Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΜΕ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ


Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε σαν... σίφουνας από την Κέρκυρα κερδίζοντας με 2-0 τους Φαίακες και ουσιαστικά μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς! Μόνχε και Μάρτιν τα γκολ του θριάμβου!

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, με την Κέρκυρα να δημιουργεί πρώτη προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος. Στο 4’ ο Φλαβίνιο έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα, όμως, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ εξαιτίας του λάθους του Αποστολίδη στο γύρισμα του Μόνχε, αλλά ο γκολκίπερ των Φαιάκων μπλόκαρε τελικά την μπάλα, ύστερα από δεύτερη προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 19’ ο Αποστολίδης πρόλαβε τον Μόνχε, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και δέχτηκε την υπέροχη πάσα του Σολάκη.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη, εντέλει, κατάφεραν να μπουν σε θέση οδηγού. Στο 24’ ο διαιτητής Θάνος υπέδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Παρασκευαΐδη στον Σολάκη χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση, ενώ ο ρέφερι από το Σύνδεσμο Γρεβενών ίσως ήταν λίγο υπερβολικός με την απόφασή του να αποβάλει τον ποδοσφαιριστή της Κέρκυρας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μόνχε, ο οποίος δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και, μάλιστα, άμεσα. Συγκεκριμένα, στο 27’ ο Επστάιν έκανε ένα διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Ρόκα. Έτσι, οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ανέβηκαν για να πετύχουν την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς ούτε ένα σουτ του Γκουστάβο στο 43’ δεν ήταν ικανό να απειλήσει τον Ρόκα.

Κακό δεύτερο ημίχρονο, νίκη για Ολυμπιακό Βόλου!

Με αυτόν τον τρόπο, οι Βολιώτες πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ και στην επανάληψη είχαν την υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία φάση μπροστά στην εστία του Αποστολίδη. Αυτό συνέβαινε διότι είτε «καθάριζαν» οι αμυντικοί της Κέρκυρας είτε υποδεικνύονταν συνεχώς σε θέση οφσάιντ.

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι βγήκαν λίγες φορές στην επίθεση και σε αυτές δεν κατάφεραν να απειλήσουν έστω μια φορά τον Ρόκα. Γι’ αυτό το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 80’. Ο Καπετάνος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μάρτιν, που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Σολάκη, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου απέκτησε σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό, όπου θα παίξει με άλλον… αέρα.

Man of the match: Ο Βιθέντε Μόνχε, που με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.
Αδύναμος κρίκος: Ο Παρασκευαΐδης. Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση στο μαρκάρισμά του στον Σολάκη στο 26’, αλλά έδωσε αφορμή στο διαιτητή Θάνο να τον αποβάλει και να δείξει το σημείο του πέναλτι.

Στο ύψος του: Ο Μάρτιν, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Σολάκη και πέτυχε το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού Βόλου, που δίνει στους Θεσσαλούς ένα σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Η γκάφα: Λίγο έλειψε να είναι η φάση του 6’, όπου ο Αποστολίδης δεν μπλόκαρε με την πρώτη την μπάλα, κάτι που έκανε με δεύτερη προσπάθεια, αλλά καραδοκούσαν αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου για να την κλέψουν και να τη στείλουν στα δίχτυα.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Θάνος ίσως ήταν λίγο υπερβολικός να αποβάλει τον Παρασκευαΐδη στο 24’. Καταρχήν δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση στο μαρκάρισμά του στον Σολάκη. Αν, όμως, όντως υπάρχει, τότε θα μπορούσε να δείξει κίτρινη κάρτα.


Συνθέσεις ομάδων

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Aποστολίδης, Γιάντσης, Μαιστόροβιτς, Χάμπλ, Παρασκευαϊδης, Μακρής, Ηλίας Ιωάννου (70’ Τσίγκας), Κοντοδήμος, Επστάιν, Γκουστάβο, Φλαβίνιο (62’ Καλαντζής)
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα, Τομάς, Μπρέσκα, Καπετάνος, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ακόστα (55’ Ζαραδούκας), Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Γκότοβος, Σολάκης (64’ Μάρτιν), Μπερτόλντι.