Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Tελεσίγραφο της UEFA στην ΕΠΟ για τα στημένα

Σημαντική αποκάλυψη του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, στην τηλεοπτική "Δίκη" για το ζήτημα των στημένων. Όπως αποκάλυψε ο κ. Πιλάβιος, η UEFA ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να διαλευκάνει την υπόθεση για να ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα παίξουν στην Ευρώπη!
"Η καθυστέρηση αφορά ένα κομμάτι 4-5 ατόμων. Δεν επηρέασε καθόλου τη διαδιακασία αυτή. Ξεκίνησε από συζητήσεις του ότι υπάρχει ένα σύστημα στην UEFA, το DFDS. Η UEFA έστειλε τελεσίγραφο για τα στημένα και ζήτησε να ξεκαθαρίσουμε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της. Θα κάνουμε ό,τι μας πει η UEFA.
Ό,τι και να γίνει με τους φακέλους πρέπει να διατηρήσουμε μια εμπιστευτικότητα από πλευράς ονομάτων. Αυτός ο κατακερματισμός της αθλητικής δικαιοσύνης, μια πειθαρχική επιτροπή της Football League, μια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, της διαιτησίας. Θέλω να κάνω μια επιτροπή, με την οποία να δούμε όλα αυτά τα θέματα και που θα μας φέρει μια εισήγηση για όλα τα νομικά θέματα.
Ο φάκελος της Παναχαϊκής και της Βέροιας είναι τόσος (έδειξε με το χέρι του πόσο μεγάλοι είναι οι φάκελοι των δυο ομάδων). Όμως, στην ΕΙΜ έχουν σταλεί οι φάκελοι των υπόλοιπων ομάδων. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για το πώς θα λειτουργούν οι επιτροπές" είπε ο Πιλάβιος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε το γεγονός ότι σε ορισμένες συνομιλίες κάποιοι εμπλέκουν το όνομα του. "Δεν είναι ευχάριστο που μου λέτε ότι έλεγαν ότι θα μου έστελναν λουλούδια" πρόσθεσε και συνέχισε: "Στην Ελλάδα είμαστε νταραβεριτζίδες. Το τι ακούν τα αυτιά μου κάθε μέρα είναι τρομερό. Όμως οι θεωρίες συνομωσίας είναι κάτι το τρομερό".

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, εμμέσως αποκάλυψε ότι υπάρχει επιστολή της ΕΠΟ από την UEFA για τον Ολυμπιακό Βόλου. "Είμαι βέβαιος ότι θα έχει έρθει κάποιο έγγραφο από την UEFA και θα λέει κάτι τέτοιο σαν το έγγραφο προς την Τουρκία. Σήμερα τα γραφεία της ΕΠΟ ήταν κλειστά και δεν γνωρίζω το περιεχόμενό της" είπε.
Για άλλη μία φορά, ο Σ. Πιλάβιος εμφανίστηκε θετικός να αναλάβει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα. "Δεν διαφωνώ να πάρει το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ. Για να το πάρει από τώρα, έχουμε να κάνουμε ακόμη ορισμένες συζητήσεις" είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτή την πόρτα σημειώνοντας όμως ότι. "Το timing είναι καλό τώρα. Η ΕΠΟ όμως, δεν είναι έτοιμη αυτή την στιγμή να διοργανώσει το πρωτάθλημα. Θέλει κάποια διαφορετική οργάνωση. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε".

Αποκάλυψε ακόμη ότι είχε δεχθεί προειδοποιήσεις από την UEFA: "Για παιχνίδι α' εθνικής. Πήρα τους προέδρους των ομάδων και τους είπα «προσέχετε». Τα παιχνίδια τελικά, δεν ήρθαν όπως μου λέγανε".

Αναφορικά με τον Ηρακλή και την αποκάλυψη στην Βουλή, ο κ. Πιλάβιος είπε: "Άλλο η αδειοδότηση, άλλο το πλαστό έγγραφο. Ήταν εκτός αδειοδότησης. Δεν ανήκει στο θέμα αδειοδότησης, στο θέμα εμπιστευτικότητας. Φανταστείτε να μην το έλεγα. Δεν μπορώ να μιλήσω για αποφάσεις πειθαρχικών επιτροπών». Για τον ΟΦΗ πέταξε το μπαλάκι στην Football League: "Διαφωνούσα κάθετα με τα κριτήρια της UEFA. Η διοργανώτρια αρχή όμως, δεν πρέπει πρώτα να επέμβει και να τον τιμωρήσει. Για μένα τα play off πρέπει να γίνουν κανονικά. Ακόμη και τον Οκτώβριο".

Ο Πιλάβιος υποστήριξε ότι έχει απειληθεί πολλές φορές:"Έχω νιώσει φόβο αρκετές φορές. Για πολλά πράγματα. Δεν είναι καλός σύμβουλος ο φόβος. Αλλά από εκεί και πέρα προχωράμε. Είχα ευθεία απειλή, όχι για την ζωή μου από πολλούς ανθρώπους. Υπήρξε και αυτό".

Τέλος, έκλεισε την πόρτα στον Γιώργο Δαλούκα, για τον οποίο υποστήριξε ότι έμεινε εκτός λίστας διεθνών γιατί είχε παραιτηθεί. "Ο κύριος Δαλούκας έμεινε εκτός λίστας των διεθνών γιατί είχε παραιτηθεί. Είχε πει ότι δεν θέλει να σφυρίξει μέχρι το τέλος της περιόδου" τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και συμπλήρωσε: "Δεν νομίζω ότι μπορεί να επανέλθει".

Ακόμη, για τον πρώην ρέφερι τόνισε: "Ο κύριος Δαλούκας έστειλε πολύ αργότερα μία επιστολή που ζητάει συγγνώμη για όλα. Δεν μπορείς να λες γιατί δεν τιμωρήσανε αυτόν αλλά εμένα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Την ανακάλεσε όμως αυτήν την επιστολή".

Οσο για το αίτημα που υπάρχει από την Εισαγγελία περί δικαστικής βοήθειας από την Ιταλία για τον αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός: "Το βλέπω θετικά. Θετικά. Στο να παραλείψουμε τη δικαστική συνδρομή, όμως, έχουμε γίνει ειδικοί".

Ο κ. Πιλάβιος είπε ότι δεν έχει ακούσει την τρίτη κασέτα: "Μέσα σε όλο αυτό το παρολί, μπορεί να με απομαγνητοφωνήσανε. Δεν ξέρω. Δεν έχω ακούσει, πάντως, καμία κασέτα".