Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πρόκριση για Ρεάλ, "πάρτι" για Μπάγερν, Άγιαξ και Σίτι

Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (έφτασε τα 100 γκολ με τους "μπλάνκος") η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στο "Ζερλάν" τη Λιόν με 2-0 και σφράγισε την πρόκριση στους "16" του Champions League, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ! H Mπάγερν με χατ-τρικ του Μάριο Γκόμεζ νίκησε 3-2 τη Νάπολι, η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε τη Βιγιαρεάλ 3-0 εκτός έδρας, ενώ ο Άγιαξ επικράτησε 4-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Οι "μερένχες" έκαναν το 1-0 στο 24' όταν ο Ρονάλντο εκτέλεσε αριστουργηματικά φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 68` ο Νταμπλ ανέτρεψε τον Ρονάλντο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Πορτογάλος το εκτέλεσε και έκανε το 0-2. Η Ρεάλ συνέχισε να πιέζει και στο 77' ο Ιγκουαΐν δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Γιορίς. Στο επόμενο λεπτό η Λιόν είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μπριάν

Μάντσεστερ Γ.-Οτελούλ Γκαλάτι 2-0
Στην κορυφή του 3ου ομίλου ανέβηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού νίκησε δύσκολα με 2-0 την Οτελούλ στο «Ολντ Τράφορντ», φθάνοντας τους οκτώ βαθμούς. Οι Άγγλοι πήραν προβάδισμα στο 7' όταν ο Μπερμπάτοφ βρήκε τον Τζόουνς που σέντραρε από τα αριστερά για τον Βαλέντσια, ο οποίος με αριστερό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0. Η Μάντσεστερ «κλείδωσε» την νίκη στο 87' όταν ο Νάνι πάσαρε στον Ρούνεϊ που σούταρε από την μεγάλη περιοχή, και η μπάλα αφού χτύπησε στον Σαργκί και κατέληξε στα δίχτυα του Γκράχοβατς για να διαμορφωθεί το τελικό 2-0.

Μπάγερν-Νάπολι 3-2
Με τα τρία τέρματα που σημείωσε, ο Γκόμες είναι μαζί με τον Μέσι, οι πρώτοι σκόρερ της φετινής διοργάνωσης, ενώ έφτασε τα 13 τέρματα, σε 10 συμμετοχές στο Champions League
Στο 19ο λεπτό, ο Γκουστάβο «έκοψε» όμορφα στον Σβαϊνστάιγκερ, το γύρισμα του Γερμανού διεθνή ήταν εξαιρετικό και ο συνήθης ύποπτος, Μάριο Γκόμες, πέτυχε το πρώτο γκολ της βραδιάς (1-0). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκόμες, με έξοχο βολέ και μετά από ασίστ του Κρόος έκανε το 2-0.
Στο 42ο λεπτό, ο Κρόος διέσυρε ξανά την άμυνα της Νάπολι και πάσαρε στον Γκόμες, ο οποίος από κοντά, δεν δυσκολεύτηκε να συνεχίσει το απίστευτο σερί του (3-0).
Με τη λήξη του ημιχρόνου και ενώ είχε προηγηθεί η αλλαγή του Αρόνικα, από τον Ντοσένα, η Νάπολι κατάφερε να συμμαζέψει, κάπως, τα πράγματα, όταν απ' την ωραία σέντρα του Λαβέτσι, ο Φερνάντες μείωσε σε 3-1. Οι αποβολές, με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζουνίγκα (Νάπολι) και του Μπαντστούμπερ (Μπάγερν), διατήρησαν τις αριθμητικές ισορροπίες, ενώ το τέρμα και πάλι του Φερνάντες, ύστερα από ασίστ του Ινλέρ (3-2), έδωσε μια άγρια ομορφιά στο συγκλονιστικό ματς του Μονάχου, έως το φινάλε.
 
