Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο ευέξαπτος Ντουγκλάο

Ενα έλλειμμα αυτοσυγκράτησης το έχει απ' ό,τι φαίνεται ο Ντουγκλάο Φερέιρα. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της Καβάλας είναι συνεχώς στην τσίτα στη διάρκεια των αγώνων και αρκετές φορές θυμίζει... προπονητή με τις παρατηρήσεις προς τους συμπαίκτες του. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι αποδεικνύεται «βασιλικώτερος του βασιλέως».
Το τελευταίο περιστατικό που έφερε και πάλι αυτή την κουβέντα στην επικαιρότητα καταγράφηκε στην αναμέτρηση Καβάλα - Πανσερραϊκός. Ο Οράσιο Καρντόσο δεν κατάφερε σε μία φάση να ανακόψει έναν αντίπαλο και ο έξαλλος Ντουγκλάο του έβαλε «χέρι». Οχι βέβαια ότι ίδρωσε το αυτί του Αργεντινού (ο οποίος μάλλον αγνόησε τον Βραζιλιάνο), αλλά το σκηνικό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αυτόπτες μάρτυρες.
Ο ευέξαπτος Ντουγκλάο
Δεν ήταν, άλλωστε, ούτε η πρώτη φορά ούτε προφανώς η τελευταία που ο Ντουγκλάο αποφασίζει να βγάλει στη... σέντρα συμπαίκτες του εν μέσω αγώνα. Τα παραδείγματα είναι κάμποσα από τη φετινή σεζόν. Στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή ο 25χρονος στόπερ είχε παράπονα από τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι επειδή παραμελούσε το ανασταλτικό κομμάτι (δεν πίεζε τους αντιπάλους και δεν έδινε βοήθειες προς τα πίσω) και κόντεψε να τον πλακώσει στο δρόμο προς τα αποδυτήρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, μία φάπα την «έφαγε» ο βραχύσωμος Νιγηριανός επιθετικός, με συνέπεια να αρπαχτούν περισσότερο.
Από κει και πέρα, στον αγώνα Ξάνθη - Καβάλα ο Ντουγκλάο στοχοποίησε τον Δημήτρη Πετκάκη. Γιατί τα... έψαλλε στον Ελληνα πλάγιο μπακ; Για μία σέντρα του αντίπαλου Κρίστοφορ Κατόνγκο που δεν κόπηκε... Και υπάρχει και συνέχεια. Στο Παγκρήτιο ο Βραζιλιάνος συνελήφθη από την τηλεοπτική κάμερα να ωρύεται μετά το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Στέφανος Σιόντης πάνω στον Σέρχιο Λεάλ...
Με αυτά και με αυτά, βέβαια, ο Ντουγκλάο έχει αρκετές αντιπάθειες στα αποδυτήρια της Καβάλας, αφού είναι ικανός -όπως λέγεται- να χρεώσει ακόμη και δικά του λάθη σε συμπαίκτες. Γιατί όμως τόσα νεύρα; Οπως εξηγούν ορισμένοι, ο 25χρονος παίκτης θέλει προφανώς να μεταγραφεί σε ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς και δεν επιτρέπει να τον εκθέτουν (με λάθη που έχουν αντίκτυπο σε όλη την άμυνα της οποίας ηγείται) οι συμπαίκτες του...