Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Κατάθεση-φωτιά «καίει» τον Μπέο!

Οι περιβόητες κασέτες, οι θαμνάκηδες και όσα τέλος πάντων ακούσαμε το τελευταίο διάστημα για την διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι... πταίσματα μπροστά στο νέο «τσουνάμι» που βρίσκεται προ των πυλών!
Οι καταθέσεις των στελεχών της UEFA που αφορούν στα «ύποπτα» ματς του φακέλου που ερευνούσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αποτελούν κόλαφο όσον αφορά στα «κόλπα» που έκαναν για να στήσουν τα ματς!
Τα υψηλόβαθμα στελέχη της UEFA είπαν απίστευτα πράγματα στις καταθέσεις τους και το «zougla.gr» τις έβγαλε στην δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας τρομερές λεπτομέρειες για τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι ύποπτοι της υπόθεσης θα περάσουν στο τέλος του μήνα (31/5) την πόρτα του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ωστόσο, η κατάθεση του Γκράχαμ Πίκερ πριν από περίπου τρεις μήνες αποτυπώνουν ανάγλυφα το τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Σε αυτή χαρακτήρισε «κατά 90%» διεφθαρμένους τους 40 αγώνες που περιλαμβάνονται στις λίστες, μίλησε με ονόματα και τις περισσότερες φορές βγήκε από το στόμα του αυτό του Αχιλλέα Μπέου...
 
Ακολουθούν αποσπάσματα της κατάθεσής του:
Για το «στήσιμο» των αγώνων: «Το σύστημά μας βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους παρόχους στοιχηματισμού, τις οποίες επεξεργάζονται ειδικοί στοιχημάτων οι οποίοι παρακολουθούν τις εταιρείες στοιχημάτων και παρέχουν την εξέλιξη του στοιχηματισμού.
Οι αναφορές στηρίζονται στη στατιστική ανάλυση και έχουμε ειδικούς στοιχημάτων οι οποίοι καταλήγουν στα συμπεράσματα περί του αν ένας αγώνας είναι ύποπτος. Σε ποσοστό 90% τα αποτελέσματα είναι ακριβή γιατί οι αριθμοί δεν λένε ψέματα».
 
Για το ποιοι «στήνουν» τους αγώνες: «Ο υπεύθυνος για το στήσιμο ενός αγώνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως μέλη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος ή ο πρόεδρος της ομάδας ή κάποιος ατζέντης των παικτών, ο οποίος υπόσχεται στους παίκτες ή στους διαιτητές χρηματικές αποδοχές, δύναμη, κάποια καλή μετεγγραφή ή άλλα δώρα».

«Στημένο» και το Κύπελλο (;)
Ακόμα αποκαλύπτεται ότι η UEFA απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ στο οποίο κάνει λόγο για «ιδιαίτερα ύποπτο» αγώνα στο Κύπελλο Ελλάδας (Διαγόρας Ρόδου-Ατρόμητος 1-0), όπως και για το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4...