Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ειδήσεις στο μπαμ-μπαμ.....για την Football-league

ΑΝ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ: Εκτός του προπονητικού προγράμματος της Τρίτης έμειναν οι Ναλμπάντης, Δεινόπαπας και Γεωργιάδης στην Επανομή, καθώς ταλαιπωρούνται από ίωση. Την ίδια στιγμή, ατομικό ακολούθησαν για άλλη μια μέρα οι Καρλάο και Καραμανλής, για προληπτικούς λόγους, με τον δεύτερο να ετοιμάζεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς την Τετάρτη.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ:
Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας Π.Α.Ε Διαγόρας: «Η άδικη, κατά όπως φαίνεται, και βασιζόμενη μόνο σε ενδείξεις και όχι αποδείξεις καταδικαστική απόφαση υποβιβασμού της ιστορικής ομάδας του νησιού Διαγόρας, απαξιώνει για πολλοστή φορά τη Δωδεκάνησο.
Πως γίνεται κύριοι η ομάδα που έχει βραβευτεί με το χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για το ήθος της να καταδικάζεται σε υποβιβασμό βάσει μόνο ενδείξεων; Αναρωτιέμαι η κάθαρση που συντελείται θα ήταν η ίδια αν επρόκειτο για μια ομάδα του κέντρου; Θα απαντήσω εγώ πως όχι φυσικά, άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.
Κύριοι έως εδώ, θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι ο Διαγόρας έχει ιστορία 106 χρόνων. Από την πλευρά μου θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου. Ας ευχηθούμε ότι η έφεση της διοικήσεως θα εξεταστεί με το δέοντα τρόπο από τα αρμόδια όργανα και θα δικαιώσει πανηγυρικά την ιστορική ομάδα του Διαγόρα.
Κλείνοντας θα δανειστώ μια έκφραση των φιλάθλων του Διαγόρα.. «Διαγόρας να 'σαι και μη φοβάσαι» και εμείς σαν Δωδεκανήσιοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».


ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ:
Η ρουτίνα των προπονήσεων αυτής της εβδομάδας θα «σπάσει» την Τετάρτη (10/10) για τη Δόξα Δράμας. Οι Δραμινοί θα ταξιδέψουν στη Σκύδρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Αετό. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 16:30. Μία από τα ίδια στο προπονητικό πρόγραμμα των τελευταίων ημερών, που και αυτή την εβδομάδα έγινε απογευματινό ώστε να πιάσει τόπο περισσότερο, το κυριακάτικο ρεπό με μοναδικό απόντα και πάλι τον Άρη Σοϊλέδη που βρίσκεται στην εθνική των ελπίδων. Στο μεταξύ, το Σάββατο οι "μαυραετοί" θα δώσουν νέο φιλικό με αντίπαλο τη Λάρισα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς θα δώσει την Κυριακή ο Πιερικός στο γήπεδο Κατερίνης. Η αναμέτρηση με τους Πόντιους θα ξεκινήσει στις 16:00. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα, ανεβάζει διαρκώς ρυθμούς ο Νίκος Πουρτουλίδης, ο οποίος μετράει αντίστροφα για να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης (προς το τέλος του μήνα).

