωτοι αρκετοί παίκτες
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν παίκτες που είναι απλήρωτοι επί 4 μήνες, κάποιοι άλλοι που είναι απλήρωτοι επί 2,5 μήνες και πως οι μάνατζέρ τους εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγών! Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα έχουν δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και σε περίπτωση που δεν πάρουν «εγγυήσεις» για τα δεδουλευμένα είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ακόμη και στη FIBA!
Βέβαια υπάρχουν και παίκτες οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και να περιμένουν μέχρι τέλους τους «ερυθρολεύκους». Ακόμη κι αν έχουν να λάβουν χρήματα πολύ περισσότερο καιρό (σ.σ. Βασιλόπουλος), ήτοι επτά μήνες περίπου!!!
Επίσης, σε αρκετούς παίκτες έχει προταθεί μείωση για τη νέα σεζόν, ωστόσο δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από τους μανατζέρ τους. Ηδη από το μεσημέρι επικρατεί αναστάτωση στον Ολυμπιακό, τόσο από την πλευρά των παικτών όσο και από τους ατζέντηδες που είχαν συνηθίσει να κάνουν «καλές» δουλειές με την οικογένεια Αγγελόπουλου.
Τα δεδομένα για τους παίκτες
Την ίδια στιγμή, οι Λιθουανοί έβγαλαν σενάριο πώλησης του Σπανούλη και μπορεί το σενάριο να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα… Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί ο μάνατζερ του παίκτη έχει αρχίσει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό της αποχώρησης, αν και πρώτα θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να συζητήσει με τον Ολυμπιακό.
Ηταν δεδομένο πως ακόμη κι αν παρέμεναν οι Αγγελόπουλοι θα πρότειναν μείωση αποδοχών στον Σπανούλη, ωστόσο τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα γι αυτόν μετά την τελευταία εξέλιξη. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο διεθνής γκαρντ δέχεται πιέσεις από την τουρκική Εφές Πίλσεν, είναι βέβαιο ότι θα ενδιαφερθούν και οι Ισπανοί μόλις «βγει» στην αγορά και δεν αποκλείεται να πει το «ναι», αν δεν αλλάξει δραματικά η κατάσταση και δεν διασφαλίσει τα επόμενα δύο χρόνια του συμβολαίου του.
Στην περίπτωση του Τεόντοσιτς, ο μάνατζερ του παίκτη έχει γίνει αποδέκτης του ενδιαφέροντος αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, με την προϋπόθεση πως καμία εξ αυτών δεν προτίθεται να καταβάλει το 1,3 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσουν την «ελευθέρας» του παίκτη. Κι αυτό διότι το κόστος της μεταγραφής, μαζί με το συμβόλαιο, θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Αρα, στην προκειμένη περίπτωση, ο Ολυμπιακός ή θα πρέπει να κρατήσει τον παίκτη με το υπάρχον συμβόλαιο (700.000 ευρώ) ή να τον παραχωρήσει προκειμένου να γλιτώσει χρήματα, χαρίζοντάς του την «ελευθέρας».
Αυτοί που είναι πιο κοντά στην αποχώρηση είναι αυτοί που δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο, όπως ο Μαυροκεφαλίδης (φέρεται να έχει πρόταση από τη Ρωσία), ο Γκόρντον (τον θέλουν στην Ιταλία), ο Παλαουκάς (αν και δεν ήταν στα πλάνα για τη νέα σεζόν), ωστόσο άπαντες πρώτα θα μιλήσουν με τον Ολυμπιακό για το τι μέλλει γενέσθαι.
Οδεύει προς Μπαρτσελόνα ο Παπαλουκάς
Βέβαια ο (πρώην) αρχηγός του Ολυμπιακού έχει στα χέρια του (μεταξύ άλλων) ενδιαφέρον (αλλά όχι πρόταση) της Μπαρτσελόνα! Η συγκεκριμένη περίπτωση δελεάζει πολύ τον 34χρονο πλέι μέικερ, ακόμη και αν χρειαστεί να ρίξει τις απαιτήσεις του (είχε 3 εκατομμύρια ευρώ συμβόλαιο) περίπου στο ένα εκατομμύριο! Ο Μπουρούσης θεωρείται παρελθόν πριν καν την ανακοίνωση των αδερφών Αγγελόπουλων (γιατί σε περίπτωση που αποχωρήσουν δύσκολα θα μπορεί να καλυφθεί το συμβόλαιό του ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ) αλλά θα πρέπει πρώτα να απολογηθεί.
Για τους υπόλοιπους τα πάντα είναι ανοικτά. Ο Νεστέροβιτς δύσκολα θα παραμείνει με ένα εκατομμύριο ευρώ, αν και μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Μπουρούση είχαν γίνει σκέψεις από τον Ίβκοβιτς για παραμονή του στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και τη νέα σεζόν. Ο Πρίντεζης ακόμα δεν έχει λάβει κάποιο ποσό από τα 110.000 ευρώ που είχε συμφωνήσει για ενάμιση μήνα. Παρόλα αυτά έχει διάθεση να περιμένει, ενώ στο μεσοδιάστημα θα αναμένει τις εξελίξεις όσον αφορά το μέλλον του.
Οι Έρτσεγκ, Νίλσεν, Κέσελ δεσμεύονται με συμβόλαιο, αλλά η πρόθεση της ΚΑΕ ήταν να τους δώσει δανεικούς. Τώρα, ίσως και να αλλάξουν τα δεδομένα αρκεί να ρίξουν τις απαιτήσεις τους. Αν όχι το πιθανότερο ειναι να δοθούν σε άλλες ομάδες. Αρκεί να βρεθούν για να καλύψουν τα συμβόλαιά τους.
Οι εξελίξεις τρέχουν και ενδεχομένως μέχρι το βράδυ να έχουν γίνει επαφές μεταξύ των εκπροσώπων των παικτών και της διοίκησης προκειμένου να αναζητηθούν οι λύσεις.