Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Προθεσμία από την ΕΙΜ στην Αναγέννηση!


Την Τετάρτη εκδικάστηκε από την ΕΙΜ της ΕΠΟ η καταγγελία που έχει γίνει από την ΠΑΕ Ιωνικός κατά της Αναγέννησης Καρδίτσας, σχετικά με τη μη πλήρωση των προϋποθέσων για την πραγματοποίηση μεταγραφών τον Ιανουάριο λόγω μη ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Η πλευρά της Θεσσαλικής ομάδας παρουσιάσε στην Επιτροπή ένα έγγραφο το οποίο αφορά βεβαιώση για θεώρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων, με αριθμό πρωτοκόλλου 0443877/2010 και ισχύει για ένα χρόνο (22/9/2010-21/9/2011). Το συγκεκριμένο έγγραφο αφορά και μόνο τη θεώρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων. Μάλιστα το δικαιώμα το έχουν οι οφειλέτες, οι οποίοι έχουν κάνει ρυθμίσεις που δεν υπερβαίνουν τις 6.000 ευρώ.

Η Επιτροπή έδωσε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη στην Αναγέννηση Καρδίτσας για να προσκομίσει την ασφαλιστική ενημερότητα για τον μήνα Ιανουάριο (οποιοδήποτε ενημερότητα πριν τον Ιανουάριο και μετά τον Φεβρουάριο δεν καλύπτει τη νομιμότητα των μεταγραφών).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τέτοιες βεβαιώσεις έχουν προσκομίσει από τα αντίστοιχα ΙΚΑ Πειραιά και Νίκαιας η ΠΑΕ Εθνικός (14/9/2010-13/9/2011) και η ΠΑΕ Ιωνικός με ισχύ ενός χρόνου. Τις συγκεκριμένες βεβαιώσεις η ΕΙΜ δεν τις έλαβε υπόψιν διοτί δεν αποτελούν φορολογική ενημερότητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Αναγέννηση Καρδίτσας να εντάσεται στις ενστάσεις και την καταγγελία που της έχει υποβληθεί στο Πειθαρχικό Όργανο της Football League και Football League 2 από την ΠΑΕ Ιωνικός.