Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Χρυσός Τσιτσαρίτο»

Νέο συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σαφώς αυξημένες απολαβές για τα επόμενα πέντε χρόνια υπέγραψε ο Χαβιέ Ερνάντες. Τριπλασιάστηκε ο εβδομαδιαίος μισθός του.

Με 25.000 λίρες εβδομαδιαίως αμειβόταν τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του ο Μεξικανός επιθετικός. Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει για συμβόλαιο πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής όπου ο νεαρός φορ έλαμψε.

Ήταν ένα πρώτο συμβόλαιο ώστε να εκτιμηθεί η πραγματική ποιότητα του Ερνάντες στο επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ και εκείνος ανταποκρίθηκε απόλυτα. Έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά «Τσιτσαρίτο» αρχικά στη φανέλα του με 20 γκολ στη σεζόν και έπειτα στις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας.

Ακόμη και μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι στη φετινή προετοιμασία της ομάδας, επανήλθε και σκόραρε άμεσα δύο γκολ, αναγκάζοντας τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να του προτείνει νέο συμβόλαιο πενταετίας. Ο παίκτης υπέγραψε άμεσα τη νέα συμφωνία και είδε τις εβδομαδιαίες απολαβές του να εκτινάσσονται από τις 25.000 στις 80.000 λίρες εβδομαδιαίως!