Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Πέφτουν οι υπογραφές

Οι Κουίνσι Οβούσου και Τοτσέ θα βρίσκονται την Δευτέρα στην Αθήνα για να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στους «πράσινους».
Ο Γκανέζος εξτρέμ αποτελεί προσωπική επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος γνωρίζει τις δυνατότητες του 25χρονου άσου, και είναι πεπεισμένος πως αποτελεί ιδανική λύση για το δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής, καθώς με την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση θα προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Οβούσου θα βάλει την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαι συνεργασίας, με την μορφή δανεισμού από την Μάλαγα, αφού περάσει τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.
Όσον αφορά στον Τοτσέ, ο Ισπανός φορ αποτελεί την επιλογή των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού για να σηκώσει το «βαρύ φορτίο» της κάλυψης του κενού που άφησε στην επιθετική γραμμή των «πρασίνων» η αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο 28χρονος στράικερ προέρχεται από εξαιρετικές σεζόν με την φανέλα της Καρταχένα στα γήπεδα της Segounda Division, σημειώνοντας 37 γκολ σε 74 συμμετοχές την τελευταία διετία, και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θεωρεί πως μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις της θέσης του βασικού φορ του «νέου Παναθηναϊκού», ταιριάζοντας στην αγωνιστική του φιλοσοφία. Ο Τότσε έμεινε ελεύθερος από την Καρταχένα, και θα αποκτηθεί με ελεύθερη μεταγραφή, υπογράφοντας συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Κουβέντα για την συνέχεια

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έχει συνάντηση με τον Δημήτρη Γόντικα μετά την επιστροφή της αποστολής του Παναθηναϊκού επί ελληνικού εδάφους, αναφορικά με την πορεία του μεταγραφικού σχεδιασμού των «πρασίνων».
Ο Πορτογάλος είναι ικανοποιημένος από η συμφωνία με τους Βίκτορ Βιτόλο, Κουίνσι Οβούσου και Τοτσέ, ωστόσο έχει εισηγηθεί την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού χαφ, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά και στον δημιουργικό τομέα του παιχνιδιού, με το όνομα του Αντρέ Κάστρο της Πόρτο να κατέχει περίοπτη θέση στα λίστα του, καθώς τον θεωρεί αξιόπιστη λύση για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Παράλληλα ο σοβαρός τραυματισμός του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που θέτει τον άτυχο μέσω εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 5 μήνες, ανατρέπει τα δεδομένα του αρχικού σχεδιασμού, και αναγκάζει τους «πράσινους» να εξετάσουν το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμα ποδοσφαιριστή για τον χώρο του κέντρου. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η υπόθεση του Ζεκά, ο οποίος πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Βιτόρια Σετούμπαλ, και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει συγκεντρώσει κολακευτικά στοιχεία για την αξία του, καθώς ο 22χρονος συμπατριώτης του μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, όσο και στον άξονα.