Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Χωρίς "μαύρη περίοδο" οι book

 
Δεν θα υπάρξει παύση της λειτουργίας των bookmakers που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέχρι να οριστικοποιηθεί η αδειοδότησή τους σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο. Διαβάστε τις υπόλοιπες αλλαγές για το νομοσχέδιο του τζόγου.
Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως απορρίπτει την "μαύρη περίοδο" που αρχικά φαίνονταν πως θα επιβληθεί για ένα διάστημα στις εταιρίες που δεν θα μπορούσαν να δραστηριοποιούνται μέχρι να λάβουν την τελική έγκριση και την άδεια από το κράτος. Στο αρχικό σχέδιο νόμου υπήρχε η πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία οι εταιρίες θα έπαυαν τη λειτουργία τους μέχρι να αδειοδοτηθούν και αρκετές θα επηρεάζονταν πολύ σημαντικά από αυτό το μέτρο χάνοντας πολλά έσοδα.
Τελικά όμως το συγκεκριμένο άρθρο που προέβλεπε τη "μαύρη περίοδο" δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη. Η στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης σε σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο, ήρθε μετά από μια αντίστοιχη κίνηση στις προτάσεις για το φορολογικό σύστημα που θα υπάρξει προς τις εταιρίες, αφού αποφασίστηκε η φορολόγηση στο 30% επί των μεικτών κερδών σε σχέση με το 6% επί των καθαρών που φημολογούνταν μέχρι πρόσφατα πως θα επιβληθεί.
Παρά το γεγονός πως οι εταιρίες θα πρέπει να ενσωματώσουν τη δραστηριοποίησή τους στην ελληνική αγορά για να πάρουν άδειες, αρκετές από τις οικονομικές απαιτήσεις έχουν πάει σε χαμηλότερα όρια, με αυτές που θα αδειοδοτηθούν τελικά να χρειάζεται να έχουν ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 400.000 ευρώ (αρχικά πληροφορίες ανέφεραν πως το minimum θα ήταν 500.000) ενώ απαιτούνταν εγγυητικές επιστολές για πίστωση τουλάχιστον 200.000 ευρώ (αρχικά αναφέρονταν πως το ελάχιστο που θα απαιτούνταν ήταν 300.000). Αυτές οι μειώσεις των απαιτήσεων φαίνεται πως έγιναν για να διευκολύνουν και να κάνουν περισσότερο ομαλή τη διαδικασία αδειοδότησης.
Άλλες αλλαγές που φαίνεται πως θα περάσουν επίσης αφορούν το ελάχιστο στοίχημα που από τα πέντε ευρώ θα κυμανθεί τελικά ανάμεσα στα 10 λεπτά του ευρώ έως και τα 2 ευρώ, ενώ θα γίνει υποχρεωτική η έκδοση κάρτας (κάτι σαν ειδική ταυτότητα) με τα στοιχεία του κάθε παίκτη.
Η κυβέρνηση στη Δανία επίσης είχε προτείνει να υπάρξει μια "μαύρη περίοδος" κατά τη διάρκεια της ρύθμισης της δικής της egaming αγοράς, όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο αφού μειώθηκε δραματικά το χρονικό πλαίσιο ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί και τελικά εγκαταλήφθηκε αυτό το πλάνο.