Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ -ΤΣΑΚΑΛΙ-

Στο τελικό στάδιο επαφών για τη μεταγραφή του Κάρλος Σάντσες μπαίνουν από σήμερα Ολυμπιακός και Βαλενσιέν. Η γαλλική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Championnat, εξασφαλίζοντας την παραμονή της και πλέον θα ασχοληθεί ενεργά με την περίπτωση του Κολομβιανού μέσου.

Η διορία που είχε ζητήσει η Βαλενσιέν μέχρι να τελειώσει το γαλλικό πρωτάθλημα εξέπνευσε χθες, με την ομάδα του Κάρλος Σάντσες να παραμένει στη Ligue 1. Πλέον αναμένεται να ασχοληθεί αποκλειστικά με την περίπτωση μεταγραφής του 25χρονου μέσου, για τον οποίο, εκτός από τον Ολυμπιακό, έχει εκφράσει ενδιαφέρον και η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και η Μπορντό.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτιμούν ότι το ποσό που θα ζητήσουν οι Γάλλοι για τον Σάντσες θα φτάσει τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ, αν και τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Οι απολαβές του παίκτη υπολογίζονται στα 800.000 ευρώ, ποσό που είναι διατεθειμένοι να καλύψουν οι Πειραιώτες. Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα και θα φανεί τελικά αν ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει τόσο πολύ την υπόθεση, που θα κλείσει γρήγορα ή αν η Παρί έχει μπει για τα καλά στο «παιχνίδι» και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Σε αναμονή για Παπασταθόπουλο

Το αποτέλεσμα της συνάντησης του μάνατζερ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τη Μίλαν, το οποίο θα γίνει σήμερα, περιμένουν στον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας αμυντικός δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Τζένοα και αναζητείται μία λύση για να μην χαλάσει η μεταγραφή του Μπόατενγκ στους «ροσονέρι», η οποία τον περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα. Σημαντικό ρόλο ίσως παίξουν και οι προτάσεις που έχουν καταθέσει Λιόν και Ρόμα, με τους ερυθρόλευκους» να περιμένουν να δουν αν μπορούν να κυνηγήσουν τον «Πάπα».

Αποφασίζει για Κοστάντσο

Την τελική του εισήγηση για την απόκτηση του Φράνκο Κοστάντσο αναμένεται να κάνει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τερματοφύλακας της Βασιλείας αποτελεί τον πρώτο στόχο για τον βασικό πορτιέρο του Ολυμπιακού τη νέα χρόνια και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, μετά και τη συνάντηση του Εντουάρνο Μαθία, με τον εκπρόσωπο του Αργεντινού πορτιέρο, Χόρχε Σιτερσπίλερ. Επίσης, θετική είναι και η έκθεση του Αλέκου Ράντου, ο οποίος τον έχει παρακολουθήσει, ενώ η πρόταση που έχουν καταθέσει οι πρωταθλητές Ελλάδας στους Ελβετούς είναι η καλύτερη οικονομικά που έχουν στα χέρια τους.

Ανάλογα με το τί θα γίνει με τον Κοστάντσο, θα εξελιχθούν και οι υπόλοιπες περιπτώσεις τερματοφυλάκων που απασχολούν τον Ολυμπιακό. Αυτές των Ισπανών Μογιά και Καλαταγιούδ, του Γιακούποβιτς, αλλά και των Σάχα και Πάρντο, θα εξεταστούν μόνο σε περίπτωση που «ναυαγήσει» του Αργεντινού.