Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Νο 10 στον κόσμο η Ελλάδα

Δεν μας φτάνει μόνο η πρόκριση, δεν μας αρκεί το γεγονός ότι είμαστε απευθείας για τρίτη σερί διοργάνωση στην τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Τα επιτεύγματα για την καταπληκτική αυτή Εθνική ομάδα του αήττητου Φερνάντο Σάντος συνεχίζονται, όπως και η συνεχόμενη βελτίωση του παγκόσμιου αλλά και ευρωπαϊκού συντελεστή της.

Με το μεγάλο διπλό πρόκρισης στην Τιφλίδα και το 2-1 επί της Γεωργίας η Εθνική μας άνοιξε και πάλι διάπλατα την πόρτα του παγκόσμιου top-10 στο επίσημο FIFA ranking, όπως θα ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου!
Με αυτούς τους βαθμούς της εκτός έδρας νίκης η Ελλάδα περνάει και την Κροατία και ανεβαίνει στην 10η θέση του επίσημου ranking της FIFA και μάλιστα μπορεί να ανέβει και πάνω από την Αργεντινή αν ηττηθεί απόψε στη Βενεζουέλα.
Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Ουρουγουάη, Πορτογαλία, Ιταλία, Βραζιλία, Αγγλία και Αργεντινή βρίσκονται πάνω από την Εθνική μας ομάδα στο σύνολο των 178 εθνικών ομάδων της παγκόσμιας κατάταξης.
Και βεβαίως όπως καταλαβαίνεται βρισκόμαστε στην έβδομη ευρωπαϊκή θέση αφού πάνω από εμάς είναι μόνο Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Αγγλία, ενώ συνεχίζουμε να έχουμε από κάτω εθνικές ομάδες όπως η Γαλλία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Κροατία, η Τουρκία, η Σουηδία, η Σερβία, η Δανία και πολλές ακόμα...
 
Στο Κίεβο η κλήρωση
 
Στις 2 Δεκεμβρίου στο Κίεβο θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης του Euro 2012. Αυτό που γνωρίζει από τώρα η Εθνική μας είναι ότι θα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και θα μπει είτε στον πρώτο όμιλο με την Πολωνία (σε Βαρσοβία και Βρότσλαβ), είτε στον τέταρτο όμιλο με την Ουκρανία (σε Κίεβο και Ντόνετσκ), είτε στον δεύτερο και τον τρίτο με Ισπανία ή Ολλανδία.
Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα είναι οι επικεφαλής των ομίλων.
Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα βρίσκονται Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία και Ρωσία.
Στο τρίτο γκρουπ θα είμαστε εμείς μαζί με την Πορτογαλία και τη Γαλλία και από εκεί και πέρα η τέταρτη ομάδα μπορεί να είναι η Σουηδία ή η Κροατία αν θα περάσουν από τα μπαράζ.
Το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα το κρίνουν οι αγώνες μπαράζ.