ΑΝ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Αναγέννηση Γιαννιτσών προς τα ΜΜΕ, καλεί τα εγγεγραμμένα μέλη της Αναγέννησης Γιαννιτσών αλλά και τους φιλάθλους της ομάδος, σε έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού μεγάρου στα Γιαννιτσά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνέλευση είναι τα ακόλουθα: 1) Το παρόν και το μέλλον της ομάδος και 2) ορισμός νέου διοικητικού συμβουλίου.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ:
Φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την ερχόμενη Κυριακή (17:00) στη Μυτιλήνη "έκλεισαν" οι υπεύθυνοι της ΑΕΛΚ. Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα θα έχει την ευκαιρία σε ακόμη μία φιλική αναμέτρηση να δοκιμάσει σχήματα και συστήματα (δεν υπολογίζει τους τραυματίες Προβατίδη και Μήτση). Από κει και πέρα το πρόγραμμα της Δευτέρας περιελάμβανε διπλή προπόνηση (το πρωί ασκήσεις με βάρη και το απόγευμα τακτική και τελειώματα φάσεων). Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος παίρνει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης αλλά βρίσκεται ακόμη πίσω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης συγκριτικά με τους υπόλοιπους παίκτες. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης στη φυσική έδρας της ομάδας.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ:
Μπορεί όλο το βάρος στον Πλατανιά να έχει πέσει στην ολοκλήρωση των όποιων εκκρεμοτήτων παρουσιάζουν τα μεταγραφικά του θέματα (η υπόθεση του Θωμά Ναζλίδη αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες), ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει σίγουρα και το αγωνιστικό μέρος, με τον Παντζιαρά να περιμένει την Πέμπτη (13/10) να δει σε τι κατάσταση είναι η ομάδα του στο φιλικό που κλείστηκε με τον Μινώταυρο. Ουσιαστικά, ο προπονητής του Πλατανιά θα έχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει την κατάσταση που βρίσκεται ο Κουρτεσιώτης που θυμίζουμε ότι έπαιξε μισή ώρα μόλις στον αγώνα με την Ασή Γωνιά, τον Σκούρτη που αυτή τη φορά δεν θα έχει το άγχος του συμβολαίου να τον βαραίνει από τη στιγμή που υπέγραψε αλλά και τον Τσοντάκη που μετά από τρεις εβδομάδες σχεδόν είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί. Ο Θεοδωρέλης που θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακολουθεί ειδικό ατομικό πρόγραμμα και από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να προπονείται μαζί με όλη την ομάδα, θα παίξει σχετικά για λίγο διάστημα σε αυτό το φιλικό με τον Μινώταυρο που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλεμε και είναι να ξεκινήσει στις 16.30. Κατά τ’ άλλα, η προπόνηση της Τρίτης (11/10) έγινε στις 11 το πρωί διότι το βράδυ οι ποδοσφαιριστές θα παρευρεθούν και αυτοί στην εκδήλωση που ετοιμάζει η ομάδα. Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι ότι θα κάνουν βόλτες με ανοικτό πούλμαν ξεκινώντας από το Μάλεμε και καταλήγοντας στο Σταλό χαιρετώντας τον κόσμο και λαμβάνοντας έτσι μία γερή ένεση ηθικού ενόψει της πρεμιέρας τους στο πρωτάθλημα!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ:
Οι παίκτες του Εθνικού Αστέρα επέλεξαν τους αριθμούς στις φανέλες που θα φοράνε στην νέα αγωνιστική περίοδο. Αναλυτικά οι παίκτες επέλεξαν και πήραν τις εξής φανέλες : 1. Γκίτκος, 2. Παπαθανασίου, 3. Πασκούλοφ, 4. Καρατζάς, 5. Παντίδος, 6. Θεολόγου, 7. Χωριανόπουλος, 8. Γιακούμπι, 9. Καούνος, 10. Λουτσιάνο, 11. Μιχελής, 12. Εγκλαντίν, 13. Μπολάνο, 14. Μαστρογιάννης, 16. Νύκταρης, 18. Ντούκα, 19. Πασάς, 20. Νάστος, 21. Γουσούλης, 22. Γκουγκουτζίζε, 23. Αδαμάκης, 24. Σαλαγιάννης, 25. Λαγός, 26. Τλούπας, 27. Ζαρογιάννης, 29. Δεσπολάρι, 31. Δάρρας, 32. Λαμπρόπουλος, 33. Χανιώτης, 40. Μητσέας, 46. Χαϊκάλης, 64. Άντονι, 66. Παληγεώργος, 77. Ντραγκόλοφ, 88.Τολιμίρ, 89. Σκαρτσίλας, 90. Μακρής, 91. Γκούσεφ, 92. Καζνέτση, 99. Παναγιωτόπουλος.
Από εκεί και πέρα η προετοιμασία της ομάδας συνεχίσθηκε και την Τρίτη σε ιδιαίτερα έντονους ρυθμούς και με διπλή προπόνηση. Ο Πέτρος Δημητρίου γύμνασε τους παίκτες το πρωί στο γυμναστήριο και το απόγευμα στο βοηθητικό γήπεδο στην Καισαριανή. Στο μεταξύ ο Εθνικός Αστέρας θα δώσει την Κυριακή ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι, καθώς στην Καλλιθέα, θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:
Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη πρόκειται να δώσει φιλικό παιχνίδι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής με αντίπαλο την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Η αναμέτρηση πρόκειται να ξεκινήσει στις 16:00. Μετά την αλλαγή έναρξης ημερομηνίας του πρωταθλήματος της Football League από 16 Οκτωβρίου σε 23 Οκτωβρίου ουσιαστικά αυτό αποτελεί το τελευταίο τεστ για τον Πανθρακικό μπροστά στο κοινό του. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πανθρακικός υποδέχεται στις 23 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής την ομάδας της Καλλονής.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ:
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε την συσπείρωση όλων των φιλάθλων, της Ερασιτεχνικής, της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου όλοι μαζί να προχωρήσουν τη νέα σεζόν, ειδάλλως θα οδηγηθεί στην έξοδο, με την διαδικασία της πώλησης των μετοχών και το κόστος για τον κάθε ενδιαφερόμενο κυμαίνεται στα 5.5 εκατομμύρια ευρώ! Αρχικά, ο μεγαλομέτοχος της πατρινής ΠΑΕ τόνισε: "Είναι μέρα χαράς η σημερινή. Ημέρα απόλυτης δικαίωσης. Θέλω σήμερα να σας ανακοινώσω τις αποφάσεις μου. Δεν απολαμβάνω εδώ και 1 χρόνο την παραμονή μου εδώ. Είτε θα προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, οργανωμένοι, Ερασιτεχνική και φορείς ή δεν θέλω να είμαι πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ".
Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε: "Αν δεν γίνουν αυτά, δεν θέλω ούτε ευρώ παραπάνω, μόνο τα χρήματα που έχω βάλει και το ελάχιστο αντίτιμο των μετοχών. Είναι αποφασή μου, τέσσερις μήνες τώρα δεν κοιμάμαι, έχω εξαντλήσει τα όρια αηδίας για πρόσωπα και συμπεριφορές και δόξα το θεό σε όλη την ποδοσφαιρική μου διαδρομή, ήμουν πάντα εκεί που με αγαπούσαν. Δεν έχω διάθεση να έχω άλλου είδους παρουσία".