Μπενφίκα - Βασιλεία 1-1
Την ευκαιρία να «τελειώσει» την πρόκριση έχασε η Μπενφίκα, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Βασιλεία στο «Ντα Λουζ» φθάνωντας τους οκτώ βαθμούς, ενώ οι Ελβετοί που πήραν καλό αποτέλεσμα και στην Πορτογαλία πήγαν στους πέντε βαθμούς και άφησαν ανοικτή την μάχη για την 2η θέση. Στο 4' ο Αϊμάρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Γκαϊτάν, ο οποίος με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Ροντρίγκο που με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Η Βασιλεία ισοφάρισε στο 64' όταν ο Τσίπερφιλντ σέντραρε από τα αριστερά για τον Χούγκελ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Αρτούρ.
 
Βιγιαρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3
Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, προσπέρασε τη Νάπολι στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου και χρειάζεται ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, για να προκριθεί στην επόμενη φάση.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, για να αποσοβήσει το 0-1, στο εξαιρετικό πλασέ του Γιάγια Τουρέ, έπειτα από πάσα του Σίλβα. Οι "πολίτες" εδραίωσαν την επιτυχία τους, με εύστοχο πέναλτι (που μάλλον δεν ήταν...) του Μάριο Μπαλοτέλι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος, από τον Μουσάτσιο (0-2), στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Στο 71` η Σίτι έδωσε εμφατική εικόνα στη νίκη της. Οι δύο σκόρερ συνεργάστηκαν, ο Μπαλοτέλι έβγαλε μόνο του, απέναντι απ' τον Λόπεθ, τον Γιάγια Τουρέ και ο τελευταίος τελείωσε ιδανικά τη δουλειά με πλασέ (0-3), πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
 
Ίντερ - Λιλ 2-1
Μπορεί στη Serie A' η Ίντερ να μην κερδίζει ούτε με αίτηση, ωστόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε ακόμη μια νίκη με 2-1 επί της Λιλ και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση.
Στο 18` ο Σνάιντερ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Σάμουελ με άπιαστη κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Λαντρό. Από εκεί και πέρα, η Λιλ προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει σημαντικά τον Καστελάτσι.

Η Ίντερ ήταν καλύτερη και στην επανάληψη και καθάρισε το ματς στο 65ο λεπτό με τον Ντιέγκο Μιλίτο. Το μισό γκολ ανήκε στον Ζανέτι που έκανε κούρσα από τα δεξιά, έκοψε τη μπάλα προς το έρμα και ο Αργεντινός με κάτι σαν εναέριο τακουνάκι, έκανε το 2-0. Η Λιλ κατάφερε να μειώσει στο 83ο λεπτό με τον Τουλίο ντε Μέλο μετά από τραγικό λάθος του Λούσιο. Ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο.
 
Τράμπζονσπορ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-0
Ζωντανές στο παιχνίδι της πρόκρισης έμειναν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Τραμπζονσπόρ που αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ.
Πολύ μέτριο ματς στα πρώτα τριάντα λεπτά με τις δύο ομάδες να φοβούνται να βγουν μπροστά. Η Τραμπζονσπόρ έχασε στη συνέχεα δύο καλές ευκαιρίες με το μεγάλο της όπλο, Μπουράκ Γιλμάζ, ενώ στο 43ο λεπτό η ΤΣΣΚΑ είχε τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους. Η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη στην επανάληψη, ωστόσο στο 75ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ντούμπια με 2η κίτρινη και δεν μπόρεσε να απειλήσει περαιτέρω. Από τη μεριά της η Τραμπζονσπόρ δε ρίσκαρε ούτε όταν η αντίπαλος της έμεινε με 10 παίκτες.
 
Άγιαξ - Ντ.Ζάγκρεμπ 4-0
Ο Άγιαξ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ την οποία και νίκησε με 4-0. Στο 20' ο Έρικσεν με εντυπωσιακό τακουνάκι βρήκε τον Φαν ντε Βιλ που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Μόλις πέντε λεπτά μετά ο Ντε Γιόνγκ έκανε την κάθετη για τον Σουλεϊμανί που πέρασε και τον Έλαβα και έγραψε το 2-0. Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο Αλντερβάιρελντ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να «γλύφει» το δοκάρι. Καλύτερος και στην επανάληψη ο Άγιαξ που έχασε καλή ευκαιρία στο 56' με τον Ανίτα. Εννέα λεπτά μετά ο Ντε Γιόνγκ σφράγισε τη νίκη της ομάδας του κάνοντας το 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Λοντέιρο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.