Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο Μπουρούσης -τώρα- ξέρει καλύτερα

Παρορμητικός ως άνθρωπος, είχε δώσει κατά το παρελθόν ουκ ολίγες αφορμές... για δημιουργία συνθημάτων από τους οπαδούς του αντίπαλου δέοντος. Αυτός ο Μπουρούσης, δεν υπάρχει πια. Στα 27 του, έχει κάνει τα λάθη του γνώση και τις εμπειρίες του, όχημα για ένα πολύ καλύτερο αύριο.
O αδιαμφισβήτητος MVP του τελικού Κυπέλλου αρνήθηκε -ευγενικά- να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου και πλήρως εναρμονισμένος με το γενικότερο κλίμα του Ολυμπιακού, εξηγούσε πως τώρα δεν υπάρχει λόγος να πει κάτι. Βλέπετε, Κύπελλο έχει ξαναπάρει η παρέα του. Ο ύψιστος στόχος είναι άλλος: το πρωτάθλημα. Οταν λοιπόν, φτάσει στο τέλος της η σεζόν, θα τοποθετηθεί εφ όλης της ύλης.
Αυτή ήταν η κατάληξη της πιο ώριμης βραδιάς του. Είχε προηγηθεί η πιο συγκεντρωμένη εμφάνιση που 'χει κάνει και δη σε ματς "αιωνίων". Ακόμα και μετά τα δυο συνεχόμενα φάουλ, έμεινε στο παιχνίδι. Και για πρώτη φορά έπαιξε τόσο ολοκληρωμένη άμυνα, ψηλά (έκανε 4 τάπες και αλλοίωσε άλλα τόσα σουτ) και χαμηλά (ακολουθούσε όλες τις φάσεις, με τα πόδια του χαμηλά). Δεν πήγε για το θέαμα, ούτε για τη φωτογραφία που θα γινόταν πρωτοσέλιδο. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η ουσία του πράγματος: να προσφέρει στην ομάδα του ό,τι χρειαζόταν, για να κάνει δουλειά.
Ενδεχομένως, το τρικ του Ιβκοβιτς (η τιμωρία του ενός μήνα που διήρκησε 20 ημέρες) να ήταν εκείνο που τον ώθησε να κάνει την ενδοσκόπηση του, να καταλήξει σε αυτά που πραγματικά τον ενδιέφεραν και να κάνει τις αποφάσεις, πράξεις. Ισως όμως, και να ήλθε απλά η ώρα να βρει τον εαυτό του, εντός αγωνιστικών χώρων, και να γίνει ο παίκτης που μπορεί, στο εκατό τοις εκατό. Αυτό είναι κάτι που μένει να διαπιστωθεί -μέσω της επανάληψης- στο φινάλε της σεζόν.....