Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τι λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί….......

 volosfc.blogspot.com
Μια τέτοια ανασκόπηση μπορεί να αποβεί πολύτιμη για κάθε παίχτη του στοιχήματος αφού πολλές φορές βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα τον βοηθήσουν να κάνει καλύτερες επιλογές στο μέλλον. Πάμε να δούμε λοιπόν τους αριθμούς των πρωταθλημάτων ανά κατηγορίες:


Over
Πρώτα πρωταθλήματα σε γκολ είναι ως συνήθως το ολλανδικό (3,17 γκολ ανά παιχνίδι), το γερμανικό (3,14) και το ελβετικό (3,10). Η ελβετική λίγκα παρουσιάζεται πεσμένη συγκριτικά με τα 3,31 γκολ που είχε ανά παιχνίδι την περσινή σεζόν, ενώ σε Ολλανδία και Γερμανία οι αριθμοί είναι αυξημένοι σε σχέση με την περσινή χρονιά αφού τα τέρματα ανά παιχνίδι για τη σεζόν 2009-10 ήταν 2,92 και 2,83 αντίστοιχα.

Under 
Τα πρωτεία για το πιο under πρωτάθλημα στην Ευρώπη παραμένουν σε ελληνικά χέρια, αφού στη Σούπερλιγκ βλέπουμε τα λιγότερα γκολ απ’ όλη την υπόλοιπη Ευρώπη με μόλις 2,04 τέρματα ανά αγώνα. Πέρσι η χρονιά τελείωσε με 2,33 γκολ μ.ο. ανά παιχνίδι αλλά παραδοσιακά στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα δούμε περισσότερα τέρματα, ειδικά σε παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδες που θα είναι αδιάφορες. Δεύτερο ακολουθεί ένα ακόμα παραδοσιακά “under” όπως αυτό της 2ης Γαλλίας με 2,13 γκολ μ.ο. ενώ στην τρίτη θέση την έκπληξη κάνει το Καμπιονάτο που διάγει μια από τις χειρότερες σεζόν του παραγωγικά με μόλις 2,29 γκολ ανά παιχνίδι, πολύ λιγότερα δηλαδή σε σύγκριση με το 2,61 της περσινής σεζόν.

Άσοι
Η έδρα είναι πάντα σημαντικός παράγοντας στον αθλητισμό και στην 2η κατηγορία της Γερμανίας δείχνουν να το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, με το 54% των αγώνων φέτος να τελειώνουν με νίκη των γηπεδούχων. Ακολουθεί κατά πόδας η Πριμέρα με 52%, δείγμα της σταθερότητας της και των πιο «προβλέψιμων» αγώνων που έχει τα τελευταία δύο χρόνια σε σχέση με περασμένες σεζόν. Πολύ ισχυρός είναι ο παράγοντας έδρα και στην Ολλανδία, με τους γηπεδούχους να επικρατούν επίσης στο 52% των παιχνιδιών, την ώρα που στην Ελλάδα μέχρι στιγμής αυτό το ποσοστό είναι στο 45%.

Ισοπαλίες
Τα πρωτεία εδώ κρατάνε οι Γάλλοι με το 35% των αγώνων του Σαμπιονά και το 36% της 2ης κατηγορίας να λήγουν μέχρι στιγμής ισόπαλα, δείγμα της μικρής διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στις ομάδες αλλά και του συντηρητικής, αμυντικής φιλοσοφίας που διέπει τις περισσότερες γαλλικές ομάδες. Έκπληξη αποτελούν στην 3η θέση η Πρέμιερ και η Ελβετία, δύο κατεξοχήν επιθετικά και με γρήγορο ρυθμό πρωταθλήματα με 33%. Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται η 2η κατηγορία της Γερμανίας με 18%, η Πρέμιερ της Σκωτίας  με 19% και η Πριμέρα Ντιβιζιόν με 20%.

Διπλά
Εξωπραγματικό αριθμό διπλών βλέπουμε μέχρι στιγμής στην Σκωτία, με το 45% να είναι τεράστιο σε σχέση με το 36% της Ελβετίας που ακολουθεί δεύτερο. Τις λιγότερες νίκες από φιλοξενούμενους σε πρώτη κατηγορία βλέπουμε στην Πρέμιερ Λιγκ με 22% μόλις, με την Ολλανδία να ακολουθεί από κοντά με 23%.