Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

«Κόλλησε» η Βραζιλία

Ύστερα από τραγική εμφάνιση η Βραζιλία δεν μπόρεσε να «σπάσει» την άμυνα της Βενεζουέλας, μένοντας στο ισόπαλο 0-0.
Πολλά είχαν ακουστεί για την Βραζιλία και την παρουσία της στο Κόπα Αμέρικα. Η «σελεσάο» μαζί με την Αργεντινή είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για τη κατάκτηση της διοργάνωσης και η ανυπομονησία στο στρατόπεδό της ήταν μεγάλη.
Ο Μάνο Μενέζες πριν από το παιχνίδι είχε τονίσει ότι δεν θα κάνει ότι και η Αργεντινή. Κάτι που δεν αποδείχθηκε και στον αγωνιστικό χώρο.
Η «σελεσάο» δεν κατάφερε να φανεί αντάξια των προσδοκιών και έμεινε στο 0-0 με την αδύναμη Βενεζουέλα, ξεκινώντας με άσχημο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Κόπα Αμέρικα.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μενέζες είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και είχε κλείσει στα καρέ της την Βενεζουέλα. Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε όμως ήταν στο 28’ όταν ο Πάτο από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βέγκα.
Από εκεί και πέρα η δεύτερη σημαντική ευκαιρία για τους Βραζιλιάνους ήρθε στο 39’. Τότε ο Ρομπίνιο κέρδισε τον Βέγκα, με τον Βιζκαρόντο όμως να σώνει πάνω στην γραμμή με τον ώμο και τους Βραζιλιάνους να διαμαρτύρονται για πέναλτι.
Στην επανάληψη ο έμπειρος τεχνικός της Βραζιλίας, έκανε αλλαγές, οι οποίες δεν τον βοήθησαν όμως σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Η Βενεζουέλα διατήρησε το αμυντικό της σχήμα και εντέλει κατέκτησε τον έναν βαθμό με σχετικά εύκολο τρόπο, καθώς δεν απειλήθηκε καθόλου από το φαβορί της αναμέτρησης.