Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τελικώς… Πόρτο-Μπράγκα

Η Μπράγκα απέτρεψε το πορτογαλικό clasico στο Europa League, καθώς νίκησε 1-0 την Μπενφίκα στην έδρα της κι έκλεισε θέση για τον τελικό του Δουβλίνου στις 18/5, όπου θα βρει τη συμπατριώτισσα της Πόρτο. Οι «δράκοι» ηττήθηκαν 3-2 στη ρεβάνς από τη Βιγιαρεάλ αλλά προκρίθηκαν με το 5-1 του πρώτου αγώνα.Η Βιαγιαρέαλ στο Μαδριγάλ παραλίγο να το… πιστέψει όταν προηγήθηκε με τον Κάνι στα 17`, αλλά η χαρά της δεν κράτησε πολύ.
Στο 40` ο Χούλκ ισοφάρισε και στο 47` ο συνήθης ύποπτος Φαλκάο έκανε το 1-2. Το «κίτρινο υποβρύχιο» πάντως κατάφερε να πάρει τη νίκη της παρηγοριάς. Αρχικά, στο 75` ο Καπντεβίλα ισοφάρισε σε 2-2 και στο 80` ο Τζουζέπε Ρόσι με πέναλτι έκανε το τελικό 3-2.

Το «χρυσό» γκολ του Κουστόδιο στο 19` με κεφαλιά ήταν αρκετό για να στείλει τη «μικρούλα» Μπράγκα στον τελικό!
Στην επανάληψη η Μπενφίκα μπήκε σαφώς επιθετική διάθεση, αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, όμως δυσκολευόταν να φτάσει στην περιοχή του Αρτουρ. Στο 60' ήρθε η πρώτη καλή φάση, με τον Χάρα (που μπήκε αλλαγή) να κάνει ωραίο μακρινό σουτ και τη μπάλα να περνά λίγο έξω από την περιοχή. Στο 71' ο Κοεντράο μετά από πάσα του Καρντόσο βρέθηκε τετ α τετ με τον Αρτουρ, ο οποίος τον πρόλαβε, ενώ στο 79' απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Γκαϊτάν. Στο 80' ο Σαβιόλα, που ήταν ο μοιραίος, δεν μπόρεσε σε κενό τέρμα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια η Μπράγκα έχασε δύο ευκαιρίες.
Στο 84' ο Βιάνα έκανε δυνατό αριστερό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Ρομπέρτο, ενώ ένα λεπτό μετά ο πορτιέρο έσωσε τους Λουζιτανούς και από το αριστερό του Κουστόδιο. Η Μπενφίκα έχασε την τελευταία καλή ευκαιρία στο 88' με τον Καρντόσο να κάνει την κοντινή κεφαλιά και τον Παουλάο να διώχνει πάνω στην γραμμή!