Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Γερμανικό «όχι» για το φιλικό!

Επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με όσα διαδραματίζονται μεταξύ των δύο χωρών, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας αρνήθηκε τη φιλοξενία του φιλικού αγώνα Ελλάδας - Ρουμανίας!

Εναν αγώνα - είχε προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου στην πόλη Ρότλιγκεν - τον οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 4.000 ομογενείς που διαμένουν μόνιμα στη Γερμανία, με τις αρχές της χώρας να φοβούνται υβριστικά συνθήματα και πανό, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην περίπτωση που υπήρχε απάντηση από τους ντόπιους φιλάθλους.
Αν και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το «όχι» στην ΕΠΟ δεν έγιναν γνωστές, οι πληροφορίες θέλουν τους υπευθύνους της γερμανικής ομοσπονδίας να έχουν θορυβηθεί από τα όσα διαδραματίσθηκαν στο παιχνίδι Ολυμπιακός - Ντόρτμουντ.
Από την ελληνική πλευρά δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση. Το μόνο που διέρρεε ήταν το αναμφισβήτητο γεγονός πως η συμπεριφορά των περίπου 4.000 φίλων του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο «Βεστφάλεν» το βράδυ της Τρίτης στον αγώνα με την Ντόρτμουντ, ήταν σε καθαρά αθλητικά πλαίσια.
Οι χτεσινές εξελίξεις αφήνουν στον «αέρα» τη διεξαγωγή του (κλεισμένου) αγώνα Ελλάδας - Ρουμανίας. Οι αρμόδιοι της ΕΠΟ εξετάζουν την περίπτωση της Αυστρίας προκειμένου να γίνει το παιχνίδι. Ομως παραμένει άγνωστο αν θα δεχτεί τη διεξαγωγή του αγώνα και η Ομοσπονδία της Αυστρίας, από την στιγμή που οι γείτονές τους Γερμανοί δεν δέχονται τη φιλοξενία του ματς για λόγους ασφαλείας.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να υπολογίζει πλέον μόνο στο παιχνίδι με τη Ρωσία, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 11 του μήνα, στο «Καραϊσκάκη».
Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα ανακοινώσει αύριο τα ονόματα των διεθνών που θα έχει στη διάθεσή του για τα δύο παιχνίδια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι «ξενιτεμένοι» Τζόρβας, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Πέτσος, Τζιόλης, Κονέ, Πλιάτσικας, Σαμαράς, Γκέκας, Χιώτης, Τζαβέλλας και Μόρας.
Οι έλληνες διεθνείς θα συγκεντρωθούν την προσεχή Δευτέρα και προβλέπονται καθημερινές προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Λόγω των φιλικών παιχνιδιών της εθνικής ομάδας, δεν θα διεξαχθεί αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας στις 12 και 13 Νοεμβρίου. Η 10η αγωνιστική θα γίνει το Σαββατοκύριακο 19-20 του μήνα.