Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δεκαοκτώ μήνες μετά...

 Πρέπει να αναφέρουμε τα εξής όμως για τον Αχιλλέα Μπέο. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου έχει κοντά του ανθρώπους που εμπιστεύεται και συνεργάζεται μαζί τους για πολλά χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Τάκης Γιαννόπουλος, ο άνθρωπος που... ευθύνεται για τις περισσότερες μεταγραφές, με τον οποίο γνωρίζονται αρκετά χρόνια και πλέον ξέρουν ο ένας πως σκέφτεται και λειτουργεί ο άλλος.


Μαζί έχτισαν την περσινή σεζόν μία ομάδα στην δεύτερη κατηγορία, η οποία είχε σκοπό να ανέβει στην SuperLeague και παράλληλα να φτιάξει έναν κορμό με παίκτες που θα παίζουν και στην μεγάλη κατηγορία. Κάπου εκεί έρχεται ο Σάκης Τσιώλης...

 Δικαίωση και δουλειά

Είναι πολλά χρόνια στους πάγκους, όμως όλο αυτό το διάστημα, αν και οι ομάδες του έπαιζαν ωραίο ποδόσφαιρο, δεν είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο του, αφού συνήθως τον έδιωχναν στην πρώτη στραβή.

Στον Βόλο ωστόσο είχε και έχει την ευκαιρία να δουλέψει τη δική του φιλοσοφία, τη δική του ποδοσφαιρική λογική και να έχει στα χέρια του παίκτες που ταιριάζουν γάντι σε αυτό που θέλει να κάνει.

Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα και την τεσσάρα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία αξίζει να σταθούμε:


  • Η ομάδα είναι άριστα διαβασμένη στα περισσότερα παιχνίδια που έχει δώσει και ξέρει ποιες είναι οι αδυναμίες του αντιπάλου έτσι ώστε να χτυπήσει εκεί.
     
  • Παρότι διαβάζει τις αδυναμίες του αντιπάλου, ο τρόπος ανάπτυξης και δημιουργίας παιχνιδιού δεν αλλάζει και δεν προσαρμόζεται. Αντιθέτως οι αντίπαλοι πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν τα ατού του Βόλου, κάτι που δεν κάνουν.
     
  • Ο Σάκης Τσιώλης είναι δίκαιος. Έχει δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και αυτούς που έχουν φύγει, γεγονός που του έχει δώσει την ευκαιρία να ξέρει άριστα το ρόστερ του.
     
  • Οι ποδοσφαιριστές έχουν συγκεκριμένους ρόλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ανάλογα με το αν βρίσκονται σε επίθεση ή άμυνα λειτουργούν ανάλογα (παράδειγμα ο Μόνχε και συγκλίνει στο κέντρο και βοηθάει τον Άλβαρες).
     
  • Τέλος και το πιο σημαντικό ίσως. Τα πειράματα του Τσιώλη έχουν βάση. Ο Ντολεζάι που είναι αριστερός μπακ, έπαιξε επιτελικός μέσος στο ματς με τον ΠΑΟΚ και ήταν πραγματική αποκάλυψη. Το σκορ ήταν μαγική εικόνα στο συγκεκριμένο ματς.

Τι άλλο θα δούμε;

Αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει, όπως και μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Βόλος φέτος. Ο Σάκης Τσιώλης την έχει πατήσει πολλές φορές στο παρελθόν όμως και φέτος προσέχει. Πρώτος στόχος η παραμονή, κάτι που το έχει περάσει και στους παίκτες.

Από εκεί και πέρα ΑΝ η ομάδα μπει στα πλέι οφ, τότε είναι βέβαιο πως θα δούμε μία πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση, με ομάδες που πλέον θα πρέπει να μάθουν πολύ καλά το παιχνίδι του Σάκη Τσιώλη, έτσι ώστε να μην έχουμε... κηδείες.

Αναλυτικά οι παίκτες που έχουν παίξει και ο χρόνος συμμετοχής τους (σε παρένθεση τα ματς που έπαιξαν):
Άλβαρες: 1699 (18)
Σανκαρέ: 1593 (17)
Γιακούποβιτς: 1557 (17)
Μόνχε: 1438 (16)
Ζαραδούκας: 1435 (17)
Ουμπίδες: 1373 (15)
Μάρτιν: 1303 (18)
Ζελέσι: 1227 (13)
Ρόκας: 1167 (17)
Ντολεζάι: 1130 (12)
Μπρέσκα: 958 (19)
Τόμας: 940 (13)
Καπετάνος: 934 (17)
Σολακης: 715 (14)
Ψυχογιός: 504 (7)
Ρίκκα: 432 (7)
Μητρόπουλος: 295 (5)
Κάστρο: 249 (6)
Ρόκα: 235 (3)
Πλιάγκας: 150 (6)
Καμπάνταης: 145 (5)
Φραντζιπάνε: 77 (2)
Ριβέρα: 51 (2)