Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τα τρία "αγκάθια" για να γίνουν οι ομάδες 18

Στις 14.00 αρχίζει η γενική συνέλευση της Σούπερ Λίγκας, η οποία θα νομιμοποιήσει την παράνομη απόφαση για αύξηση των ομάδων στο πρωτάθλημα από 16 σε 18. 
Ωστόσο, υπάρχουν κάποια "αγκάθια" που εμποδίζουν τη νομιμοποίηση της παρανομίας, αν και βέβαια ουδόλως φαίνεται πως ενδιαφέρει τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ η καταστρατήγηση των κανονισμών και των νόμων.
Τα προβλήματα είναι τα εξής:
1. Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, που πρέπει να περιλαμβάνει και τα play off αφού τα θέλει η ΝΟVA. Παράλληλα, θα πρέπει να παραταθεί η αγωνιστική δραστηριότητα μετά τις 13 Μαΐου, ημερομηνία που σύμφωνα με την UEFA θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εγχώριες διοργανώσεις σε κάθε χώρα-μέλος της.
Επίσης, θα πρέπει να γίνονται αγώνες της ίδιας αγωνιστικής σε τρεις μέρες της εβδομάδας, ενώ μερικές φορές θα συμπίπτουν με αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ακόμη, υπάρχει ερωτηματικό με το πώς θα μπουν στη διαδικασία της κλήρωσης οι δύο πρόσθετες ομάδες.
2. Τα χρήματα της NOVA, καθώς το συνδρομητικό κανάλι δεν δίνει τόσα χρήματα ώστε να καλύψει και τις δύο πρόσθετες ομάδες και έχει αποφασίσει ότι θα πρέπει να κοπούν 50.000 ευρώ από κάθε ομάδα.
Ωστόσο, κάποιες ομάδες διαφωνούν καθώς πρόκειται για ανακατανομή των εσόδων, ενώ σε πιθανή χορηγία από τον ΟΠΑΠ η μοιρασιά θα γίνει δια 18 και όχι δια 16, συνεπώς πάλι θα υπάρξει μείωση εσόδων.
3. Το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν. Η Σούπερ Λίγκα θέλει να πέσουν τρεις ομάδες, εκτός βέβαια αν προκύψουν πάλι... ειδικές συνθήκες και οι ομάδες γίνουν 20 ή και 22, ενώ η ΕΠΟ που νομιμοποιεί την παρανομία θέλει να υποβιβαστούν πέντε ομάδες, ώστε το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 16.