Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Η Σάλκε θα «κονταροχτυπηθεί με την έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Ντούισμπουργκ με φόντο το Κύπελλο Γερμανίας

Καταρχάς να αναφέρουμε πως όποια ομάδα από τις δυο κατακτήσει το Κύπελλο θα πανηγυρίσει αυτόματα την είσοδο της στα προκριματικά του Europa League.
Η Σάλκε έχει κατακτήσει το Κύπελλο τέσσερις φορές στο παρελθόν ενώ η ομάδα των «δικών» μας, Κυριάκου Παπαδόπουλου και Άγγελου Χαριστέα για να φτάσει στο Βερολίνο απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά νικώντας την με 1-0 εκτός έδρας ενώ φέτος κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.
Η ομάδα του Ραλφ Ράγκνινγκ μετράει 6 σερί ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια που έχει δώσει και θέλει να κλείσει την σεζόν με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, μετριάζοντας έτσι την άσχημη πορεία στην Μπουντεσλίγκα όπου τερμάτισε στην 14η θέση.
Για να φτάσει μέχρι τον τελικό του Βερολίνου η Σάλκε απέκλεισε κατά σειρά τις: Άουγκσμπουργκ (1-0), Νυρεμβέργη (3-2) και Μπάγερν Μονάχου (1-0).
Από την άλλη η Ντούισμπουργκ θα αγωνιστεί ξανά σε έναν τελικό Κυπέλλου από το 1998 (είχε ηττηθεί από την Μπάγερν με 2-1) και γίνεται η πρώτη ομάδα μετά το 2004 η οποία προέρχεται από την δεύτερη κατηγορία και φτάνει μέχρι το Βερολίνο (τελευταία ομάδα ήταν η Άαχεν).
Η Ντούισμπουργκ ξεκίνησε την χρονιά πολύ καλά στην δεύτερη κατηγορία και ήταν από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα ωστόσο στον δεύτερο γύρο δεν τα πήγε καλά και υποχώρησε στην 8η θέση.
Η Ντούισμπουργκ για να φτάσει μέχρι τον τελικό απέκλεισε διαδοχικά τις: Κολωνία (2-1), Καϊζερσλάουτερν (2-0) και Κότμπους (2-1).
Οι παίκτες-κλειδιά
Φυσικά για τους «βασιλικούς μπλε» το βάρος δεν θα πέσει σε ένα παίκτη, αφού η ποιότητα της ομάδας του Ραλφ Ράγκνινγκ σε σχέση με την αντίπαλο της δεν έχει καμία σχέση.
Αιχμή του δόρατος θα είναι ο Ραούλ, ο οποίος έστειλε την Σάλκε στον τελικό ενώ εγγύηση αποτελεί η παρουσία του Μάνουελ Νόιερ κάτω από τα γκολπόστ.
Ειδική αναφορά θα πρέπει να κάνουμε εδώ και στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος αναμένεται να είναι βασικός το βράδυ του Σαββάτου (21/05) στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου.
Από την άλλη η Ντούισμπουργκ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πρώτου της σκόρερ και αρχηγού της Σρνταν Μπάλιακ λόγω τραυματισμού ενώ απών θα είναι και ο Τζούλιαν Κόχ.
Ο τεχνικός της Ντούισμπουργκ, ποντάρει πολλά στην παρουσία του Νταβίντ Γέλντελ κάτω από τα δοκάρια ενώ το «βάρος» στην επίθεση αναμένεται να σηκώσει ο Μάνουελ Σάφλερ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Ντούισμπουργκ: Γέλντελ, Βεϊνιό, Μπάζιτς, Ρέιχε, Κερν, Σαχάν, Σουκάλο, Μπάνοβιτς, Γιλμάζ, Γκρλιτς, Σάφλερ
Σάλκε: Νόιερ, Ουτσίντα, Εσκουντέρο, Χοβέντες, Μετζέλντερ, Φαρφάν, Χουράδο, Παπαδόπουλος, Κλούγκε, Ραούλ, Χούντελααρ
Το γήπεδο
Το «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου χτίστηκε το 1934 για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 (οι οποίοι έμειναν στην ιστορία για τα 4 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια του Τζέσε Όουενς) και χρησιμοποιείται ως έδρα από την Χέρτα.
Η χωρητικότητα του αγγίζει τις 75 χιλιάδες ενώ είναι πασίγνωστο για το… μπλε ταρτάν που υπάρχει, κάτι το οποίο το καθιστά μοναδικό στον κόσμο.
Ο τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας πραγματοποιείται εκεί συνεχώς από το 1985.
Η «χρυσή βίβλος»
Ο τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας πραγματοποιείται από το 1935, με την Νυρεμβέργη να κατακτά το τρόπαιο επικρατώντας της φετινής φιναλίστ, Σάλκε με 2-0 ενώ περσινή νικήτρια ήταν η Μπάγερν η οποία «διέλυσε» την Βέρντερ με 4-0.
Πολυνίκης του θεσμού είναι η Μπάγερν Μονάχου με 15 τρόπαια ενώ δεύτερη είναι η Βέρντερ Βρέμης με 6.