Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

«Σας γαμάω»!

Η προκλητική αντίδραση των διοικούντων της ΑΕΚ μόλις ο Κώστας Μανωλάς πέτυχε το 0-1 «άναψε» το φυτίλι στη Νέα Σμύρνη και χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση της αστυνομίας για να αποχωρήσουν από το γήπεδο -μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα- οι συνοδοί της Ενωσης.

Την πρώτη σπίθα την έβαλε ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος φώναξε μέσα από το μπουθ «σας γ...» προς τον κόσμο του Πανιώνιου, ενώ το σκηνικό απρέπειας περιελάμβανε και άσεμνες χειρονομίες από τους εκπροσώπους της ΑΕΚ. Επιπλέον, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης έριξε μία καρέκλα στο τζάμι πάνω στο δικό του ξέσπασμα.
Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι οπαδοί των γηπεδούχων, οι οποίοι κράτησαν «όμηρους» μέσα στο μπουθ τους ανθρώπους της ΑΕΚ για περίπου μισή ώρα. Σε αυτό το διάστημα ο κόσμος χτυπούσε το προστατευτικό, έβριζε, πετούσε καφέδες και δεν έδειχνε διάθεση να αποχωρήσει ούτε όταν έσπευσαν στο σημείο οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι φιλοξενούμενοι (πέρα από τους Αδαμίδη, Κωνσταντινίδη, ήταν επίσης μέσα και οι Αρναρ Γκρέταρσον, Μάκης Κασνακίδης) βγήκαν τελικά από το μπουθ μισή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, αλλά χρειάστηκε να περιμένουν άλλο τόσο στην κερκίδα, με τον πρόεδρο της Ενωσης να μιλάει διαρκώς στο κινητό του με εύθυμη διάθεση παρά την απρόσμενη εξέλιξη της βραδιάς.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν απλωθεί περιμετρικά του γηπέδου και άνοιξαν το δρόμο για να φτάσει με την όπισθεν το βαν έξω από τη θύρα των επισήμων, όμως αυτή η διαδικασία αποδείχτηκε λίγο χρονοβόρα. Οταν πάντως ειδοποιήθηκε ο Αδαμίδης και οι συν αυτώ ότι μπορούν να αποχωρήσουν (μία ώρα πλέον μετά τη λήξη του ματς), υπήρχαν ακόμη έξω από το γήπεδο οπαδοί του Πανιώνιου, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στους φιλοξενούμενους χαρακτηρίζοντάς τους «τσάτσους του Παναθηναϊκού».
Στις 9 ακριβώς τελικά οι διοικούντες της ΑΕΚ επιβιβάστηκαν στο βαν και αποχώρησαν συνοδευόμενοι από κλούβα της αστυνομίας από τη Νέα Σμύρνη. Για να βγει δε από το στενό το βαν υπήρχε διμοιρία δεξιά κι αριστερά.