Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague αποφάσισε να αγνοήσει την έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι δικαστές δεν την συμπεριέλαβαν στο κατηγορητήριο και οι "πράσινοι" δεν τιμωρήθηκαν με τιμωρία έδρας.
Η αστυνομία στην υπεράσπιση του Παναθηναϊκού
Τα ίδια έγιναν και με τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA, το ρόλο της Αστυνομίας στην αθωωτική απόφαση, αλλά και το συσχετισμό με τα επεισόδια που έγιναν στην Τρίπολη.
"Δεκτή έκανε την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και αναίρεσε την πρωτόδικη ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβληθεί στους "πράσινους", ενώ μείωσε το πρόστιμο από 82.500 σε 72.500 ευρώ. Έτσι, θα παίξει με τους οπαδούς του στο πλευρό του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου για τη 15η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει, ότι δεν αποδεικνύεται, ότι στα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο συμμετείχαν οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Μεγάλο ρόλο έπαιξε το έγγραφο της Αστυνομίας, που στάλθηκε στις 8 Δεκεμβρίου και το οποίο ζητήθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με παρέμβαση του προέδρου του Νικόλα Πατέρα και ανέφερε ότι η ημερομηνία του αγώνα ήταν την ίδια μέρα με το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και δεν είχε σχέση με αθλητικό γεγονός. Τελικά, το δικαστήριο έκανε αποδεκτό τον ισχυρισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ότι τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα και όχι ευρείας κλίμακας και η ποινή έπεσε. Πλέον, ο Παναθηναϊκός πέτυχε να μην είναι υπότροπος σε περίπτωση που τιμωρηθεί για τα επεισόδια που έγιναν στην Τρίπολη μετά τον αγώνα με τον Αστέρα, καθώς θα αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο πολύ βαριάς τιμωρίας", αναφέρει το κείμενο. Όπως και έγινε, καθώς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική.