Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Σοβαρά προβλήματα με την παραμονή της στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, εξαιτίας της συστηματικής αδιαφορίας των υπεύθυνων φορέων να δώσουν απαντήσεις σε βασικά ζητήματα, αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, όπως επισημαίνουν οι βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Θαν. Νάκος και του ΛΑΟΣ, κ. Παύλος Μαρκάκης, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η ερώτηση, που κοινοποιείται, επίσης, προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Πρόεδρο των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων Α.Ε. έχει ως βασικό της θέμα την αναλγησία που κατ’ εξακολούθηση επιδεικνύει η ΕΤΑ αφ’ ενός να... παρατείνει την σύμβαση με την ΠΑΕ για να αθλείται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και αφ’ ετέρου στο γεγονός ότι ουσιαστικά την καθιστά υπεύθυνη για βασικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στο γήπεδο.
Η ομάδα που την φετινή περίοδο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, συμμετέχοντας στα play off της Superleague διεκδικώντας την έξοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκές διοργανώνεις, κινδυνεύει να μείνει χωρίς «σπίτι» και να δηλώσει έδρα της σε άλλη πόλη, πλην του Βόλου, σημειώνουν οι βουλευτές εξηγώντας ότι η υπαγωγή των Ολυμπιακών Ακινήτων ΑΕ στην εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί η τύχη του Πανθεσσαλικού, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ να μην καταφέρει, εάν δεν δηλώσει κάποια έδρα, να μην συμμετάσχει στους ευρωπαϊκούς αγώνες της UEFA στη νέα αγωνιστική περίοδο.
Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τονίζει ο κ. Μαρκάκης, είναι βέβαιο πως ο μόνος χαμένος θα είναι η πόλη του Βόλου, που και θα οδηγηθεί σε έναν διασυρμό άνευ προηγουμένου, μην κατορθώνοντας να κρατήσει την ομάδα της σε ένα δικό της γήπεδο και επιπλέον θα χάσει μία σημαντική ευκαιρία τόνωσης της οικονομίας και της προβολής της στο Εξωτερικό.
Ο βουλευτής Θαν. Νάκος επισημαίνει πως, η χρησιμοποίηση του σταδίου από την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, είναι και η μοναδική δραστηριότητα που αποφέρει εισόδημα στην πολιτεία, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί κανένα διαφορετικό σχέδιο της εταιρείας που διαχειρίζεται το στάδιο, εκμετάλλευσής του με τρόπο, ώστε να συντηρείται και να είναι έτοιμο για κάθε λειτουργία.
Καταλήγοντας ο κ. Νάκος ζητά να μάθει από τον αρμόδιο Υπουργό τους λόγους για τους οποίους σε μία τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο διέκοψαν τις συμβάσεις με τις εν λόγω εταιρίες που συντηρούσαν το στάδιο, καθώς επίσης και αν έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο σχέδιο διαχείρισης και αξιοποίησης του σταδίου, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα με στόχο την καλύτερη τουριστική και αθλητική προβολή της πόλης του Βόλου, ιδιαίτερα μετά την αφαίρεση των Μεσογειακών αγώνων.