Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Η νέα μόδα στις περισσότερες καφετέριες και μπαρ του Βόλου....είναι οι happy hours και happy days που σκοπό έχουν να τονώσουν την αγορά, προσελκύοντας καταναλωτές µε προσφορές και χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Έχει τύχει φυσικά στο παρελθόν και ειδικά σε νησιά να περάσετε από μπαρ και καφέ στα οποία απ έξω να έχουν μια ταμπελίτσα «Happy hour: από 18:00 - 20:00 τα ποτά στη μισή τιμή». Αν νομίζετε πως αυτό που βλέπατε παλιότερα το έκαναν οι νησιώτες μαγαζάτορες για να πλησιάζουν πιο εύκολα τους «μέθυσους» τουρίστες, τότε κάνετε λάθος. Εδώ και μια 20ετία αυτό έχουν συνηθίσει να βλέπουν στις πατρίδες τους οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί, οι Σκανδιναβοί. Εμείς, φυσικά, εδώ στο... Ellada, το θεωρούσαμε tres banal και πολύ «ξεφτιλισμένη» υπόθεση να πιούμε το ποτάκι μας 18:00 - 20:00 στη μισή τιμή. Χρειάστηκε η οικονομική κρίση για να ανακαλύψουμε και εμείς επιτέλους το happy hour και happy days…
Ουσιαστικά πρόκειται για προσφορές σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες της εβδομάδας και σκοπό έχουν να τονώσουν την αγορά. Εφαρμόζονται τις νεκρές όπως τις χαρακτηρίζουν οι μαγαζάτορες ώρες προκειμένου να δώσουν κίνητρο στους πελάτες τους να επισκέπτονται τα καταστήµατά τους όταν η κίνηση είναι μειωμένη.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι καταστηματάρχες οι οποίοι το θεωρούν ως τη μόνη λύση για να διευκολύνουν τον κόσμο κι άλλοι ως «αναπόφευκτο κακό», αφού τα μαγαζιά που τηρούν τις «χαρούμενες ώρες» αυξάνονται διαρκώς, µε αποτέλεσμα όποιος δεν τις ακολουθήσει να μένει εκτός ανταγωνισμού.

Πρωτοπόροι στις προσφορές

Τo κατάστημα Häagen-Dazs ήταν το πρώτο που καθιέρωσε τις προσφορές και τις happy hours στο Βόλο και ακολούθησε η καφετέρια Pleasures στην παραλία προσφέροντας στο κόσμο τα προϊόντα τους σε λογικές τιμές, χωρίς ωστόσο να μειώσει την ποιότητα του.
Και στα δύο καταστήματα ο καφές έχει 2,50 ευρώ με κρουασάν ή σουφλέ, επιλέγει ο καθένας τι θέλει, ενώ από τις 8.00 έως και τις 10.30 το πρωί όλοι οι καφέδες είναι στα 2,00 ευρώ.
Στα Häagen-Dazs επίσης από τις 2.00 το μεσημέρι έως και τις 6.00 το απόγευμα ο καφές έχει 2,50 ευρώ, ενώ το σουφλέ μαζί με μία μπάλα παγωτό είναι στα 5,00 ευρώ.
«Ετοιμάζουμε και άλλες προσφορές και θα είναι έτοιμες σε λίγο καιρό. Πρώτο μέλημά μας είναι στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές, πάντα όμως έχοντας ως πρώτο μέλημά μας την ποιότητα», τόνισε η ιδιοκτήτρια Δότη Καλαμποκά.

2,50 ευρώ ο καφές

Τα cofee bars  Jam, Reef και Drops από Δευτέρα έως και Παρασκευή έχουν μειώσει την τιμή του καφέ στα 2,5 ευρώ με προσφορά cookies στο πρώτο, κρουασάν στο δεύτερο και τυροκούλουρο ή κρουασάν στο τρίτο.
Παράλληλα στο Jam από τις 8.00 έως και τις 10.00 το πρωί όλοι οι καφέδες είναι στην μισή τιμή, ενώ σύμφωνα με την υπεύθυνη Γεωργία Τσιάρα έχουν ρίξει και τις τιμές, καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, σε ποτά και μπύρες τα οποία είναι στα 5.00 και 3.5 ευρώ αντίστοιχα.
Επίσης στο Drops οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να πιούνε το δεύτερο ποτό τους δωρεάν καθώς είναι κερασμένο από το μαγαζί όπως επεσήμανε ο ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Ρέντης, ενώ στο Reef ο υπεύθυνος Θοδωρής Σκούρας τόνισε πως ρίχνουν τις τιμές όσο μπορούν και κάνουν συνεχώς νέες προσφορές.

Καφές, νερό, τυρόπιτα, όλα προσφορά!

Στο espresso - restaurant  Ventiquattro από Δευτέρα έως και Κυριακή ο καφές μαζί με το νερό και χειροποίητη τυρόπιτα προσφέρονται στα 2,50 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Σάκη Γεωργίου σε όλα τα ζυμαρικά και τις πίτσες υπάρχει 20% έκπτωση από τις αναγραφόμενες στον κατάλογο τιμές στο delivery.

Κάθε ώρα… happy hour

Σχεδόν όλη την ημέρα ισχύουν προσφορές στο Flocafe σε μια προσπάθεια του καταστήματος να «πάει κόντρα στο γενικό κλίμα που επικρατεί στον κόσμο αλλά και να μπορεί ο καθένας να πιει τον καφέ του χωρίς να σκέφτεται ότι θα πληρώσει μια περιουσία» όπως τόνισε ο διευθυντής Κώστας Σκοτινιώτης.
Συγκεκριμένα μέχρι τη 1.00 μετά το μεσημέρι με όλα τα ροφήματα και τους καφέδες δίνεται δώρο μια τυρόπιτα ή μια μπουγάτσα, ενώ από τις 2.00 έως τις 7.00 το απόγευμα όλα τα ροφήματα και οι καφέδες είναι στην μισή τιμή και στο 1,50 ευρώ ο εσπρέσο και στα 1,90 το καπουτσίνο, προσφορά που ισχύει από Δευτέρα έως και Παρασκευή.
Μετά τις 7.00 με κάθε γλυκό, βάφλα ή σνακ το μαγαζί κερνάει ένα καφέ ή αναψυκτικό, προσφορά που το σαββατοκύριακο ισχύει από τη 1.00 μ.μ. και μετά, ενώ σε όλους τους φοιτητές και ανέργους ισχύει έκπτωση 20% σε όλο τον κατάλογο. Τέλος το βράδυ μετά το πρώτο ποτό είναι κερασμένο το δεύτερο, ενώ το ίδιο ισχύει και με την μπύρα.

Κάθε μήνα και άλλη προσφορά

Τις τιμές όμως «έφαγαν» και στα Everest, ενώ οι προσφορές πάνε και έρχονται. Ειδικότερα με κάθε σάντουιτς προσφέρεται και μια coca-cola 330ml, ενώ το καπουτσίνο είναι στα 2,50 ευρώ, το εσπρέσο στα 2,00 και φραπέ και νες στο 1,10. Στην ίδια τιμή είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα και το τσάι, ενώ σε κάθε αγορά από το salad μπαρ οι καταναλωτές έχουν έκπτωση 1 ευρώ.