Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΕΟΥ


Κατ' αρχήν, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε πώς ήχησε στα αυτιά σας η πρόταση του Αχιλλέα Μπέου να αναλάβετε μία ομάδα, η οποία παρά την έως τώρα εξαιρετική της πορεία αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγή προπονητή λόγω ασυμφωνίας του πρώην τεχνικού με τον μεγαλομέτοχο... 
«Με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, τον Αχιλλέα Μπέο, έχουμε μία γνωριμία εδώ και χρόνια κι έχουμε οικοδομήσει μια καλή σχέση, ανεξαρτήτως της νομικής αντιδικίας (σ.σ. οικονομικού περιεχομένου) που είχαμε την περίοδο που συνεργαστήκαμε στον Πανιώνιο.Γενικώς τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία, μου είχε ξανακάνει πρόταση για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ όταν ήρθε στις Σέρρες για τον αγώνα του 1ου γύρου με τον Πανσερραϊκό, συναντηθήκαμε, ήπιαμε καφέ και συζητήσαμε πολλά θέματα γύρω από το ποδόσφαιρο.
Παρότι μετά τον αγώνα με τη Λάρισα η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Σάκη του Τσιώλη σχετικά με την παραμονή της ΑΕΛ στη Superleague, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι ο εξαιρετικός συνάδελφός μου θα έφευγε από την ομάδα.
Όταν με πήρε τηλέφωνο ο κ. Μπέος, η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην, αλλά πολύ γρήγορα πήρα την απόφαση να αποδεχτώ την πρόταση συνεργασίας.  Άλλωστε, δεν είναι εύκολο να πεις όχι σε έναν τέτοιο σύλλογο, που έχει όλες τις ιδανικές προϋποθέσεις εργασίας για έναν προπονητή».
- Το γεγονός ότι αναλάβατε την ομάδα στην 5η θέση και το τέλος της σεζόν μπορεί να σας βρει πιο χαμηλά στη βαθμολογία, δεν σας πτόησε; Το ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ δεμένοι με τον προηγούμενο προπονητή και ενδεχομένως να σας υποδέχτηκαν με δυσπιστία, δεν σας απασχόλησε καθόλου;  
«Καταλαβαίνω πού το πάτε και έχετε δίκιο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αυτά τα πράγματα, όντως, μπορούν να συμβούν... Όμως σε αυτό το κομμάτι βοήθησε πολύ ο κ. Μπέος, ο οποίος μίλησε με όλους τους ποδοσφαιριστές και όπως μου είπε φρόντισε να “καθαρίσει” όλα τα κατάλοιπα που ενδεχομένως να είχαν μείνει από την αλλαγή προπονητή.Γι' αυτό και θα ήθελα τον να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και να τονίσω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα για την οποία ευχαρίστως θα “έκοβα” εισιτήριο για να την παρακολουθώ σαν φίλαθλος κάθε Κυριακή.Διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, έχει οικοδομήσει πολύ καλή χημεία και σε γενικές γραμμές παίζει όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο... Πιστεύω στον εαυτό μου και σκοπεύω να διαχειριστώ την ομάδα χωρίς να προβώ σε ριζικές αλλαγές τόσο όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού της, όσο και στους παίκτες στους οποίους βασιζόταν έως τώρα. Θα ήταν κουτό να έκανα βαθιές τομές... Κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, νομίζω ότι μπορεί να έχουμε ακόμη καλύτερη συνέχεια».
- Μιλώντας με τον κ. Μπέο τι συζητήσατε όσον αφορά τους στόχους του Ολυμπιακού Βόλου;  
«Οι στόχοι προϋπήρχαν της δικής μου έλευσης και παραμένουν οι ίδιοι. Ο πρώτος στόχος έχει να κάνει με την είσοδο στην πεντάδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ και ο δεύτερος έχει να κάνει με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Δεν είμαστε μακριά και νομίζω ότι με λίγη προσοχή και τύχη, Θεού θέλοντος μπορούμε να τα καταφέρουμε».
- Η δική σας φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο πού συμβαδίζει με τον Ολυμπιακό Βόλου της εφετινής περιόδου;  
«Σε όλες τις ομάδες όπου εργάστηκα στο παρελθόν, κυνηγούσαμε όλα τα αποτελέσματα μέσα κι έξω και παίζαμε πολύ ανοιχτό και πιεστικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε προσεκτικά βήματα όταν έχουμε ένα αποτέλεσμα στα χέρια μας. Επίσης οι στατικές φάσεις είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέξουμε, ανεξαρτήτως των τακτικών προσανατολισμών της ομάδας. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας».
- Να υποθέσουμε ότι το υλικό της ομάδας το γνωρίζατε αρκετά καλά, γιατί στο χθεσινό παιχνίδι με την Κέρκυρα δεν παρατηρήσαμε μεγάλες αλλαγές... 
«Αυτό είναι δεδομένο... Όποιος προπονητής θέλει να σέβεται τον εαυτό του και θέλει να επιστρέψει στους πάγκους, οφείλει να παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια που δείχνει η τηλεόραση και να επισκέπτεται τα γήπεδα. Θεωρώ ότι όλοι οι συνάδελφοι που αυτή τη στιγμή, για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν εργάζονται, έχουν πλήρη εικόνα για όλες τις ομάδες».
- Η εύκολη νίκη σας, πάντως, στο νησί των Φαιάκων ίσως να είναι και πιο σημαντική απ' όσο δείχνει, με την έννοια ότι η ομάδα του Μπάντοβιτς έχει παρουσιάσει πολύ αξιόλογη εικόνα στα τελευταία ματς και είναι πολύ δυνατή στην έδρα της...
«Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και το είχα επισημάνει στα παιδιά πριν από το παιχνίδι. Προερχόταν από μία μεγάλη νίκη μέσα στην Τρίπολη. Από κει πέρα, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου τής έχει πάρει τον “αέρα”, όπως άλλωστε και στις περισσότερες ομάδες στην εφετινή σεζόν».
- Συμφωνείτε με την άποψη ότι αν ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ένα μειονέκτημα στην εφετινή σεζόν, αυτό έχει να κάνει με την αστάθειά του στα εντός έδρας παιχνίδια;
«Σε καμία περίπτωση. Έτσι όπως παίζεται πλέον το ποδόσφαιρο στις μέρες μας, καμία ομάδα δεν μπορεί να διασφαλίσει στο 100% την έδρα της. Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο και το απόρθητο της έδρας έχει τελειώσει».