Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

"Η Μπάγερν της Ελλάδας ο Ολυμπιακός!"

Τα καλύτερα είπε για τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε ο Έβαλντ Λίνεν, σε συνένετυξη που έδωσε στην «Ruhr Nachrichten» με αφορμή τον αποψινό αγώνα των "ερυθρόλευκων" με την Ντόρτμουντ για το Champions League. "Τον Τζιμπούρ τον ήθελα και εγώ", δήλωσε.
Για τις διαφορές με την ομάδα που είχε στα χέρια του ο ίδιος:
«Η ομάδα που έχει τώρα ο Ολυμπιακός δεν έχει μεγάλη σχέση με εκείνη που είχα εγώ όταν ήμουν στον πάγκο, άρα δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Υπήρχε και όταν ήμουν εγώ στον πάγκο ο Μέλμπεργκ, αλλά η ομάδα έχει αλλάξει σημαντικά. Τον Τζεμπούρ, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Ντόρτμουντ, τον ήθελα τότε που ήμουν στην ομάδα. Τον γνώριζα από τη συνεργασία μας στον Πανιώνιο. Είναι ένας πολύ κινητικός και επικίνδυνος παίκτης».

Για τις συμβουλές που δίνει στη Ντόρτμουντ για το αποψινό ματς:
«Η Ντόρτμουντ θα πρέπει να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο, καθώς φαίνεται ευάλωτος υπό τέτοιες συνθήκες. Θα πρέπει επίσης να προσέχει τις αντεπιθέσεις, στις οποίες ο Ολυμπιακός είναι δυνατός».
 
Για τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού:
«Ο Ολυμπιακός είναι για την Ελλάδα ό,τι η Μπάγερν για τη Γερμανία. Οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές. Ο Ολυμπιακός είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και υπάρχει η προσδοκία να συνεχίσει τουλάχιστον στο Europa League».
 
Για το πόσο επηρεάζει η κρίση τις ομάδες στην Ελλάδα:
«Οι ομάδες είναι πλέον υποχρεωμένες να πληρώνουν μεγάλους φόρους και αυτό ήταν ένα ορόσημο. Οι παίκτες κοστίζουν πλέον πολύ περισσότερο από ό,τι πριν. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στο κόστος ενός Άλμπερτ Ριέρα και αυτός πήγε στην Τουρκία. Διαπιστώνω μία αλλαγή φιλοσοφίας στον Ολυμπιακό. Πλέον βλέπω πολλούς περισσότερους Έλληνες στην ομάδα. Παλαιότερα αυτό ήταν σπάνιο. Ο Φετφατζίδης, για παράδειγμα, είναι μεγάλο ταλέντο».
 
Για τους λόγους που ο Πάντελιτς μένει συνήθως στον πάγκο:
«Ο Τζεμπούρ είναι νεότερος και πιο γρήγορος. Ταιριάζει τέλεια στο 4-2-3-1».
 
Για τη μάχη της εξέδρας στο αποψινό ματς:
«Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο κόσμος της Ντόρτμουντ θα έχει το πάνω χέρι στη μάχη της εξέδρας. Οι 3.5000 φιλοξενούμενοι θεατές στο ‘Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ’ είναι σαν τον ήχο που κάνει ένα ποντίκι σε μία μεγάλη αίθουσα».