Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Υποκλίθηκε η "Βασίλισσα"


Την πρόκρισή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας 2-0 της Ρεάλ στη Μαδρίτη, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε και τα δύο γκολ των "Μπλαουγκράνα", που μετατρέπουν σε τυπική διαδιασία τη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης στο "Καμπ Νου".

    "Φωτοτυπία" του πρόσφατου τελικού κυπέλλου Ισπανίας, ήταν το πρώτο ημίχρονο στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας με... συντριπτικά ποσοστά, αλλά οι γηπεδούχοι φρόντιζαν να κρατούν μακριά από την περιοχή του Κασίγιας τους Καταλανούς. Εξαίρεση η φάση του 25΄ όταν ο Μέσι βρήκε με εκπληκτική κάθετη μπαλιά τον Τσάβι μέσα στην περιοχή, αλλά ο "Αγιος Ικερ" έσωσε τη Ρεάλ.

    Στο β΄ ημίχρονο το ματς πήρε "φωτιά". Η σπίθα άναψε από την ανάπαυλα, όταν αποβλήθηκε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Πίντο, που συνεπλάκη με παίκτες της Ρεάλ. Στη συνέχεια, στο 61ο λεπτό, ο Σταρκ εξάντλησε την αυστηρότητά του αποβάλλοντας τον Πέπε για μαρκάρισμα στον Ντάνι Αλβες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα και την αποβολή του Ζοζέ Μουρίνιο που ειρωνεύθηκε το Γερμανό διαιτητή για την απόφασή του.

    Από τη στιγμή εκείνη ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ άνοιξε το σκορ στο 76΄ μετά από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Αφελάι, ενώ στο 87΄ πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ, περνώντας πέντε παίκτες της Ρεάλ και πλασάροντας τον Κασίγιας. Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 11 γκολ σε ισάριθμους αγώνες και 52 συνολικά στη φετινή σεζόν, τι άλλο να ζητήσει κανείς από τον "Λίο"...

    Το 0-2 ουσιαστικά δίνει την πρόκριση στη "Μπάρτσα", καθώς η Ρεάλ δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα, στη ρεβάνς που δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Πέπε, Σέρχιο Ράμος λόγω τιμωρίας.