Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Οπαδικό «ραντεβού - θανάτου»

Οι αστυνομικές αρχές είχαν πληροφορίες για το «φονικό» ραντεβού μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα την έγκυρη επέμβασή τους ώστε να γλιτώσουν τα χειρότερα. Σε «τεντωμένο σχοινί» το θέμα των πλέι οφ.
Οι πληροφορίες της αστυνομίας έκαναν λόγο για προγραμματισμένη συνάντηση των οπαδών στα πλαίσια του παιχνιδιού της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ με τον Διομήδη Άργους και της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού με τον Αθηναϊκό.
Οι δύο αγώνες έγιναν στην περιοχή του Βύρωνα και οι «θερμόαιμοι» οπαδοί των δύο ομάδων θεώρησαν ιδανική την ευκαιρία αυτή για να λύσουν τις διαφορές τους.
Τα όργανα της τάξης ανακάλυψαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ενός 33χρονου οπαδού της ΑΕΚ μεγάλη ποσότητα αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ και κροτίδες, και τον συνέλαβαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, μερικές δεκάδες οπαδών του Παναθηναϊκού (περίπου 50 άτομα) οπλισμένοι με πέτρες και ρόπαλα αναστάτωσαν την περιοχή του Ζωγράφου, απειλώντας τους κατοίκους και τους περαστικούς, ενώ και κάποια καταστήματα έκλεισαν φοβούμενοι οι ιδιοκτήτες τα χειρότερα.
Στη περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, προσπαθώντας να κάνουν διακριτική την παρουσία τους για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω εντάσεις, κάτι που όμως δεν συνέβη και οι οπαδοί άρχισαν να πετούν πέτρες.
Γίνεται λοιπόν απόλυτα σαφές ότι η κατάσταση μοιάζει βόμβα έτοιμη να εκραγεί, και πλέον το ενδεχόμενο να ματαιωθούν τα πλέι οφ γίνεται ώρα με την ώρα όλο και πιο πιθανό, αφού οι χούλιγκανς μοιάζουν να είναι ανεξέλεγκτοι…