Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΝΟΡΒΗΓΟΣ Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ 1964

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της συμφωνίας μεταξύ της Λάρισας και του νέου της προπονητή, Γιορν Άντερσεν.

Ο Νορβηγός τεχνικός θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου, αύριο θα προπονήσει για πρώτη φορά την ομάδα και στην προσεχή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «AEL FC Arena» θα βρίσκεται στον πάγκο των «βυσσινί».

Το σήριαλ της επιλογής του κατάλληλου προπονητή που θα βγάλει την Λάρισα από το αγωνιστικό αδιέξοδο έλαβε τέλος.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ είχαν καταλήξει στον Κρις Κόουλμαν. Ο Ουαλός, όμως, προκειμένου να αναλάβει τους «βυσσινί», έπρεπε να διευθετήσει ορισμένες λεπτομέρειες στο συμβόλαιό του με την Κόβεντρι.

Η μία καθυστέρηση από την πλευρά του Ουαλού... έφερε την άλλη και στη Λάρισα δεν ήταν διατεθειμένοι να τον περιμένουν κι άλλο, μια και ο χρόνος τους πίεζε πολύ. Οπότε ενεργοποιήθηκε το «plan B» και στράφηκαν προς την περίπτωση του πρώην τεχνικού της Μάιντς, Γιορν Άντερσεν (το 2007 είχε περάσει και από τον πάγκο της Ξάνθης).

Ο Άντερσεν ανήκει στην κατηγορία των τεχνικών που λατρεύουν την πειθαρχεία και φημίζεται για την αυστηρότητά του.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που «χάλασε» του Κόουλμαν, οι διοικούντες την ΑΕΛ στράφηκαν στην επιλογή του Άντερσεν, καθώς θεώρησαν ότι τα χαρακτηριστικά και το προφίλ του είναι το ιδανικότερο για να βγάλει την ομάδα από το βαθμολογικό αδιέξοδο.