Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΒΡΕΣ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ


Τα 87α γενέθλια της ομάδας δεν συνοδεύονται με μια καλή… εποχή για την ΑΕΚ. Την στιγμή που η διοίκηση δηλώνει σίγουρη για την εγγυητική επιστολή, έρχονται στο επίκεντρο οι σκέψεις για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Ανάμεσα στα σχέδια, είναι και η πώληση του Λεονάρντο, ενός παίκτη που για να αποκτηθεί από τον Λεβαδειακό, είχε φτύσει… αίμα η διοίκηση.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βραζιλίανος δεν έχει αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις στο διάστημα που φοράει τη φανέλα της Ένωσης. Έτσι σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της ομάδας ανάμεσα στις αποχωρήσεις παικτών θα είναι και αυτή του Λεονάρντο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το μεγάλο ερωτηματικό όμως που προκύπτει είναι τα χρήματα που θα λάβει η ομάδα από την παραχώρηση του παίκτη.

Ο Λεονάρντο έχει απαξιωθεί ως… «προϊόν» από την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όταν ο περιφερόταν από ομάδα σε ομάδα ως έμψυχο αντάλλαγμα για κάθε παίκτη που ήθελε να αποκτήσει η ΑΕΚ. Είχε προταθεί ακόμα και στον Πανσερραϊκό στο πλαίσιο της μεταγραφής του Γεωργιάδη, μολονότι οι Σερραίοι δεν είχαν θέση ξένου.

Τελικά, ο Λεονάρντο έμεινε καθώς δεν προχώρησε καμία μεταγραφή. Από τότε όμως έχει δύο συμμετοχές ως αλλαγή.

Ψάχνεται στην Ισπανία ο Μπάχα
Την επιστροφή του στην Πριμέρα Ντιβισιόν επιθυμεί ο Ναμπίλ Μπαχά, ο οποίος όμως μέσω του μάνατζέρ του είχε δηλώσει ότι είναι ικανοποιημένος από την συμμετοχή του στην ομάδα.
Εάν θα παραμείνει θα πρέπει να αποφασιστεί μέχρι τις 30 Απριλίου.

Αλλάζουν όλα με την κούπα
Ως μια απάντηση σε όσους τους αμφισβήτησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ σύμφωνα με όσα είπε στους παίκτες ο Μανόλο Χιμένεθ.

«Οταν ήρθα, κανείς δεν μου είχε ζητήσει να πάρουμε το Κύπελλο ή να παίξουμε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της δεύτερης θέσης. Δεν γνωρίζω γιατί τώρα κάποιοι υποτιμούν το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό και έχουμε σημαντικές πιθανότητες να πάρουμε έναν τίτλο ύστερα από εννέα χρόνια. Δεν καταλαβαίνω γιατί επικρατεί η αντίληψη ότι δεν θα κάνετε κάτι φοβερό, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα τόσα προβλήματα, αν ταυτόχρονα τερματίσετε πρώτοι στα πλέι οφ. Γνωρίζω, όμως, ότι κανείς δεν σας πίστευε! Αν σας πίστευαν, θα μου είχαν πει εξαρχής ότι θέλουμε το Κύπελλο και τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δώστε τα όλα και για την "κούπα" και για την πρωτιά στα πλέι οφ, για να απαντήσετε σε όσους σας αμφισβητούν», ήταν τα λόγια του σε προπόνηση.

Η διάθεση των εισιτηρίων του τελικού θα ξεκινήσει την Παρασκευή και σήμερα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ για τον τρόπο πώλησης των 33.283 εισιτηρίων που ζήτησε και πήρε από την ΕΠΟ (σ.σ.: ο Ατρόμητος έλαβε 12.030). Τα εισιτήρια προπληρώνονται και αν εξαντληθούν, δεν αποκλείεται η «Ενωση» να ζητήσει κι άλλα.

Δύο επιθετικούς κοιτάζει ο Χιμένεθ

Τον 31χρονο Χοακίν Άλβαρεθ Άλβαρεθ, γνωστό ως "Κίνι" και τον 29χρονο Αλεχάντρε Χέιχο παρακολουθεί ο Μανόλο Χιμένεθ, σύμφωνα με την αφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", σε περίπτωση που παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην ΑΕΚ. Και οι δύο ποδοσφαιριστές είναι επιθετικοί, με τον πρώτο να αγωνίζεται στην Αλκορκόν και τoν δεύτερο στη Γρανάδα, ως δανεικός από την Ουντινέζε.