Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Εκστρατεία αξιωματούχων για τη διάσωση της Καβάλας

Ανακοίνωση κατά της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης του Α.Ο. Καβάλας και της μεταφοράς της έδρας της ομάδας στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν οι βουλευτές του νομού Καβάλας, Μ. Τιμοσίδης, Δ. Παπουτσής, Σ. Εμινίδης, Ν. Παναγιωτόπουλος, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, οι αντιπεριφερειάρχες Α. Γρανάς και Κ. Παπακοσμάς, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου και οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων και των οργανωμένων φιλάθλων της πόλης. ...

«Εμείς, όλοι οι εκπρόσωποι της κοινωνίας της Καβάλας (οι βουλευτές) εκφράζοντας την έκδηλη ανησυχία όλων των πολιτών και των φίλων του ποδοσφαίρου για την επιχειρούμενη συγχώνευση - διάλυση της ιστορικής ομάδας του ΑΟΚ συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου 2011, στο Δημαρχείο Καβάλας και μετά από πολλή συζήτηση καταλήξαμε ομόφωνα στα ακόλουθα:

• Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην ενέργεια αυτή (επιχειρούμενη συγχώνευση - διάλυση της ομάδας του ΑΟΚ).
• Ζητούμε από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας να ελέγξουν και να αποτρέψουν την ενέργεια αυτή.
• Συγκροτούμε ομάδα δράσης που θα παρακολουθεί όλες τις διαδικασίες και θα υποστηρίζει μέχρι τέλους την αποτροπή αυτού του σεναρίου.
• Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε ενέργεια αμαύρωσης της ιστορικής μας ομάδας με την οποία έχουν γαλουχηθεί γενιές Καβαλιωτών.
• Στηρίζουμε τις ενέργειες της Πολιτείας για την πολυπόθητη κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Οι πολίτες της Καβάλας αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον ΑΟΚ και θα είναι δίπλα του, όπου αγωνίζεται, υπηρετώντας όμως το ιδανικό του «ευ αγωνίζεσθαι».