Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Συμπληρώνει το «παζλ» με τον -ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟ- Κώστα Καπετάνο

Κάτι παραπάνω από δεδομένη είναι η επιθυμία του Σάκη Τσιώλη να έχει ολοκληρωμένο το «παζλ» του φετινού Άρη στις πρώτες ημέρες του βασικού σταδίου προετοιμασίας, ούτως ώστε να έχει την ευχέρεια να δουλέψει όσο δυνατόν καλύτερα.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή από το «παζλ» λείπουν τρία κομμάτια, τα οποία μετουσιώνονται σε κεντρικό αμυντικό, σε έναν μέσο και έναν κεντρικό επιθετικό. Επειδή η «επισφράγιση» της απόκτησης του Νέρι Καστίγιο μπέρδεψε πολλούς, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Καρδιτσιώτης τεχνικός υπολογίζει τον Μεξικανό (όπως και τον Σολτάνι) ως «κρυφούς» επιθετικούς και όχι ως ποδοσφαιριστές που θα παίρνουν θέση στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Άλλωστε η θέση στα δεξιά στο χώρο του κέντρου είναι «πιασμένη» από το Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, ενώ κάτι ανάλογο φαίνεται πως συμβαίνει και για τα αριστερά. Πιο συγκεκριμένα σχεδόν «τελειωμένη» θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση του Κώστα Καπετάνου από τους «κίτρινους». Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός γνωρίζεται πάρα πολύ καλά με τον Τσιώλη από την περσινή κοινή τους θητεία στον Ολυμπιακό Βόλου και ο έμπειρος τεχνικός είναι αυτός που άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτηση του, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει επιθετικά, αλλά και να συνεισφέρει με βοήθειες σε καταστάσεις άμυνας. Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα η υπόθεση αναμένεται να έχει αίσιο τέλος, να «πέσουν» οι υπογραφές και ο ταχύτατος μεσοεπιθετικός να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα «κλείνοντας» με τον τρόπο αυτό μια ακόμη θέση στο ρόστερ.
Στάση αναμονής για Ονουάτσι, ατονεί του Φιγκερόα
Μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Ντάνιελ Τσέζαρεκ για μια ακόμη σεζόν στον Άρη, μένει μόλις μια θέση ανοικτή για την κορυφή της επίθεσης, καθώς εκεί πλην του Κροάτη, υπάρχουν ακόμη οι Καστίγιο-Σολτάνι (με τις προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν), αλλά και οι νεαροί Κανούλας, Αγγελούδης, στους οποίους υπάρχει σχεδιασμός να δοθούν ευκαιρίες να αποδείξουν την αξία τους. Έτσι, πλέον οι «κίτρινοι» διαθέτουν περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους, ούτως ώστε να κατασταλάξουν στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα κληθεί να «σηκώσει» το βάρος της επιθετικής γραμμής μαζί με τον εκάστοτε παρτενέρ. Όπως γράφτηκε και τις προηγούμενες ημέρες, ο Άρης –σχεδόν αναγκαστικά- τηρεί στάση αναμονής για την περίπτωση του Μπέντζαμιν Ονουάτσι, ο οποίος εξακολουθεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Καβάλα. Όταν εξεταστεί η προσφυγή του Νιγηριανού (που δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στους «αργοναύτες) και σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος, θεωρείται δεδομένη η πρόθεση του Άρη να στραφεί στην απόκτηση του, καθώς έχει αποδείξει πως μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στο σκοράρισμα, αγωνιζόμενος σε ομάδες όπως ο Ιωνικός και η Καβάλα. Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα δεν είναι πλέον τόσο «ζεστό», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει εγκαταλειφθεί οριστικά η περίπτωση του έμπειρου Αργεντινού επιθετικού, το κασέ του οποίου όμως παραμένει ιδιαίτερα υψηλό για τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην Ελλάδα.