Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΟΒΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ -ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ-

Με μεγάλη «προίκα» το 2-0 στο Γκελζενκίρχεν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Τετάρτη τη Σάλκε στο «Ολντ Τράφορντ» στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League. Το σκορ και η ανωτερότητα που έδειξαν οι πρωτοπόροι της Premiership στον πρώτο αγώνα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για εκπλήξεις, αλλά ποιος μπορεί να… ξεγράψει ελαφρά τη καρδία την ομάδα που νίκησε με 5-2 την Ίντερ στο «Μεάτσα»;.

Οι γηπεδούχοι, που φτάνουν για δωδέκατη φορά στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετρώντας τέσσερις προκρίσεις και επτά αποκλεισμούς, προέρχονται από ήττα με 1-0 από την Άρσεναλ στο «Emirates» την Κυριακή. Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Premiership απέχουν μόλις τρεις βαθμούς από την Τσέλσι, την οποία υποδέχονται την ερχόμενη Κυριακή στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, αλλά πιθανώς να προβεί σε αρκετές αλλαγές εν όψει του ντέρμπι με τους «μπλε».


Η Σάλκε, που συμμετέχει για πρώτη φορά στους «4» του Champions League αλλά έχει φτάσει τρεις φορές σε αυτή τη φάση άλλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, γνώρισε τη συντριβή με 4-1 από την Μπάγερν στο Μόναχο το Σάββατο και εντός των τειχών ασχολείται μόνο με τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ραλφ Ράνγκνικ θα έχει στη διάθεσή του μετά από αρκετό καιρό τον Κλάας-Γιαν Χούντελαρ και τον Μπένεντικτ Χέβεντες, που αποθεραπεύτηκαν.

Η Μαν. Γιουνάιτεντ μπορεί να μετρά πέντε νίκες και μόλις μία ήττα σε δέκα αναμετρήσεις με γερμανικές ομάδες στη φάση των ομίλων του Champions League, αλλά σε διπλούς αγώνες των νοκ άουτ φάσεων έχει τέσσερις ήττες και καμία νίκη! Στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι σε γερμανικές ομάδες οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πάντως και στις 14 περιπτώσεις που έχουν επικρατήσει εκτός έδρας στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα έχουν πάρει την πρόκριση, μεταξύ αυτών και στις τέσσερις φορές που είχα νικήσει με 2-0.

Η Σάλκε στη μοναδική της επίσκεψη στο συγκεκριμένο γήπεδο είχε γνωρίσει τη συντριβή με 5-1 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1970, παρότι είχε επικρατήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα. Συνολικά σε τέσσερις επισκέψεις στην Αγγλία έχει 3 ήττες και 1 ισοπαλία. Μόλις δύο φορές στην εποχή του Champions League έχει καταφέρει ομάδα να προκριθεί έχοντας ηττηθεί στην έδρα της στον πρώτο αγώνα διπλής αναμέτρησης. Η πρώτη ήταν στα ημιτελικά του 1996, όταν ο Άγιαξ ανέτρεψε απέναντι στον Παναθηναϊκό το 0-1 του Άμστερνταμ κερδίζοντας με 3-0 στο ΟΑΚΑ, ενώ η δεύτερη ήταν φέτος στους «16», όταν η Ίντερ έχοντας χάσει με 1-0 από την Μπάγερν στο Μιλάνο, επικράτησε 3-2 στην «Αλιάντς Αρένα».

Παίκτες στο όριο των καρτών έχει μόνο η Σάλκε. Πρόκειται για τους Χανς Σαρπέι, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Χοσέ Μανουέλ Χουράδο και Κλάας-Γιαν Χούντελαρ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα.