Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σε τεντωμένο σχοινί η Λίγκα



Ο θόρυβος του ντέρμπι και τα όσα προκάλεσε στον απόηχό του δεν έχουν κοπάσει ακόμα και το ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμα νοσεί. Η ουσία (μπάλα) επιστρέφει και παρά την κακοκαιρία η 24η αγωνιστική φιλοξενεί σπουδαίες και αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Αυλαία στο Καυτανζόγλειο, με τους ισόβαθμους Ηρακλή και Σκόντα Ξάνθη να αναζητούν την νίκη για να αποφύγουν τις "περιπέτειες" στην συνέχεια. Την ίδια ώρα (17:15) η Κέρκυρα θέλει να εκμεταλλευθεί την έδρα της και να πάρει ρεβάνς από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Σε ειρηνικό συλλαλητήριο θα εξελιχθεί η συνάντηση του Σαββάτου (19:30) του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο μετά τα όσα έγιναν στο "Γ. Καραϊσκάκης". Η "πράσινη" ΠΑΕ κάλεσε τους φίλους της ομάδας να δώσουν δυναμικό παρών και απαντήσεις με την μαζική τους παρουσία.

Την Κυριακή στο κυρίως μενού εκτός από τους Ευρωπαίους ΠΑΟΚ και Αρης, οι ΑΕΚ και Ολυμπιακός δοκιμάζονται σε δύσκολες έδρες. Το ξεκίνημα (15:00) γίνεται στις Σέρρες όπου ο τοπικός Πανσερραϊκός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης με τον χαμένο... να χάνεται από την Σούπερ Λίγκα.

Στο Παγκρήτιο (17:15) ο Εργοτέλης γνωρίζει πως αν κερδίσει την ΑΕΚ θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να βγει στην Ευρώπη ενώ η ομάδα του Χιμένεθ θα στηριχθεί στην εξαιρετική της παρουσία μακριά από το ΟΑΚΑ φέτος.

Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Χάβου αναμένεται να αποθεωθούν στην κατάμεστη Τούμπα (17:15) για την εικόνα τους στην Μόσχα και παρά το αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ. Αντίπαλος η Καβάλα που θα ψάξει βαθμούς για να πλαισιωθεί στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λίγκα.

Λίγο αργότερα (19:30) ο άλλος ευρωπαίος Αρης, μετά την προσπάθεια και την ήττα στο Μάντσεστερ (με την Σίτι) ετοιμάζεται να δώσει μια ακόμα δύσκολη εκτός έδρας μάχη κόντρα στην ΑΕΛ που "καίγεται" για βαθμούς.

Τέλος, στην Νέα Σμύρνη, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με τον "αέρα" του νικητή στο ντέρμπι και το +10 φιλοξενείται από τον Πανιώνιο που μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ θέλει το "τρίποντο" για να πάρει βαθμολογική ανάσα.


Η 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ηρακλής-Σκόντα Ξάνθη 17:15, Novasports 2
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Δες τι καιρό θα κάνει πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο Καυτανζόγλειο.

Μετά τον πολύτιμο βαθμό που απέσπασε στο Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό ο Ηρακλής, η νίκη είναι επιτακτική για τους "κυανόλευκους" του Παράσχου για να αποφύγουν νωρίς τυχόν "περιπέτειες". Για την αναμέτρηση με την ακριτική ομάδα, ο προπονητής του "Γηραιού" δεν μπορεί να υπολογίζει στους ανέτοιμους Ηλιάδη, Σζοτ και Γιάκομπ αλλά και τους Σολτάνι και Κυριαζή μετά το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσαν από το μεταξύ τους επεισόδιο στην προπόνηση. "Όσοι όμως έχουν βιώσει την πραγματικότητα φέτος στην ομάδα, καταλαβαίνουν πως η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία θα είναι μια μεγάλη επιτυχία" υποστήριξε με νόημα ο πορτιέρο της ομάδας, Δημήτρης Ελευθερόπουλος.


Μετά τις δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις στα Πηγάδια, η Ξάνθη ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Ηρακλή θέλοντας να πάρει μετά από καιρό βαθμό ή βαθμούς και μακριά από την έδρα της. "Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και θα τα δώσουμε όλα κόντρα στον Ηρακλή.Η συνέχεια αλλά εμείς κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πρόγραμμα μπορεί να μην είναι το ίδιο με το ξεκίνημα και να δείχνει θεωρητικά πιο βατό, αλλά αυτό φαίνεται μόνο μέσα στο γήπεδο. Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται η ομάδα για να πάει ψηλά" υποστήριξε ο 21χρονος Μανώλης Μπέρτος ενόψει συνέχειας αλλά και του αγώνα με τον Ηρακλή.

Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 17:15, Novasports 4
Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Δες τι καιρό θα κάνει πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο της Κέρκυρας.

Ανεμος αισιοδοξίας "φυσάει" πλέον στην Κέρκυρα χάρη στις δύο συνεχόμενες νίκες επί του Πανσερραϊκού και του Αστέρα Τρίπολης που έφεραν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Μια ενδεχόμενη νίκη σίγουρα θα φέρει την ομάδα πιο κοντά στον στόχο της παραμονής τους "νησιώτες" και αυτή θα αναζητήσουν έχοντας ένα ακόμα κίνητρο κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτόν της ρεβάνς απέναντι στους Βολιώτες μετά την ήττα στο ίδιο γήπεδο πριν από ένα μήνα περίπου αλλά και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του θεσμού. Αγωνιστικά, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν θα έχει στα πλάνα του, τόσο τον Γιώργο Παρασκευαϊδη αλλά και τον Ντένις Επστάιν ωστόσο θα παρατάξει την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς.

Απρόσμενες ήταν οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Βόλου μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ηρακλή. Χωρίς λόγο και αιτία ο Σάκης Τσιώλης αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία γεγονός που ξεσήκωσε τους φίλους της ομάδας. Νέος τιμονιέρης μετά από απόφαση του Αχιλλέα Μπέου, ο Μάκης Κατσαβάκης που αναλύοντας τα αγωνιστικά του πλάνα, είπε: "Αν επιχειρηθεί να γίνει μια ριζική αλλαγή, έχουμε αποτύχει εντελώς. Δεν απέχω από τη φιλοσοφία του συναδέλφου. Και εγώ θέλω να παίρνω νίκες και εντός και εκτός. Κάτι πολύ μικρά συμπληρώματα θα αλλάξουν, αν προκύψει ανάγκη για κάτι τέτοιο. Εγώ είπα στα παιδιά να λειτουργήσουν, όπως λειτουργούσαν" ήταν τα λόγια του νέου προπονητή.

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 19:30, Novasports 2
Διαιτητής: Μιχαήλ Τσινιάρης (Αθήνας)
Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο
Δες τι καιρό θα κάνει πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Συναγερμό έχουν επιφέρει στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα ο απόηχος του ματς που έκρινε με τον τρόπο που όλη η Ελλάδα είδε την νίκη αλλά και την υπόθεση τίτλος θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα. Το Σάββατο, οι φίλοι της ομάδα μετά την έκκληση της διοίκησης καλούνται να δώσουν απαντήσεις στα όσα έγιναν στο "Γ. Καραϊσκάκης" σε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο με γενική είσοδο 10 ευρώ. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ζήτησε νίκες μέχρι το τέλος.  Αγωνιστικά, για το ματς ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βύντρα και τους τραυματίες Μπουμσόνγκ, Λουίς Γκαρθία και Χριστοδουλόπουλο.

Τις ειδικές συνθήκες του αγώνα με τον Παναθηναϊκό επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Δώνης που όπως και οι παίκτες του έχουν στην άκρη του μυαλού τους και τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου. "Πηγαίνουμε να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό μέσα σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα ξέροντας ότι θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Για εμάς ακολουθεί ένα πολύ απαιτητικό οκταήμερο γιατί έχουμε τρία πολύ δυνατά ματς και θα προσπαθήσουμε να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Θέλουμε να ξεφύγουμε από τις επικίνδυνες θέσεις στο πρωτάθλημα αλλά και να διεκδικήσουμε σε σοβαρές αξιώσεις το ματς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου" τόνισε ο τεχνικός του Ατρομήτου που δεν θα έχει στα πλάνα του, τους Νεμπεγλέρα (τιμωρημένος) και Σαμπού (τραυματίας).

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 15:00, Novasports 2
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών
Δες τι καιρό θα κάνει πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο Σερρών.

Την πεποίθηση ότι ο βαθμός της ισοπαλίας στην Καβάλα θα δώσει το έναυσμα στην ομάδα του Πανσερραϊκού να κάνει την αντεπίθεσή της στα ματς που απομένουν, πιστεύουν άπαντες στις Σέρρες. Το αρνητικό κλίμα στις τάξεις των διοικούντων με τις σκέψεις του Πέτρου Θεοδωρίδη να θέλει να αποχωρήσει και να ψάχνει αγοραστές φαίνεται να εγκαταλείπεται. Ο τεχνικός των "λιονταριών", Μόμτσιλο Βούκοτιτς ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης "ψυχή και χαρακτήρα" που έδειξαν στην παρουσία τους στο "Ανθή Καραγιάννη". Αγωνιστικά, ο Σέρβος τεχνικός δεν έχει προβλήματα και θα παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα κόντρα στους Αρκάδες.

Ανασύνταξη και ανύψωση ηθικού επιχείρησε ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα στην Τρίπολη και τα λαϊκά δικαστήρια των φίλων της ομάδας. Ο τεχνικός του Αστέρα και οι παίκτες της ομάδας έχουν συνειδητοποιήσει πως το παιχνίδι στις Σέρρες είναι ένας "τελικός" παραμονής στην κατηγορία για όλους. "Η ύπαρξη της ομάδα στη Superleague δεν βοηθάει μόνο την ομάδα αλλά βοηθάει και την πόλη σε όλα τα επίπεδα. Θέλω μόνο μία νίκη στα επόμενα παιχνίδια. Μία νίκη για να αλλάξει το κλίμα. Έτσι, όπως είναι το ποδόσφαιρο μία νίκη σε στέλνει στον ουρανό, ενώ μία ήττα στα τάρταρα" είπε χαρακτηριστικά ο Μακεδόνας τεχνικός που θα έχει στο πλευρό του για πρώτη φορά εκτός έδρας και την διοίκηση.

Εργοτέλης-ΑΕΚ17:15, Novasports 2
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Δες τι καιρό θα κάνει πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στην έβδομη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Εργοτέλης που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο (με ΠΑΟΚ από προηγούμενη αγωνιστική) και θέλει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις απώλειες των άλλων συλλόγων αλλά και την δική του ξεκούραση. Απαντες ωστόσο γνωρίζουν το δύσκολο έργο που έχουν κόντρα στην ΑΕΚ, όμως μια ενδεχόμενη επιτυχία θα δώσει αέρα Ευρώπης στους Κρητικούς. "Ο αγώνας της Κυριακής με την ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα μας. Μια πρόκληση που δεν αφορά μόνο τον Εργοτέλη, αλλά ολόκληρη την Κρήτη. Το όνειρο της Ευρώπης δεν είναι πια μακριά" ήταν το νέο μήνυμα του Απόστολου Παπουτσάκη στους Κρητικούς φιλάθλους. Για το κομβικό αυτό ματς, ο Νίκος Καραγεωργίου δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στις υπηρεσίες του τραυματία Μπέτο.

Την ώρα που ο Ζοζέ Μουρίνιο παρακολουθεί την ΑΕΚ (ελέω Νταβίδ Ματέο) να χάνει βαθμούς εντός έδρας, οι "κιτρινόμαυροι" έχουν το αντίδοτο. Συζήτηση με ψυχολόγο (Μιγκέλ Μορίγια) στην προπόνηση, συσπείρωση με γεύμα παικτών και νίκες εκτός έδρας. Αυτό θα αναζητήσουν και στο Ηράκλειο της Κρήτης, στοχεύοντας σε μια ακόμα επιτυχία μακριά από την έδρα τους. "Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Δεν έχω παράπονα από τη δουλειά που κάνουμε, βλέπω ότι όλοι σας προσπαθείτε σκληρά και κατανοώ ότι θέλετε να παίζετε. Για κάποιο λόγο η εικόνα πολλών από εσάς στις προπονήσεις είναι πολύ καλύτερη από ότι στους αγώνες" τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες του με τις δύο πλευρές να έχουν και στο μυαλό τους τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ-Καβάλα 17:15, Novasports 3
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθήνας)
Γήπεδο: Τούμπας
Δες τι καιρό θα κάνει πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο Τούμπας.

Η τύχη δεν ήταν στο πλευρό του ΠΑΟΚ στην Μόσχα και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι παρακολούθησαν την μεγαλειώδη εμφάνιση του "Δικέφαλου του Βορρά" απέναντι στην ΤΣΣΚΑ αλλά και το -18 της Μόσχας. Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές ένιωθαν προδομένοι όχι όμως και οι οπαδοί τους που τους αποθεώσαν στην άφιξή τους και ετοιμάζονται να τους χειροκροτήσουν στο ματς με την Καβάλα, για την υπερπροσπάθεια και παράλληλα να τους ζητήσουν να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδος. Εξάλλου αυτό έλεγαν μετά την λήξη του ματς και οι παίκτες στα αποδυτήρια πως ένας τίτλος τους αξίζει και είναι η μεγάλη τους ευκαιρία φέτος. Για το ματς με τους "Αργοναύτες" και ενώ οι παίκτες απείχαν την Παρασκευή από την προπόνηση λόγω οικονομικών οφειλών, αγωνιστικά θα λείψει ο τιμωρημένος Τσιρίλο.

Με τους οπαδούς της στο πλευρό της η Καβάλα θα προσπαθήσει να "σπάσει" την δυσμενή παράδοση των τελευταίων ετών στην Τούμπα, αφού σε τέσσερα ματς τα τελευταία 12 χρόνια έχει ισάριθμες ήττες από τον ΠΑΟΚ. Μετά την εντός έδρας ισοπαλία οι Καβαλιώτες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες γνωρίζοντας ότι θα έχουν δύσκολη αποστολή.  Στο αγωνιστικό μέρος, ο τεχνικός της ομάδας Χένρικ Κάσπερτσακ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει ξανά στην διάθεση του, τους Τόμασιτς, Πετκάκη και Βουτσίτσεβιτς. Αντίθετα,  δεν υπολογίζει στην βοήθεια του Νταρσεβίλ, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα αλλά και στους Δρόσο, Οικονόμου.

Λάρισα-Αρης 19:30, Novasports 2
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθήνας)
Γήπεδο: AEL FC Arena
Δες τι καιρό θα κάνει πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο "AEL FC Arena".

Τα περιθώρια στενεύουν για τους "βυσσινί" που θα κριθούν πολλά για την παραμονή τους στην Σούπερ Λίγκα από τα δύο συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια εντός έδρας με Αρη και Παναθηναϊκό. Μετά την ισοπαλία στα Πηγάδια της Ξάνθης, άπαντες ζουν και αναπνέουν για το ματς με τους "κιτρινόμαυρους". "Κάθε αντίπαλος πλέον περιμένει το πότε θα ανοιχτούμε για να βρουν τους κατάλληλους χώρους και να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Γιατί όλοι πιστεύουν ότι εμείς από το πρώτο λεπτό θα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτή η τακτική είναι λάθος" υποστήριξε ο Νίκος Κωστένογλου που συνέστησε υπομονή στο παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του ενώ διέψευσε τις όποιες φήμες πως υπάρχει θέμα προπονητή στην Λάρισα.

Με την κούραση νωπή... από την προσπάθεια στο Μάντσεστερ κόντρα στην Σίτι, ο Αρης αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με τον κόσμο του να δίνει μαθήματα συμπεριφοράς στις εξέδρες. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες μίλησαν για την αξία των φιλάθλων τους και την συμπαράστασή τους με μοναδικό τρόπο, ωστόσο όλοι μαζί τώρα γυρίζουν σελίδα και επιστρέφουν στην ελληνική πραγματικότητα.  Οι Θεσσαλονικείς στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα, αφού ήδη έχουν χάσει έδαφος και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πλέι-οφ και φυσικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Για τον λόγο αυτό η νίκη είναι επιτακτική στο AEL FC Arena και παρά την δυσμενή παράδοση (τρεις ισοπαλίες και μία ήττα).

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 19:30, Novasports 1
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Δες τι καιρό θα κάνει πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Χωρίς επιθετικούς αναμένεται να παραταχθεί κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Πανιώνιος αφού τόσο ο Κώστας Μήτρογλου όσο και ο Σίτο Ριέρα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής για διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος λόγο της συμφωνίας των δύο ομάδων στον δανεισμό του στους "κυανέρυθρους" (σε αντίθεση με τον Γκαλίτσιο) και ο Ισπανός λόγω της τιμωρίας του με τρεις αγωνιστικές από την Πειθαρχική Επιτροπή μετά το χτύπημα στον Καφέ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Παρόλο αυτά ο Τάκης Λεμονής και οι παίκτες πιστεύουν ότι όπως με την "Ενωση" έτσι και με τους "ερυθρόλευκους" θα τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα. "Με τα αποτέλεσμα που έχουμε πάρει τον τελευταίο καιρό, εκτός από τη σημαντική βαθμολογική συγκομιδή, έχουμε αποκτήσει και καλή ψυχολογία και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο" υποστήριξε ο Γουνδουλάκης.

Στον απόηχο των γεγονότων του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και με την πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός με το +10 στην κορυφή είναι αγκαλιά με τον 38ο τίτλο του, άπαντες στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο θέλουν νίκες μέχρι το φινάλε για να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους ως ομάδα. "Θέλω να είμαστε σωστοί στις προπονήσεις και να κάνουμε αυτά που πρέπει. Οι προπονήσεις είναι ο καθρέφτης μας στο γήπεδο. Ολη η καλή δουλειά βγαίνει στους αγώνες. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να είμαστε ακόμη καλύτεροι για να πετύχουμε το στόχο μας. Ακόμη δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα" ήταν το μήνυμα του Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν θα έχει στην Πλατεία τον αρχηγό της ομάδας Βασίλη Τοροσίδη.