Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ME THN ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ HULK ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ....

Η Πόρτο που έχει τρελάνει κόσμο με τις φετινές της εμφανίσεις και συνεχίζει να σκοράρει κατά βούληση υποδέχεται στον πρώτο ημιτελικό του Europa League, τη Βιγιαρεάλ που δείχνει να ασθμαίνει το τελευταίο διάστημα δείχνοντας σημάδια κόπωσης. Πτώση τιμών για τον άσο, ενδιαφέρον στα στοιχήματα των γκολ.
 
Η Πόρτο προέρχεται από την ονειρώδη πρόκριση επί της Μπενφίκα μέσα στο Ντα Λουζ αφού κατάφερε να ανατρέψει το 0-2 με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο ημιτελικό του Ντραγκάο, επικράτησε με το εμφατικό 3-1 και πανηγύρισε μέσα στην έδρα της μισητής της αντιπάλου μέσα σε λίγες μόλις ημέρες για δεύτερη φορά. Βρίσκεται πλέον και στον τελικό του κυπέλλου της Πορτογαλίας, έχοντας εξασφαλίσει και το εγχώριο πρωτάθλημα ενώ διατηρεί ακέραιες της ελπίδες για ένα τρέμπλ αφού κοντράρεται και στα ημιτελικά του Europa League με τη Βιγιαρεάλ.
 
Στον πρόσφατο θριαμβευτικό ημιτελικό σκόραρε τρία τέρματα σε έντεκα λεπτά στην επανάληψη έφτασε το σκορ στο 0-3 και παρά τη μείωση από τον Καρντόσο με πέναλτι πέντε λεπτά αργότερα κράτησε το πολυπόθητο 3-1 και πλήγωσε για μια ακόμα φορά τους αετούς μπροστά στο κοινό τους.
 
Είχε προηγηεί η επικράτηση με 3-2 επί της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας παρά το γεγονός πως έμεινε να κυνηγάει το σκορ, αφού με δυο γκολ του Φαλκάο γύρισε το ματς σε 2-1, σκόραρε και τρίτο τέρμα στη συνέχεια με τους φιλοξενούμενους απλά να μειώνουν στο φινάλε.
 
Στον προηγούμενο γύρο διέλυσε με δυο πεντάρες τη Σπαρτάκ Μόσχας κερδίζοντάς την μέσα έξω ενώ το 25-2-0 που τρέχει για το πρωτάθλημα τα λέει όλα με την Πόρτο να είναι πραγματικά ασταμάτητη ενώ το σερί των νικών της έχει φτάσει πλεόν το 15 ενώ σκοράρει δύο ή περισσότερα τέρματα στις  εννιά τελευταίες της αναμετρήσεις. 
 
Η Πόρτο έχει παίξει 34 παιχνίδια κόντρα σε ισπανικές ομάδες έχοντας συνολικό ρεκόρ 11-5-18 ενώ στην έδρα της το ρεκόρ είναι στο 6-3-7. Στα οκτώ ματς μετά το 2000 στην Πορτογαλία κόντρα σε ισπανικές ομάδες η Πόρτο τρέχει το πενιχρό 1-3-4, αν και δεν έχει χάσει στα πέντε τελευταία της ματς σε ισπανικό έδαφος τρέχοντας ρεκόρ 3-2-0.
 
Οι δράκοι έχουν χάσει μόλις ένα από τα οκτώ τελευταία εντός έδρας ματς, αυτό από τη Σεβίλλη που όμως δεν τους κόστισε, ενώ έχουν επικρατήσει σε έξι από τα επτά πρόσφατα ματς για τη διοργάνωση ανεξαρτήτως έδρας. Έχει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 29 τέρματα. Τα 18 από αυτά σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και τα εννιά από το 76' μέχρι και το τελευταία σφύριγμα.
 
Σε σχέση με το προηγούμενο ματς επιστρέφει ο τερματοφύλακας Έλτον ενώ παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε θα είναι έτοιμος και ο γκολτζής μέσος Γκουαρίν. Πάντα εκτός ο Μπελούτσι και ο μπακ Φουσίλε για την Πόρτο που έχει συνηθίσει αυτές τις απουσίες.
 
Δεν τα κατάφερε η Βιγιαρεάλ στο δύσκολο ματς του Σάντσεθ Πιθχουάν αφού έμεινε με 2-0 πίσω στο σκορ πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου τκαι παρά τη μείωση στο 56' δέχτηκε άμεσα και τρίτο γκολ για να μειώσει στο τελικό 3-2 στο 73'.΄Δεν είχε έτσι συνέχεια η επικράτηση με 1-0 κατά την υποδοχή της Σαραγόσα με τη Βιγιαρεάλ να δείχνει σημάδια κόπωσης στα πρόσφατα ματς αλλά να έχει αέρα έξι βαθμών ούσα στην προνομιούχο τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
 
Η Βιγιαρεάλ διέλυσε στον προηγούμενο γύρο με δυο νίκες και οκτώ συνολικά τέρματα την Τβέντε και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό ενώ είχε προηγηθεί η ντροπιαστική ήττα με 5-0 στο Μεστάγια από τη Βαλένθια δεχόμενη τα τέσσερα γκολ στην επανάληψη σε ματς που παρουσιάστηκε κουρασμένη και σαφώς κατώτερη των προσδοκιών επηρεασμένη από τα πολλά συνεχόμενα ματς στα οποία καλλείται συνεχώς να ανταποκριθεί έχοντας πολύ ρηχό για τα δεδομένα ρόστερ. Έχασε έτσι πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την τρίτη θέση αφού απέχει πλέον έξι βαθμούς από τις νυχτερίδες.
 
Εκείνη ήταν η δεύτερη σερί της ήττα για την Primera Division αφού είχε προηγηθεί το εντός έδρας 0-1 από τη Μπαρτσελόνα με τη Βιγιαρεάλ να έχει πλέον τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία ματς για την Primera Division.
 
Mόλις δυο φορές έχει κοντραριστεί η Βιγιαρεάλ με πορτογαλική ομάδα, όταν ήρθε ισόπαλη με 1-1 στο Μαδριγάλ με τη Μπενφίκα για να την κερδίσει εκτός έδρας στην Πορτογαλία και να πάρει την πρόκριση.
 
Η Βιγιαρεάλ είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία ευρωπαϊκά της ματς έχοντας επτά νίκες και μια ισοπαλία, ενώ τελευταία φορά έχασε στην Τούμπα για τη φάση των ομίλων από τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει χάσει στα τέσσερα τελευταία on the road για την Ευρώπη μετρώντας 3-1-0. Δεν έχει ακόμα σκοράρει στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο των αναμετρήσεών της. Ο Ρόσι είναι ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με δέκα γκολ, ενώ ο Φαλκάο της Πόρτο με 11 οδηγεί την κούρσα.
 
Δεν είναι διαθέσιμοι οι γνωστοί απόντες Γκονσάλο και Άνχελ, τα δίνει όλα για να προλάβει να επιστρέψει μετά από καιρό ο Σένα.
 
Στις ασιατικές αγορές το -0.75 για την Πόρτο σε τιμές του 1,80 έχει πάει στο -1 και αποδόσεις στο 2,10 ενώ στους παραδοσιακούς bookmakers ο άσος προσφέρεται πλέον σε επίπεδα του 1,60. Παρά τη δαιμονιώδη φόρμα των δράκων και την κόπωση που φαίνεται να ταλαιπωρεί τη Βιγιαρεάλ τέτοιες αποδόσεις για τον άσο δεν συνιστούν σίγουρα ευκαιρία.