Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - Πρώτη ήττα από Άλκμααρ

Δεν αποδείχθηκε... γούρικο το 4ο φιλικό του Εργοτέλη επί ολλανδικού εδάφους. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ηττήθηκε απόψε με 0-1 από την σαφώς πιο ποιοτική και έτοιμη Άλκμααρ, αν και πάλι έδειξε κάποια πολύ καλά στοιχεία. Πάντως, η αναμέτρηση δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, αφού οι φάσεις ήταν λιγοστές. Το γκολ που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα και οδήγησε τους Κρητικούς στην πρώτη τους ήττα σημείωσε για τους γηπεδούχους ο Ορτίθ με πλασέ στο 15’ 

Η πρώτη καλή φάση του ματς άνηκε στην Άλκμααρ, με το σουτ του Γκούντμουντσον στο 2' να περνάει άουτ, ενώ στο 15' σημειώθηκε το μοναδικό γκολ. Μετά από πλασέ του Ορτίθ ο Πίρσον έδιωξε αρχικά τη μπάλα, αλλά στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης από κοντά έκανε το 1-0.

Από εκεί και πέρα, όλο το πρώτο μέρος άνηκε στον Εροτέλη. Στο 26' σε σέντρα του Κουτσιανικούλη η κεφαλιά του Ρομάνο έφυγε άουτ, ενώ στο 32' ο Βίσιο πάσαρε στον Κουτσιανικούλη, ο οποίος έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνάει και πάλι άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ίδια κατάληξη είχε και σουτ του Ρομάνο από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 37' ο Βίσιο βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε τη μπάλα σε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι πολλές αλλαγές έριξαν δραματικά το ρυθμό τους ματς, με αποτέλεσμα η μοναδική ουσιαστικά καλή φάση να είναι η εκτέλεση φάουλ του Γκούντμουντσον στο 64', με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και να περνάει άουτ.

Άλκμααρ – Εργοτέλης 1-0
15' Ορτίθ
 
Άλκμααρ: Μαρτσέλις, Γκούντμουντσον, Φάλκενμπεργκ, Μάτενς, Κλάναν, Πόλσεν, Ελμ, Μοϊσάντερ, Χόλμαν, Ορτίθ, Μπένσοπ. Αγωνίστηκαν και οι: Ρέινεν, Μάχερ, Βέρνμπλουμ, Χέιμπλοκ, Μπράουν, Λουκάσεν, Μπόιμανς.
Εργοτέλης: Πίρσον, Σασιασβίλι, Βίσιο (75’ Πρωτογεράκης), Χίμπλινγκερ (75’ Γιοβάνοβιτς), Σαρρής (75’ Κανδηλάκης), Μπέτο (70’ Κυριακίδης), Τζούνιορ (75’ Τζανακάκης), Ολίσε (70’ Χαντί), Κουτσιανικούλης (75’ Λεάλ), Ρομάνο (75’ Χρυσοφάκης), Μπούντιμιρ (46’ Κατσικοκέρης).