Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


H Ρεάλ με παρακαταθήκη το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Ζερλάν υποδέχεται τη Λυόν με στόχο να την κερδίσει επιτέλους μετά από απανωτές αποτυχημένες προσπάθειες.

Οι Μαδριλένοι είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους "8" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά την ισοπαλία που απέσπασαν στη Γαλλία. Ο Μπενζεμά μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και μόλις μετά από 43" κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Το γκολ του Γκομίς πριν το τέλος έδωσε ελπίδες στη Λυόν, οι οποίες θα είχαν εξαφανιστεί με ενδεχόμενη ήττα.

Οι μερένχες επικράτησαν και στο 14ο φετινό τους παιχνίδι  στο Μπερναμπέου απέναντι στην Χέρκουλες με 2-0 στα πλαίσια της Πριμέρα και μείωσαν τη διαφορά από την Μπαρτσελόνα στους πέντε βαθμούς. O Ρονάλντο προληπτικά δεν αγωνίστηκε για να είναι απολύτως έτοιμος για τον επόμενο αγώνα.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ φέτος έχει επίσης μόνο νίκες εντός έδρας χωρίς να έχει δεχθεί ακόμη γκολ. Μάλιστα, μαζί με την Μάντσεστερ είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν γνωρίσει την ήττα στο θεσμό.

Εκπληκτικό είναι και το ρεκόρ του Μουρίνιο ο οποίος σε 39 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ έχει μόλις 4 εντός έδρας ήττες. Το 40ό του παιχνίδι σίγουρα θα θέλει να συνδυαστεί με μια νίκη, η οποία θα είναι και η πρώτη απέναντι στους Γάλλους μετά από επτά συναντήσεις.
Η Λυόν παρέμεινε στο κυνήγι της Λιλ στο Σαμπιονά μετά από την εκτός έδρας νίκη της με 0-2 επί της Σοσό. Σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα του Πιελ κατάφερε να μην δεχθεί γκολ μακριά από το Ζερλάν για πρώτη φορά φέτος. Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί πάντως στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ, στα οποία πάντοτε η εστία της παραβιάζεται.

Μπορεί απέναντι στη Ρεάλ να μην έχει ηττηθεί στα επτά τελευταία παιχνίδια, αλλά η νίκη που θα της δώσει σίγουρα την πρόκριση είναι δύσκολο έργο για τις γαλλικές ομάδες μέσα στη Μαδρίτη καθώς καμία δεν έχει ποτέ καταφέρει να την πετύχει. Ωστόσο και η ισοπαλία με γκολ αρκεί στους Λυονέ κάτι που έχουν πετύχει και στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις τους.