Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ημίχρονο στ' αστέρια, φινάλε στο Europa League

O Oλυμπιακός έκανε το καθήκον του και επικράτησε 3-1 της Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης", ωστόσο έμεινε στην τρίτη θέση και στο Europa League, αφού η Μαρσέιγ νίκησε 3-2 στη Γερμανία τη Ντόρτμουντ.
Οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν τη νίκη για να έχουν ελπίδες για πρόκριση στους "16" του Champions League, παράλληλα όμως επιθυμούσαν και να μην νικήσει η Μαρσέιγ στην έδρα της Μπορούσια.
Ωστόσο, αν και οι Πειραιώτες κέρδισαν δίκαια την αδιάφορη, βαθμολογικά, Άρσεναλ, στο τέλος γεύθηκαν την πίκρα του αποκλεισμού, καθώς η Ολιμπίκ ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 του ημιχρόνου και με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά πανηγύρισε την πρόκριση, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία στους "32" του Europa League.
Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, οι Λονδρέζοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, από εκεί και πέρα όμως οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν εμφανώς καλύτεροι και πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-0 στις αποσκευές τους.
Στο 16' ο Τζιμπούρ αξιοποίησε ιδανικά την ασίστ του Φουστέρ, ξεπέρασε και την αντίσταση του Φαμπιάνσκι και σημείωσε το 1-0, ενώ στο 37' ο Φουστέρ ήταν εκείνος που με πλασέ εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό λάθος του Μανόνε, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Φαμπιάνσκι, και πέτυχε το δεύτερο ερυθρόλευκο τέρμα.
Στην επανάληψη, η Άρσεναλ μπήκε στο παιχνίδι με το ωραίο σουτ του Μπεναγιούν στο 57' και από εκεί και πέρα μέλημα των γηπεδούχων ήταν η διατήρηση του προβαδίσματός τους.
Όμως, στο 89' η νίκη "κλειδώθηκε" με τον Μοδέστο να σκοράρει σε κενή εστία και αφού προηγήθηκε κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο δεξιό δοκάρι, με παίκτες και οπαδούς να βρίσκονται στα... ουράνια ενώπιον της διαφαινόμενης πρόκρισης.
Εντούτοις, η εναλλαγή συναισθημάτων ήταν άμεση, καθώς τα άσχημα νέα από τη Γερμανία μαθεύτηκαν σε ολόκληρο το Καραϊσκάκη, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μη μπορούν να πιστέψουν το πώς χάθηκε τελικά το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση του Ch. League.
O κόσμος, πάντως, των πρωταθλητών αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές, που έκαναν το καθήκον τους και θα έχουν την ευκαιρία, μέσω του Europa League, να συνεχίσουν στον δρόμο των ευρωπαϊκών επιτυχιών.
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Μέγερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μανιάτης, Μοδεστο, Μιραλάς, Χολέμπας (39' Ορμπάιθ), Φουστέρ (64' Αμπντούν), Τζιμπούρ (90' Παπάζογλου).
Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι (26' Μανόνε), Βερμάελεν, Σάντος (51' Μίκελ), Τσάμπερλεϊν, Σκιλασί, Τζουρού, Αρσάβιν, Φρίμπονγκ, Σαμάκ, Μπεναγιούν, Κοκελέν (66' Ροσίτσκι).